mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Lortede skiftedag

Det var ikke just fordi den startede godt ud, dagen i går. Det var skiftedag for børnene og jeg tror at det for alvor er ved at gå op for Peter, hvad det betyder. I hvert fald græd han som pisket, da han blev afleveret; noget han ellers aldrig gør. Altså, aldrig. Et kort øjeblik overvejede jeg om jeg bare skulle smugle ham med hjem igen, men fordi den stod på et morgenarrangement på Jens’ skole (og fordi det vist bare i det hele taget ville være en dårlig idé, sådan rent pædagogisk), lod det ligesom ikke til at være en reel mulighed. Så jeg gik derfra med blødende hjerte og en viden om, at vi havde sagt farvel i gråd og at vi først ses igen om fire dage. Okay, jeg græd selvfølgelig ikke rigtigt, men mit hjerte gjorde!

Lortede skiftedag.

Heldigvis ringede verdens sødeste pædagoger ganske kort efter og forvissede mig om, at alt var godt igen og at jeg bare skulle nyde min dag. Som jeg efter bedste evne prøvede på at gøre. Morgenmad i 0.C, shit loads af (heldigvis dejligt) arbejde, en hurtig shoppetur med en veninde, en ristet med det hele til overpris på Strøget og bummelum, så var det ved at være tid til at jeg skulle indfinde mig i Fields til endnu et foredrag omkring (det spæde) moderskab.

Et par af mine veninder overraskede mig derude og selvom det lige gav mig lidt nerver, at have dem siddende på første række, så var det simpelthen så hyggeligt, at vi, da arrangementet var slut, ikke kunne give slip på hinanden, førend vi havde vendt verdenssituationen henover en drink. Det var selvfølgelig overhovedet ikke nok med en enkelt drink til at ordne en verdenssituation, når én arbejder med kræftramte, en anden går med drømme om at flytte ud af byen og den tredje, altså jeg, går og bøvler rundt i skiftedage og et singleliv, som efterhånden er ved at vinde indpas. Men fordi de andre damer skulle hjem til familier og mega mange børn og jeg skulle køre bilen hjem, blev aftenen amputeret til fordel for, at jeg endte med at bruge en time på at kunne konstatere, at der ikke var så meget som én eneste lillebitte ledig parkeringsplads på hele indre Østerbro. Ikke engang én af dem, som man kun må holde på indtil klokken otte om morgenen. Pik, mand.

… Og jeg skulle tisse.

Så jeg endte med at træffe en hurtig beslutning om, at droppe egen seng til fordel for vores lille lyserøde sofa i Andedammen. Halvt op på fortorvet, havariblinket på, hurtigt tisse, pakke dyne, pude, håndklæde og en t-shirt til at sove i ned i en IKEA-pose og af afsted. Kæft, mand. Sjældent har jeg følt mig så dum. Afvist i døren i egen lejlighed, fordi jeg blev for nærig til at ville risikere en parkeringsbøde, når jeg nu ellers parkerer gratis i eget nabolag.

Nuvel, heldigvis forelå muligheden og der var masser af parkeringspladser ved kanalen foran kontoret og hvis man lige ser bort fra det faktum at klokken nærmede sig 02.00 inden jeg fik lagt mig til ro og at jeg kun gode fire timer senere slog øjenene op igen, efter at have været vågen usædvanligt mange gange, så var det en fest. En mere end bare almindeligt lang fest, hvor jeg gentagne gange bemærkede hvordan jeg med mine 1.78 åbenbart er væsentligt længere end føromtalte sofa.

For fanden mand. I dag er jeg træt og mit hoved gør ondt og lige om lidt, når min parkering, som jeg i øvrigt alligevel har brugt 244 irriterende kroner på, udløber, skal jeg bare liiiige en hurtig tur i IKEA, inden jeg håber på, at min krop er enig med mig i, at jeg bliver nødt til at få en lur. En lang, kærlig og selvplejende én af slagsen. Det trænger jeg til. Lortede parkering og lortede skiftedag, mand.

Skriv din kommentar

Kommentarer (12)

 1. Sikke et døgn. Med så uendeligt mange følelser. Du er genial til at vende det svære til noget andet, du er et positivt menneske, med så mange egenskaber. Du finder ud af det. Du er sej og en rollemodel, der formår at vise dit flatterende jeg – med alle dets facetter.
  Sov dejligt. 🙂

  1. For fanden, hvor er du sød, Johanne! Tak ❤️ Og du har helt ret! j
   Jeg er også ganske overbevist om, at jeg smiler igen, så snart jeg har sovet. I udstrakt tilstand, helst.

 2. Vil bare sige tak for et meget fint foredrag i går. Kæresten konstaterede da vi gik derfra, at du skulle have haft langt mere taletid. Samt at han har tænkt sig at læse bogen, når jeg er færdig med den. Så du fangede min ellers skeptiske bedre halvdel. Og jeg er helt enig – mere Cana snak mindre tid til shopping i butikken 🙂 Rigtig god weekend, nyd enetiden lidt og husk dine egne råd – hvad er dine behov og opfyld dem så <3!

  1. Hvor er du sød! Og din kæreste!
   Du har helt ret – mine behov skal lige rystes ud af ærmet og sættes i effektuering. Heldigvis hjalp luren allerede lidt <3
   God weekend!

 3. Øv altså! Hader bare når dagen starter i gråd og det bliver da kun endnu værre, når det er skifte dag! ?
  Børn er stærke og de skal nok klare det (det er ofte mødrene det er hårdeste for – taler af erfaring ?)
  Husk at omfavne følelsen 🙂

  1. Tak, søde du! Jeg har netop krammet begge børn, som var glade både da de kom og da de gik igen. Alt på den front er godt igen <3

 4. Det skal nok gå, både for drengene og for mor og far. Det er bare svært i starten – især med børn i den alder, hvor de bare er så super bevidste omkring alting.

  I gør det skide godt – I samarbejder om jeres børn og vil dem det bedste. Og selvom det lige nu koster lidt på tårer-kontoen, så vid at I skaber de bedst mulige vilkår for jeres skønne unger, og at de nok skal lære at finde rundt i skiftedage og afsavn. Ligesom du også nok skal nå dertil, hvor dit moderhjerte ikke skal briste hver gang.

  KÆMPE knus til dig, og godt der lå en god chokolade i skabet <3

  1. Kæft hvor er du sød, altså! Og JA! Godt der lå chokolade og endnu bedre, at der ligger intet mindre end fire burgerbarer indenfor en radius af 500 meter fra min lejlighed 😀 God aften!

 5. Skiftedag er noget lort- siger jeg som bonusmor på 10. år. Det virkede for os at skift aldrig blev i institution, men med en aflevering af den ene forældre hos den anden. Det gjorde ungerne så godt at vi alle så hinanden og ikke skulle sige farvel i døren i børnehaven.
  Nu er den yngste 11 og er for et år siden begyndt at skifte fra skole, det fungere super fint med den alder og de mange år på anden vis har betydet at alle fire forældre kender hinanden super godt – hvilket er det allerbedste ved det hele ❤️ Et godt fif til moderhjertet.

 6. Beklager, men jeg døde lidt af grin da jeg læste at du lige fik en hotdog og så bummelum (som jeg læste som lave-lort-bummelum) ??? Lige i overkanten med info, men okay ??
  Tak for en skøn og uhøjtidelig blog!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven