mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Fordi hun ikke er nogen dårlig mor!

Det har virkelig været overvejende positivt, hvad jeg har fået af tilkendegivelser omkring min bog, 40 Uger Efter. Ja faktisk, har jeg stort set udelukkende fået positive tilkendegivelser og det gør mig simpelthen så glad! Især, selvfølgelig, fordi det vidner om, at der rent sidder en masse kvinder derude, som finder glæde, opmuntring, inspiration og nogle gange også trøst, ved at læse bogen.

Alligevel blev jeg i dag helt usædvanligt trist over en besked jeg fik tilsendt. Den var fra en veninde og handlede sådan set overhovedet ikke om mig. Den handlede om hende. Min veninde og kollega Cecilie fra SneglCille.dk, som har skrevet et afsnit i bogen om hvordan det, for hende, har føltes, at vælge flaske frem for amning. Et valg, der på ingen måder har været let. Hverken første, anden eller tredje gang hun har truffet det. Et svært, men til gengæld helt rigtigt valg. For hende og dermed for hendes børn.

Allerede inden hun skrev afsnittet, fortalte hun mig, at det altid var med en vis knude i maven at hun skrev om sine mislykkede ammeforsøg, fordi hun altid frygtede ammemafiaen. Dem, som ikke ville forstå. Dem, som måske endda fejlagtigt ville tro, at hun var en dårlig mor.

Det lover jeg jer for, at hun ikke er.

Faltisk er hun én af de mødre, jeg beundrer allermest. Hun står på hovedet for sine børn og indretter sig efter deres behov, uden at gå (alt for meget) på kompromis med sig selv. En evne der gør hende autentisk, ærlig, relevant og helt vildt nærværende overfor sine børn, som er nogle af landets sødeste.

Beskeden hun havde modtaget, var til gengæld noget af det mest modbydelige jeg nogensinde har læst. En kvinde havde læst Cecilies afsnit i min bog og mente ud fra dét (og vist et par times kig ind på hendes blog) at kunne afgøre, at hun – i korte og absolut sobertgjorte træk – er en usædvanligt dårlig mor.

Ingen kan lide dig” sluttede kvinden sin besked af, og jeg får nærmest kvalme over det. Hvem fanden er så modbydelig overfor andre? Overfor et fremmed menneske, som intet andet har gjort, end at beskrive sin ærlige og ganske modbydelige kamp mod en amning, hun aldrig endte med at lykkes med, i en bog, der handler om at turde rumme og stå ved sig selv i sit spæde moderskab, hvor alt er nyt og ofte svært, snavset og ikke spor som i alle de glansbilleder vi ellers er blevet fodret med i bedste sendetid fra barns ben.

Heldigvis ved jeg at det er løgn. Jeg er vild med Cecilie. Hun er ét af de sejeste, sødeste og absolut mest ordentlige mennesker jeg overhovedet kan komme i tanker om og fordi jeg så gerne vil vise verden, hvor fantastisk hun er, har jeg netop postet billedet fra nærværende blogindlæg på Instagram også med #alleelskersneglen og hvis I vil bruge bare to minutter på at skrive det samme i en kommentar til billedet (eller til opslaget på facebook, hvis det er nemmere), vil jeg simpelthen blive så glad. Hun fortjener noget seriøs kærlighed og jeg vil eddermamer gerne lade den starte herfra.

Faktisk.

Kommentarer (42)

 1. Jeg synes ikke man skal følge ret meget med hos sneglen, før det er fuldstændig tydeligt for en, at hun er en fantastisk mor – og et fantastisk menneske! Og set har da absolut intet med amning at gøre! Punktum. #alleelskersneglen ❤

  (- jeg bliver nødt til lige at sige, at jeg er rigtig ked af din bemærkning omkring speltbloggeren. Synes ikke den er fair.)

  1. Jeg forstår heller ikke helt Canas valg af betegnelsen “speltblogger”. Er det noget bloggeren kalder sig selv? For ellers kan det vist ikke tolkes som andet end en hånlig kommentar? Eller er jeg helt galt på den?

   1. Aaarg – kommentarfeltet publiceres inden beskeden er færdig ?? Der manglede: Bortset fra det så lyder det helt bizart med den besked Sneglcille har modtage! Øv! Det har hun ikke fortjent!

   2. Årh jeg er ked af hvis det er sådan I forstår mit lille ordspil – det er på ingen måder min hensigt at svinge nogen sviner ind over til nogen ❤️ min tanke bag ordet “speltblogger” var egentlig bare for at sætte på spidsen, at jeg ikke bryder mig om, at nogen skal blande sig i hvor lidt eller hvor meget andre ammer – og om, at nogen synes at jeg går ned på min faglighed ved at sige at flaske kan være helt fint – men jeg kan godt se nu, at det måske ikke kom så elegant ud, som det var tænkt.

 2. Åh sikke en klaptorsk!!! Altså vedkommende der har sendt sneglen den mail. Tænk at synke så dybt og have behov for, at tvære andre ud på den måde! Det er mig en gåde hvordan man kan få sig selv til det! Jeg bliver helt arrig på hendes vegne (og I andre bloggere som også indimellem må stå for tur) Jeg synes I er nogle dejlige damer! Og seje!

 3. Hold op et lille liv man har, hvis man har behov for at skrive sådan til andre. Suk. Jeg tror, at stigmatisering af dem, der af den ene eller anden årsag ikke kan amme, er med til at stresse førstegangsfødende endnu mere, og medvirker til at ødelægge ammeopstart for mange. Jeg elsker at amme, jeg har haft nemt ved det, men jeg er så freaking ligeglad med, hvad andre gør. Cecilie er tydeligvis en god mor, har fulgt hende, siden hun startede sin blog.

 4. #alleelskersneglen
  Jeg arbejder som sygeplejerske på en barselsafdeling. Jeg har desværre kun ammet mit første barn, nr 2 fik flaske. Synes bestemt stadig jeg er en god mor og er stadig god til mit job???

 5. Hvad i alverden er det da for et lille menneske der opfører sig sådan???? #alleelskersneglen #canasupermorogsuperveninde

 6. Altså, jeg har heller aldrig kunnet få amningen til at virke for mig – noget med forkerte brystvorter og brystbetændelse og noget….Det er omkring 30 år siden og jeg har da aldrig været stolt af det, men heller aldrig rigtig ked af det, for mine børn er 100% harmoniske og i orden trods af at de kun er blevet ammet cirka 3 uger pr. stk.
  Jeg har gennem årene gjort mig mange tanker omkring emnet og deler gerne ud af det…måske skal jeg skrive et blogindlæg om det, for at støtte op om skønne mødre som Cecilie (som jeg i øvrigt også følger on a daily basis):-)
  P.S. modbydelige kommentarer kommer oftest fra mennesker med meget små liv!

 7. Jeg er vild med Cecilie (og dig), og jeg synes, det er helt forrykt, at hun har fået sådan en tarvelig, urimelig nedsabling. Det er dejligt, at du bakker din veninde op!

  (Men jeg synes, du burde holde dig for god til at komme med ‘speltblogger’-bemærkningen. Hvis det er den, jeg kom til at tænke på, synes jeg ikke, det er særlig fair. I hvert fald ingen grund til at lange ud efter en anden kvinde, særligt nu når dit indlæg handler om kærlig opbakning og ‘medkvinde/søsterkærlighed’)

 8. Hvad er da det for noget at sige om andre mennesker. Jeg er sikker på Cecilie er en fantastisk mor for sine børn og gør det der er bedst for dem.
  Jeg stod også med det svære valg iforhold til amning, men min sundhedsplejerske sagde at det at være en god mor sidder ikke i brysterne hvilket hjalp mig meget, og har også gjort det efterfølgende når jeg har følt jeg skulle forsvare det valg jeg har taget.
  #alleelskersneglen

 9. Hej Cana. Både du og Cecilie virker som nogle rigtig gode og søde mennesker, og mødre. Jeg ville elske at have nogle veninder som jer 🙂
  #alleelskersneglen

 10. Jeg er ikke sikker på at ovennævnte kvinde overhovedet har læst Cecilies afsnit i din bog. Her fremgår det meget tydeligt, at Cecilie har gjort alt hvad hun overhovedet kunne/kan for at amme sine børn. Det lykkes ikke første, anden eller tredje gang. Sådan er det. Det vigtigste er, at hun har forsøgt – til hele og halve stykker at brystvorten faldt af! Jeg tager hatten af for at hun ikke gav op efter første barn, men stædigt forsøgte anden og tredje gang! Jeg bøjer mig i støvet over at hun til sidst valgte amningen fra – til gavn for barn et, to og tre!

 11. #alleelskersneglen
  Har skrevet det på både FB, IG og nu her, for INGEN i hele verden skal dømme andre som dårlige mødre/forældre, bare fordi de ikke har ammet! Der er ting i denne verden, som er meget vigtigere end en mors bryst!

 12. Cecilie er et af de ‘medie-mennesker’ der findes i DK, som jeg er allermest vild med overhovedet. Fordi hun ikke kun er netop det. Hun er ægte, sjov, sympatisk, klog og usandsynlig pæn – og så er hun en dejlig mor. Det behøver man kun skimme hendes verden for at se. Ekstremt kære, harmoniske og glade børn – uanset hvordan de er blevet ernæret deres første leveår. Tænk sig, at nogen stadig tror, at amning alene = god mor. Jøsses. Ingen tvivl om at jeg ser op til Cecilie – gid jeg var ligeså overskudsagtig mor som hende!
  #alleelskersneglen

 13. Tænk engang at folk kan holde sig selv ud. Den slags mennesker har deres helt eget hashtag: #IdioterMedInternet
  Heldigvis er det de fleste – både fagpersoner og meningmand – der forstår, respekterer og støtter op om at amning ikke er for alle og at den gode mor sidder i hjertet ikke i mejeriet.

 14. Jeg har 4 børn. Drenge allesammen ? Jeg fik ikke amningen til at lykkes rigtig de første 3 gange. Det var hårdt !! Men jeg var ikke en dårligere mor af den grund. Men fjerde gang dér gjorde jeg det sgu!! Jeg ammede min lille baby og stoppede først med aftenmorgenindimellem amningen da han var fyldt 2. Gjorde det mig til en bedre mor? Næh slet ikke. Gu var jeg stolt for nu havde jeg prøvet det når det lykkes.
  #alleelskersneglen

 15. #alleelskersneglen!
  …altså jeg kender hende jo ikke ? Men jeg er vild hendes blog , og hende og Rachels Voksen ABC er fantastisk ???? Alle haters burde finde sig en hobby og lukke i!
  ALLE ELSKER SNEGLEN OG CANA ❤️❤️

 16. Min mor valgte ikke at amme hverken min lillebror eller mig og selvom jeg selv elsker amning (når det går godt), så har jeg fuld respekt for hendes valg den gang. Det har på ingen måde gjort hende til en dårligere mor og ingen af os børn har nogensinde taget skade af at få flaske. Vi har altid været stærke og sunde og raske.

  Sneglcille har selvfølgelig taget det valg der var det bedste for hende og hendes børn. Og det er der da ikke nogen der skal blande sig i.

  Husk at de der peger på andre, altid har 3 fingre pegende mod dem selv. ☝️
  #alleelskersneglen

 17. Desværre findes der mere end én skvadermikel i denne verden. Jeg synes det er helt utroligt modigt og sejt det I begge gør – skriver om jeres oplevelser og liv og I gør det på jeres præmisser. Jeg er ikke et sekund i tvivl om af I begge inspirerer og motiverer flere mennesker end I pisser af ?

 18. Åh bliver så trist og en smule gal i hovedet, når jeg hører nogle kommentere hvilken dårlig mor man er hvis man ikke ammer.
  Jeg fødte tvillinger i uge 28+6 i 2010 og kæmpede med den forbandede mælke maskine indtil jeg fik besøg af en omgang bryst betændelse. Intet mælk kom ud og imens de andre på neo pumpeder flere liter ud, sad jeg ikke engang med bunden fuld . Hvis folk vidste hvor hårdt den kamp kan være psykisk så holdt de deres kæft (ja undskyld) . Mit var så hårdt og da lægerne besluttede jeg skulle flaske i stedet , fik jeg simpelthen bare meget mere overskud til at være der for mine børn.
  Jeg indrømmer blankt at de 2 efterfølgende gange, sagde jeg “hvis han ikke hopper til første gang så ryger han på flaske “! Så alle 4 børn er flaske børn, alle 4 børn er sunde og raske og hvis jeg til tider ikke er verdens bedste mor, så har det absolut intet med amning at gøre .
  #alleelskersneglen

 19. Åhhhh! Ja nu bliver jeg sq nødt til at smide KLAPHATTE-kortet igen! Jeg kan simpelthen blive så harm over sådan nogle mennesker! Jeg følger selv @sneglcille og synes hun er noget så skøn. Jeg elsker hendes instastorys, især når det er guldkorn fra skønne Uma og fantastiske smil og grin fra lækreste Loulou. De virker bare som den skønneste lille familie og hun som en helt igennem fantastisk mor.
  Desværre er der nogle mennesker der bare mener at de ved det hele og deres holdning er den rigtige. Deler du den ikke, er det dig den er gal med. Jeg har fibromyalgi, hvilket giver, til dem, der ikke ved det, kroniske smerter og forstærker smerter. Da min søn var omkring seks uger gammel måtte jeg opgive amningen da jeg ved hver amning sad som en stiv pind med tårerne sprøjtende ud af hovedet på mig. Jeg har aldrig oplevet noget så smertefuldt. Det påvirkede mig, det påvirkede min mælk og derved min søn som kun blev mere og mere frustreret over mors panik hver gang. Da jeg til et lægebesøg nævnte det, var han lynhurtig til at sige at det bedste for mit barn var jo at amme så det skulle vi ikke snakke om. Jeg gik nærmest tudende derfra med tanken om at skulle fortsætte i det her smertehelvede. Efter nogle dage tog jeg kontakt til min sundhedsplejerske som lige med det samme sagde: “Jamen så skal vi jo bare have fundet flaskerne frem. Du gør bare sådan og sådan og sådan. Og du skal ikke være bekymret. Der er alt det han har brug for i erstatningen” Jeg tror aldrig jeg har været så lettet i hele mit liv. Det var kæmpe stort at høre en sige at det bare var helt okay og at det bestemt ikke betød at jeg var en dårlig mor. Man vil altid møde mennesker som vil dømme dig for ikke at have ammet og de fortjener simpelthen bare en highfive i hovedet med en spade! En god mor sidder ikke i brysterne!!

 20. Åhh hvor er det dog trist, at der findes sådan nogle mennesker, der har et behov for at svine andre til og gøre dem ondt.

  Som neonatalsygeplejerske kan jeg kun sige en ting: Den gode mor sidder IKKE i brysterne.
  Hver dag ser jeg kvinder kæmpe en brav kamp for at få amningen til at lykkes. For nogle, har det til sidst så store omkostninger, at det simpelthen ikke er det værd. Det vigtigste for at være en god mor, er at man har overskud til sit barn/børn. Så må vi som samfund STOPPE vores stigmatisering af ikke-ammende mødre!!
  Enhver mor skal gøre hvad der føles rigtig for hende.

  #Alleelskersneglen

 21. #alleelskersneglen
  Jeg har selv virkelig kæmpet med amning af begge mine børn… mit første barn var dødsyg og lå i reperstor og med to lungedræn de første uger og KUN fordi, mælk var det eneste jeg kunne bidrage med på det tidspunkt blev det mig muligt at kæmpemigennem ammemaskiner, blod, sved og tårer. Anden gang sittede min datter hul på mig allerede den første time hun levede og herfra startede en smertefuld kamp uden lige. Det tog 8 uger at få amningen til at køre – 8 uger hvor jeg græd og rystede og gav min lille datter en mor med et ansigtsudtryk i rædsel hver gang. Nærværet røg og min datter var meget længe om
  at smile… No wonder, da alt hun så var mig i gråd, når hun skulle have mad. Sen eneste grund til, at jeg kom igennem, var kombinationen af, at jeg vidste for fint det var, når det lykkedes, og en sundhedsplejerske der virkelig var en amme-tyran. Set i bakspejlet, skulle jeg bare være stoppet. Det var ikke det værd!
  Kæmpe moralsk opbakning til sneglen ❤️

 22. Det er da også i og med for sig så ligegyldigt om man vælger at give flaske eller om man er tvunget til det. Jeg er så evigt træt af at man skal belæres om det ene eller det andet og at andre altid lige har en mening om det man gør. Hvis man passer sit barn og man elsker sit barn, så kan alle andre da være fuldstændig ligeglad. Folk burde passe sig selv. Der er faktisk kvinder som vælger amning fra af andre årsager end ønme brystvorter og at de ikke har mælk nok. Det er vel op til én selv.

 23. Trist når andre mødre dømmer på moderskabet. I bund og grund er der ingen regler, vi gør alle vores bedste og det er GODT nok. Så længe vi holder vores børn i live og de er sunde, raske og i trivsel, så har vi da mega succes som mødre.

  Vi burde alle tænke lidt mere over hvordan vi “ser” andre mennesker, både på gaden og online. Ingen har ret til at kommentere på en ukonstruktiv og direkte negativ måde. – jeg tvivler på denne person som har kommenteret på manglende amning, aldrig ville gå hen til en kvinde på gaden, der gav flaske og turde sige de samme ting….

 24. Mange varme tanker fra én flaske mor til en anden.
  Jeg kan sådan sætte mig ind i følelserne om at skulle acceptere (nødvendigt) fravalg af amning og – hvad der føltes som tvungent tilvalg af flaske. Man mærker presset og ammemafiaens ånde lige i nakken. Og den bringer altså ikke noget godt med sig, når man sidder dér som nybagt mor og slet ikke havde set den komme – at amning kunne være det allersværeste. Det værste er, at det (i hvert fald for mig) allerede startede hos de ansatte på barselsgangen.
  Jeg har tit haft lyst til at sige dem lidt imod – dem der mener, at man kun gør det rigtigt, hvis man ammer. Men jeg turde ikke. For ammemafiaen er stor og stærk – og de har argumenterne på deres side.
  Derfor masser af ros, skulderklap, respekt og KÆMPETAK til SneglCille for at tage hul på emnet. Shit hvor det letter at høre fra andre… og jeg har ikke engang læst det hele 🙂
  Helt ærligt – #alleelskersneglen 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven