mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Eskaleret venlighed

“Vil I ikke have dem her?” spurgte hun drengene med et smil, imens hun stak dem fire pakker af de – når man er 3 og 6 år – eftertragtede legokort. Det var moderen til en dreng fra nabostuen i Peters børnehave. “Ja, min dreng har ikke rigtigt fanget fidusen endnu, så I må gerne få dem” smilede hun videre, nu henvendt til mig.

Peter, som vist er jævnaldrene med hendes dreng har det på samme måde – han synes de er sjove at pakke op og så ikke mere. Jens derimod. Han leger og ordner og fikser med de kort, som blev han betalt for at gøre det og det var derfor ret stort for ham, sådan pludselig at få stukket en masse ekstra kort i hænderne – som han i øvrigt troligt delte med sin uimponerede lillebror.

Og så skete det. Det eksalerede.

Den unge pige i køen foran os, bad også kasseekspedienten om legokort, som hun gav videre til mine drenge. Og en kvinde fra kassen ved siden af, listede diskret et par yderligere pakker ned i de tunge indkøbsposer og pludselig stod mine drenge dér, med omegnen af tyve pakker legokort, imens jeg, med ét, følte mig indhyllet af lykke. Ikke på grund af legokortene, men fordi jeg følte mig (okay, mest mine børn) set. De blev anerkendt og mødt med en venlighed, fra mennesker som i teorien kunne have været fuldkommen ligeglade.

Ja, faktisk er det lige før at jeg vil sige, at jeg er skide lige glad med de legokort, men jeg er altså ingenlunde ligeglad med den omfavnelse, de pludselig blev et meget tydeligt billede på, lige dér for enden af kassebåndet i Brugsen i Nordre Frihavnsgade.

TAK, søde mennesker. Flere af jer! Det havde jeg bare lige brug for at komme ud med.

Skriv din kommentar

Kommentarer (5)

 1. Det har vi også oplevet flere gange at folk giver mon datter deres pakker med legokort og hun bliver så glad og stolt.
  PS hvis du mangler nogle kort så sig til har en masse bytter som min datter rigtig gerne giver væk hvis folk mangler ?

 2. Det er så dejligt når ens børn bliver set på den måde af andre. Jeg har prøvet det samme, blot i en Meny og med Disneykort. Både min søn og jeg var helt rundtossede bagefter og forstod ikke helt hvad der lige skete!

 3. Der må være god karma i de LEGO kort. For nogle uger siden var min søn på
  3år syg, og vi fordrev tiden med at købe cars-LEGO i Kvickly og ved kassen fik udleveret kort. En sød dame spurgte om vi ville have hendes med, og præcis som for dig eskalerede det. Min søn nød alle ‘gaverne’ men fangede aldrig helt fidusen bag kortene. Et par dage efter indfandt jeg mig med min comp på en cafe og ved siden af kom en far og hans søn. Drengen spurgte begejstret efter ‘kort’ og faren lignede en der følte sig enormt tjekket da han efterkom drengens ønske ved at hive en håndfuld gratis postkort ned fra væggen. Der gik længe før drengen grådkvalt fik forklaret sin forvirrede far at det var LEGOkort han ville have og da var gode råd dyre.
  Jeg sad lidt og funderede hvor grænsen går for privatlivets fred på sådan en cafe, men da jeg diskret fiskede to pakker LEGO kort op af tasken og skubbede over bordet, kvitterede faderen med det mest taknemmelige blik jeg længe har fået, og drengens øjne slog smut! Fedt! Dagen var reddet for os alle 3! ❤️

 4. Vi har været på McDonalds en gang i de 10 år, vi har boet i byen. Nåh, men huset var til salg og vi var Tisvilde, så vi tog på McD med børnene. Der var fyldt, og vi endte ved et bord ved siden af en familie, som jeg hurtigt kategoriserede som “white trash”: Hun lignede Linse Kessler på en dårlig dag og han lignede en, der var på udgang fra fængslet. Deres dreng fik Happy Meal, men var ikke interesseret i legetøjet. Og så var det, det skete, faren henvendte sig på den mest hjertelige facon til min søn, om han ville have legetøjet. Vi snakkede og smilede sammen – og jeg oplevede noget af det, jeg nyder mest: Jeg fik storpunkteret mine fordomme om McD og den det spiser det

 5. Vi har været på McDonalds en gang i de 10 år, vi har boet i byen. Nåh, men huset var til salg og vi var Tisvilde, så vi tog på McD med børnene. Der var fyldt, og vi endte ved et bord ved siden af en familie, som jeg hurtigt kategoriserede som “white trash”: Hun lignede Linse Kessler på en dårlig dag og han lignede en, der var på udgang fra fængslet. Deres dreng fik Happy Meal, men var ikke interesseret i legetøjet. Og så var det, det skete, faren henvendte sig på den mest hjertelige facon til min søn, om han ville have legetøjet. Vi snakkede og smilede sammen – og jeg oplevede noget af det, jeg nyder mest: Jeg fik storpunkteret mine fordomme om McD og den det spiser der!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven