mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

En sugardaters fortælling

Det var lige før jeg havde opgivet at skrive dette blogindlæg, efter jeg åbenbart var kommet til at slette dets version 1.0, men det kriblede i fingrene på mig, for at få mine ord ud. Ikke fordi de er særligt strukturerede eller særligt velfunderede, men fordi jeg sådan håber, at de kommer ud til rette modtager. Jeg har nemlig lige streamet en ny serie på DR, som virkelig har givet mig stof til eftertanke.

Først forstod jeg ikke hvorfor den ikke lå i toppen af “mest populære” programmer inde på dr.dk, men da det gik op for mig, at den først bliver sendt i tv på onsdag, gav det mere mening. Den er ikke blevet “opdaget” endnu, men hold nu kæft, hvor er den god. Og vild. Det er DR3s nye serie om Gina Jaqueline “En sugardaters fortælling”, hvor man får lov til at komme helt – eller i hvert fald relativt – tæt på Gina Jaqueline, som mest af alt virker som et forsømt barn, der trænger til kærlighed.

For helvede, hvor jeg tror hun trænger til kærlighed.

Hun er professionel sugardater, hvilket altså så vidt jeg kan forstå betyder, at hun dater (og knalder) rige mænd, som sidenhen betaler hende i dyre tasker, designersko og garanteret også rede penge til huslejen, for sine “ydelser”.

Hun fortæller, at det ikke just er nemt og at hun faktisk godt er klar over, at hun kan ryge alvorligt ned med nakken “hvis det her knækker hende“, men da hendes gravide veninde på et tidspunkt udfritter hende om det fortæller hun – formentlig meget ærligt (og frit fortolket fra min hukommelse): “Jeg føler alligevel at jeg giver mest, når jeg er sammen med en fyr, uanset om det er én jeg møder i byen, eller én jeg sugardater. Og så vil jeg hellere føle at jeg “får noget igen” og sove på D’angleterre, end jeg vil have ingenting og sove på en luftmadras“.

Av, mand.

Det gør simpelthen så ondt i mit hjerte at høre sådan en ung kvinde fortælle, at hun ikke føler, at hun får noget igen i de relation hun indgår (med mænd) i og det vidner for mig og min beskedne forståelse for psykologi, om et solidt mindreværd, som på ingen måder har godt af dét hun har gang i. For jo, selvfølgelig kan man argumentere for, at det er bedre at få noget igen, frem for slet ikke at få noget, men jeg tænker nu alligevel bare, at det er ret vigtigt at kigge på i hvilken valuta man køber og sælger. Dyre tasker, designersko og mad på bordet er og bliver jo for fanden aldrig nogensinde den samme som den fysiske og emotionelle valuta, som Gina Jaqueline smider om sig i en tåge af cigaretter og drømmen om det bedre liv. Det gør ondt at vide, at hun i løbet af et års tid eller to, har modtaget mere end tusinde beskeder fra mænd, som ville betale hende for både det ene og det andet – og dermed at vide, at det her sugardating altså foregår i stor stil.

Jeg skal overhovedet ikke gøre mig til dommer over hvorvidt livet bliver bedre af dyre tasker. Hell, jeg har faktisk selv planer om at købe mig en dyr taske, meget snart, men det er altså udelukkende for at jeg kan give noget godt til mig selv i en periode af mit liv, hvor jeg faktisk synes jeg fortjener det. For mine egne penge, som jeg har tjent, sparet op, vendt, drejet og vurderet efter bedste evne. Fra mig til mig. Og nej, jeg skal selvfølgelig heller ikke se mig for fin til, at jeg med mere end bare almindelig glæde, ville tage imod en dyr taske – hvis den kom fra et menneske, som jeg holdt af og som jeg vidste, gensidigt holdt af mig. For det er i virkeligheden dér problemet ligger, for mig. I at der foreligger en så tydelig skævvridning af de relationer en ung sugerdater indgår i, med de mænd, der åbenbart synes at det er sejt, lækkert, frækt eller hvad fanden de nu bilder sig ind, at bruge en piges krop og sind, mod gaver og penge.

Jeg bliver ked af det, på Ginas vegne når hun sidder – helt velreflekteret – og fortæller om, at hun godt er klar over, “at hun nok i virkeligheden betaler mere for sine dyre tasker, end hvad andre, der køber dem selv, gør” imens hun ufortrødent fortsætter. Og jeg bliver især ked af det, da hun til allersidst i udsendelsen (som jeg nu til advarsel for jer, der endnu ikke har set udsendelsen og som ikke vil vide det, spoiler om) ender med at tage en positiv graviditetstest. For fanden. Hun er gravid med en mand, som betaler hende for selskab og for sex, imens det for mig virker som om, at hun bare trænger til kærlighed og til at nogen snart fortæller – og viser – hende, at hun er god nok.

For det er hun. Selvfølgelig er hun det. God nok. God. Bedre. Mere værd. Og sådan én, som jeg har lyst til at give et langt, langt, langt kram og fortælle at ingen penge i verden betyder ligeså meget som hun gør.

Og så har jeg bare lyst til at se afsnit to. NU. Det skal ende godt.

Det skal det!

Skriv din kommentar

Kommentarer (20)

 1. Jeg har fulgt Gina i snart 12 år. Først på arto i sin tid, hvor hun var hende med de seje og anderledes billeder, så på hendes blog, hvor hun var åben om sin anoreksi og andre psykiske sårbarheder, senere på Instagram og nu i hendes program. Jeg tænker det samme som du; et forsømt barn, der trænger til kærlighed og bekræftelsen af, at hun er god nok. Men en (tidligere?) anoreksidiagnose, kunne det tyde på, det er et gennemgående problem i hendes liv, at hun ikke føler sig god nok. Jeg er bange for, at den tilværelse, hun lever i programmet, kan ende med at knække hende helt.

 2. Jeg gik i folkeskole klasse med gina i er år og jeg blev så vred da jeg så det afsnit. Det er så lavt af DR at tage et old School Vesterbro barn der kommer fra laveste social klasse som ryger ud i prositution light. Det er så lavt. Det er hende de udstiller, hende der får alle sviinerne på de sociale medier. Selvfølgelig har hun selv sagt ja men hvor er DR’s ansvar? Hvis man vil lave god journalistisk så vælg dog ikke den nemme løsning og hæng en stakkels pige ud som ikke bryder den sociale arv. Jeg så den også og fik ondt i maven over hende men så blev jeg vred. Fandme ikke ok DR smider hende ud foran bussen og der er ingen moderator til at slette de væmmelige kommentarer og nederste social klasse har ikke det stærke netværk til at samle hende om. Øv DR! Folkeoplysning for laveste fællesnævner! Øv…

  1. Jeg synes, det er lidt hårdt med alle bemærkningerne om det hjælpeløse menneske fra ‘nederste sociale klasse’.
   Jeg ved intet om Gina, bortset fra hendes blog, men selvom hendes familie virkede lidt alternativ – hun er også barnebarn af Lars Muhl? – lod det til, at hun havde et godt forhold til dem, ligesom det lader til, at hun har en stort netværk, som jeg håber er der for hende.

   @ Cana: Jeg er ikke fan af sugardater-konceptet, og tænker absolut ikke, det er sundt, men der går sgu også hurtigt lidt hattedameforargelse i den, hvor os med vores på det tørre kan sidde og ynke den stakkels, stakkels pige, gør der ikke?
   Hun er sidst i 20’erne og et voksent menneske, der har sagt ja til et program. På Instagram omtaler hun det (en anelse megalomant) som en del af den større fortælling om hende. At dømme efter hendes tidligere blog holder hun af opmærksomheden og af, at der sker noget omkring hende. Hun har helt sikkert nogle issues, men at fru og frk. Danmark nu skal sidde og hyggepsykologisere på hende, giver mig en lidt grim smag i munden.

   Desuden kunne man hævde, at den del med at finansiere en livsstil, man ikke har råd til, er en del af et større, forvredet virkelighedsbillede, hvor dyre tasker er noget, man ‘fortjener’, ligesom spa-ophold, rejser, sko, tøj, beautybehandlinger og cocktails – en livsstil, mange bloggere også er med til at promovere.

   1. Jeg er meget enig med dig Mie.
    Jeg synes programmet åbner op for flere diskussioner. Sugardating, selvfølgelig, men også den livsstil mange unge kvinder stræber efter (og som stortrivedes på blogs og Instagram). En hverdag ansigtsbehandlinger, tasker til 50.000, øjenvippepåsætning, eksotiske rejser og gratis goder er en selvfølge. Sugardating er stødt stigende, og derfor er det ærgerligt, hvis Gina bliver en ensom ulv, som vi stigmatiserer og har ondt af. Hun tør trods alt stå ved det.

   2. Jeg er så enig!
    Og særligt, at folk skal stoppe med at være så fordømmende overfor Gina. Folk glemmer, at det der vises på skærmen ikke er det fulde billede. Gina har sine grunde, og hvis hun havde synes det var så forfærdeligt som folk ønsker at gøre det til, så var hun formentligt stoppet?

 3. Det er modigt at hun står frem med det, men min frygt er bare, at andre unge piger bliver inspireret af hende til at sælge deres krop for at få en fin taske. Uanset hvordan jeg vender og drejer det i mit hovede, så mener jeg stadig at sugardating er prostitution, hvor der bare er smidt en pæn titel på, så både køberne og leverandørerne af ydelsen på en eller anden måde får det lidt bedre med dem selv. Det var et spændende program, men omvendt set er der også bare så mange ting ved hele konceptet i sugardating som jeg har det sindssygt svært med, og hvor jeg ikke helt kan beslutte mig for om jeg synes det er upassende at lave et program om det eller ej – for ville man lave et lignende program om diverse andre prostituerede? Nok ikke.

 4. Reklame-sugarmamma kan man kalde Bloggere, når de får gaver! Er det ikke det de lever for? De kan ikke overleve uden
  ?

 5. Hej Cana

  Der ender ikke godt., desværre, der gør det aldrig.
  Den lykkede luder findes ikke, alt har sin pris og lige i Ginas tilfælde tvilver jeg meget på happy ending.
  Og hvordan skulle det ender godt? Og den anden spørgsmål – hvorfor?
  Kvinden er 27, ingen job, ingen uddannelse og når man hører på hende i programmet samt læser hendes #tænker# på facebook , så er det meget svært, hvis ikke umuligt at se bare et glimt af nogen intellektuelt i det. Hun drømmer om at blive forfatter og skuespiller? Der er hun som sådan allerede, i sin egen reality show der deles gavmild over hele Danmark og en gang mere giver prostitution et glansbillede med dyre gaver og alt andet.
  At være sugarluder er den samme som at være en almindelige luder der står på Vestebro og sælger sin krop. Der er ingen forskel – der er stadig den samme forfald, der starter så smukt med begrebet sugardaddy og slutter så grimt med at være ….. luder.
  God aften

  1. Hvor er du latterlig.
   Har lavet hovedrollen i en Zentropafilm, har en kontrakt med et af Danmarks største forlag, har skrevet og spillet skuespil siden jeg var barn, SÅ STYR DIG DOG.

   Møgso 🙂

  2. “I’m not dismissing the value of higher education; I’m simply saying it comes at the expense of experience” Steve Jobs, Founder of Apple

   Først har jeg lyst til at bemærke at i 2017 er synes på uddannelse ved at ændre sig, særligt i udlandet og så følger Danmark jo som bekendt efter i vanlig fodslæbende stil. Der er disruption på uddannelsesområdet. Det vil kort sagt sige at man skaber sin egen uddannelse uden om det formelle uddannelsessystem. Derfor, at man ikke er indskrevet på en uddannelsesinstitution (eller anden type uddannelse) er langt fra det samme som ikke at have en uddannelse. Og dybest set aner du jo ikke hvad Gina Jaqueline foretager sig. Det ved kun hun selv, men vi kan dog konkludere at hun har meget erfaring på mange områder fx har hun haft en vintage butik, drevet en meget succesfuld blog og vundet en pris for samme, og erfaring ift. ansættelse ligger højt ifølge rekruterringsvirksomheder. Plus, hun er 27. Underforstået, at hun faktisk sagtens kunne nå at tage en uddannelse.
   Du synes tydeligt vis det er et dårligt valg hun har taget, men uden arbejde er hun vel ikke?
   Og i den sammenhæng tænker jeg at de fleste af os skulle komme ned fra vores høje hest. Ja, hendes valg har en pris men mange andre betaler også deres pris hver dag året rundt fra 9-16. Jeg tror en del ville blive hjemme hvis de kunne. Altså, de kommer for pengenes skyld.
   I øvrigt finder jeg, at Gina Jaqueline er velformuleret og har reflekteret med megen selvindsigt over sin egen situation. I mine øjne virker hun begavet. Det samme kan jeg desværre ikke sige om dig, når jeg læser dit indlæg.

   DBH
   Palma

 6. Så hende for 3 måneder siden på det der gratis dating side noget, umeet.dk. I skulle have set hendes billeder, magen til (ordet lader jeg være med at sige her) skal man lede længe efter hahahaha. Men nej hvor er hun bare billig at se på, og så tænk på, hun kan da ikke have mange penge hvis hun bliver nød til at bruge en gratis dating sider som umeet :-p I hope she one day wakes up, and smells the coffee….

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven