mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Dengang hun døde…

Det var kort før min 21-års fødselsdag. Jeg var lige startet i praktik på en gynækologisk afdeling, hvor jeg mest af alt var træt af at skulle lege sygeplejerske, i stedet for jordemoder, som jeg var ved at uddanne mig til. De var, så vidt jeg husker, meget søde, sygeplejerskerne. Og patienterne, som var indlagt med alt muligt forskelligt, som jeg ikke vil kede jer med. Og så var der én, yngre end min egen mor, som kom ind med kraftig blødning. Hun havde blødt uregelmæssigt igennem længere tid, men havde bare skudt det hen med at det nok var noget overgangsalder.

Jeg var med på stuen, da lægen indførte spekulumet og lyste ind på den blødende livmoderhals. Den lignede ikke de andre jeg havde set. Den var helt knoldet og plettet og blodet der flød, var ligesom ikke rigtigt blod. Bevares, det er det aldrig, når man bløder fra livmoderen (som for eksempel når man har menstruation i virkeligheden er omtrent 90% slimhinde og kun 10% blod) men dette var anderledes. Jeg var med, da der blev helt stille på stuen.

Lægen rømmede sig og bad sygeplejersken om at bestille et hastesvar. Noget med nogle prøver der skulle sendes afsted i en taxa.

Det var alvorligt.

Kvinden, som vidst mest af alt havde troet at hun skulle have nogle hormoner for at få styr på sin overgangsalder, blev pludselig helt bleg. Og bange. Og helt enormt uforstående over hvad det var, der pludselig skulle gå så stærkt. Det samme gjorde jeg vidst. Næsten ligeså bleg og bange og uforstående, som jeg blev, da jeg hørte at hun kort tid efter var død. Af livmoderhalskræft.

En kvinde med et barn på min alder. En mor. En mor, ligesom mig, når jeg sidder her i dag og forfatter nærværende blogindlæg.

Fuck, altså.

Heldigvis, fortalte lægen mig, er det relativt sjældent at man først opdager livmoderhalskræft så sent i stadiet, fordi de fleste kvinder trods alt tager imod tilbuddet om screening hvert tredje år. Men det sker.

Det må aldrig ske for mig, tænkte jeg. Og så bookede jeg en tid til at blive vaccineret mod HPV, selvom jeg for længst havde haft min seksuelle debut. Der findes omkring 100 forskellige former for HPV og langt de fleste er heldigvis harmløse, men omkring 15 af dem giver en øget risiko for livmoderhalskræft og hvis jeg kunne nå at beskytte mig selv imod bare én af dem, ville jeg være lykkelig. Mit håb er, selvfølgelig, at jeg aldrig er blevet smittet med nogen former for HPV og at min vaccine virker ligeså godt, som den gør på de unge piger der bliver tilbudt den gratis som en del af børnevaccinationsprogrammet, men det er nok desværre utopi. Og det skræmmer mig. Ikke på daglig basis, men når jeg af og til kommer til at tænke på det.

Som jeg for eksempel gjorde i sidste uge, hvor jeg tilbragte en morgen i selskab med gynækologisk overlæge og ph.D. fra Rigshospitalet, Pernille Tine Jensen og nogle unge kvinder, som havde haft celleforandringer og livmoderhalskræft som følge af HPV, helt tæt inde på livet. Èn af kvinderne fortalte hvordan hun var blevet diagnosticeret midt i en graviditet hun længe havde ønsket at opnå. Og om, hvordan hun var blevet bedt om at vælge imellem sit foster inde i livmoderen, eller at blive akut opereret for livmoderhalskræft – uden mulighed for at få børn efterfølgende. Hun valgte det sidste, for at øge sine chancer for at overleve.

Det var en barsk morgen. God, men barsk. Og den mindede mig om, hvor pisseskrøbeligt det hele er. Og om, hvor led og ked jeg er af den debat omkring HPV-vaccinen der har kørt her i Danmark i de seneste år. En debat, som har affødt, at langt, langt under halvdelen af alle unge piger rent faktisk tager imod vaccinen. Af frygt for formodede bivirkninger, som man i øvrigt ikke har set magen i nogen andre dele af verden, end herhjemme, til trods for at vaccinen tilbydes i lande verden over og er givet i mere end 248 millioner doser. I vores nabolande er vaccinationsraten mere end dobbelt så høj som den er herhjemme og jeg kan ikke lade være med at blive enormt ked af det på de kommende generationers vegne, hvis ikke vi får rettet op på den dårlige statistik, for det handler trods alt om at redde liv. Unge kvinders værdifulde, gode og lange liv.

Fra 1.november tilbydes en ny vaccine i Danmark, som kan forebygge 90% af alle tilfælde af livmoderhalskræft. For fanden, mand. Tænk hvis den kvinde jeg mødte på gynækologisk afdeling dengang, havde fået den. Så havde vi med stor sandsynlighed aldrig mødt hinanden, for hun ville formentlig aldrig været blevet syg.

Vi står i disse dage på hovedet for at knække cancer, men når så endelig den er knækket, så bakker vi ikke op? Det må – ja nærmest skal – vi sgu da se at få lavet om på! Der findes rent faktisk en vaccine mod kræft og jeg begriber simpelthen ikke, at nogen aktivt vælger den fra. Så er det sagt.

Skriv din kommentar

Kommentarer (54)

 1. Måske de vælger den fra fordi, at de endnu ikke har mødt en, som den kvinde du mødte.
  Jeg fik selv kræft samtidig med en bekendt, jeg var igennem to operationer og hun døde desværre da det spredte sig til leveren og så gik det meget hurtigt.
  Hvis den nye kan tage 90% så er det jo værd også trods bivirkninger.
  Vi må afvente og se hvad kvinder her i landet vælger……
  God aften til du og børnene:-)

  1. Det tror jeg du har helt ret i – jeg håber bare at oplysning og viden om hvad vaccinen faktisk kan afhjælpe gør, at flere fremadrettet vælger at blive vaccinerede. For livets skyld <3

 2. Bare til orientering:
  Jeg har født 2 børn, efter at være blevet opereret for livmoderhalskræft i stadie 4. Så det kan lade sig gøre. Eneste bivirkning var, at børnene kom noget for tidligt. Heldigvis ikke livstruende for tidligt. Men jeg opfordrer alle kvinder til at blive undersøgt regelmæssigt.
  Knus fra mig.

  1. Åh hvor er det dejligt at læse, at du kunne “slippe” med så lille en operation, at du har kunnet få børn efterfølgende <3 Desværre var kvinden jeg beskriver i indlægget ikke så heldig. Hun fik fjernet livmoderen og kunne derfor ikke blive gravid igen. Til gengæld er hun i dag kræftfri <3

 3. Da vaccinen blev frigivet til at alle kunne få den, selvbetalt selvfølgelig. Da ringede min svigermor og sagde hun ville give mig den, jeg var ca 21 år og sygeplejestuderende (jeg er 30 år nu), havde mine svigerforældre ikke tilbudt at betale den, havde jeg aldrig fået den. I dag er jeg lykkelig for at jeg har fået den! De kvinder jeg møder i mit arbejde som hjemmesygeplejerske, hvor de for sent har opdaget livmoderhalskræft, de har et frygteligt forløb, som ingen burde gå igennem!

 4. Vigtigt indlæg!!!
  Jeg er selv 23 år i dag og er SÅ glad for, at min mor var med til at bestemme, at jeg skulle vaccineres dengang jeg ikke var så gammel! Og jeg er trist over så, at mange vælger vaccinen fra i dag, når man nu har en så stor mulighed for at undgå den form for kræft.. Det må og skal ændres.

  P.S. Jeg elsker din blog, Cana! Skønt med en blanding af personlige og faglige indlæg :-))))

 5. Tak! Jeg blev meget rørt af dit indlæg, da jeg selv har mistet min mor til livmoderhalskræft. Det gør ondt inden i når unge piger (eller deres forældre) vælger (formodede) bivirkninger over selve livet.

 6. Åh, det er en rigtig rigtig svær debat som du tager op her. Jeg ville rigtig gerne have henvist dig til en dokumentar som blev vist på DR, tilbage i 2015, men den er desværre udløbet på deres hjemmeside. Der er rigtig, rigtig mange nuancer til den her problemstilling – for de bivirkninger, som de kvinder har, er vitterlig ikke for sjov. At de derudover tales ned til som et ikke-problem, gør ikke problemet mindre – og hvis nogle kvinder / piger har set eller mødt nogle af disse bivirkningsramte, så forstår jeg godt, at man ikke bare fluks lader sig vaccinere med netop denne vaccine. – som der desuden er et eller andet lusk ift. valideringen af … Noget med at dem som producerer det, også selv står for bivirkningstesten, og giver både test- og kontrolgruppe samme virkemiddel, hvilket reelt ødelægger muligheden for at se konsekvenserne af stoffet.
  I mangel af bedre, har jeg fundet en artikel af Peter La Cour, som omhandler, hvordan negligeringen af de her piger i hvert fald ikke hjælper noget: http://www.alt.dk/artikler/hpv-pigerne-har-varet-udsat-for-psykologisk-karaktermord.
  Jeg mener at det er rigtig farligt, hvis vi bliver så ivrige efter at forebygge det ene, at vi helt overser de risici det giver for det andet.

  1. HPV-vaccinen er godkendt fuldstændig som andet medicin bliver godkendt. EU ombudsmanden har også kigget på EMA’s undersøgelse af bivirkninger, og her er konklusionen klar: EMA har handlet helt efter bogen. Se også mere her:

   http://ugeskriftet.dk/nyhed/eu-ombudsmanden-emas-behandling-af-hpv-rapport-var-ok

   Der er jo ingen tvivl om at pigerne, der har været fremstillet i medierne er syge og skal have udredning og behandling. Men når talrige undersøgelser ikke finder nogen sammenhæng med HPV-vaccinen og det pigerne fejler, er vi nødt til at flytte fokus et andet sted hen, i stedet for at bekæmpe muligheden for at forebygge kræft.

  2. Jeg er helt enig med jer begge to her. Selvfølgelig er det en både vigtig og svær debat og selvfølgelig skal man ikke underkende formodede bivirkninger, men når alle lægefaglige organisationer, som har med kvinders underliv at gøre anbefaler vaccinen, så mener jeg altså at man gør klogt i at høre på hvad der rent faktuelt bliver fremlagt.

   1. Vi kan være enige om, at det vil være vidunderligt, hvis man kunne vaccinere mod livmoderkræft med en vaccine, som er både effektiv og sikker, men………………..
    Er EMA troværdig?
    Chefen for vaccinesikkerhed i EMA hedder Enrica Alteri.
    The European Medicines Agency welcomes Enrica Alteri, starting today as the new Head of Safety and Efficacy of Medicines in the Human Medicines Development and Evaluation Unit.
    http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/news_and_events/news/2012/06/news_detail_001552.jsp&mid=WC0b01ac058004d5c1
    Enrica Alteri har før stillingen i EMA arbejdet i flere år i vaccineindustrien, og interessant nok lige netop i industri, som produceret HPV-vaccine.
    Enrica Alteri´s deklaration vedr. interessekonflikt ses her:
    http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/Other/2012/07/WC500129303.pdf
    Man kan også Google sig til Enrica Alteri´s ægtefælles deklaration vedr. interessekonflikt.

    Da der var mistanke om, at danske piger havde fået POTS og CRPS efter Gardasil-vaccination, blev der i EMA nedsat en (hemmelig) komite bestående bl.a. af vaccine-producenter.
    I undersøgelsen af EMA blev det afvist, at vaccinen var årsag til symptomerne, men EMA´s undersøgelse var primært foretaget på Cervarix-vaccinen og ikke på Gardasil-4-vaccinen.
    Cervarix-vaccinen og Gardasil-vaccinen er produceret markant forskelligt (læs gerne produkt resuméerne) og det er uvidenskabeligt at anse, at vaccinebivirkningerne er enslydende. De danske piger var på daværende tidspunkt vaccineret med Gardasil-4-vaccinen.
    Læse gerne EMA-rapporten:
    http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/Referrals_document/HPV_vaccines_20/Opinion_provided_by_Committee_for_Medicinal_Products_for_Human_Use/WC500197129.pdf

 7. Fantastisk relevant indlæg. Det er så trist, at vaccinen ikke bliver givet til flere.
  Jeg håber snart, at man kommer helt til bunds i, hvad der er op og ned på de bivirkninger, så folk ikke skal have den frygt.
  Jeg har selv fået vaccinen (på trods af at jeg var i midten af tyverne), og jeg er ikke i tvivl om, at min lille datter også skal have den engang.

 8. Fantastisk indlæg, jeg fik selv vaccinen da den blev givet, jeg car luge netop ikke for gammel, jeg jeg har (7-9-13) ikke haft nogle bivirkninger, jeg håber at der snart kan blive fundet hoved og hale i de der bivirkninger så flere (forhåbentlig) vil få vaccinen

  1. Samme her! Jeg tror dog i virkeligheden at der allerede er fundet ret godt hoved og hale i bivirkningerne – det er der bare ikke så gode overskrifter i… Desværre!

 9. Simpelthen så godt formuleret indlæg! Og du har så ret. Jeg ærger mig sådan over den/de dokumentar, som formentlig har gjort, at så mange danske piger vælger den her fantastiske mulighed fra.

   1. Hvad kan konkluderes ud fra en registerundersøgelse?

    Den pågældende undersøgelse, som der henvises til, er en registerundersøgelse, hvilket vil sige, at der skal foreligge en diagnose-kode givet i forbindelse med et hospitalsophold.

    Danske piger, som mener, at de er blevet skadet efter HPV-vaccination, er i nogle tilfælde blevet henvist til psykiatrien (de funktionelle lidelser) efter en kort konsultation i de 4 ud af de 5 HPV-centre og uden relevante undersøgelser for vaccineskade, og fremkommer ikke i denne registerundersøgelse.
    Piger, som i Danmark, er blevet diagnosticeret som lidende af ”en funktionel lidelse”, er, efter undersøgelser i udlandet af kompetente læger, diagnosticeret med, hvad der kan betegnes med, alvorlige vaccineskader deriblandt ”kemisk hjernebetændelse”.
    Disse piger optræder (heller) ikke i den dansk-svenske registerundersøgelse!

    Hovedforfatteren i undersøgelsen Anders Hviid, Statens Serum Institut har i en tidligere undersøgelse, angående bivirkninger af vacciner, samarbejdet med forsker Poul Thorsen, som er en af de mest eftersøgte personer i USA for økonomisk kriminalitet.
    https://stiften.dk/aarhus/Den-store-forfoerer/artikel/73051
    https://ing.dk/artikel/ny-bog-beskylder-amerikanske-myndigheder-og-dansk-laege-sammensvaergelse-og-snyd-183951
    Artikler af ansatte fra Statens Serum Institut og Poul Thorsen kan, ved nøje granskning, mistænkes for ”data-massage”.

    I øvrigt er det bemærkelsesværdigt, at Anders Hviid, som ansat på en virksomhed (Statens Serum Institut), der sælger vacciner og indtil for nyligt også producerede vacciner, kan deklarere, at han ingen interessekonflikt har.

    I registerundersøgelsen sammenlignes HPV-vaccinerede med en gruppe, som kaldes ikke-vaccinerede. Denne betegnelse dækker dog over ikke-vaccineret med HPV-vaccine. Ved at stille undersøgelsen op på denne måde undgås, at mulige bivirkninger f.eks. af vaccine-ingrediensen aluminium ikke fremgår af undersøgelsen!
    Men læs endelig gerne den / de omtalte registerundersøgelser.
    http://onlinelibrary.wiley.com/wol1/doi/10.1111/joim.12694/full

    I øvrigt skal det bemærkes, at der ved undersøgelser på forsøgsdyr, hvor disse vaccineres med HPV-vaccine, kan konstateres en række bivirkninger.

 10. Jeg kommenterer aldrig på noget, men du skal simpelthen have SÅ meget ros med på vejen, for det her indlæg.
  TAK, CANA! Hvor er det dog bare vigtigt at du får bragt det her problem frem i lyset. Jeg er, ligesom dig, også led og ked af den debat der har været om vaccinen, og den antivaxx-stemning der desværre vinder mere og mere frem.
  Kæmpe ros til dig!

 11. Kan kun erklære mig bragende enig med dig. Jeg er også meget ærgerlig over den negative omtale, som vaccinen har fået. Tak for at bringe et så vigtigt emne op.
  Hilsen en gynækologisk sygeplejerske.

 12. Jeg er selv blevet vaccineret på hpv som voksen efter at have døjet med kønsvorter og celleforandringer i lang tid. Vaccinen hjalp. Jeg vil helt klart både lade min datter OG min søn vaccineres.
  Jeg har aldrig forstået hvorfor der ikke er mere debat om hvorfor drenge ikke får tilbudet? Ved godt at det selvfølgelig handler om penge.

  1. Jeg tror nemlig du rammer hovedet på sømmet – det handler om penge og fordi der er så få tilfælde af cancer som følge af HPV hos drenge i forhold til piger, er det formentlig en vurdering, at de ikke bør tilbydes gratis vacciner. Desværre.

 13. Hej Cana

  Jeg har fulgt dig længe, men ikke før kommenteret på dine indlæg. Jeg syntes det emne er så vigtigt, begge mine børn skal have vaccinen, når de får alderen til det – også min søn. Jeg var en af de forsøgspersoner som var med i udviklingen af vaccinen og kom derfor meget regelmæssigt, hver 3. måned ca. hen over flere år til tjek. Halvvejs i forløbet fik jeg konstateret celleforandringer, det havde udviklet sig hurtigt og jeg blev akut opereret og fik derefter den rigtige vaccine. ( Jeg var åbenbart en af de testpersoner der havde fået placebo. Jeg er lykkelig og dybt taknemmelig for at jeg var med i forløbet og tænker tit på, hvor heldig jeg har været og er. Tak for altid relevante indlæg! ❤️??

  1. Hold da op! Sikke en historie <3 Godt det blev opdaget hurtigt, at du blev opereret og at du har fået vaccinen <3 Tak for dig.

 14. Hej Cana.

  Det er et helt vildt spændende emne, du tager op! Har du mon overvejet, om dine sønner skal vaccineres? HPV kan jo også give analkræft, peniskræft, kønsvorter og ikke mindst mundsvælgskræft, som er i kraftig stigning.

  Vaccinen til drenge er jo ikke en del af børnevaccinationsprogrammet, og man skal derfor selv betale for den (omkring 3500 kroner, hvis man ikke er medlem af Danmark). Kunne du overveje det? Og var det noget, du kunne finde at dele herinde?

  Rigtig god dag!

  1. Ja, det tænker jeg bestemt de skal! Godt nok er risikoen for at få kræft som følge af HPV væsentligt lavere hos drenge end hos piger, men så længe vaccinationsraten er så lav blandt pigerne, så må vi med drengebørn jo også steppe op og gøre hvad vi kan for at mindske spredningen af de farlige vira 🙂

 15. Jeg er selv blevet vaccineret mod HPV , jeg var for gammel (er 29 år nu), men mine forældre betalte. Jeg havde ingen bivirkninger bortset fra 1-2 dages træthed efterfølgende. Begge mine DRENGE skal have den når de bliver store nok.. ligesom min egen bror også har fået den selvom der er egenbetaling for drenge/mænd. Men hvis mænd kan være bærer af sygdommen er det jo endnu en måde at forebygge på når de bliver vaccineret..

  Tak for et rigtig godt og relevant indlæg!

 16. Hvor er det godt du skriver det. Jeg har vaccineret begge mine drenge, og en af de mange gode grunde var, at jeg som læge og fagperson kan sige til de tvivlende forældre: “ Jeg turde godt vaccinere mine børn fordi dem elsker jeg mere end nogen andre mennesker”

   1. Kære Læge Maria
    Jeg vil foretrække denne formulering: ”Jeg elsker mine børn så højt, at jeg ikke vil udsætte dem for vaccination med vacciner, hvor der ikke foreligger uvildig videnskabelig dokumentation for disse vacciners effekt og sikkerhed.”
    Hvis du ikke er enig med min påstand, bedes du bringe uvildig videnskabelig dokumentation for HPV-vacciners effekt og sikkerhed.
    Jeg synes, det ville være vidunderligt, hvis…..det kunne udvikles en vaccine mod livmoderhalskræft, som både er effektiv og sikker.

 17. Tusind tak. Jeg var tæt på at miste min mor til livmoderhalskræft, da jeg var 16. Hun var heldigvis en af dem, der overlevede. Min bekendte døde til gengæld af det som 22-årig. Begge forløb var ufatteligt frygtelige.
  Jeg underkender ikke de piger, som er blevet syge, men når nu vaccinen ikke kan sættes i nogen påvist forbindelse med deres symptomer, så synes jeg, det er skrækkeligt, at skeptikernes kampagne har haft så meget succes.
  Jeg fik selv vaccinen i starttyverne og har bestemt at begge mine børn skal have den, når de bliver store nok. Og jo, selv hvis vaccinen havde påviste bivirkninger, ville jeg stadig sørge for de fik den.

  1. Av, hvor gør det ondt at læse – både om din mor og især om din bekendte. 22 år. Av, av, av. Kæmpe kram til dig.

 18. Hej Cana
  Tak for et godt inlæg og en herlig dyb blog.
  Vi er bosiddende i udlandet og her får pigerne i 8.-9. klasse tilbuddet om at blive vaccineret i skolen. Jeg syntes det er en rigtig god måde at nå de unge på.

  1. Tak 🙂 Det lyder som et virkelig fint initiativ, at pigerne kan blive vaccinerede i skolen. Det kunne man håbe, at vi kunne lære noget af her i Danmark 🙂

 19. Sikke et godt og vigtigt indlæg! Af ren nysgerrighed – har du gjort dig overvejelser om hvorvidt dine drenge skal vaccineres mod HPV?

 20. Hej Cana
  Har lige læst dit debatindlæg på Politiken.dk og sidder med en klump i halsen og ondt i maven – det er sjældent man siger “tak” for sådanne følelser, men det er nu helt på sin plads, fordi du tager sådan et vigtigt og sindssygt relevant emne op og skriver så godt – medrivende og oplysende – om vigtigheden af at blive vaccineret mod HPV.

  Jeg er heldigvis selv vaccineret (flere år inden nogen havde sagt ‘bivirkning’), men ellers var jeg da fløjet ned til nærmeste læge for at blive vaccineret.

  Og jeg er VILD med din afsluttende kommentar, om at vi taler så meget om at knække cancer – så lad os da for dælen gøre det!!

  TAK!

  Kh Pernille

 21. Kære Cana,

  Jeg læste dit indlæg inde på Politiken, og ville lige lægge en kommentar her. TAK for indlægget. Jeg er selv vaccineret og har selv betalt for den ret hurtigt efter den kom frem. Min veninde var som 18-19 årig med i de allerførste forsøg med vaccinen inden den blev frigivet på det danske marked.
  For et par år siden fik en af mine bekendte konstateret livmoderhalskræft – som 29-årig. Hun havde været til almindeligt celleskrab et års tid før, hvor de ikke havde set noget unormalt. Hun døde ca. otte måneder efter diagnosen. Og det var otte forfærdelige og meget smertefulde måneder med operationer osv. Hun var ikke vaccineret mod hpv, og jeg ved ikke med sikkerhed, om det havde gjort en forskel i hendes tilfælde – men det er en voldsom og modbydelig sygdom, og den rammer også unge kvinder, så det gør mig så ked af det at høre, hvor mange, der fravælger vaccinen.

 22. Hej Cana
  Jeg bliver helt rørt af det, dom du skriver. Men er der forskel på den nye og den gamle vaccine? Jeg har nemlig selv den gamle.

 23. Angående din blog på Politiken: “Jordemoder og blogger: Jeg har set, hvor hurtigt farven kan skifte i ansigtet på en kvinde, der får en dødsdom til et underlivstjek”.

  http://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art6183199/Jeg-har-set-hvor-hurtigt-farven-kan-skifte-i-ansigtet-p%C3%A5-en-kvinde-der-f%C3%A5r-en-d%C3%B8dsdom-til-et-underlivstjek

  Ved du, at Gardasil 4, Gardasil 9 og Cervarix indeholder aluminium, samt at dette aluminium er på nano-partikel-form?
  Læs gerne om nano-partiklers skadelige effekt på blod-hjerne-barrieren:
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19812977

  Aluminium er under mistanke for at være en årsag / medvirkende årsag til brystkræft (samt f.eks. Alzheimers Demens, Parkinsons Sygdom)
  Læs gerne om aluminium og brystkræft her:
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23899626

  Læs gerne om aluminium og Alzheimers Demens her:
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3056430/

  Læs gerne om aluminium og Parkinsons Sygdom her:
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11553618

  Mig bekendt er Gardasil 4, Gardasil 9 og Cervarix ikke undersøgt for mulig kræftfremkaldende virkning.
  Links.
  http://www.fda.gov/downloads/BiologicsBloodVaccines/Vaccines/ApprovedProducts/UCM111263.pdf
  Noter venligst dette:
  ”13.1 Carcinogenesis, Mutagenesis, Impairment of Fertility
  GARDASIL has not been evaluated for the potential to cause carcinogenicity or genotoxicity.”

  Der er fordele og ulemper ved alting, også ved vaccination.
  Lad os holde os til videnskabelige facts og undgå myter eller useriøs propaganda fra en kommerciel industri. Befolkningen må have hele “historien” for at kunne træffe et informeret valg.

 24. Hej Cana

  Jeg bliver simpelthen så ked af at læse dit indlæg.

  For det første er det ikke rigtigt, at der findes en vaccine mod kræft, som du skriver øverst i dit indlæg i Politikken. Den første Gardasil vaccine er en vaccine mod nogle typer HPV-virus, som i værste fald kan udvikle sig til livmoderhalskræft. En sygdom man i øvnrigt sagtens kan få alligevel, hvorfor det er vigtigere at passe sine screeninger.

  Derudover passer det simpelthen ikke, at man ikke ser det samme billede af bivirkninger i udlandet. Det er præcis de samme symptomer og den samme hyppighed, hvorfor flere lande har forbudt vaccinen.
  Senere er vaccinen så blevet udskiftet herhjemme uden yderligere oplysninger og det kan man så undre sig over.

  Tilbage sidder sådan nogle som mig, hvis liv ændrede dig drastisk, da jeg for 9 år siden selvfølgelig i blind tillid lod mig vaccinere.
  I dag er jeg fuldstændig invalideret af voldsomme bivirkninger (som i øvrigt er deklareret på indlægssedlen, hvorfor de ikke er formodede), og der er ingen hjælp at hente, kun hån fra systemet og andre der udtaler sig mere eller mindre oplyst.

  Hvorfor skulle 2000 piger/kvinder i deres bedste alder fake voldsomme bivirkninger og ligge hjemme i sengen i et smertehelvede og se livet passere foran næsen på dem? I øvrigt i kampen mod en forfærdelig sygdom, vi alle sammen har inde på livet.
  Ingen ønsker at få kræft, men jeg ønsker heller ikke for min værste fjende, at opleve de ca. 50 symptomer og umenneskelige smerter jeg kæmper med hver dag.

  Mvh Sara

 25. Hej Cana.
  Hvor er jeg bare glad for dit indlæg!!! Det er så vigtigt at fortælle de her historier, så alle får vished om hvor vigtigt det er.
  Da jeg var 21 reagerede jeg på nogle forandringer og jeg tog det meget seriøst og gik til lægen. De holdt øje med det og kunne se det blev værre, så da jeg var 22 fik jeg en kegleoperation.
  Jeg kan ikke lade være med at tænke på hvis jeg ikke havde reageret på det og først fik foretaget celleskrab, når jeg ville blive kaldt ind som 24 årig eller hvornår man nu bliver indkaldt første gang.
  Jeg har også fået HPV-vaccinen i håb om, at den kan hjælpe alligevel.
  Nu er jeg 29 og der har ikke været noget siden 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven