mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Når det alligevel vinder indpas at være alene

Der ligger bøger, magasiner og legetøj i bunker på stort set alle vandrette overflader over gulvhøjde, køkkenet flyder over med pap og i soveværelset ligger dynerne stadig uden det betræk, som forhåbentligt ligger – helst tørt – og venter på mig i vaskekælderen. Jeg skal bare lige sidde lidt.

Kender I det? Når man simpelthen næsten ikke orker at blive færdig, efter børnene er puttet og man i øvrigt har været igang hele dagen?

Min dag startede allerede ved 5-tiden, hvor jeg kyssede min sovende Jens i håret, inden jeg forlod soveværelset, hvor han var kommet ind om natten. Jeg skulle til Odense og optage “SåDanmark” og vores deadline herhjemme var derfor mere end bare almindeligt morgenstram. Drengene endte med at blive afleverede som henholdsvis barn nummer to og barn nummer ét i fritidsordning og børnehave og hvis ikke jeg faktisk allerede havde været lidt sent på den, så havde jeg med garanti fået dårlig samvittighed over det, selvom de hver især smilede, da jeg gik.

Odense – retur – skifte tøj – beslutte at samle IKEA-møbler – overspringshandle ved at læse mails.

Og booom! Besked fra forlaget: “Vi har nu sendt 2.oplag af 40 Uger Efter til tryk”. Og så stod jeg der, klokken to om eftermiddagen i mit blødeste tøj og tudede af taknemmelighed, glæde og stolthed, omgivet af IKEA-møbler i brune papkasser, som virkede fuldkommen ligeglade med de gode nyheder. De skulle jo stadig bare samles.

Jeg samlede et enkelt skab, cyklede ud for at hente drengene og overbeviste dem om, at skabene var lidt som en slags voksenLEGO, hvorfor vi har haft gang i den helt store byggeturnering hele eftermiddagen, hvor Peter byggede skydere og interimistiske fly ud af duplo, Jens byggede politibiler efter samlevejledninger og jeg altså byggede skabe.

Det har efterhånden vundet ret meget indpas på mig, det her med at være så meget alene med drengene; vi hygger som aldrig før, finder på lege og løsninger, så vores hjem samtidig kan fungere og jeg tror sgu, at det ender med at blive ret godt det hele – især, når jeg forhåbentlig ganske snart har fået tranformeret hele lejligheden fra dét den var engang, til dét jeg gerne vil have den skal være fremadrettet. Jeg havde ligesom brug for forandringen, for at kunne komme videre – og selvom jeg langt fra er i mål, med hverken det ene eller det andet, endnu, så kan jeg mærke at vi nærmer os. Og det er fand’me dejligt.

… Også selvom jeg overhovedet ikke gider at gå ned med alt IKEAs (okay, mit) pap og rydde op og lægge sengetøj på, men min søde happy helper kommer i morgen og gør rent, så med mindre hun skal bruge al tiden på at rydde op, så må jeg hellere se at komme i gang. Selvom jeg virkelig meget hellere gad, at se tv-serier og spise slik. Og drikke kaffe. For guds skyld, kaffe.

Skriv din kommentar

Kommentarer (8)

 1. Hej Cana, skøn læsning, du kan løfte en hverdagssituation op til højeste potens på en fantastisk nonchalant måde. Tak for det. Knus Susanne

 2. Pyhhh jeg kender det. Jeg har selv været igennem en såkaldt “lykkelig” skilsmisse.
  Det er 8 år siden nu. Børnene er 11 og 14 år – og jeg er kommet til at holde alt for meget af livet alene. Det betyder ikke, der ikke har været plads til kærester. Men vi har boet alene siden skilsmissen.
  Mine børn nyder det – og siger det ofte: hvor er det fedt vi bare er os.
  Sidste år rejste vi til Berlin kun os 3. Det var fantastisk.
  Nu er de så store og er til noget hele tiden. Så nu kan jeg ikke lade være at overveje den der kæresteting igen. Men jeg kan blive helt presset ved tanken.
  Jeg nyder at bestemme alt, kan indrette mig som jeg vil, købe det jeg vil, rejse hvorhen jeg vil osv.
  Jeg nyder vist livet alene lidt for meget?

  1. Nyder også tiden uden samboende kæreste. Her bestemmer jeg, indretning spisetidet osv. En mand kan være som en klods om benet.

  2. Jeg tror ikke at man kan nyde livet for meget, hvadenten det er alene eller sammen med andre. Til gengæld kan man altid ændre mening, ståsted og ønsker for fremtiden og hvis du håber på tosomheden igen, så er jeg sikker på at den nok skal finde dig <3

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven