mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Kære mand… (om sex efter fødslen)

Rigtigt mange kvinder fortæller, at de efter fødslen har usandsynligt svært ved at genfinde lysten til deres mand – især når det kommer til sex – imens han, først liderligt og sidenhen måske endda lettere irriteret, hvis han har fået mange afslag, logrer med halen, for snart at få lov til at bestige den kvinde, som han føler trang til at (gen)erobre, efter der er kommet en lille klump kærlighed til, som i øvrigt tager al opmærksomheden.

…Og det er pisseærgrerligt, synes jeg, fordi jeg ofte får en fornemmelse af at det haltende sex- og kærlighedsliv i virkeligheden bunder i misforståelser. Eller måske nærmere i manden manglende forståelse for kvindens andre behov end dét for sex, som i ét eller andet omfang bliver nødt til at være tilfredsstillet, førend hun er klar til at give sig hen som den vildkat hun var engang.

Derfor har jeg i min bog, 40 Uger Efter – en kærlig håndsrækning til nybagte mødre, faktisk dedikeret hele uge 22 til manden. Som en lille håndsrækning til ham, for at få sin kvinde tilbage til soveværelset, hvor han formentlig savner hende, har jeg skrevet ham et lille brev, som jeg gerne vil dele et uddrag af herunder.

Kære mand,

Udover at det er en ordentlig mundfuld at blive nogens mor, så er det samme selvfølgelig også gældende, for dem, der er så heldige at blive nogens far. Bare på en helt anden måde, forstås.

Du skal starte helt fra scratch med at lære et lille nyt menneske at kende, og det falder dig med stor sandsynlighed ikke ligeså naturligt, som det gør for din partner. Din partner, som måske ovenikøbet har forandret sig rigtigt meget både i graviditeten og i særdeleshed efter fødslen, hvor du oplever, at du er ikke længere kommer i første række, og hvor du måske ofte vil føle dig en lille smule hægtet af det helt særlige bånd, der er imellem mor og barn.

Jeg forstår mig af gode grunde ikke så meget på, hvordan det er at blive nogens far, men til gengæld forstår jeg mig ret godt på, hvordan det er at blive nogens mor og lige præcis dét, tænker jeg at du, mand, kan have glæde af at vide en lille smule mere om. Jeg har nemlig en forventning om at en øget forståelse for, hvad der sker med din partner, vil give dig en større forståelse for, hvordan du bedst kan hjælpe dig selv i din nye rolle som far. I hvert fald når det kommer til forholdet til din bedre halvdel.

Når kvinder bliver gravide og får børn, sker der ikke alene noget inde i deres hjerner, der sker også noget med deres kroppe. Selvfølgelig, du har selv set det. Du synes måske stadig, at din partner er både smuk og fræk at se på, men jeg lover dig for, at hun har det helt og aldeles anderledes. Hun synes ikke den bløde bolledej på mave og inderlår eller det fedtede hår, hun de fleste dage holder sig, er spor sexet, ligesom hun formentlig heller ikke er helt tilfreds med, at hendes punani ikke ser ud som den gjorde engang. Det føles i hvert fald for hende, som om den ser ud på en anden måde. Og brysterne, åh, lad mig ikke komme alt for godt i gang med brysterne. Hvis hun ammer, er de et no-go og hvis hun har ammet, er de det samme. De tilhører – for nu – jeres baby og hun kan ikke tænke på andet end sin baby og den forpulede tyngdekraft, når hun kigger på sine bryster.

Hun føler den overhovedet ikke, for at sige det rent ud og når hun gang på gang afviser dine tilnærmelser, så handler det med ganske stor sandsynlighed ikke så meget om, at hun ikke har lyst til dig, men mere om, at hun slet og ret bare ikke føler sig seksuel.

I modsætning til hvad du måtte tro, så er hendes konstante afvisninger ikke et spydigt forsøg på at få dig til at føle dig som en lort, eller som en hævn for at det var hende, der tog alle fødselssmerterne. Faktisk, hvis jeg skal være helt ærlig, så er jeg overbevist om, at hun også savner dig. Og at have sex med dig. Hun kan bare ikke lige nu.

Derfor er det også særligt vigtigt, at du ikke bebrejder hende, for det er ikke hendes egen selvvalgte skyld, at hun har det sådan her og det skal nok blive bedre – især hvis du hjælper hende lidt på vej…

Efter denne lille indledning nævner jeg en række årsager til, at kvinden ikke har lyst til (nok) sex – naturligvis skarpt forfulgt af brugbare og konkrete råd og metoder til at afhjælpe problemet på en måde, så det i dén grad kommer begge parter til gode. Og helt ærligt, det behøver slet ikke være så svært, som det af og til kan virke…

Bogen kan – fra i morgen d.14.september, hvor den udkommer – købes i BabySam og i de fleste boghandlere landet over.

Skriv din kommentar

Kommentarer (6)

  1. Nu har jeg sgu bestilt bogen. Og jeg har ikke engang børn eller er tæt på at få børn. Jeg spurgte min kæreste om det var mærkeligt, men han sagde: Nej, jeg læser da også om professionelle fodboldspillere, det bliver jeg jo heller ikke lige foreløbig.

    Det har han jo ret i, så nu er den bestilt, og jeg glæder mig så meget til at læse i den!

  2. Sidder sgu med en tåre trillende ned af kinden… bare min kæreste og far til mine 2 dejlige børn havde læst og forstået dette…. for det har gjort meget skade i vores forhold at der har været så stor mangel på kommunikation og empati…. at vi/ jeg først nu er ved at nærme mig / os et fælles ståsted.

  3. Hvor er det fint skrevet. På trods af 3 børn kan jeg dog heldigvis ikke relatere – min mand og jeg har haft roligt gang i sexlivet efter en uges tid, og jeg har været glad for min krop på trods af en lidt blødere mave end ellers. Bare for at fortælle, at det heldigvis sagtens kan være anderledes end beskrevet.

  4. Jeg ved ikke, om min oplevelse er atypisk, men hos os var rollerne omvendt. Min mand havde svært ved at se ud over min morrolle, og selvom jeg var klar til at genoptage sexlivet efter nogle uger og hungrede efter ham, skulle der gå et års tid, før han havde vænnet sig til vores forældreroller. Jeg ville faktisk ønske, at jeg havde kunnet læse om andre i samme situation, for over alt fandt jeg kun denne vinkel – at kvinden havde nok i moderrollen en tid og at manden måtte afvente situationen, men ingen beskrivelser med modsat fortegn.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven