mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Jordemoderonsdag – historien om de der twix

Hvordan vi overhovedet kom dertil, ved jeg faktisk ikke, men åbenbart havde jeg fortalt den søde journalist, der havde interviewet mig forud for min deltagelse i tv-programmet SåDanmark (som blev sendt i mandags og som kan ses gratis HER), om dengang jeg kom til at spise 7 pakker twix. Altså, 14 chokoladebarer. På langt under en time. Som jeg altså pludselig også fortalte på fjernsyn. Landsdækkende, vist endda.

Rigtigt mange gravide oplever at få forskellige cravings i løbet af graviditeten. Citrusfrugter, ofte. Eller lakrids. Chokolade. Syltede ting eller dén der helt særlige bøf, som man kun kan få på den dér helt vildt særlige restaurant, eller hvad det nu end måtte være.

Det er helt almindeligt og så længe éns craving handler om gængse madvarer, er der ingen ko på isen. Lyt efter og prøv på at opveje din craving, således du spiser lidt ekstra grøntsager og mindre af alt det andet på andre tidspunkter, hvis du craver flødeskumskager til frokost hver dag. Nogle kvinder oplever også at få helt andre og ganske bizarre cravings; kridt, for eksempel. I de tilfælde kunne det formentlig være en god idé lige at slå et smut ind forbi egen læge og få taget nogle af de gængse vitamintal, da der formentlig ligger én eller anden ubalance i kroppen (som ikke alene skyldes at der bor et fremmed menneske – måske endda af et andet køn – inde i én), som måske let kan kureres med et kosttilskud, så man slipper for at gå og spise tavlekridt eller jojobasalt.

For mit eget vedkommende, som det i virkeligheden skal handle om i dag, cravede jeg egentlig ikke som sådan chokolade. Eller twix. Det skete ligesom bare.

Det var en eftermiddag, hvor Thomas var taget afsted mod et spillejob i Jylland og jeg sad foran computeren og streamede ét eller andet ligegyldigt tv. De Unge Mødre, som jeg lappede i mig dengang da jeg selv “kun” var 24 år og gravid med første barn, gætter jeg på. Vi havde for nyligt være i IKEA, hvor vi udover at købe en hæslig uro, som sidenhen kom til at hænge over puslebordet, erhvervede os én af de der 10-pak twix, som altid ligger og frister oppe ved kassen, til stort set ingen penge. 10 pakker twix, som nu lå og ventede ud i køkkenet.

Jeg listede, så elegant som den slags nu lader sig gøre, når man er gravid i uge 26 og i øvrigt har bækkenløsning, ud i køkkenet efter en enkelt til at hygge mig med foran skærmen. Og spiste den nærmest allerede på vejen derind. Jeg måtte have én mere.

Måske skulle jeg bare tage pakken med ind til bordet? Ja, det ville nok være nemmere. Mit bækken havde virkelig heller ikke nemt ved hele tiden at komme op og ned fra stolen, så det var nok at foretrække. Altså, hvis nu jeg skulle få lyst til bare én mere. I ved, én til mig, én til baby og én mere til mig. Eller altså, to hver gang, som det jo er med twix.

Lige pludselig kunne jeg høre nogen fumle nede ved døren. Hvem fanden var det?!

“Heeeej!” sagde hans glade stemme. “Jeg havde lige glemt min capo”. Det var Thomas. Jeg kiggede forfærdet rundt. Hvad havde jeg dog gjort?! Der lå knitrende papir i guld spredt ud over hele bordet og lidt på gulvet og jeg sad dér med chokoladefedtede fingre og fråde om munden og havde ikke fattet hvad der var sket.

Jeg havde spist syv fucking pakker i løbet af no fucking time. Syv pakker.

Jeg tror muligvis at Thomas grinede lidt af mig, men jeg husker faktisk ikke andet end skammen og kvalmen, som væltede ind over mig i det øjeblik jeg tog mig selv på fersk gerning i en sukkerrus fra helvede, som sendte mig direkte på hovedet i seng. Kæft, hvor var jeg dårlig.

Så altså, det er helt fint som gravid at have specielle cravings, på specielle tidspunkter, men lad nu bare være med at spise syv pakker twix på én gang. Det gør virkelig ikke noget godt for nogen 😉

Skriv din kommentar

Kommentarer (4)

  1. Min craving var stegt flæsk og kakaomælk. Kunne stå kl 02.00 og stege to hele bakker flæsk, for så at smovse dem og skylle dem ned med en Cocio ? Tog da også 28 kg på under graviditeten, men havde efter 3 mdr tabt 32 – havde lige et barn der kun sov, når jeg gik med ham i barnevognen. Så mor her traskede gerne afsted i 3-4 timer af gangen… og ungen var selvfølgelig født om vinteren! ???

    1. Woooooooooow, hvor vildt at tabe 32 kilo så hurtigt!! Kunne du, hvis jeg må spørge, godt amme imens?

  2. Øj, nu har jeg lyst til Twix. ?
    Under min første graviditet, havde jeg ikke sådan rigtig cravings. Måske en lille smule mere lyst til både chokolade og pommes, men ikke noget overvældende.
    Derfor tildelte jeg mig selv en craving. Det hører jo ligesom graviditer til, ikke? Så jeg spiste ret mange mælkesnitter. ??

    1. Åh, mælkesnitter! De er eddermamer også lækre. Min svigermor troede at jeg havde en ting med franskbrød med nutella og ost og jeg nænnede aldrig at fortælle hende, at jeg altså altid har dén ting….

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven