mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Jeg tænker på #26

… Det voldsomme had/kærlighedsforhold jeg har til den gave jeg fik af en gruppe søde kvinder – dem, der kalder sig “dillerbanden” hvis nogen kender dem – i forbindelse med min reception i fredags. De gav mig to kæmpestore krukker bland-selv-slik og jeg kan overhovedet ikke styre mig i det. Virkelig ikke.

… At det måske er meget passende, når mange ønsker mig tillykke med min nye “baby” [min bog], selvom jeg i starten syntes det var ret mærkeligt. Det er jo en bog – ikke en baby. Alligevel er jeg vågnet før fanden får sko på, hver eneste dag, siden den udkom. Altså, jeg vågner ved 5-tiden. Af mig selv. Bortset fra i lørdags hvor jeg havde været i byen. Der vågnede jeg først 06.45.

… Hvor fuldkommen vanvittigt det er, at den ligger på bestsellerlisterne hos boghandlerne. Min bog, altså. Og hvor endnu mere vanvittigt det er, hvor mange roser den får med på vejen på instagram under #40ugerefter. Tak!

… Whitney Houston, som jeg tilbragte 1,5 time i selskab med lørdag morgen, da jeg alligevel ikke kunne sove. Tænk sig, jeg har aldrig før fattet, at hun var totalt “white-ificeret”. Jeg har altid bare vold-beundret hendes sangstemme og ikke tænkt så meget over, om hun hellere skulle have sunget noget mere R’n’B.

… R’n’B, som jeg var nødt til at google for at finde ud af hvordan staves. Og som jeg alligevel besluttede mig for at stave på en anden måde. Det andet så simpelthen for mærkeligt ud. RnB. Ej, vel?

… At det var usandsynligt god stil, da en bilist havde sat en seddel i min forrude med et telefonnummer og besked om, at vedkommende havde ramt mit sidespejl, som havde fået verdens mindste skramme. I verdens smalleste gade, hvor jeg havde glemt at klappe spejlet ind. Sedlen var drivvåd af det vilde solskinsregnvejr vi holdt os her i København, men heldigvis var skriften intakt, så jeg kunne skrive:“Tak for sedlen i min forrude – det går nok med det sidespejl! God dag”. 

… Om det mon var et særligt lykketræf, at mine negle (næsten) matchede bilen?

… Hvor megairriterende jeg synes det er, når der hænger “vi har lus“-opslag i børnenes respektive institutioner. Bevares, det er hvad der sker og det er selvfølgelig irriterende for alle, men herhjemme tager det seriøst en hel eftermiddag at kæmme mine to krøltoppe, som ikke just finder den store fornøjelse i projektet. Heldigvis fandt vi ingen lus og jeg krydser nu bare fingre for at alle andre forældre også kæmmede deres børn i går…

… Hvor megagodt det var, at jeg allerede i dag fik besøg af en i øvrigt virkeligt sød tagdækker ude i min kolonihave, som sagde at det slet ikke behøvede at blive nær så dyrt at skifte taget, som jeg havde frygtet.

… At de gode nyheder om taget, bestsellerplaceringerne og den gennemblødte seddel i min bilrude klart overskygger lusekæmningen.

Skriv din kommentar

Kommentarer (16)

 1. Angående de der møg-dyr aka lus.
  Get use to it, på vores fritter er det desværre ALTID lus.
  Vi behandler for lus 1 gang hver 2. måned og ellers bruger vi Hedrin protect and go, og vi har 7-9-13 ikke haft lus siden sidste efterår, selvom alle ungerne i datterens klasse har haft et par gange.
  Bare et lille hint.
  Det er i øvrigt både miljø og allergi godkendt ?

 2. Prøv med nogle dråber tea tree oil i ungernes shampoo ?? Siden jeg er begyndt med dét, har vi ikke haft lus en eneste gang (og vi har været hårdt ramt – og min datter har tykt hår til taljen ?).
  Kh Rikke

   1. Vi bruger også tea tree oil. Det stinker men kun mens det dryppes ud. Bare hver hårvask men behøver ikke være hver dag. Og det holder alle lus væk. Tro mig – vi (eller den ene) havde lus stort set konstant i to år før vi fandt det der olie. Og siden… nada!

 3. Med hensyn til lus..
  Når nu dine drenge har det vildeste og dejligste hår, så gør dig selv og dem tjenesten at beskytte dem mod lus, via en spray fra apotektet, som de dåe i håret hver morgen i luse perioden.. det virker.. og så slipper i.. for må desværre skuffe dig og fortælle at ikke alle forældre kæmmer deres børn…

 4. Mine pædagogkollegaer har anbefalet den billigste mest giftige grønne eller lilla hårgelé fra Netto. Gelen skal sidde i håret natten over. De siger, at derefter kommer der ikke lus igen. Jeg har ikke prøvet det til min datter – men har en tupe på lager til skræk og advarsel. ???

 5. De små glæder : en seddel med en dejlig besked, der gør en måske irriterende rids til en ligegyldig sag. De skønne børn i børnehaven som er totalt overdænger med mudder og støv efter en skøn dag
  De små smil, de forbipasserende sender, fordi du selv går med et glimt i øjnene og så lige en kæmpe omgang godis til at sikre blodsukkeret – ja livet er da herligt ?? og nu skal vi snart på den weekend til Ystad som jeg vandt i din julekonkurrence ??

 6. Dejligt at høre at du tjekker drengene, når opslaget kommer op. Der er mange der ikke gør, og få dage efter kan der være lagt så mange æg, at projekt luseudryddelse er en uoverskuelig opgave.
  Men gør du det i tørt hår? Faktisk har jeg en af de to gange vi havde “gevinst”, rent faktisk overset dem i tørt hår.
  Jeg fandt ud af at gøre tjekkekæmning til en hyggestund. Et tidligt aftenbad, og ind og ligge i sofa med en god lampe. Barnet vendt mod TV, hoved og og det våde hår spredt ud over et håndklæde i mors skød og så er det ellers i krig med LUSI tættekammen. Når håret er vådt, sidder lusene nemlig stille, tæt ved hovedbunden og gemmer sig, for ikke at blive vasket ud. Først redes med børste, og så tættekam. Når den ene side af hovedet er klaret vendes det hele, barnet skal nu over og ligge på den anden side for at se TV. Vi kan også synge eller snakke imens, lige når man skal kæmme det midterste af nakken, må de jo dreje hovedet lidt ned. Vi har heldigvis kun prøvet at få lus to gange, men en tredie gang fangede jeg faktisk en stor fuldfed lus! De næste dage var vi ængstelige, men der kom ikke flere, så det må jo have været en hanlus!

 7. Efter 35år i daginstitution og 3gange lus i løbet af et par mdr. læste jeg om Tee trees olie i et ugeblad. Det er det bedste råd jeg har fået, jeg har ikke haft lus i over 30 år. Jeg kom et par dråber ihårshampooen når jeg vaskede hår, ca 1 gang om ugen, Det var effektivt og det er et rent naturprodukt det kan købes i Matas. Jeg brugte det til min datter, og hun bruger det nu til sin datter.

 8. Med mit lange, tykke hår var lus også et mareridt for mig da jeg gik i folkeskole. Min mor brugte også tee tree oil på mig og det var SÅ effektivt. ☺️ For nej, mange kæmmer desværre ikke sine børn, så man kan være uheldig at man bare bliver “smittet” igen og igen. ?

 9. Tillykke med bogen – glæder mig så meget til at læse den, her 6 mdr efter barn nr. 2 ?
  Jeg tænker at ønske mig den til min fødselsdag her i oktober – så den har bare ikke at blive udsolgt ??
  Lus er træls – og man forestiller sig at det burde være så simpelt at slippe af med – Ørk jeg hader den seddel i Børneren. Den og så den med Børneorm ??
  Jeg fik det så dårligt over den dokumentar om Whitney Houston at jeg stortudede – synes hendes liv virkede så frygteligt. ? Jeg blev så trist. Øv!

 10. Cana – tillykke med din bog ❤️ Har selvfølgelig købt den??
  Hvor er din flotte blå stribede kjole fra? Er vild med alt ved den! ?

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven