mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

De forsinkede…

Det er ikke så forfærdeligt længe, at jeg med stor begejstring læste et indlæg hos en anden blogger, hvor hun beskrev hvordan hun blev enormt provokeret af de forældre, som kom slentrende hen mod skolen et halvt minut i ringetid, uden øjensynligt at have travlt med at nå ind i klassen med børnene i tide. Jeg har endnu ikke gjort mig så mange erfaringer omkring mødetider og den slags, eftersom jeg kun har været mor til et skolebarn i halvanden måned, hvor han i øvrigt er kommet til tiden alle dage og jeg derfor slet ikke har haft mulighed for at møde dem, som så mange taler om. De forsinkede. Men jeg forestiller mig, at det må være helt vildt irriterende for undervisningen, hver gang nogen kommer for sent – og især hvis nogen ofte kommer for sent.

Selvfølgelig skal man komme til tiden og især skal man selvfølgelig gøre hvad man kan for at kunne nå det uanset hvad éns morgen har budt på af udfordringer, men helt ærligt, vi skal altså også passe på med at dømme hinanden for hårdt.

I hvert fald var det temmeligt duknakket at jeg kom gående – helt langsomt og i øvrigt også ret hyggeligt – med Jens i hånden, ti minutter over otte i går morges. Det var helt med vilje og fordi han havde en tid hos sundhedsplejersken, så tidligt at jeg syntes det ville være helt fjollet at aflevere ham om morgenen, for at hente ham et kvarter senere igen. Men det var der jo for fanden ingen andre, der kunne se.

For dem vi mødte på vores vej lignede det – formoder jeg – at vi kom slentrende, helt nonchalant og provokerende måske endda, ind mod skolen for at skulle til at forstyrre en hel klasse, som formentlig allerede var gået igang med undervisningen. Det lignede at vi var kommet for sent og at vi (altså jeg, fordi jeg er den voksne) var ligeglade med det.

Vi lignede dem. De forsinkede, som alle skælder en lille smule ud på.

Og det var vi overhovedet ikke. Vi var faktisk i rigtigt god tid og med dét vil jeg bare lige minde om – både jer og mig selv – at alt ikke altid er, som det måske umiddelbart ser ud.

God dag <3

Skriv din kommentar

Kommentarer (4)

 1. Du har ret, men jeg synes som udgangspunkt også at man skal betragte verden og dens begivenheder med er positivt spin ???

  For nogle uger siden kom min otte-årrige for sent i skole. Det var ikke nogens skyld – det var bare en træks morgen. Og da slentrede vi altså også ind i skolegården. Vi hjalp hinanden med at sætte madkassen på plads og vi fik sagt ordentligt farvel inden vi forsigtigt bankede på klassedøren.
  Jeg er ret sikker på at en træls morgen havde forlænget sig til en træls dag hvis jeg havde travet afsted og halet ham med igennem skolegården inden han blev sendt i klassen af en irriteret mor.
  Nogle gange hersker kaos og så kan man sgu ligeså godt omfavne det ?????

  1. Jeg er FULDKOMMEN enig med dig og jeg håber virkelig, at jeg kan være ligeså cool som dig, den dag lokummet brænder en morgen herhjemme! 😀

 2. Så fin en opfordring at huske på, jeg er meget enig. Jeg kan huske at du, for lææænge siden, måske et år eller to, skrev et indlæg om en mor, du havde set sige noget til sit barn eller opføre sig på en måde, som man umiddelbart skulle synes, ikke var optimal og at det bagefter gik op for dig, at du jo som fremmed ikke har en jordisk ide om, hvorfor hun gjorde som hun gjorde. Netop det indlæg tænker jeg tit på, når jeg kan mærke min egne fordomme poppe frem. Så træder jeg et skridt tilbage og tænker at vedkommende nok har sine grunde. Og at det kommer mig uendeligt lidt ved, sålænge ingen kommer til skade. Så tak for det indlæg i sin tid og også dette. Det har faktisk næsten gjort mig til et bedre menneske 🙂

 3. Jeg kunne ikke være mere enig. Tingene er ikke altid som de umiddelbart ser ud, og der skal selvfølgelig være plads til at komme for sent af alle mulige årsager. Jeg synes egentlig bare, at man skal gøre sit allerbedste for at komme til tiden og lære sine børn vigtigheden af det. Når jeg bliver provokeret, er det når jeg ser de samme børn (med eller uden deres forældre) komme for sent nærmest hver dag, og at det ikke ser ud som om det rager dem en skid. Så er det jeg får lyst til at brøle. Synes simpelthen det er så respektløst overfor både klassekamerater og lærere. Møs til dig <3

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven