mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Er vi virkelig så lykkelige?

Verdens lykkeligste land, brøster vi os med ude i verden. Hygge, flødeboller og masser af stearinlys, som skaber glæde for os danskere i vores lille oase af et land, hvor vi overordnet set både er glade, trygge – og ja, lykkelige.

Alligevel kan jeg ikke lade være med at tænke, at der er så meget vi kan gøre bedre. For helvede altså, vi er jo ikke lykkelige altid. Når vores sundhedspersonale – både i bunden og i toppen af hierakiet, som da fødselslæge Morten Hedegaard fra Rigshopitalet råbte vagt i gevær, i forbindelse med sin opsigelse tidligere i år – går ned med stress, grundet dårlige arbejdsvilkår, er lykke i hvert fald næppe det første der falder mig ind at tænke på. Når vores ældre bliver frataget retten til daglige bade eller friske, ernæringsholdige måltider, eller når børnene bliver sendt syge afsted i de overfyldte og underbemandede institutioner, fordi mor og far ikke kan tillade sig at holde fri, for at drage omsorg for deres syge børn, så er det fandeme ikke særligt lykkeligt.

Det virker for mig som om den medmenneskelige omsorg i vores land er ved at smuldre imellem hænderne på os og det gør mig så usandsynligt ked af det. For helt ærligt, så tror jeg at vi kan gøre det hele så meget bedre, for de samme ressourcer, hvis vi bare åbner øjnene, kigger lidt ud over egen forsnævrede næsetip og søger hjælp hos vores udenlandske venner.

Jeg har tidligere skrevet om, hvordan det er min oplevelse at vi børnefamilier ofte bliver mere pressede end vi kan holde til og jeg er ikke et sekund i tvivl om at vi, ved for eksempel at kigge til vores naboland, Sverige, kunne komme et skridt nærmere en løsning, som ikke alene ville gavne de pressede familier, men som på sigt med garanti også kunne gavne den overordnede økonomi i vores land. Jeg er i hvert fald overbevist om, at en løsning som tilgodeser de reelle behov de danske børnefamilier har, hvor det bliver lukrativt for begge forældre at arbejde med fleksibel arbejdstid og mulighed for at tage sig af børnene, vil give et fald i langtidssygemeldinger forårsaget af stress, som et eksempel.

Der er så meget vi kan lære og det handler i bund og grund om, at få øjnene op for det. Derfor blev jeg simpelthen så glad, da jeg forleden blev gjort opmærksom på en side, Gør Danmark Større, hvor det netop er os – dig og mig – der kommer til orde. Hvor vi får lov til at komme med idéer til, hvordan vi kan gøre Danmark større; til et bedre sted for os allesammen at være. Ikke bare i dag, men også i fremtiden, hvor vores børn skal vokse op. Blandt de idéer der bliver skrevet (af dig og mig) vil de bedste blive præsenteret for folketinget og jeg tænker virkelig, at det er en enestående mulighed for at få noget reel indflydelse. Som dét indlæg jeg har skrevet derinde omkring fødselsomsorgen, hvor jeg mener at vi kan gøre klogt i at skue til Holland, som har en – for mig at se – helt igennem fantastisk visitation af fødende, som formentlig kunne frigøre nogle midler i vores sundhedssystem, hvis vi gjorde det samme.

På siden søger de også idéer og input til hvordan resten af Europa kan lære af noget hos os danskere og jeg tænker heldigvis – min galde ovenfor til trods – at vi har rigtigt mange gode ting at byde på, som mange andre lande vil kunne lære af. Jeg nævner i flæng: unges mulighed for uddannelse (som ikke skelner imellem rig og fattig), homoseksuelles ret til at blive gift, vores store offentlige sektor (omend den er hårdt presset for tiden), returpantsystemet, vores gode forhold for cyklister og så mega meget videre.

Ingen idé er for stor og for lille og jeg håber sådan at jeg med mit indlæg her, har bidraget bare en lille smule til, at I også vil dele jeres idéer derinde. Skriv dem ned, del dem HER og lad os så sammen gøre Danmark større, bedre og endnu mere fantastisk at være borger i.

… Og når så I har skrevet jeres ideer derinde, så skal I være mere end velkomne til at dele et link til dem i kommentarfeltet herunder, så jeg og andre der måtte have lyst, kan læse dem og give dem et like – for mon ikke også vores politikere kigger efter hvilke idéer der er mest populære, når de skal beslutte, hvilke de reelt skal tage op i Folketinget. I think so! Ladies, let’s do this!

Jeg stoler på jer <3

Skriv din kommentar

Kommentarer (8)

  1. Det virker som et rigtigt godt initiativ. Jeg blev i hvert fald inspireret af at snuse lidt rundt derinde. Tænk at man for eksempel sætter turister til at samle plast i kanalerne. Det er jo genialt! Jeg vil også gerne bidrage med nogle ideer, men de skal lige formuleres i hovedet på mig først. Tak for et godt blogindlæg ❤️

    1. Ja, det er ret genialt 🙂 Jeg er også ret vild med det indlæg derinde omkring danskernes tillid <3 Det kan vi sgu være stolte af.

  2. Jeg er så meget med dig i forhold til vores børn! Findes der ikke nogle lande hvor man kan have mere fleksibel pasning af børnene end k Danmark? Hvor pengene følger barnet i stedet for at følge institutionen?

    1. JA for pokker!! Og er vi ikke også ret gode til dyrevelfærd, eller er det noget jeg bilder mig ind?

  3. Jeg har lidt svært ved at gennemskue, hvad det her helt konkret skal bruges til. Er det et idé-katalog for de Radikale, og hvad skal de bruge vores idéer til? Min næste tanke er, at netop de Radikale har været rigtig gode til at skære ned på velfærden, så de er ikke det første parti, jeg vil henvende mig til med forslag om forbedringer af velfærden.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven