mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

One pot pasta – basisopskrift og en vegetarisk mexiversion

one pot pasta one pot pasta

Nu har jeg vist trukket den længe nok: opskriften på den One Pot Pasta jeg lavede i fredags, som usandsynligt mange sidenhen har bedt om. Jeg skulle jo bare lige lave den – nogenlunde magen til – igen, for at have nogle billeder (og okay, noget virkelig nem aftensmad på en mandagsagtig tirsdag i går).

Jeg elsker one pot pasta, fordi det er den ultimativt nemmeste måde at få tømt køleskabet på, hvis de ting man har derinde ikke længere står knivskarpt og dermed kan spises friske, i for eksempel rispapirsruller eller noget i den dur. Og selvfølgelig, fordi det smager herregodt!

Retten kan varieres i det uendelige, så længe man bare laver den over følgende grundopskrift. Opskriften er, afhængigt af hvor meget øvrigt fyld der kommes i, nok til 4-6 personer – eller som hos os, nok til to dage 🙂

Basisopskrift One Pot Pasta

500 gram pasta (gerne spaghetti eller linguine)

6 dl grøntsagsbuillon

2 ds hakkede tomater

1 løg

2 fed hvidløg

Salt & peber

Alle ingredienser kommes i en gryde. Det koges op og retten simrer i 10-12 minutter (afhængigt af pastatype) under jævnlig omrøring. 

Det er så nemt og så nemt og hvis det så skal være lidt sjovere (eller hvis køleskabet skal tømmes) så fylder man bare grøntsager, linser, bønner eller kød i efter eget ønske. Jeg har ikke selv smagt med kød (eller kødlignende produkter, som fx dem jeg engang skrev om HER), men jeg forestiller mig at børnene ville elske det med en omgang pølser!

Jeg har nu nogle gange lavet en mexikansk inspireret udgave, som bliver taget ganske godt imod herhjemme, omend drengene har det liiiidt stramt med spinaten, som jeg tænker at droppe til fordel for nogle flere bønner (måske kidney) næste gang.

one pot pasta

Mexikansk One Pot Pasta (vegetarisk)

Majs fra 1 kolbe

1/2 broccoli skåret i små buketter

En håndfuld babyspinat

1 dåse sorte bønner

En lille håndfuld basilikum

1/2 tsk spidskommen

Chiliflager

Det hele kommer bare i gryden fra start og får lov til at simre med, så både pasta og grøntsager får og giver en masse dejlig smag fra og til hinanden. MUMS!

one pot pasta

Fordi jeg er en værre lille ostegris, serverer jeg altid med en god omgang revet parmesan på toppen. Et voila. One pot pasta, så bliver det sgu nærmest ikke nemmere!

Skriv din kommentar

Kommentarer (1)

  1. Vi laver jævnligt one pot pasta, efter at have opdaget vidunderet, for et lille års tid siden. Det er genialt! Man skal dog have en ordentlig gryde, ellers synes jeg, at det har tendens til at sætte sig fast i bunden.
    Din opskrift ser lækker ud! Hvis man ønsker en ikke-vegetarisk udgave, kan jeg anbefale at skære lidt chorizo og smide i. Det smager genialt 🙂

    God dag, og flere opskrifter, tak. Det er fedt at blive inspireret til nyt, især når du har børn der spiser med. Vi kører ofte død i de samme børnevenlige retter herhjemme.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven