mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

En hverdag tilføjet rigelige stop

Jeg kan ikke mindes, at det nogensinde er sket før, at min ældste, Jens, er faldet i søvn i løbet af de tyve minutters lydbog, han igennem hele sommeren har fået lov til at høre om aftenen, imens jeg putter Peter. Men én gang skal selvfølgelig også være den første. Han er ved at høre Snøvsen på sommerferie, bog nummer to ud af ialt fire om Snøvsen (som i øvrigt er indlæst af Benny Andersen, himself) og det sker ikke sjældent at han skraldgriner. Faktisk grinede han også her til aften, ganske få minutter førend han var faldet i søvn og jeg tænker, at det må være en dejlig måde, at gå til ro for natten på.

Det fungerer i hvert fald smaddergodt for os, at den store, efter fælleshøjtlæsning i sofaen, kysses godnat med en lydbog, inden jeg går ind og putter den lille. Normalt afsluttes lydbogseancen med at Jens tripper ind i stuen og siger godnat til mig og får et ekstra kram, men i dag, ovenpå hans allerførste skoledag, faldt han altså i søvn, inden han nåede så langt. 


Brug koden CANA2017 og få 1 måneds gratis lydbøger hos mofibo HER (reklamelink)


Det starter nu, tænker jeg hele tiden. Det rigtige. Det dér, hvor hverdagen pludselig skal have en helt anderledes og meget mere fast struktur, end vi har været vant til de seneste år herhjemme. Og jeg glæder mig ærligt talt helt vildt meget. Til trætte børn og en hverdag, der ruller afsted som et taktfast damplokomotiv på vej mod eksotiske destinationer – naturligvis tilføjet rigeligt med stop og spændende stationer undervejs.

Bevares, jeg elsker også det selvstændige liv og den frihed og fleksibilitet den slags, i hvert fald for mit vedkommende, medfører, men jeg savner altså også den “almindelige” hverdag med faste rutiner og ikke så meget “renden rundt i nattøj den halve formiddag” som tilfældet ofte er hjemme hos os. Det er i hvert fald den tanke jeg sidder med lige nu –  og så må vi se om jeg trækker i land, så snart det går op for mig, at jeg faktisk ikke bryder mig om at stå op meget før klokken syv. I hvert fald ikke når solen på et tidspunkt ikke længere står op inden da.

Men for nu, har jeg besluttet mig for at droppe alle bekymringer og i stedet bruge min energi på at glæde mig. Over drengene, der tilsyneladende er kommet godt fra start i henholdsvist børnehave og skole og over hverdagen, som begynder fra i morgen.

… Og over at jeg – endnu engang, læs bare HER – har besluttet mig for at holde det første lille stop på vejen ved at droppe en farlig masse arrangementer under modeugen (som jeg kan informere om, hvis nogen ikke allerede skulle være blevet spammet med det på instagram, er nu), som jeg ellers havde sagt jatak til, til fordel for styr på hjemmefronten og ro til mine glade, men trætte børn. De er trods alt vigtigere end noget andet og mon ikke også mit stressniveau i virkeligheden har bedre af at blive hjemme? I think so. 

Skriv din kommentar

Kommentarer (7)

 1. Du har fuldstændig ret i strukturen som der kommer ved at ens børn starter i skole.
  Første skoledag er altid særlig og nået de fleste børn heldigvis glæder sig til.
  Min yngste blomst skal starte i 4. Klasse på mandag. Jeg har taget fri til lejligheden fordi, jeg ligesom dig, prioritere børnenes trivsel højt.
  Bonussen er selvfølgelig, at jeg kan gå direkte i seng igen når jeg kommer hjem, men det siger vi ikke til nogen, vel, tihiii.
  Hilsen Stella

 2. Hej Cana
  Jeg har også to drenge på 3 og 6 år. Jeg tænkte på hvor du mon finder lydbøger til ham den store henne?
  Vh Mette

  1. Dem finder jeg på mofibo 🙂 Blandt Jens’ yndlings er: Snøvsen, Otto er et næsehorn, Lille Virgil, Villads fra Valby og i ny og næ en lille hurtig Alfons Åberg. Der er et kæmpe udvalg derinde, så jeg kan virkelig kun give det mine bedste anbefalinger.

 3. Husk at give jer lov til at have nogle lidt stressende første par måneder, hvor man skal huske at i dag er der idræt, dén dag skal han have musik og derfor det og det med osv. Det tager lige lidt tid før man er kørt helt ind i rutinen, men så kører det også derefter. Jeg var i hvert fald lidt overvældet i den første tid over alle de ting, vi skulle huske hele tiden.

  Vi finder gode lydbøger på ereolen.dk, min pige på 8 år elsker også at ligge og lytte til dem om aftenen.

  1. Det er også smart – jeg synes bare slet, slet ikke det er ligeså brugervenligt og nemt som mofibo 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven