mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Det er nødt til at stoppe. Nu.

Egentlig var det min plan, da drengene og jeg her til aften kørte hjem fra kolonihaven, at jeg ville skrive et vaskeægte feel good-indlæg, fra en solskinsdag i haveforeningen, men det her indlæg, bliver lige præcis alt andet end dét.

Jeg er forarget, vred, ked af det, bange, fortvivlet – og kampklar. Så meget, at jeg håber at I er det samme, for dét jeg vil præsentere jer for nu, er altså noget vi skal have bekæmpet i en allerhelvedes fart.

Det handler om de her fuldkommen latterlige hærværkshandlinger, som for længst har hærget landet i længere tid end man kunne forvente og i absolut længere tid end man kan acceptere. Bolte på biler, cykler og anhængere der løsnes, uden andet formål end at forårsage skade – formentlig endda på fremmede for dén der udfører hærværket. Ja, eller det ved jeg af gode grunde ikke noget om, men det virker for mig som om den slags er totalt tilfældigt og “bare for at se hvad der sker”-agtigt. Og altså, helt usigeligt dumt. Ligesom når nogen åbenbart synes det er en god idé at smide sten ned fra motorvejsbroer, som er en anden dum – og desværre nogenlunde tilsvarende – trend, vi har hørt om igennem hele sommeren og mere til.

Om jeg begriber, hvad pokker der sker inde i hovedet på dét menneske – som forhåbentligt egenrådigt – i dag besluttede at kaste en betonklods; i ved, bare sådan én på omtrent 3 kg, ud over en motorvejsbro og direkte ned i forruden på en bus. Kæmpe, kæmpe idiot!

Ligesom den kæmpe idiot, der for nogle uger siden havde besluttet at løsne boltene på min fars trailer, som han tilfældigvis skulle have haft med ovre i min kolonihavehus, men som ikke kom længere end et kort stykke ud på motorvejen, førend den kurede afsted uden hjul. Behøver jeg sige, at jeg er lykkelig for, at min far for eksempel ikke lige havde ét af sine fire børnebørn, hvoraf de to af de selvsagt er mine, med i bilen? Eller at jeg er lykkelig for at det bare var hans trailer og ikke bilen, der var blevet udsat for hærværk? Og at jeg er dybt taknemmelig for at den eneste der led overlast, var traileren, som blev smadret.

Det kunne være endt så galt. Min fars trailer kunne, hvis trafikken havde været tættere og han ikke var så garvet en bilist som det heldigvis er tilfældet, have forårsaget ganske voldsomme skader, forestiller jeg mig. Af dén slags, som jeg ikke kan tro, at nogen mennesker ønsker at lægge samvittighed til. Den slags, hvor man ser på hinanden iført sort tøj, igennem tårevædede øjne. For ikke at tale om bussen, der i dag blev ramt i dag. En rødbillet-bus på vej fra København til Aarhus med godt og vel 50 passagerer ombord. Bang! Ramt af en massiv betonklods, kastet ud fra en motorvejsbro af et menneske, som jeg i bedste tilfælde synes er en kraftidiot, som burde få sig en lektion i hvad menneskeliv er.

Heldigvis gik det godt.

Men for fanden, det er nødt til at stoppe, det her vanvid. Nu.

Jeg aner ikke hvad det handler om eller hvor det kommer fra, men jeg ved, at jeg vil gøre mit aller- allerbedste for at lære mine drenge, at man altså aldrig, aldrig, aldrig (!) nogensinde må lege med andre menneskers liv på den måde. At menneskeliv er pissevigtige og at man – selv hvis det måtte være intentionelt rettet mod bestemte personer – aldrig har lyst til at have et andet menneskes liv på samvittigheden.

Man er ikke sej, fordi man “tør” udsætte andre mennesker for livsfare og sig selv for et liv dømt til skyld, skam og evigt dårlig samvittighed. Man er bare pissedum, er man, og jeg håber eddermamer at samtlige forældre rundt om i landet vil tage lige akkurat dén snak med deres børn. Nu. Ikke i morgen. Nu.

For hvem end de er, dem der laver al denne ballade, så skal de stoppes og de skal lære, at det ikke kun er andres liv,(som de helt åbentlyst er ligeglade med) de ødelægger, men også deres egne.

Det. Skal. Stoppe.

Nu.

Skriv din kommentar

Kommentarer (8)

 1. Jeg er SÅ enig. Jeg forstår det slet ikke. Slet slet ikke. Jeg tager mig selv i at være utryg, når jeg nærmer mig en motorvejsbro, hvis jeg kan se der står nogen. Jeg bliver lidt ængstelig hvis min bil pludselig siger underligt. Det er bare ikke følelser jeg har lyst til at have. Nuvel, jeg har desværre tendens til katastrofetanker, efter at være blevet påkørt af en bil, hvor det 100% var held og ikke forstand, der gjorde st min søn og jeg stadig er i live. Men stadigvæk. Jeg kan på INGEN måde sætte mig ind i, hvorfor folk gør sådan noget der på den måde sætter så mange liv i fare.
  Hvor er jeg glad for at din far er ok og at der ikke var nogen der kom til skade. For ja, det kunne være gået grueligt galt, hvis der havde ligget nogen lige bag ham. Puha.
  Åh hvorfor skal vi være sådan over for hinanden. Jeg bryder mig ikke om det!

 2. Er helt enig med dig. Det er virkelig ufatteligt hvad der går igennem hoveder på dem der gør det. Men endnu mere uhyggeligt er det at mindre børn efterligner det uden de forstår konsekvensen af det.
  Kom selv kørende i sidste uge på en lille vej ind til et villa kvarter. Tre piger på en ca 10-11 år kommer gående inden i græsset US mod vejen. Jeg trækker lidt væk bare for deres sikkerhed og køre ca 50 km. Da jeg passere dem kaster en af pigerne noget på min bilrude ligner noget tyggegummi. Jeg bliver helt forskrækket, bremser op og kommer til at ramme hornet. Pigerne spæner afsted og ind på en villa vej. Får dem ikke i tale men er virkelig chokeret over sådan nogen i deres alder finder på det også selvom det bare er et tyggegummi. Udover det er mon ældste søns bremser blevet pillet ved så han ikke kan bremse. Det kunne have endt helt galt da han var på vej ned mod en ret stejl bakke i vores by men vendte om og kom hjem da han opdagede hans cykel ikke ville bremse. Min mand som er cykelmekaniker siger at det ikke selv kan gå løs det som er i stykker. Virkelig skræmmende. Især nu når alle børn er begyndt i skole igen og mange cykler. Man vil jo ikke gå og gøre sine værn bange men alligevel kan man ikke lade være med at lige minde dem og at tjekke cyklen inden de sætter sig op.

 3. Er SÅ enig… tænk at de kan finde på sådan noget.
  Har hørt at der også er begyndt at blive løsnet cykelhjul og barnesæder på cykler… jeg cykler med min datter, bagpå, hver morgen og eftermiddag 🙁 tjekker hver gang om alt sidder som det skal, for er simpelthen så bange for at der skal ske noget når vi er på vej.
  Vanvittigt…

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven