mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

For 132 kroner blandet lykke

Det var ikke med min gode vilje at dagen allerede blev skudt igang før klokken havde rundet seks, men til gengæld gav det os så god tid, at hele hytten var rengjort og legetøjet gennemleget da klokken slog 12, hvorfor jeg tog en hurtig beslutning om at i dag måtte være dagen, hvor drengene og jeg langt om længe fik prøvet veterantoget.

Der kører nemlig et par veterantog i Hedeland lige bag vores kolonihave og selvom vi efterhånden har været derude – altså i kolonihaven, en del, havde vi endnu ikke prøvet det.

Egentlig havde jeg en plan om at sidde på terrassen og klippe filmklip fra vores oplevelse i biffen i går, imens drengene skulle hoppe på trampolin, men med lidt rigeligt trætte børn, tænkte jeg, at lidt ekstra nærvær nok nærmere var vejen frem, hvorfor filmen og min (vældigt subjektive) anmeldelse af Biler 3 altså må vente til i morgen.

Drengene var til en begyndelse lidt ærgelige over min plan om at droppe trampolinen for resten af dagen, men da først vi var kommet afsted, var der lutter glade dage. For hold nu op, hvor er det en fin tur, altså!

Jeg fatter simpelthen ikke at dét område ligger så tæt på overbebyggede København. Det er vilde marker, natur, bakker, dale, søer, heste, høj himmel og masser af frisk luft – alt dét jeg for et år siden gik og troede at København(sområdet) slet og ret ikke havde.

Det startede egentlig med at jeg skrev et sponsoreret indlæg for Høje Taastrup kommune i vinter, hvor drengene og jeg første gang besøgte Hedeland. Dengang var der dækket af sne, men jeg var ikke i tvivl om, at vi havde fundet en perle. En perle som vi nu har købt kolonihave tæt ved og som vi altså besøgte på allerfineste manerer i dag, med veterantoget fra Hedeland station til Fem Ege station – og retur.

Turen stod os i lige akkurat 132 kroner og jeg kan næsten ikke huske, hvornår jeg sidst har følt mig så lykkelig, som jeg gjorde der, i et tudsegammelt tog, omgivet af dem jeg elsker allermest og den natur, som gør, at vi allesammen kan være her. Vi snakkede om søer, heste, fly, togskinner og alt muligt, som ellers kun sjældent falder os ind; drengene havde en fest først i toget og sidenhen på legepladsen ved endestationen og ja, jeg fik plukket en buket blomster, som måske ikke er helt ligeså pæn som den alle de andre bloggere plukker på en blomsteranlagt mark på Amager, men til gengæld ligner den dém jeg så ofte plukkede som barn og dét er for mig, i virkeligheden mindst ligeså godt. Nårh ja, og så fandt Jens og jeg, som en lille krølle på den lykkelige hale, hver vores firekløver, lige inden vi tog toget tilbage og satte kurs tilbage mod København. Jeg tænker, det er et tegn på noget godt.

Togene derude kører om søndagen et par uger endnu og jeg kan altså kun anbefale alle jer som bor i omegnen (herunder selvfølgelig også København), at prøve det med jeres unger.

Skriv din kommentar

Kommentarer (4)

 1. Jeg husker tydeligt alle de gange, jeg var i Hedeland med min mormor og morfar som barn. Vi kørte også i veterantoget og gik lange ture derude. Det er så fint et sted! ?

 2. Skønt I havde en skøn tur.
  Jeg var selv med toget sammen med min farmor på 81 sidste søndag. ? ☀️ jeg er vokset op i 2640 og har altid taget hedeland lidt ‘forgivet’ og som en del af barndommen. Min farmor går Stavang der ude x 2 ugentlig, og selvom det er de samme historier hun fortæller, er de alle skønne. Vil anbefale at gå over broen ved Fem Ege til vinmarkerne virkelig smukt. ?
  God søndag. Camilla

 3. Åhhh har så mange gode minder derfra 🙂
  Min mor havde og min mormor har stadig kolonihave brandhøj havedforeningen ! Lige ved siden af hvor toget kører fra.
  Og vi tog hele tiden det gamle tog og spiste is

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven