mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Slip for sol i øjnene når du læser

Nu siger jeg lige noget, ik’? Det er (fucking!) fedt, at høre lydbøger når man er på ferie! Yes, det passer. Jeg er typen der i årevis har slæbt adskillige bøger med mig rundt i diverse verdensdele og hver gang er jeg blevet en lille smule skuffet over resultatet. Når man ligger ved poolen med sin bog, får man enten ondt i armene, sol i øjnene eller mærkelige skyggestriber, fordi man er nødt til at placere sig så taktisk smart med den forpulede bog, som i øvrigt også får sammenklistrede sider, når man tager fat i den efter at have været i poolen og der er meget i vejen. I kender det godt, ik’? Bevares, det er også hyggeligt, men for mig er det altid mere hyggeligt i min fantasi, end det er i virkeligheden. Til gengæld er det en kæmpe fest, at høre lydbøger! I am telling you – det er genialt. Ingen sol i øjnene, ingen besvær med at finde en god sidde- eller liggestilling og mulighed for at lytte videre, imens man går i baren og bestiller pommes og masser af cola.

Samtidig kan man snildt holde øje med sine børn, hvis man har dén slags, imens man “læser” og der er faktisk ikke noget andet at sige om det, end at det altså, som jeg siger ovenfor, er genialt. Og endnu mere genialt er det, at I med koden CANA2017 kan få 1 måneds gratis prøveperiode hos Mofibo, hvis I melder jer ind lige HER.

Og for at det ikke skal være løgn, så er det også fedt for børnene. Ikke så meget når de voksne lytter, men når de selv får lov. Mine børn elsker i hvert fald når de får lov til at høre lydbøger, fx i bilen eller når de ligger i sengen om aftenen. I bilen er det smadderhyggeligt at høre børnebøger, når man kører lidt længere ture (fx på ferie ;-)) fordi vi allesammen hører den samme historie og kan snakke om den undervejs. Det er, i hvert fald for os, en god måde at få noget hyggeligt ud af de mange timers tæt samvær i bilen, som ellers ofte bliver brugt med næsen i hver sin skærm. Om aftenen bruger vi lydbøgerne, imens jeg putter Peter, hvor Jens altid får lov til at høre lydbog, som jeg sætter en sove-timer på, således lydbogen automatisk stopper. Smart, ik’? Den slags ved jeg dog ikke, om vi kommer til at drage nytte af på den ferie vi drager på i morgen, for mon ikke det ender med at drengene går omkuld nogenlunde samtidig, efter lange pool- og stranddage? Det er i alle tilfælde min forhåbning.

Bøger på min favoritliste:

Blodmåne. Den er muligvis den mest hypede danske krimi lige for tiden og jeg synes simpelthen at det er så pragtfuldt, at se hvordan de danske forfatterinder, som Katrine Engberg bag bogen her, bare stormer ind på krimiscenen, som var den belagt med lutter Louboutins. Bogen er faktisk nummer to i hvad man kunne mistænke bliver til en længere serie, så jeg tænker, at det er om at komme igang, hvis man vil med på vognen! Blodmåne bliver læst op af forfatterinden selv (har jeg lært i kommentarfeltet, tak!), så dén tror jeg i hvert fald at jeg vil give mig i kast med, når jeg daser den under varmere himmelstrøg hele den næste uge.

En mand der hedder Ove. Jeg ved det godt. Jeg anbefalede den også sidst, men sidenhen har jeg altså fået læst (eller altså, lyttelæst) bogen færdig og jeg er nu endnu mere vild med den. Kæft, hvor er den god og feel-good-agtig på den usleske og absolut elskværdige måde, som jeg allerbedst kan lide det. Ikke nogen fine dikkedarer, bare en mand der hedder Ove, som man starter med at synes er en idiot, men som man på én eller anden måde, kommer til at elske, som han går der og holder trit i sin lille villakvarter.

Transfervindue. Jeg har endnu ikke læst den, men jeg vil simpelthen så gerne. Både fordi den har fået de vildeste anmeldelser og fordi jeg tror det kan være meget sundt, med lidt ægte perspektiv, som jeg tror den kan give.

Og til sidst er der bogen jeg skrev om HER, som selvfølgelig den allermest oplagte til et par dage ved poolen, med en stor solhat og masser af solcreme. Så hvis I ikke allerede har læst – eller lyttet – den, så gør jer selv en tjeneste og gør det.

Bøger på børnenes favoritliste:

Vitello. Åh, der findes så mange Vitello-bøger at jeg næsten ikke kan holde styr på dem alle, men de er gode og sjove – og så er de helt vildt gode til en lille børnepause, både ved poolen på ferien eller derhjemme på sofaen om eftermiddagen efter en lang dag i børnehave.

Peddersen & Findus. Det var faktisk først efter vi så Peddersen og Findus i biografen sidste år, at mine drenge for alvor fik øjnene op for den særlige gamle mand og hans usandsynligt charmerende kat, som finder på alle mulige skøre ting, redder hinanden ud af kniber og har en nærmest naiv og fuldstændigt fantastisk kærlighed til hinanden.

Otto er et næsehorn. I virkeligheden er det alle Ole Lund Kirkegaards bøger der kæmpehitter hos børnene herhjemme, men særligt Otto er et næsehorn griner drengene over igen og igen, alt imens jeg bliver helt nostalgisk.

Brug koden CANA2017 ved tilmelding HER og få 30 dages gratis adgang til Mofibo. 

Skriv din kommentar

Kommentarer (12)

 1. Du har så evig ret med sol og bøger. Lille rettelse, jeg har lige hørt blodmåne på Mofibo, virkelig god bog og Katrine læser den selv op og hendes stemme er fantastisk at lytte til.

 2. Det er det fedeste! Jeg ligger I poolen og lytter. Lægger telefon og høretelefoner klar i et tørt håndklæde, går i vandet med hænderne over hovedet og tænder jeg og ligger med armene på kanten, man er vel den magelige type ?

 3. Kan kun anbefale “Transfervindue”. Men læs “Der bor Hollywoodstjerner på vejen” først. Den er mindst lige så god, og så får man lige første del af forløbet med. Meget stærk læsning!

  1. Ah, tak for tippet. Den vil jeg gå igang med. Når krimierne lige er kværnet først 😀

 4. Os genialt at man kan slukke lyset om aftenen og de stadig kan få godnat historie imens min ligger ned. Virker super godt her. Vi er lige gået igang med Pippi ? Så ligger jeg med hende imens.

 5. Yes hvor fedt! Har haft planer om, at i år er året hvor jeg for alvor prøver lydbøger. Med en flyvetur til asien er der masser af timer, der skal slåes ihjel – og en masse flystøj der skal lukkes ude ikke mindst! Hvor længe er koden aktiv?

  1. Indtil september, så du har god tid 🙂 Det lyder i øvrigt som en skøøøn rejse! God tur!

 6. Har dine drenge hørt om Villads fra Valby? Den moderne Emil fra Lønneberg. Drengene har lige alderen til det. I Villads fra Valby, går Villads i børnehave. I næste bog starter Villads i 0. klasse. Der er en bog om jul, en bog om sommerferie og flere læse let bøger, som også sagtens kan læses højt.

  Til dig, vil jeg foreslå lidt ekstra, hvis du kan lide En mand, der hedder Ove. Britt-Marie Var Her og Min Mormor hilser og siger Undskyld.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven