mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Forskudte sengetider, en bartendertjans og store mængder solcreme

Allerførst: Det går godt. Dernæst: Hvornår er noget ikke gået godt, når det foregår i 32 graders varme, med vaffelis til en 10’er, strand, pool, parasoller, espresso og pasta i lange baner? Ja, jeg spørger bare.

Okay, der er lige dét der med solen, selvfølgelig, som kan gå galt. Og sikkert også en masse andet, som jeg simpelthen ikke gider at ødelægge mit sind med at tænke på, lige nu. Men altså, solen har jeg indtil videre haft udmærket held med mig til at holde nogenlunde i trit, selvom jeg, både af hudtype og fordi jeg i de seneste mange år slet og ret bare har (lært at have) foretrukket skyggen, er usædvanligt lys. Lad jer ingenlunde narre af mit mørke hår; jeg plejer faktisk at sige, at jeg har verdens mørkeste røde hår, fordi det er det eneste der giver mening, når man kigger på min hudtype. Og mine blå øjne. Jeg er megableg.

Eller var. (Okay er, for dem som ikke kender mig, men ud fra egen målestok, er jeg faktisk allerede på et par dage i Italien, forudgået af et par dage i kolonihaven, blevet ret “brun”). Men det altså udelukkende fordi jeg har passet godt på, at det ikke er gået galt. Jeg har siddet i skyggen når solen har stået højest på himlen og smurt mig ind, adskillige gange i løbet af dagen, i både faktor 15 og faktor 30 af apotekets i øvrigt glimrende solcreme.

Apotekets solcreme

For dét er altså noget jeg i dén grad har lært. På den hårde måde. At huske solcreme, altså.

For 10 år siden (gosh!) tilbragte jeg en sommer i en lille by i Sydspanien, hvor jeg sammen med en række andre gæve danskere var på bartenderskole, for at lære at mikse nogle mean cocktails og kaste med flaskerne, som sidenhen i mine mange bartendertjanser igennem min studietid, fik drikkepengene til at flyde i en lind strøm. Vi havde, så vidt jeg husker, kun fri én dag om ugen, hvor jeg den ene gang tog mig en solotur til stranden, hvor jeg stik imod forventning – trods de garanteret massive tømmermænd, der ofte fulgte med efter vores skoledage, hvor drinksene jo skulle drikkes – faldt i søvn i solen. Uden solcreme. Jeg siger jer, jeg har aldrig været så forbrændt i hele mit liv. Min lyse, lyse hudtype til trods. Jeg sad ude under bruseren, med tårnhøj feber og brændende hud, hele natten og græd. I flere dage kunne jeg nærmest ikke røre mig ud af flækken, uden det føltes som om jeg blev kærtegnet af et bræt spækket med barberblade og siden dengang, har jeg for alvor fået respekt for solen.

Bevares, jeg har selvfølgelig været forbrændt sidenhen og jeg har da også i skrivende stund lidt rødlige kraveben og skuldre, jeg er ingen helgen, men jeg gør virkelig hvad jeg kan for at undgå solskoldninger. Huden kan jo for pokker ikke lide det og ditto for mig i øvrigt.

Derfor smører jeg mig troligt og efter nu at have prøvet apotekets solcreme, er jeg altså blevet ret pjattet med den. Den er helt vildt blød og let at smøre ud – både på børn og voksne – den trænger lynhurtigt ind, fedter ikke og så er den parfumefri, som jeg elsker, når det kommer til en creme som skal smøres ind i både ansigt og krop. Jeg ved ikke spor om ingredienslister og den slags, men jeg bilder mig ind, at når noget kommer fra apotekets egen serie, så må det være både godt og mildt og noget man ikke skal have dårlig samvittighed over at bruge i rigelige mængder.

Solcreme

Vi har apotekets solcreme i tre varianter; en ansigtssolcreme, en almindelig solcreme (med pumpefunktion, som jeg tænker gør noget godt for hygiejnen) og en spray til børnene. Af de tre er jeg helt klart mest fan af de to almindelige solcremer, men det er nok mest fordi mine drenge bader iført UV-dragter og derfor primært skal have godt med creme i ansigtet, hvor sprøjtefunktionen altså bliver lige voldsom nok. Derudover findes der en række andre, men jeg vil ikke kede jer med alle mulige detaljer om solcremerne, som I i stedet kan læse meget mere om HER, hvis det skulle have interesse, men til gengæld vil jeg bare lige, én gang til, sige at denne her campingferie er bomben.

Vi er kommet totalt ned i tempo og selvom jeg ikke skal være for fin til at indrømme, at jeg godt kunne have tænkt mig at have liiiidt mere tid under en parasol ved poolen, i stedet for rent faktisk at plaske i den, så bliver det totalt opvejet af en hverdag, der for et øjeblik er blevet byttet ud med forskudte sengetider, daglige is, usædvanligt meget hygge og endnu mere nærvær.

Skriv din kommentar

Kommentarer (5)

  1. Uh, jeg føler med din solskoldningshistorie! Som rødhåret har jeg selv et par stykker i baggagen (en barndom i Afrika har heller ikke hjulpet ubetinget), de værste gange har betydet deciderede vabler! En gang i ansigtet, en gang på skuldrene og en særlig ond maj-sol kombineret med havearbejde i stropbluse gav vabler på ryggen – sidstnævnte gav også skældud på apoteket da jeg tog derop for at få noget at smøre på!
    Faktor halvtreds er min trofaste ven, mindre kan ikke gøre det, derfor håber jeg at apoteket vil udvide med en faktor 50 til ansigtet 🙂

    1. De har faktisk allerede en faktor 50 🙂 Vist ikke decideret til ansigtet, men til “det hele” 🙂

  2. Jeg er simpelthen så glad for, at du spreder budskabet om Apotekets solcremer! Jeg har prøvet en masse forskellige både dyre og billige mærker, og jeg har aldrig fundet en værdig konkurrent til Apotekets! De er tilmed også til en overkommelig pris 🙂

  3. Hej Cana,
    Jeg har tænkt på, om der ikke er en måde, hvorpå du kan markere om et indlæg er annonce/reklame FØR man trykker sig ind på det. Det ville jeg personligt synes var rart i hvert fald 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven