mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Den dag Jens smadrede sin sparegris (video)

smadrer sparegrisEgentlig købte jeg den primært fordi jeg syntes den var nuttet og ville pynte på børneværelset, Jens’ sparegris, som han fik for knap fire år siden, da han var 2 år gammel.

I begyndelsen virkede det helt tosset, at give en 2-årig penge, men som tiden skred frem, blev det nærmest et ritual, hver gang Jens fik et par småmønter, at de skulle i hans sparegris. Som i øvrigt faktisk nærmere var en spareko, men I ved hvad jeg mener, ik’? Vi aftalte, at han måtte smadre sparegrisen og få adgang til alle pengene, når der ikke længere kom en lyd, når man rystede med den og jeg har nærmest ikke tal på, hvor mange gange jeg har rystet på den mintgrønne ko, fuld af småpenge, inden den i forgårs langt om længe var fuld. Stuvende fuld, endda.

Alle de penge Jens nogensinde har fået (på nær dem til hans børneopsparing, selvfølgelig) er kommet i sparekoen og det var derfor, en kæmpestor dag for ham. Så stor, at han proklamerede, at vi altså ikke kunne lave andet dén dag, end at shoppe. Og det altså til trods for at vi holder ferie.

Nuvel, han slog hul, pengene væltede ud, vi gik i banken (hvor både han og Peter i øvrigt helt spontant fik fine gaver med fra en sød bankmand – tak, Jyske Bank), fik talt pengene og så gik vi på rov. Jens fik lov til at bestemme og turen skulle således gå i BR og Superhelten. I nævnte rækkefølge, fordi han vidste at de i BR havde den bil til Rocky (en hund fra Paw Patrol), som Peter har ønsket sig i månedsvis og som Jens så gerne ville købe til ham, før noget andet.

Seriøst, mit hjerte smeltede!

Jeg lavede en lille film fra dagen, mest for at Jens kan have noget at mindes, fordi det virkelig var en stor dag for ham, men nu hvor den er færdig, vil jeg altså også gerne vise jer, hvor mega sejt det kan være, at give sine børn en sparegris.

… Og okay, så synes jeg bare at filmen (eller altså, mine børn i den) er meeeeega nuttet!

Jeg siger selvfølgelig ikke at en sparegris er bedre end så meget andet, men hjemme hos os er det et kæmpe hit og dén glæde der var hos Jens, hver gang han spurgte om han kunne købe noget og jeg uden at blinke kunne sige ja, var ubetalelig! Han har lige knap brugt halvdelen af sine penge og han har planer om at bruge lidt flere om nogle uger, når han er startet i skole, men hvis han pludselig løber tør for gode ønsker, ryger de sidste penge i en ny sparegris, som så får et gevaldigt boost, som han med garanti bliver glad for, når den om 3-4-5 år er fyldt også.

Og altså, så håber jeg selvfølgelig at han kommer til at tage sin uovertrufne evne til at spare sammen, med sig igennem livet. Der er bare noget fint over at lære værdien af at spare sammen til noget man ønsker sig, tænker jeg. Det ville jeg i alle tilfælde selv ønske, at jeg var bedre til. Manner, hvis jeg bare havde sparet liiiiidt mere sammen, de seneste fire år, så kunne jeg nok købe mig en version af denne, som jeg drømmer om. Nuvel, det kan jeg ikke, men måske en dag, ik’? Hvis jeg sparer op. Jeg ville nok blive nogenlunde ligeså glad, som Jens blev i forgårs.

Jeg bliver seriøst aldrig træt af at kigge på de her billeder 😀

Skriv din kommentar

Kommentarer (14)

 1. Årh altså! Det SMELTER fuldkommen et moderhjerte! Den glæde i Jens’ øjne, da du siger at det er tid til at smadre grisen. Jeg blev helt rørt.
  Og det at Jens køber en Paw Patrol bil til Peter, som han ved at han har ønsket sig. ❤️ Dejligste drenge!

 2. Det er så fin en ide, vi gør det med begge vores børn på 6 år og 3 år, selvom ham på 3 år ikke har den store ide om hvad penge er. Hende på 6 har 2 gange været ude og købe ting ind hvor moderen ikke har sagt nej, eller det synes jeg ikke. Hun har helt selv valgt og hun strålede. Mine unger får også småmønter når de hjælper i hjemmet eller med at handle

 3. Åh! Hvor er det nogle dejlige drenge du har dig! 🙂 Når jeg engang selv får en lille en, vil jeg forsøge at indføre det. Det er da en skøn ide! Måske burde alle voksne også prøve det – bare for at få det store smil som Jens har 🙂 Det får man ikke altid af at handle med sit betalingskort eller app! Haha!
  God weekend til dig og dine 🙂
  KH.

  1. Ha ha, ja, jeg ville ønske jeg kunne! Det vilde er, at Jens altid selv har bestemt at pengene skulle i sparegrisen. Når fx jeg har spurgt om ikke han vil bruge sine penge fra tandfeen i kiosken, har han altid afslået <3

 4. Det er da også vildt stort at kunne få lov at købe det man vil i BR ??
  Vi sparer også, her må man så selv beslutte om man vil bruge så snart der er en sjat eller spare mere, og det er kæmpestort hver gang de selv kan bestemme ?

 5. Den der glæde og søskendekærlighed, som Jens udstråler, det slår mig helt omkuld. Ih hvor jeg håber jeg kan gi min søn en lillebror som han kan få så godt et forhold til. Det er nogen skønne drenge du har Cana ❤️

 6. Dine drenge har bare det lækreste hår! Hvordan gjorde I med håret da det nåede den der trælse længde hvor det sidder i øjnene hele tiden? Jeg sætter springvand i håret på min lille krølhårede søn på 1½, men leder også efter andre kreative måder at holde det væk fra øjnene på.

  1. Tak! Vi gjorde ikke spor. Trak det væk og væk og væk. Jens havde faktisk “pandehår” indtil for et års tid siden, hvor jeg endelig lod det gro – netop fordi det sad i hans øjne.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven