mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Billig ferie – sådan gør du

Det er nu tre dage siden vi kom hjem fra ferie – og sikke tre dage! Puha, altså. Det har virkelig været op og ned i følelsesregistret, men efter at have læst alle jeres meget, meget søde kommentarer til indlægget HER, er jeg fortrøstningsfuld. Det skal nok gå og især efter at én skrev, at jeg skulle “være nænsom ved mig selv”, har jeg på én eller anden måde fundet ro i, at det hele er lidt (okay, meget) mærkeligt lige nu.

Hvad der dog overhovedet ikke har været mærkeligt, er altså drengenes og min tur til Italien i sidste uge, som indlægget her skal handle om, for jeg lover jer: Det var en både god og billig ferie, så der er nok af gode tips at dele ud af!

Jeg har efterhånden været på en hel del forskellige slags ferier med mine børn, men dette var altså vores allerførste campingtur. Egentlig gik vi ikke specifikt efter camping, men efter at have gransket det store internet for prisvenlige – og luksusagtige – ferier i uge 29, faldt valget altså på dét. Godt nok kommer der ingen og vasker tøj eller reder sengen om morgenen, men til gengæld fandt vi et udmærket mobilehome på en 4-stjernet campingplads med både lækker pool og ditto strand til bare 8.000 kroner for en hel uge. For seks personer!

Seriøst, ik’? Jeg var ved at falde ned af stolen, da jeg opdagede det! Dog mistænkte jeg, at det nok alligevel ville være lidt nusset og ikke-så-lækkert, men ved I hvad? Det var perfekt! (Og for en god ordens skyld vil jeg bare lige indskyde at jeg altså selv har betalt opholdet – og jeg ville gøre det hundrede gange igen, hvis det kom til stykket.)

Vi vejede lidt frem og tilbage om, hvorvidt vi skulle køre hele vejen eller om vi skulle flyve et stykke, og efter at have regnet lidt på sagerne og fundet nogle nærmest absurd billige flybilletter, besluttede vi os for at tage turen derned på den lidt magelige facon, hvor vi tog flyet til Venedig, hvor vi lejede to biler (fordi det var billigere end at leje én med plads til seks personer, som vi var afsted) som vi kørte til campingpladsen i. Egentlig troede jeg det var ret besværligt dét der med billeje og jeg har tidligere prøvet at leje biler, hvor der på ingen måder var tjek på sagerne, men fordi jeg allerede hjemmefra tog fat i FDM, som stort set arrangerede det hele (og fortalte mig tricket med at afvise ethvert tilkøb biludlejerne i Italien ville prøve at snyde mig til at betale, fordi det altså var med i den “pakke” jeg havde købt), gik det som smurt. Okay, der var lige noget ventetid ved udlevering af bilerne, som jeg en anden gang vil forsøge at være lidt bedre forberedt på, ved for eksempel at tage noget mad fra lufthavnen med hen til udlejningsstedet, i dét tilfælde at mine børn skulle blive sultne i udlejningskøen, men ellers gik det strålende.

Det var helt genialt at have bil, både fra og til lufthavnen, men også til mindre ture i løbet af ferien, hvor vi kørte lidt rundt i området og snusede til byerne, inden vi begik os ud til fods. jeg har trods alt en tre-årig, som altså endnu ikke har uanede kilometer i benene, inden han bliver træt og vil bæres.

Der er selvfølgelig både for og imod denne måde at feriere på og det er klart, at man med campingferie – med mindre man går ud og spiser til alle måltider – har en lille smule mere “hverdagsarbejde” med madlavning og opvask og dén slags, end man ville have på enhver charterrejse, men til gengæld har man altså også bare dét mere frihed! Vi skulle ikke tænke spor over noget som helst andet en hvad vi selv havde lyst til – og poolens åbningstider, som var begrænsede fra 10-18 hver dag. Lige til at overskue! På campingpladsen var der alt hvad man overhovedet behøver og som den lille hvedegris jeg er, nød jeg at spise hjemmekogt pasta og masser af ost og oliven, hver eneste aften. Og så er der altså prisen! For hold op, hvor er det billigt at køre selv (eller at flyve lidt af vejen) i forhold til charter. Er du da vimmer! Vi endte med at komme af med godt og vel 19.000 kroner (plus lommepenge) for tre voksne og tre børn – tilsammen.

(indlægget fortsætter under billedet)

Sådan fikser du en magelig og (ret) billig ferie
  1. Find det land i Europa du helst vil besøge og find en campingplads. Jeg ville gerne til Italien, fordi jeg ved de er gode til både kaffe, ost og pasta og vi endte altså på denne campingplads, som jeg klart kan anbefale, omend jeg nok næste år vil dobbelttjekke om ikke jeg kan finde en egnet campingplads som samarbejder med FDM, for på dén måde at kunne spare endnu mere. Nu er jeg jo stolt medlem af FDM og så er dét da bare om at drage nytte af alle fordelene, ikke sandt?
  2. Søg flybilletter fra flere lufthavne i nærheden af dig. Vi sparede 2.500.- pr person ved at flyve fra Hamborg i stedet for fra København. For de penge gad jeg altså godt gad at tage drengene med en tur over storebælt til en overnatning hos min mor i sønderjylland, inden afrejse i stedet for at flyve “hjemmefra”. Det kan desuden godt svare sig at rydde cookies på computeren inden man bestiller, da flyselskaberne er nogle røvhuller, som hæver priserne, når de ved, at man er interesseret. 
  3. Gå ind HER og søg efter biler. For os endte det med at være billigere at leje to små biler, end én stor og det viste sig undervejs faktisk også at være ret lækkert, fordi det gjorde det meget lettere, både at komme rundt og at parkere, ikke mindst. Jeg har altid en lille frygt for at parkere andres biler, så des mindre, des bedre.

Og hey, må jeg så ikke lige minde jer om, at I stadig kan nå at være med i FDMs store sommerkonkurrence på instagram, hvor man kan vinde 30.000 kroner til FDM-travel? I kan læse meget mere om konkurrencen HER – og hey, nu hvor jeg ved hvor billigt det kan gøres, så tør jeg næsten ikke tænke på, hvor meget man kan få for 30.000 kroner – og dét da slet ikke, hvis man har mulighed for at rejse bare en lille smule udenfor sæson!

(Og pssst, det ser ud som om der er ret gode vinderchancer og man kan altså deltage ligeså mange gange man har lyst!)

Skriv din kommentar

Kommentarer (2)

  1. Jeg kan godt forestille mig, at det er svært, følelsesmæssigt lige nu og nok også i lidt tid. Jeg har selv overvejet springet men er ikke parat til det endnu.
    Måske der kommer bedre tider? Måske en parterpeut vil kunne hjælpe os? Jeg har mange tanker.
    Men som en nævnte og som du tog til dig så er det ok at du er ked af det nu og værner lidt om dig selv.
    De Aller bedste tanker til dig cana♡

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven