mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Præstationsræs og fodboldkage

img_7242

Jeg har i virkeligheden været ret splittet omkring hvorvidt jeg skulle dele nærværende indlæg med jer. Et kæmpe i-lands-problem, når indlægget i virkligheden ikke handler om andet end kage, jeg ved det godt, men der er altså flere årsager til min tvivl.

1. Jeg er all about lette løsninger og alligevel tog jeg mig selv i at stå i køkkenet i timevis for at lave nogle flotte kager til Peters fødselsdag. Og jeg er altså på ingen måder ude på at puste yderligere ilt ind i præstationsbålet, som raser over børnefamilierne i denne tid.

2. Selvom jeg brugte temmeligt lang tid på kagerne, så blev de ikke så flotte, som jeg havde håbet. Den dér fodboldkage, som Peter meget tydeligt havde bestilt, ligner mest af alt noget fra 90’ernes astrologitimer, fordi jeg ikke kunne finde ud af at skære pæne 5-kanter (eller 6-kanter, hvis det i virkeligheden er dét man skal bruge) ud, hvorfor jeg endte med en stjerneudstikker, som udgjorde det for fodboldpynt.

3. Fordi jeg – trods alt – havde dovnet den og købt et par færdigbagte chokoladebunde, smagte de faktisk ikke engang sådan helt vildt godt. Ikke udover tobleronecremen, som selvfølgelig altid hitter.

Men altså, jeg havde bagt og Peter syntes det var helt vildt festligt og selvom det efterhånden er en del år siden jeg sidst har leget med fondant – og selvom jeg aldrig bliver en mester til det – så var det faktisk ret hyggeligt.

Og hvis nu nogen skulle have lyst til at lave en rund kage engang, så får I da lige fremgangsmåden her. Det er nemlig drønnemt – og man kan sagtens lave den i en pigeversionen også, med en barbie stukket ned i toppen, så kagen ligner en kæmpemæssig kjole. Det gjorde jeg til min nieces fødselsdag for mange år siden og iveren ville ingen ende tage!

img_7200

Fodboldkage (eller prinsessekage)

Beklæd en margretheskål (eller bare en god, rund skål) med husholdningsfilm

Kom en lagkagebund ned i den og pres den let op ad siderne, så den former sig efter skålen.

Kom et lag creme på

Kom endnu en lagkagebund på og pres let igen

Kom et nyt lag creme på og læg en bund, som er skåret til efter skålens størrelse øverst

Dæk hele kagen med film og stil den i køleskabet natten over (eller nogle timer, hvis du ikke laver den om aftenen, som mig)

Hæld forsigtigt kagen ud og afklæd den filmen

Smør den op med smørcreme (eller nutella, som jeg næsten altid bruger, fordi det både er let og lækkert)

Beklæd kagen med fondant


Jeg bruger næsten altid bare de helt almindelige købebunde, fordi jeg simpelthen bliver lidt for doven, når jeg har et fondantprojekt foran mig. De smager udmærket – men hold jer fra de færdigkøbte chokoladebunde. Man kan dog så vidt jeg ved bruge alle slags bunde, afhængigt af ambitionsniveau og alle slags creme. Den lækreste creme, som jeg næsten altid bruger i kombination med én eller anden anden, er tobleronecreme, som tilmed er super let at lave.


Tobleronecreme

Smelt 100 gram toblerone og kom det i køleskabet i 15-20 minutter indtil det er køligt, men ikke størknet.

Pisk 1,5 dl fløde sammen med den afkølede chokolade, indtil det er cremet og let stivnet.

(Hvis fløde/chokoladen ikke stivner, skal det afkøles yderligere, inden det kan piskes).


Til at beklæde kagen, kan man enten købe eller lave sin fondant. Jeg plejer at lave min selv, da det virkelig er let!


Hjemmelavet fondant

15 skumfiduser (de store fra haribo er rigtigt gode) kommes i en dyb tallerken, sammen med 2 spsk vand og 1 spsk olie. Dette kommes i microovnen i cirka 20 sek, tages ud, røres rundt og igen i 20 sekunder. Dette gentages indtil massen er glat og smidig.

Herefter tilsættes 4-500 gram flormelis, som æltes godt ind. Hvis fondanten føles “mættet” men stadig lidt klistret, kan det være en fordel at stille den på køl et kvarters tid, inden den rulles ud.


Når kagen skal beklædes, rulles fondanten ud. Dette gøres lettest ved at pudre bordet og kagerullen let i kartoffelmel eller maizena, hvorefter fondanten kan rulles helt tyndt ud og trækkes over den nutella- (eller smørcreme)-opsmurte kage.

Kanten på fondaten skæres til og dækkes af ét eller andet. Her har jeg dækket den med en blanding af blødt smør og flormelis, som er blevet pisket luftigt – det samme som jeg på den anden kage på øverste billede, har tilføjet lidt (okay, ret meget) afkølet smeltet chokolade, til en syndig bid af himlen på toppen af dét, Peter bestemte var “voksenkagen”. Men dén må I hellere få en anden god gang.

… Okay, jeg kan godt høre, at det lyder en lille smule svært, men jeg lover, at det er det ikke. Ligesom jeg lover, at jeg ikke dømmer nogen for hverken at bage en helt almindelig bradepandekage eller at medbringe en pakke af Karens Volfs de bedste. For hvis der er noget jeg ikke gider, så er det præstationsræs. Læs bare med HER.

Skriv din kommentar

Kommentarer (6)

  1. Tænker du vil elske kogebogen: Hey! Det er snyd – skyd genvej i køkkenet af Julie Hey 😉

    1. Kender ikke bogen, men den lyder som et hit. Cana; jeg stemmer for, at du laver en anmeldelse af den. Hep hep

  2. Irmas egne lagkagebunde smager altså rigtig godt, og næsten som om de er hjemmelavede. Dem bruger jeg efter, at jeg selv er blevet mor (og på trods af, at jeg er lidt af en kagenørd), for det er altså bare meget nemmere end at bage selv. 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven