mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

En status på suttestoppet

Det måske nok en lidt rigeligt spontan beslutning, da drengene og jeg i fredags efter vuggestue og børnehave, gik mod Fælledparken, hvor Peter pænt afleverede alle sine sutter, inden vi tog i legetøjsbutikken og videre hjem foran flimmerkassen. I hvert fald skal jeg ikke se mig for fin til, at jeg på et tidspunkt den nat imellem klokken 01-01.30 og igen ved 04-tiden fortrød inderligt. Min lille tapre dreng, savnede sin sut.

img_6700

Faktisk havde jeg måske lidt overmodigt tænkt, at det ikke ville være det store problem at aflevere sutten, fordi han så længe jeg kan huske, har fundet trøst og ro ved at “nulle” mit hår, som vi kalder det og dét kunne han jo stadig gøre alt det han havde lyst.  Jeg havde bare overhovedet ikke taget højde for, at mit hår åbenbart hang uløseligt sammen med sutten. Faktisk har han ikke én eneste gang siden fredag eftermiddag nullet mit hår og jeg synes det er så mega mærkeligt! Og dét endda selvom Mette Marie faktisk for en måneds tid siden en dag observerede hvordan Peter pillede mig i håret fortalte, at netop dét var sket med én af hendes tvillinger – at hårnulleriet var stoppet fra dag til anden, efter sutterne var blevet sendt til tælling. Dengang tænkte jeg vidst, at hendes barn måske så ikke havde været helt så afhængig af at vikle fingrene ind i hendes hår, som min Peter var det i mit, men jeg æder totalt mine tanker igen – for det kan åbenbart godt lade sig gøre. Min lille Peter, der har hængt i min lokker så længe som han har kunnet gribe ud efter dem, holder nu pludselig snitterne for sig selv. Jeg er ikke længere hans “nusseklud” og dét, mine damer, er altså meget mere mærkeligt end at han ikke bruger sut mere.

For han bruger selvfølgelig stadig ikke sut og selvom jeg i et par minutter ad gangen har fortrudt, når han har været ked af det om natten, så er det – indtil videre – faktisk gået ret let. Han har ikke spurgt efter sutten én eneste gang i dagtiden og det er altså kun, når han vågner om natten, at han ikke lige forstår, hvorfor han ikke bare kan række ud efter en sut (eller mit hår, som han plejede at gøre). Til gengæld har han været på legeplads, på losseplads, til koncert, i tivoli, på restaurant og helt på toppen det meste af tiden og jeg begriber simpelthen ikke, hvordan i alverden det er gået til, at jeg pludselig har så store børn. Jeg føler mig jo selv – noget af tiden i hvert fald – stadig bare som en forvokset teenager.

Skriv din kommentar

Kommentarer (8)

  1. Min store søn har også alle dage brugt mit hår som nusseklud og lavede nøjagtig samme nummer, da han stoppede med sutten. Jeg var dog utrolig glad for det, da det kunne være ret så belastende at være nusseklud 😉 Nu små 2 år efter, er han begyndt at bruge sit eget hår og hans lille hånd vover sig også ganske kortvarigt op til mit hår engang imellem 😊

  2. Min søn havde siden han var lille altid skulle pille i min hånd til han faldt i søvn eller når vi bare sad og så tegnefilm. Indtil sutten røg. “Nej mor, man kan ikke pille fingre mere, når man ikke har sut”. Avs… Det gjorde seriøst ondt i hjertet…

  3. Det kan sagtens være at hårpilleriet kommer tilbage. Da min ældste dreng skulle stoppe med at bruge sut, så stoppede hans putteri med hans babydynebetræk! Fra den ene dag til den anden. Han nægtede faktisk at have det med i seng og blev tosset hvis vi lagde det i hans seng. Men efter ca halvanden måned begyndte han at sove med det igen. Det har han gjort lige siden, og nu nærmer han sig de 4 år. Så der er måske håb forude 🙂

    1. Nurh <3 Jeg ved ikke om jeg håber på det ene eller det andet – hårnusseriet kunne virkelig også være belastende ind i mellem 😉 Især om natten!

  4. Mon ikke det er lissom de vaner os voksne har hvor 2 (eller flere) ting hænger sammen. Jeg tænker selv på at jeg aldrig drikker kaffe uden en smøg. Så hvis jeg en dag (forhåbentlig) kan stoppe med at ryge, så stopper jeg ret sikkert også med at drikke kaffe til dagligt.
    Vi er jo alle vanedyr sir de kloge. Min søn stoppede også med at nusse sin bamse da han stoppede med sutten. Det var så helt ok da den nærmest ikke kunne hænge sammen mere 😀

  5. Det må seriøst være dit bedste indlæg nogensinde. Jeg har selv et nussemonster som gerne nusser mit hår 24/7 hvis han fik lov og jeg har gruet for hvordan vi får det stoppet. Men efter at have læst dit indlæg har jeg opdaget at han kun nusser når han har sutten – der er håb forude😀😀😀

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven