mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Det står skidt til, når vi sender børn i fængsel

img_6651

Jeg skal gerne være den første til at indrømme at jeg ikke er knivskarp når det kommer til vores retspolitik her i landet, men for fanden hvor bliver jeg da ked af det, når jeg læser i nyhederne, at fire drenge på 15-16 år sendes i fængsel.

De fire drenge har begået en kriminalitet, en dumhed og en umiddelbart utilgivelig handling, ved med fuldt overlæg at lave og kaste en brandbombe efter en femte dreng, som har pådraget sig forbrændinger på 20% af kroppen. Det skal der selvfølgelig tages hånd om. Selvfølgelig!

Vi kan hurtigt blive enige om, at den slags er forkasteligt, og hvis jeg havde været offerets mor, havde jeg selvklart været både rasende og hævngerrig, men derfra og så til at sende børn i fængsel, synes jeg eddermamer der er langt.

Det kan selvfølgelig godt være, at jeg har et lidt for Lucky Luke’sk syn på hvad der foregår i de danske fængsler, men umiddelbart mistænker jeg ikke, at den pædagogiske tilgang til børnene har den store positive effekt på deres helt åbentlyse mangel på empati. Jeg ved det ikke, men jeg mistænker det. Jeg mistænker faktisk, at fængslet er noget lort for børn at komme i nærheden af.

De 15-16 årlige drenge er umyndige og ikke gamle nok til at stemme, fordi vi endnu ikke stoler på deres dømmekraft; alligevel dømmer vi dem til fængsel for mangel på selvsamme, i stedet for, på en måde der er hensigtsmæssig for børn, at lære dem om (vigtigheden af) at være et godt menneske. At bruge tid og kræfter på at hjælpe dem; for jeg er ganske overbevist om, at de trænger til hjælp, hvis de skal klare sig bare nogenlunde her i livet.

Man skal ikke være et godt menneske, for at undgå straf; man skal være et godt menneske fordi man ved, at det er det eneste rigtige – og dét håber jeg eddermamer at fængslet, stik imod min forventning. kan lære de her unger. Ellers står det virkelig skidt til.

Skriv din kommentar

Kommentarer (9)

 1. De kommer ikke i fængsel, men sandsynligvis på en lukket institution for unge kriminelle. Det kan bestemt også være en hård omgang og man kan altid diskutere effekten af det, men fængsel det kommer de altså ikke i. I Danmark kan man først komme i et “voksen-fængsel”, når man er voksen, altså 18 år.

   1. Børn under 18 afsoner ikke i klassisk fængsel i Danmark, men på institutioner.
    Deres varetægtsfængsling er dog foregået under alm. Fængselsforhold. Hvilket ikke er godt. Og overtræder Børnekonventionen.

    Men det sagt; jeg synes godt nok det er en mild straf!

 2. Som der allerede er skrevet kommer de ikke i fængsel mener sikret institution som er gearet til netop at tage sig af unge
  Jeg har svært ved at se hvad man ellers skulle have gjort. Det er tydeligt at der er gået noget helt galt når de kan finde på det de har gjort. Det kræver da en indsats at rette op på inden de næste gang slår nogle ihjel.
  Det er godt nok en sag kun fyldt med tabere

 3. Det kan også være at de på den sikret institution kan også være en rigtig god løsning. Der arbejder rigtige dygtige pædagoger der er gearet til den type unge. De drenge skal mødes med de tydelige mangler de har i forhold til empati, så de forhåbenlig kan rettes op.

  Og hvor skulle de ellers anbringes?

 4. Hej Cana.
  Normalt kommer dømte under 18 i surrogat-fængsel, så de ikke skal afsone med de “voksne” kriminelle.

  Som mor til et par teenage drenge, så løber det mig koldt ned af ryggen, hver gang jeg hører om sagen fra Ry.
  Ja, 16 årige burde vide at en brandbombe kan have alvorlige konsekvenser, men desværre vurderer 16 årige ofte ikke de potentielle konsekvenser før de handler.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven