mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Børnevaccination på tvang

img_6952

Lørdag morgen, bedst som drengene og jeg holdt stille for broen, der gik op for at lade de mange store sejlbåde komme igennem, hørte jeg i bilradioen, at man i Italien netop har vedtaget en lov om at et barn skal have en række vaccinationer for at kunne blive indskrevet i skole. Loven er blevet vedtaget ovenpå nogle fatale udbrud af mæslinger og fordi andelen af vaccinerede i løbet af de senere år er faldet helt ned omkring 85%, som i forhold til WHOs anbefalinger om en dækningsgrad på 95% for at undgå spredning af de farlige sygdomme, ligger temmeligt lavt.

Og det er skide farligt, er det.

For os alle sammen og især for dem, som af den ene eller den anden (i nogle tilfælde legitime) årsag ikke er blevet vaccinerede. Det være sig primært børn med kroniske eller akutte (nogle gange livstruende) sygdomme, som er for svage til at blive vaccinerede, som altså ligger i risiko for at blive smittede med livsfarlige sygdomme, hvis ikke vi i fællesskabet vaccinerer vores børn. Jeg kiggede om på mine drenge og blev pludselig usikker på, om de nu også har fået alle de anbefalede vaccinationer. Hvad nu hvis jeg havde misset én? Man skal jo selv bestille tid. Ej, det har de selvfølgelig, fortalte jeg mig selv. Det er for vigtigt til at glemme.

I løbet af de seneste år har vi set et markant stigende antal af smittede med mæslinger, hvor det har været mest udbredt i Rumænien og sidenhen også temmeligt hyppigt i Italien. Lande – sidstnævnte især – som vi danskere har det med at frekventere nærmest ligeså ofte som vi skifter sokker, hvor man med rimelighed kan sige at vi her i landet også ligger i risikozonen for at blive ramt af større udbrud af den livsfarlige sygdom.

… Skal vi bare lige lade dén hænge der lidt?

Jeg er helt med på, at der findes vaccinationsmodstandere derude og jeg er, som jeg nævner ovenfor, også med på, at der selvfølgelig findes tilfælde, hvor det efter aftale med eller anbefaling fra en læge ikke kan tilrådes at tage imod det foreliggende tilbud om gratis vaccination af børn, men jeg forstår simpelthen ikke bevæggrundlaget for førstnævnte. Ikke her, ikke i Italien, Rumænien, Tyskland eller nogle som helst andre steder.

Jeg. Fatter. Det. Ikke.

For jo bevares, der er en risiko for bivirkninger ved alle vaccinationer og ved MFR, som dette indlæg primært drejer sig om, er der også – i hvert fald teoretisk – ganske alvorlige bivirkninger, men de er altså meget, meget mere sjældne end de faktiske sygdomme og de fatale konsekvenser de har. Det er mere risikofyldt for den enkelte at afvise vaccinen, end det er at få den – og som en ekstra bonus kan man som vaccineret ikke være med til at sprede sygdommene og dermed undgå at være med til at bringe andre menneskers liv unødigt i fare.

Det er selvfølgelig vores eget valg og jeg kan måske ikke tillade mig at sige, at jeg synes det er usolidarisk og grænsende til det dumdristige, som jeg har lyst til, men jeg synes faktisk at det er en fælles sag. Jeg ville selvklart ikke kunne klare, hvis mine egne børn blev smittet og i værste tilfælde skulle dø af mæslinger, som lige nu hærger dele af Europa, men jeg ville fandeme heller ikke have nemt ved at se mig selv i spejlet, hvis jeg vidste at mine børn havde givet smitten videre til en anden, som i værste tilfælde ville dø af det – og jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at nogen andre i dette land, ville have det stort anderledes end mig.

Derfor har jeg tænkt mig, selvom jeg egentlig er ret sikker på at have mit på det rene, lige at ringe til lægesekretæren i morgen tidlig, for lige at være helt sikker på at mine drenge er dækkede ind som de bør være, på nuværende tidspunkt i deres liv. Jeg er trods alt temmeligt distræt og vi har flyttet rundt imellem Indre By, Valby, Broager, Los Angeles og nu Østerbro, siden jeg blev mor, så muligheden for at der kunne være glippet én er ikke utænkelig, selvom jeg tror mest på at der er styr på det. Men jeg ringer. Bare for en sikkerheds skyld.

Vi skal både passe på os selv og hinanden og altså, hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg faktisk at det virker temmeligt fornuftigt, at man i Italien har besluttet at diktere at alle børn skal vaccineres, for at kunne indskrives til skole, så målet fra WHO om at 95% af befolkningen skal være dækket af vaccinationen, for at undgå udbrud, kan nås i løbet af ganske få generationer.

Vi ved så meget, er så kloge og for fanden, hvor ville det være godt, hvis vi så bare lige kunne stå sammen om det – også selvom der i sidste instans måske skal en lovændring til. Det må være et fælles ansvar og med dét følger altså også fælles konsekvens.

Så, hvis nu jeres børn ikke er vaccinerede, eller hvis I, som jeg, er usikre på om de nu også har fået alle dem, de skal have, vil I så ikke også godt ringe til lægen i morgen og spørge ad? Jeg tænker at skolestarten, som er grænsen i Italien er et oplagt tidspunkt lige at sikre sig, at alt er som det skal være og at alle de børn der har haft mulighed for at blive vaccinerede, rent faktisk også er blevet det.

Skriv din kommentar

Kommentarer (80)

 1. JEG ER SÅ ENIG!!
  Tak fordi du deler dit synspunkt og skaber debat om emnet. Det er så vigtigt at få belyst vigtigheden af vaccinationer og få lukket ned for den helt ubegrundede frygt for bivirkninger som findes derude. De forældre skulle i stedet frygte sygdommene som deres børn er i risiko for at få!

 2. Så godt skrevet 🙂 <3
  Min yngste er født med hjertefejl og kunne ikke vaksineres til normal tid pga hun ikke måtte vaksineres så tæt på operationerne! men har nu som 2 -årig indhentet det og er helt med 🙂
  Men igennem hjerteforeningens børneklub og diverese af deres arrangementer eller arrangementer i samarbejde med f.eks cancerbørn, møder jeg en del der ikke kan tåle vaccinationerne- men bestemt heller ikke kan tåle at blive smittet med en af de sygdomme, der vaccineres imod!!!
  Det er så unfair at disse udsatte børn skal udsættes for endnu mere pga egoistiske forældre, der ikke tænker på andre end sig selv….

 3. Helt og aldeles enig.
  Du kan selv tjekke det på nettet. Kan ikke huske om det er på sundhed.dk eller statens seruminstitut, men ved at logge ind med dit eget NemID, kan du også tjekke dine børns registreringer.
  Så er der jo ingen grund til, at vi alle ringer til de stakkels lægesekretærer, der i forvejen har nok at se til 😊

 4. Jeg er helt enig og tilhænger af en model som i Italien. Dog bør det starte allerede i vuggestue-alderen – følger man ikke vaccinationsprogrammet (medmindre man er “lovligt” undskyldt) kan man ikke gå i offentlig institution.

 5. Helt enig i dit indlæg. Det er en kæmpe skandale at det er kommet så langt ud mht anti-vaxx’er bevægelsen..
  Her i Canada hvor jeg bor, er der ikke direkte tvang men ja, de skal have deres vaccinationer for at blive indskrevet i public schools… og det synes jeg er helt i orden. Det betød at mine unger måtte have 7 stik hver nærmest på een gang fordi programmet her er mere omfattende, feks vaccinerer man også imod skoldkopper her.

  1. Hvad med at starte når barnet er 10 dage gammelt – utroligt at der findes sa mange feminazier i Danmark.

 6. Modigt søde. Jeg er 100% enig.
  Da Joseph var knap 3 mdr. Inden han skulle vaccineres første gang. Udbrød der et par tilfælde af kighoste i de stores bh(Som nr. 3 i rækken, kom han naturligvis i den bh 2 x dgl. Jeg har altid stilt ham på gulvet og alle børn, selv de snottet har kravlet rundt på ham). Dette gjorde at jeg fik ham vaccineret før de 3 mdr i frygt for smitte mrd kighoste. Jeg skal da ærgeligt indrømme, at jeg sendte de børns forældre en tanke om, hvorfor det var nødvendigt at mit spædbarn skulle udsættes for det. Skæbnen ville at han kort tid efter, passende med inkubationstiden, fik RS-VIRUS (you know. De snottet børn). Og pga de tilfælde af kighoste fik han en kræs omgang antibiotisk ved dørtrinnet til indlæggelsen (just in case). Øv det vat unødvendigt. Helt klart fortaler for at vaccinere børnene.

 7. Er også helt og aldeles enig!! Jeg forstår simpelthen ikke at man vil være sig det bekendt, at lade være med at få sine børn vaccineret.

 8. Det er så uforsvarligt ikke at vaccinere et sundt og raskt barn! Jeg ville da nødigt at min datter smittede et barn med en kronisk sygdom, fordi jeg er for egoistisk til at lade mit barn vaccinere!

 9. Mit ældste barn som nu er en gran voksen mand på 37, fik mæslinger som 5 årig. Aldrig nogensinde har jeg oplevet så sygt et barn. Føj. Så derfor, vaccinér nu jeres unger.

 10. Fedt du tager det emne op!!! Jeg er så ærgerlig over anti vaxx bevægelsens urokkelige tro på Doktor Google, istedet for at holde sig til den evidensbaserede viden på området! Ikke at lade sit barn vaccinere er i mine øjne en egoistisk handling som bestemt ikke kommer barnet til gode- eller andres børn. Jeg hepper også på tvangs vaccinering!

  1. Det er virkelig også forfærdeligt, at når man googler forskellige ting om vacciner, så dukker “vaccineinfo.dk” typisk op som en af de første søgeresultater. En side som forgiver at give “nuanceret” info om vacciner, men som køres af en flok anti-wax’ere. Det fremmer ikke ligefrem noget godt.

 11. Har en datter på 36, der fik mæslinger kort efter sin 1 års fødselsdag. Hun var syg i 3 hele uger – FØJ. Heldigvis var vaccinen kommet, da lillesøster kom til 3 år efter👍

  1. Min søster blev vaccineret og da hun fik mfr vaccinen som 12- årig der blev hun sengedeliggende og har været det i over 11 år nu.

   1. Det værste er at når børnene så bliver syge af div. Vacciner så bliver deres skæbne negligeret. Hvor er det dog trættende at høre på at man skal vaccinere sine børn for andres skyld. Kald mig egotripper men alt jeg gør med og ved mine børn er for deres skyld og ingen andres.

 12. Magen til uoplyst indlæg finder man åbenbart her! Øv!
  Måske du, nu når du har skrevet dig varm, skal slå et slag for at vi får en vaccine uden aluminium. Så os med børn, der har udviklet aluminiumsallergi, også kan få vores børn vaccineret. For lige nu har vi valget imellem at skade børnene vores eller ikke vaccinere. Pest eller kolera… alt sammen fordi det er væsenligt billigere at producere en vaccine med aluminium som aktivt indholdsstof end uden! Så selv om vi har fået anerkendt skaden, fået maks udbetalt i erstatning, så har vi stadig ikke et valg! I hvert fald ikke et valg uden konsekvenser for vores børn. Og vores børns skade bliver ikke anerkendt. Nej. Vi bliver rådet til at fortsætte med at vaccinere. Man skal bare stikke dybere. Selv om vores børn kradser sig til blods. Har kæmpe granulomer, øge hårvækst og konstant kløe og ømhed,
  Det er de færreste, der er modstandere af vaccinerer uden grund. Så hvis du, og alle andre, der bare glemmer at vaccinerer børnene jeres, gider at huske det. Så er det meget mere sikkert for vores uvaccinerede børn,

  1. Hun skriver da netop at hun er klar over at der er tilfælde, hvor vaccination ikke er mulig, og at det netop derfor er endnu mere vigtigt at resten bliver vaccineret.
   Så jeg kan ikke se hvorfor hun skulle være uoplyst?

  2. Jeg har også et barn med aluminiumsallergi, så jeg er meget enig med dig. Hvis der skal være et fælles ansvar, som Cana skriver, så skal staten, ssi eller hvem der sidder med dén magt, også tage ansvar for at forske i vaccinationsskader og at udvikle alternativer til os, der kan vil vaccinere vores børn, men kun kan gøre det med en vaccine, der allerede har påført skade!

  3. Lige præcis!!
   Vi tilvalgte vacciner men har måtte stoppe da vores datter også har fået allergi af vaccinen med et ret stor erstatning (25.000kr) til følge.
   Der er mange flere børn med disse skader end folk lige er klar over. Ja, vi skal gøre hvad vi kan for at udrydde visse børnesygdomme men hvorfor pokker kan de ikke give os bedre vacciner uden alluminium i?
   Nå, madpakker skal laves og de tager tid når man skal undgå alu i madvarer

  4. Det er jo lige præcis af hensyn til jer med børn som ikke kan tåle vaccinen at alle vi andre skal vaccinere. Det er slet ikke jeres gruppe af forældre der tales om i indlægget.
   I har jo ikke noget valg, men bør været sikret på bedst mulig måde alligevel.

   Hvor er jeg ked af at dit barn har fået en vaccine skade. Jeg håber det bedste for jer.

   1. Det foruroligende er jo bare, at Sundhedsstyrelsen anbefaler at fortsætte med at vaccinere. I stedet for at give os et alternativ! Personligt fortsætter jeg med meget uro i maven med at vaccinere min datter, fordi sygdommene, der vaccineres mod, er værre end aluminiumsallergi ser ud til at være. Men det kan ikke være rigtigt at allergien bagateliseres sp groft, uden der overhovedet bliver forsket i det!

    1. Hvorfra ved du, at der ikke forskes i alternative adjuvanser? Der foregår en del vaccine forskning med focus på adjuvanser på f.eks. SSI

 13. Jeg havde for kort tid siden min ene søn til tredje vaccine mod mæslinger, som man normalt får ved 15-mdr. Han fik den den et halvt år efter, simpelthen fordi jeg havde glemt alt om den. Jeg blev mindet om det i en mail fra statens serum institut i e-boks, så hvis ikke du har fået det, er dine børns vacciner ok ift. Vaccinationsprogrammet 🙂

 14. Øv. Jeg havde troet at du ville nuancere debatten lidt.
  Jeg tror at en stor del af vaccine-nægterne er dem som mig – hvis børn selvfølgelig har fået dif-re-ti-pol (eller hvad den nu hedder) og mfr, men som ikke er sikker på hpv.
  Jeg synes de vacciner der smitter imod luftbårne sygdomme er fornuftige nok. Men lige pt bliver debatten forplumret af at man sidestiller mfr og hpv.

  Jeg er mor til to piger, og jeg ved endnu ikke om vi siger ja til HPV-vaccinen. Jeg synes der er meget stor forskel på at vaccinere imod børnesygdomme og kønssygdomme. Sidstnævnte kan man beskytte sig ganske fint imod på andre måder, og med den viden jeg har pt synes jeg ikke den er risikoen værd.
  Vi skal heldigvis først beslutte det om nogle år, så indtil da læser jeg som en gal for at blive klogere på området.

  Men kan vi ikke tage debatten en vaccine af gangen?

  1. Der findes over 100 forskellige former for HPV. Nogle af dem kan give kønsvorter, andre kan give celleforandringer, som kan udvikle sig til kræft. Hpv smitter ved kontakt mellem slimhinder. Det er altså rigtigt, at hpv kan smitte ved samleje i skeden eller anus, men det kan også smitte (i mindre grad) til munden. Forskningen er ikke entydig, men det kan ikke udelukkes, at hpv også kan smitte via hånden, hvis man første rører et smittet område og så et andet sted bagefter. At kalde det en sexsygdom er altså en sandhed med modifikationer, og kondom er altså ikke tilstrækkelige beskyttelse. Dels fordi virus kan sidde på steder, kondomet ikke dækker, fx mellemkødet, og dels fordi man potentielt kan overføre smitte med fingrene. Jeg håber, du vil tjekke stophpv.dk og nå frem til, at det giver rigtig, rigtig god mening at beskytte din datter mod de vira, der forårsager 70% af alle tilfælde af livmoderhalskræft i Danmark.

 15. Jeg synes også det er drøn egoistisk at forældre til raske børn, som sagtens kan tåle vaccinerne, ikke vaccinere deres børn. MEN jeg tror ikke på tvang. Jeg tror på oplysning, så alle er med på hvad risikoen er ved ikke at vaccinere deres børn og på præcis hvor sjældent børn oplever bivirkninger. Jeg ved godt det tager længere tid at vende tendensen, men jeg tror på at det kan lade sig gøre.

  1. Man ved bare ikke, hvem der kan tåle vaccinerne før det er for sent, Så jeg er hvert fald for et frit valg, så forældre selv kan tage den beslutning.

 16. Ingen forældre bør på noget tidspunkt være tvunget til at udsætte sit eget barn for mulige bivirkninger, fordi nogle mener, at deres børn så er beskyttet. Hvor mange børn havde mæslinger i Danmark sidste år? Var det 5? Hvor mange fik bivirkninger eller døde, var det 0?
  Hvor mange dør af medicinske årsager om dagen i Danmark? Er det 10?
  Ja der er grund til ikke at stole på medicinalindustrien. Der er mange børn der lider under bivirkninger af vacciner. De reelle tal findes slet ikke. Det er mørketal. Det kan nemlig være nærmest umuligt som forælder, til et barn der har fået en vaccineskade, at få det anerkendt.
  Du sender en klar melding ud, at dette er et fælles ansvar. Det bliver aldrig forståeligt for alle de forældre der sidder med børn, der har fået første mfr og er blevet syge af det. Og ingen lytter. Aldrig. Mit barn, mit valg, mit ansvar!

  1. Min venindes søn på 3 mdr var ved at dø af kighoste! Han overledede heldigvis, men formentlig med én eller anden form for hjerneskade. Altså af en sygdom som vi kan slippe af med, hvis folk vaccinerede deres børn. Jeg har altid været for vacciner, men at være vidne til deres historie, har slået det fast med syvtommersøm . Folk snakker så meget om mæslinger og hvor mange /få der er døde – men det er jo ikke kun mæslingeepidemier vi risikerer. Det er jo også både kighoste, fåresyge og røde hunde. Sygdomme som måske ikke har så høj en dødelighed som mæslinger, men altså nogle rigtig grimme konsekvenser. Det er IKKE et svært valg og jeg er klart tilhænger af obligatorisk vaccination, hvis man vil benytte sig af offentlig børnepasning og skolegang.

  2. Iben. Pointen er jo, at det ikke bare er dit barn. Kan du ikke se det? Du vælger på andre børns vegne. Hvis du vælger ikke at vaccinere dit barn og det får mæslinger eller andet, og dit barn smitter et andet barn i institution eller skole, og det barn så dør, hvad så? Siger du så bare mit barn, mit valg, mit ansvar?

   1. Man ved bare ikke, hvem der kan tåle vaccinerne før det er for sent, Så jeg er hvert fald for et frit valg, så forældre selv kan tage den beslutning.

 17. Okay! Du. Fatter. Det. Ikke. Det behøver du heller ikke, men du er gudskelov tvunget til at respektere, at såvel som du bestemmer over din egen krop (og altså dine børns), så har alle andre også retten til at bestemme over deres. Selvfølgelig er det en rodet affære at forskellige mennesker har forskellige perspektiver og forskellige holdninger. Men tvang!! Seriøst? Det er sådan noget der hører til i Nord Korea.

  1. Det er ikke tvang at kræve, at man skal overholde nogle regler, hvis man vil gøre brug af offentlige tilbud, som børnehave eller skole. Det kan godt være at du ikke bryder dig om det valg, som du har – men du har et valg: vaccinér og dine børn er velkomne. Vaccinér ikke og så må du selv betale for dine pasningsmuligheder/skole.

   1. Hørt!! Du må selv bestemme, men vær sød så ikke at udsætte mit lille barn for at kunne blive smittet inden han når at blive vaccineret. Det er jo ikke kun en selv og ens eget barn man risikere ved ikke at lade sig vaccinere

 18. Min venindes søn på 3 mdr var ved at dø af kighoste! Han overledede heldigvis, men formentlig med én eller anden form for hjerneskade. Altså af en sygdom som vi kan slippe af med, hvis folk vaccinerede deres børn. Jeg har altid været for vacciner, men at være vidne til deres historie, har slået det fast med syvtommersøm . Folk snakker så meget om mæslinger og hvor mange /få der er døde – men det er jo ikke kun mæslingeepidemier vi risikerer. Det er jo også både kighoste, fåresyge og røde hunde. Sygdomme som måske ikke har så høj en dødelighed som mæslinger, men altså nogle rigtig grimme konsekvenser. Det er IKKE et svært valg og jeg er klart tilhænger af obligatorisk vaccination, hvis man vil benytte sig af offentlig børnepasning og skolegang.

  1. Mange får kighoste selvom de er vaccinerede. Så hvorfor man overhovedet giver en vaccination der virker så dårligt, giver ikke rigtig mening.

  2. Kighoste vaccinen virker kun 5-10 år tjek statens serum institut, og det er ofres større søskende eller familie der smittter, så det du skriver med man kan slippe af med kighoste er ikke rigtigt, det er også den vaccine med dårligst dækning. Det gør mig ondt med din venindes søn, hvor er det synd for hende og ham ❤️ Jeg er storesøster til en vaccineskadet efter mfr vaccinen, hun blev vaccineret da hun var 12 år og har siden været sengeliggende og for syg til skole og venner.

 19. Tak for et dejligt input i vaccinationsdebaten. Jeg synes det er spændende og læse om forskellige for og imod holdninger til sagen. Jeg tager ikke stilling til for eller imod vaccine, men vil blot pointere at man godt kan få sygdommene selvom man bliver vaccineret. En mfr vaccineret KAN altså godt smittes med mæslinger, ligesom man kan få livmoderkræft selvom man er vaccineret. Jeg ved godt at risikoen bliver mindre jo større Jeg siger dermed ikke at man skal lade være, jeg bliver bare frustreret over at man ser det som en endegyldig mulighed at vaccine er = inden sygdom. Jeg håber aldrig at DK vil underlægge sig tvang.

  1. Det er en meget lille procentdel af mfr vaccinerede, der stadig kan smittes med mæslinger. 97% af vaccinerede udvikler livslang immunitet og kan altså ikke smittes. Grunden til at man stadig kan få livmoderhalskræft selvom man har fået HPV vaccinen, er at der findes mange forskellige HPV typer. HPV vaccinen beskytter mod de mest almindelige HP vira.

   1. …man får ingen livslang immunitet ved vaccinering! Vi får livslang immunitet ved at få sygdommen og overleve. Overleve de milde børnesygdomme vi har i Danmark, klarer vi ved st give vores børn alsidig kost, så lidt sukker og kemikalier som muligt, og fremfor alt – gennem at UNDGÅ vacciner og antibiotika. Mfr vaccinet spreder desuden de sygdomme der forventes at beskyde mod, så hvis der nu stadigvæk eksisterer nogle ignorante forældre i Danmark, der vil vaccinere med mfr, så skal se vide at der arbejdes på at få vaccinerede børn i karantæne, i op til 28 dage, så de ikke smitter andre. Dermed også sagt at “herd-inmunity” ikke virker på vaccinerede individer, men kun på dem med naturlig immunitet. I informations alderen, er ukunskab selvvalgt…

 20. Øv hvor er der altså mange fakta fejl i den almene borgers videnskatotek.
  Det er skammeligt, fordi man ender med at skamme hinanden ud. Oftest anti- vaccers.

  Jeg må tilføje, at kighoste vaccinen er den mest uduelige. Selvom man får den er der store procentdele der alligevel får kighoste. Det er velkendt i forskningen, også fra andre steder end DR. Google.

  Flokimmunitet findes ikke, fordi vaccinationerne ikke virker på alle. Hvad der virker, tilgengæld, er at arve antistofferm fra sine forældre. Dette gøres bedst hvis forældrene har haft sygdommen.

  Hvis vi skal søge inspiration fra andre lande, vil jeg hellere kigge mod østen. Her vaccinere man ikke før barnet er fyldt to pr, og de selv har udviklet deres immunsystem. Og man stoppede med at vaccinere HPV med det samme man så en vaccine- bivirknings reaktion .
  Skal vi ikke blive enige om, at vi alle gør,hvad vi tror på er bedst for vores børn?
  at ende ud i tvangs vaccinerne er så diktatorisk som jeg overhovedet kan forestille mig. Nej. Nej. Nej. Nej.
  Som en anden skriver; oplysning. Og mere og bedre evidens.
  F.eks. Studier af vaccinerede, og totalt uvaccinerede. I alle forsøg ( påkær enkle, der viser at totalt uvaccinerede er mindre end, eller lige så syge som andre) får placebo gruppen stadig sprøjtet adjuvant ind, blot uden smittevirus. ( det vil sige, at de får den samme pøl aluminium and whatsnot).

  Jeg stemmer for, at vi alle skal være her. Og skal tales pænt til og forsøgt forstået undervejs.

  1. Jeg er selv bosiddende i Asien og her bliver børnene vaccineret med det samme og ikke som 2 årige som du nævner! Faktisk fik begge vores børn de fleste vacciner inden vi overhovedet var gået fra hospitalet, hvilket var et chok for os første gang.

   1. Undskyld, det var også dumt. Asien er jo gigantisK. Jeg kunne bare ikke huske hvilke lande.
    Jeg skulle have skrevet “nogle lande i Asien”. Helt forsigtigt kan jeg sige, at jeg mener det bl.a. er Japan 🙂

  2. Jeg synes også det er skammeligt med alle de fejlantagelser og fejlinformationer, som cirkulerer, men nok i en lidt anden forstand end du. For det første: Flokimmunitet eksisterer. Hvis alle, der anbefales at blive vaccineret, også blev det, så ville der være for få ikke-vaccinerede til at sprede smitten videre. En sygdom som mæslinger var lige præcis rigtig tæt på at være udryddet i den vestlige verden, inden det blev moderne ikke at lade sine børn vaccinere.
   For det andet arver børn kun ganske få antistoffer fra sin mor og slet ingen fra sin far. Det er desuden ikke antistoffer mod fx mæslinger børn kan få fra moderen og skulle vi i øvrigt så bare tage chancen og håbe, at forældrene ikke dør af sygdommen? Det synes jeg personligt ville være spild af liv, når nu vi har så gode og effektive vacciner.

   1. Lotte. I forhold til fejl i den almene borgers videnskartotek, så er dine fakta heller ikke helt på plads. Hvis man påstår, at man kan arve antistoffer fra sine forældre, så har man ikke grundlæggende viden omkring, hvordan immunforsvaret fungerer. Jeg kan evt. henvise til bogen “Immunologi” af Ralf Agger, hvis du gerne vil vide mere :-). Man kan arve nogle antistoffer fra sin mor via amning. Men da immunforsvaret ikke bliver aktiveret ved dette, så er man ikke permanent immuniseret, fordi antistofferne efter ikke særlig lang tid vil dø.
    Antistoffer findes ikke i generne, men er derimod noget der bliver dannet, som reaktion på agenser.

 21. Tak og kys Cana! Det er så vigtigt at vi begynder at forstå at det at blive vaccineret ikke kun handler om at undgå vores egne små bliver syge (hvilket jo egentlig også er virkelig vigtigt)- men det er et samfundsansvar at passe på de svage – her tænker jeg selvfølgelig på de som ikke kan og må blive vaccineret. Det er mig ubegribeligt at egoismen overskygger ansvaret. Så tak for et font og sobert indslag ingen utrolig vigtig debat – og for mig ser jeg hellere tvangsvacciner end flere uskyldige børn som dør unødigt

 22. Tak for dette indlæg! Så vigtigt at nogen skriver om det her! Vi skal have viden, oplysning og gode beslutninger! Denne debat er alt for styret af følelser og måskeer, og det er bare så egoistisk i min bog, IKKE at lade sine børn vaccinere. Selvfølgelig – SELVFØLGELIG – vil der være undtagelser – børn, der er allergiske eller for syge og den slags, og JA for fanden! Lad os få en vaccine uden aluminium, men altså det er jo netop UNDTAGELSERNE.
  Vi har boet i USA, hvor vores søn ikke kunne komme i børnehave med mindre han var vaccineret. Det er sgu ok med mig!

 23. Hejsa. Godt indlæg! Jeg mener at man kan se sine børns vaccinationer inde på borger. dk.

  😊 Hanne

 24. Tak Cana 👍 Et virkeligt vigtigt emne. Du skriver om forældre til ikke-vaccinerede vil kunne se sig selv i øjnene hvis deres børn smitter andre som måske dør. Spørgsmålet er: VIL DE KUNNE SE SIG SELV I ØJNENE HVIS DERES BARN/BØRN DØR, FORDI DE TRÆF EN BESLUTNING ALENE? Knus en mormor

 25. Nu ved i vel godt at ny også anerkendt government forskning, viser at det er vaccinerede børn der shedder sygdommene. Jeg kan godt se tingene fra jeres side, men også fra den anden side. Hvordan mon os forældre har det efter at vi har skadet vores børn med en vaccine?

  Jeg synes alt dette er for hjernevasket og udokumenteret, og lige så ekstremistisk som de ekstreme anti waxxer… en religion hvor man er blind for forskning. Du er i samme bås som dem. Der findes en middelvej, hvor man orker at læse op på det hele, sætte sig ind i det uden at følge myndigheder trit og ret, som får, en mellemting med respekt for de mange millioner skadede børn, og desperate forældre der bliver udeladt til sig selv med sine skadede børn. Det er direkte ulækkert og respektløs.

  Heldigvis er der mange skoler i Italien der stadig tager uvaccinerede børn ind, det er netop frit for den enkle skole STADIGVÆK, da indførelsen af lovgivningen ikke blev indført på den rette demokratiske måde.

 26. Hørt 👍 Man kan følge med i sine børns vacciner ved at logge på sin borger.dk og klikke på børnenes navne. Der kan man også se hvornår de skal have den næste 🙂

 27. Kære Cana,

  Jeg håber virkelig at du vil svare på min kommentar, det må være rimeligt når man kommer med sådan en alvorlig udmelding.

  Jeg er ikke decideret vaccine modstander, men modstander at vacciner som man ikke ved er sikre for vores børn.

  Hvor ved du egentlig fra at der er ikke er tonsvis af bivirkninger ved børnevaccinationerne???
  Hvor mange timer har du brugt på at læse om emnet før du lavede dette indslag ???

  Personligt har jeg brugt 100 vis af timer på at læse op om emnet og det er altså kompliceret stof, og ja, der kan være gode ting ved vacciner, men ved gud i himlen også dårlige.

  Du siger der er få bivirkninger som jeg vil kalde for skader, det passer simpelthen ikke!!!
  Alle de ting vores børn lider af bliver bare ikke kædet sammen med vacciner i det offentlige rum.

  Please gør mig den tjeneste at sæt dug ordentligt ind i stoffet, det fortjener dine børn.

  Har du egentlig nogensinde læst indlægssedlen på hvad der er i en vaccine?? Jeg går ud fra at du godt ved at der er aluminium og andre metaller i ?? Samt at der er fundet dna fra aborter, abe dna osv., for det har du jo selvf læst op på INDEN du lavede dette opslag??

  Sidste spørgsmål, havde DIT barn fået en vaccine skade, går jeg ud fra du stadig havde skrevet i ovenstående indslag ??

  Ser frem til at høre fra dig, Vh Rikke

 28. En mere interessant drejning på emnet kunne være at kigge på sundhedsvæsnets og medicinalbranchens gevinst ved at hjernevaske 85 % af befolkningen til at tro at vacciner er nyttige og ikke skadelige. Alene et grundigt kig på indholdsstofferne burde tænde advarsels lamper hos de fleste. Tænk og læs før du dadler andre for at tage seriøs stilling. Jeg kan slet ikke tage din overfladiske tilgang seriøst.

  1. At vaccinationsprogrammer er et resultat af medicinalbranchens hjernevask af befolkningen og at den samlede lægestand kun er overfladisk informerede om sygdomsbekæmpelse må i hvert fald siges at være en interessant drejning…

 29. Kære Cana
  Vaccinedebatten er verden over så ophedet at skal man aktiv gå ind i sådan en debat, så er det en rigtig god ide at være grundigt informeret.
  Ved du at kun 10% af bivirkninger indberettes?
  Ved du at immunsvækkede børn ligeså vel kan risikere at dø af andre infektioner, influenza, lungebetændelse, bakterier?
  Ved du at nyligt vaccinerede børn smitter i op til 3 uger efter vaccination?
  Ved du at der forefindes en undersøgelse der viser at især afroamerikanske drengebørn har markant større risiko for at udvikle autisme efter vaccination?
  Ved du at der faktisk ikke har været en mæslingeepidemi i DK i de sidste 30 år og ingen dødsfald?
  Ved du at de fleste voksne ikke revaccineres ?
  Ved du at en del vacciner kun dækker i 5-10 år?
  Jeg tænker at alt dette ved du nok ikke. Du tænker nok heller ikke over hvordan det mon er at have et vaccineskadet barn . Dem er der ligeså mange af som der er immunsvækkede børn. Du har nok heller ikke overvejet at en ganske stor del af dem der vælger ikke at vaccinere i dag, de vaccinerede faktisk deres barn i starten og det gik så galt.
  Cana jeg synes det er skidevigtigt at vi sørger for at have nogen vacciner der ikke skader børn.
  Cana vidste du at 9 amerikanske piger døde sidste år af HPV vaccinen, ja de døde sgu bare. USA er det land i verden der har den højeste forekomst af spædbørnsdød og det land der propper flest vacciner de deres få dage gamle spædbørn.

   1. Nej, grundigt informeret bliver man ved at læse store mængder uafhængig forskning. Og gør man det, er man HELT færdig med at overveje en ting som tvungen vaccination. Hvis man da ikke skulle have etikken på plads allerede før man begav sig ud i studierne og derfor fandt en type argumentation som i nærværende indlæg inferiør, havde den ikke været så farlig i al dens ubegavethed.

    1. Sjældent har jeg været mere træt af at uddlade et adverbielt t…
     Hvad dækker ‘uafhængig’ helt præcis over? Manglende anerkendelse fra fagfæller? Der findes masser af uafhængig forskning, der mener at kunne bevise, at Holocaust ikke har fundet sted og at evolutionsteorien er forkert, men timers selvstudie af den slags artikler giver ikke nødvendigvis kvalificeret viden om noget som helst…

  1. Kunne det tænkes at manglende mæslingeepidemier og dødsfald de seneste 30 år, hænger sammen med at mæslinge-vaccinationen blev indført for præcis 30 år siden???

   1. Dødeligheden var stort set lig nul da man indførte vaccinen.. Så nej det kunne ikke tænkes 🙂

  2. Kære Cana. Som mødre vil vi alle det bedste for vires børn, vi er indrettet til atvpasse på dem. Men jeg er alvorligt bange for at du er skræmt fra vid og sans ved tanken om mæslinger, som alle vi over 30 har haft og som vi ikke er døde af. Til gengæld er der alt for mange af os der pga vores godtroenhed, har vaccineskadede børn, fra allergi til autisme. Og når du ved hvor det kommer fra, føler man sig pludselig en rigtig dårlig mor.
   I Vietnam havde man ikke autister før Bill Gates foundation begyndte at vaccinere i 2000. I en somalisk bosættelse i Minnesota har man fået en sygdom de ikke kendte fra Somalia, de kalder den “den amerikanske sygdom” og det er autisme. 1 ud af 38 børn fik det. Kloge mennesker så sammenhængen og holdt op med at vaccinere deres børn og nu får de mæslinger fra naturens hånd, som giver livslang immunitet og ingen er døde af det.
   Mæslinger var og er ikke farlige for ganske almindelige raske børn og jeg forbander den dag MFR vaccinen blev indført.
   Har dine børn allergi? Astma? Gentagne mellemørebetændelse? Forsinket sprog? Indlæringsvanskeligheder? Så skulle du måske spørge dine forældre om det var normalt på deres tid.

 30. Heil Hitler… det var hvad befolkningen hærdt sidst der bar tvangsvaccinering. Det virkede ikke den gang, og vacciner (allesammen) virker heller ikke idag. Immunitet kommer indefra. Vi kan bygge op et stærkt forsvar, eller vi kan lade os blive infekterede med de MILDE børnesygdomme der p.t. Vaccineres mod (hvilke ikke virker). Alle de forskellige giftstoffer og tungmetaller samt fremmede dna partikler, der er i vacciner kan umuligt fremm et beskydelse i nogen/t levende. Det er en meget farlig drøm, hvilket for mange er blevet til et mareridt. Jeg ved, for jeg har begravet min datter efter kighostevaccinering. Vi stolede blindt på lægerne, dengang, men de har vist sig være nogle oppustede, selvgode r**huller, der ikke tør tage ansvar for hvad de gør. De gemmer dig bag deres procedurer, og det er næsten umuligt st få en læge til st indrømme at har Hjort noget fejl. De “kendte” som udtaler sig om tvangsvaccinering, gør bedst i at holde op med denne farlige og stærkt kritisable adfærd. Den der ikke husker sin historie, er dømt at opleve den igen. Det betyder at forfatteren til denne artikel, som jeg aldrig hørt om tidligere, forhåbenligt slipper for at være en fange i et kz lejr, der bliver udsat for tvangsvaccinering, medicinske experimenter og gruppe våldtækter. Jeg siger det bare; Heil Hitler…

  1. Tony, jeg kondolerer. Det gør mig så ondt at læse og jeg bliver mindet om hvor tæt jeg var på at miste min søn for 15 år siden…
   Jeg havde spurgt ind til 3 mdr. vaccinen som bl.a. indeholder kighostevaccine, hos min læge. Hun forsikrede mig om at den var helt ufarlig og meget nødvendig! Så jeg lod ham vaccinere… Et stik i hvert lår- shit han skreg, og det blev han ved med..! Begge ben hævede op, og da hans tæer begyndte at blive blå i løbet af eftermiddagen tog jeg ham til lægevagten. Der blev han undersøgt, og ja- en heftig reaktion på vaccinen. Forsikret om at det ville gå i sig selv efter et par dage tog vi hjem igen… Der skulle gå en måned inden jeg fik min dreng at se med et smil på læben igen… Han begyndte at hoste…. Det tog til og vi tog til egen læge flere gange i løbet af den næste uge… Med hjem fik vi inhalator med bricanyl, men det virkede ikke… Det blev bare værre og værre… En dag hostede han voldsomt, og en masse grønt slim satte dig fast i halsen på ham. Heldigvis tog min veninde ham resolut rundt og hev slimet ud… Der var han blå i ansigtet og jeg troede han skulle dø. Afsted på sygehuset, de kunne godt se han var slap og hørte også hans hoste, men vi blev sendt hjem med besked om at se tiden an… INGEN af de læger som tilså ham eller vores egen læge spurgte til eller nævnte noget om vaccinen. Eller om muligheden for at det kunne være kighoste. Efter 3 uger tog vi ham til en homøopat. Allerede da vi hilste på hende i døren og vores lille søn hostede, spurgte hun “er han vaccineret? Det lyder som kighoste!” Han fik en grundig undersøgelse og et par dråber homøopatisk medicin. Allerede samme aften da jeg ammede ham, kiggede han op på mig og smilede. 2 dage efter var han frisk- SLUT med at hoste!!! Efter denne oplevelse er det vist selvklart at jeg har revurderet hvorvidt min søn og efterfølgende to yngre søstre skulle vaccineres!! Jeg har også sat mig grundigt ind i homøopati og vi har i dag en læge som er helt ok med vores valg. Mine 3 yngste børn er sunde og stærke, sjældent syge, hvorimod min ældste på 22 som fik alle vacciner, har døjet med mellemørebetændelse, dræn i ørene og altid snottet som barn… Jeg takker i dag for at jeg var åben for alternativer, ellers havde min mellemste søn måske heller ikke levet i dag… Sender min dybeste medfølelse Tony, og håber livet har bragt accept og tilgivelse til systemet hos dig og familien. Helle

 31. Pyha! Sikke en masse hårde historier og sikke en hård tone i debatten. Øv!
  Jeg skriver kun hvad jeg ved i fht denne debat, da jeg har undersøgt det grundigt (ikke google😊).
  Det viser sig at den undersøgelse der påviser en forbindelse mellem autismefiagnoser og vaccinationer er lavet på et falsk grundlag. Der er derfor IKKE nogen forbindelse mellem disse to.
  Der er desværre en del artikler der skriver at der er evidens for det, men undersøgelsen viser noget andet.
  Alle de andre påstande i den ene eller anden retning ved jeg ikke noget om og undlader derfor at skrive noget om det.

  1. Sarah, hvor har du den viden fra, alle eksperter minus de betalte fra lægemiddel industrien siger det modsatte, og det får de altså ikke nogen penge for at sige.
   Der ER en sammenhæng, det er nærmest logisk tænkning.

   1. Den undersøgelse der påviste at autisme og mfr havde en sammenhæng, blev trukket tilbage. Ham der havde lavet den, havde selv valgt en forsøgsgruppe hvor han bevidst havde udvalgt børn med autisme. Sjovt nok var alle de børn også vaccineret. Så konklusionen lød at vaccinen gav autisme. Det er møg hamrende usaglige. Jeg kunne formentlig lave en undersøgelse på alle børn der har kræft, og her nå frem til at de alle spiser rugbrød. Altså må det være rugbrød der giver dem kræft.
    Det var sådan man havde lavet den undersøgelse om vacciner vs autisme. Kan du selv se problemet i den måde at konkludere på? Det er siden afkræftet at mfr har nogen indvirkning på autisme, og det er faktisk at pisse folk med autisme op og ned af ryggen, når man påstår det kunne være undgået uden vaccination.

 32. Til alle jer som følger med og læser herinde så synes jeg blot I skal vide at Cana ofte bliver sponsoreret af Sundhedsstyrelsen.

  Se blot blogindlæg her fra 2015 hvor Cana taler varmt om influenza vacciner til gravide:

  http://canabuttenschon.dk/2015/09/vaccination-af-gravide-fortael-det-til-dine-veninder/

  Det er på ingen måde pålideligt og absolut ingen kendte mennesker bør stille sig frem og komme med disse statements uden at I ( ja sorry ) ved hvad I taler om, og så oven i købet er betalt for det, det er ikke i orde !

  1. Du lyder som en vaccinationsmodstander. Nu er jeg godt nok ikke læge, men jeg kan da tænke mig frem til at vaccinationer skal overholdes. Mit barn skal i hvert fald ikke smittes af et andet barn hvis forældre er modstandere af vaccinationer. Det er simpelthen for helse-veganer-mor agtigt.

 33. Big pharma er sammen med krigs”industrien” og big banks de RIGESTE organisationer der findes i verden. Du skal medicineres/vaccineres fra vugge til grav – det giver dollars i Kassen til medicinmafiaen. At danskere er et af de mest hjernevaskede folkefærd i europa , er der ingen tvivl om. Fugle- svineinfluenza var et STORT SVINDELNUMMER – forlængst opklaret.

  Samtlige hvidkitlede og diverse eksperter, der “optrådte” på TV eller skrev i aviser, erklærede fugle- og svineinfluenzaen for MEGET MEGET FARLIG – og man var UANSVARLIG hvis man ikke lod sig vaccinere. Hvad pressen ikke skriver om, er de mange autoritetstro og naive voksne, som lod sig og sine børn vaccinere, i dag lider med MEGET SYGE BØRN, netop fordi især børn ikke kunne tåle disse vaccinationer. MEN LÆGERNE SAGDE GOD for disse vacciner”.

 34. Er der nogen der kan fortælle mig, helt præcis, hvad det er der, der er så farligt ved mæslinger? Jeg kan ikke finde et ordenligt svar.

  Alle jeg kender på min alder (38) og derover har haft mæslinger uden mén.

 35. Alle forældre vil deres børn det bedste og passer på dem efter bedste evne.
  Heldigvis er vi forældre forskellige, hvilket bl.a. udmønter sig i, at vi søger information forskellige steder og udviser tillid til forskellige instanser.
  Hvis man tvinger vaccine-skeptiske forældre til at vaccinere deres børn, vil jeg mene, at man i det mindste kan kræve, at de påkrævede vacciner er undersøgt, på videnskabelig vis, af uvildige forskere, for effekt og sikkerhed,
  På nuværende tidspunkt findes der ikke sådanne undersøgelser, men alene vaccineindustriens påstande.

 36. Det er helt forkert, og dit statistiske grundlag er mangelfuldt, og ukorrekt. Statistisk er MFR vaccinen langt mere farlig end mæslinger. Det er faktuelt at 52 indlægges hvert år med livstruende komplikationer efter MFR vaccinen. Der er ikke nogle døde af mæslinger i Danmark de sidste 30 år. Og i Holland som minder langt mere om Danmark end Bulgarien og Italien som du nævner har mæslingeudbrud i 2000 og 2013 vist at mæslinger er dødelig for mindre end 0.04 procent af de smittede, og at dem der omkommer af mæslinger er folk med andre kroniske sygdomme.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven