mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Klar. Parat. Solsmart!

img_6240 annonce

Det var lige før jeg overvejede at stille cyklen ved vejkanten og tage bussen ind til kontoret, da jeg i går var taget afsted hjemmefra uden handsker. Solen skinnede og det så, så varmt ud, så jeg havde taget de hullede bukser og den korte jakke på – og altså, ladet mine ellers højtelskede luffer blive hjemme. Og så var det bare skide koldt. Så koldt, at det nogle timer senere pludselig var snevejr – og i øvrigt stadig blå himmel. Det er sguda mærkeligt. Og fejt, her i slutningen af april!

Uf, altså, jeg glæder mig virkelig til det bliver varmere og til at store tørklæder, vanter og lange ærmer kan blive byttet ud med det lidt mere sommerlige tøj. Det samme gør mine børn, som allerede nu nægter at iføre sig andet end en t-shirt over deres undertrøje og som jeg altså godt kan unde snart også at kunne lege udenfor, med bare arme og solskin på næsen.

Sammen med de bare arme følger selvfølgelig én af sommerens helt store, tro følgesvende: solcremen, som jo ikke kun skal i brug når man planlægger at dase den på stranden i hel dag, i 28 graders varme, som man ellers vist nok gjorde dengang jeg var barn. I hvert fald hjemme hos os.

I virkeligheden har jeg livet igennem ikke været alt for god til at passe på min hud, når det kommer til at værne den mod solens skarpe stråler og jeg kan nærmest ikke mindes én eneste sommer, inden jeg fik børn, hvor jeg ikke har haft en helkropsforbrænding af en anden verden, efter at have ligget ude, en hel dag uden solcreme, for “nu skulle jeg eddermamer være brun!”. Det er simpelthen så dumt, altså. Heldigvis er jeg blevet meget bedre til at passe på min hud, efter jeg har fået børn, for når jeg alligevel smører dem ind hver morgen, kan jeg ligeså godt lige tage mig selv med i samme ombæring også.

For selvfølgelig smører jeg mine børn ind – fuldstændigt som jeg er sikker på at langt de fleste andre forældre i dangens Danmark gør det. Til gengæld snakker jeg faktisk ikke særligt meget med dem om hvorfor og om, hvad solens stråler faktisk gør ved huden.

Derfor blev jeg vældigt begejstret da jeg for nyligt stifftede bekendtskab med Klar. Parat. Solsmart! som er et spil til tablet og telefon, som er udviklet som del af Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne. Det har man gjort fordi børn som bliver solskoldet har en øget risiko for at udvikle kræft i huden senere i livet.

Kræft i huden senere i livet… Av!

Det er jo mig. Mig og mine dårlige vaner, som jeg for alt i verden ikke vil give videre til mine børn. De skal allerede nu vide hvor vigtigt det er at følge de tre solråd: Skygge – Solhat – Solcreme. (Okay, solhatten kommer især Jens nok næppe til at gøre den helt store brug af, da hans hår jo simpelthen er så stort, at enhver hat mindre end en mexikansk sumbrero vil komme fuldstændigt til kort, men alligevel). Og til dét tænker jeg, at spillet i app’en er fuldstændigt genialt.

img_6233

Jens har allerede spillet det flere gange og han synes det er en fest, når han skal forsøge at holde sig i skyggen når han løber med den lille figur igennem banerne og når han skal fange solhatte, blokere farlige solstråler og fange solcreme nok til at dække hele kroppen, imens jeg selvfølgelig synes at det er totalt optur at han i samme ombæring lærer lidt om, hvor vigtigt det er, at huske solcremen, holde sig lidt i skyggen, og dække kroppen til med tøj hvor man kan, uden at få det alt for varmt.

App’en er helt er gratis, reklamefri og indeholder ikke tilkøbsfunktioner og hvis I har lyst (og det har I, ha ha) kan I hente den lige HER til både android, smartphone og tablets.

Klar. Parat. Solsmart!

Skriv din kommentar

Kommentarer (1)

  1. Jeg har en smartphone. Det er en android… Jeg har også en tablet. Den er også med Android. Vi har også en anden smartphone. Den er med IOS for det er en iPhone 😉
    … Anyways, så tak for tippet. Jeg er sikker på at mine unger kun kan være smartere end jeg var “i mine unge dage”.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven