mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

5 essentielle ting til din baby (og dig) + vind et gavekort på 1000 kroner til babysam

img_5947 annonce

Nu har vi i de seneste mange uger snakket en hel del om hvordan det i virkeligheden står til for de fleste i den første tid efter fødslen og det har simpelthen affødt at gode gamle BabySam har bedt mig om at komme med mit bud på fem baby-accessories, som man bare ikke kan undvære.

Min første tanke var noget med store bleer, panodil, kaffe, søvn og en virkelig god kæreste, men hvis jeg sådan skal tænke lidt mere langsigtet og materielt, så er det selvfølgelig noget ganske andet. Okay, kæresten må selvfølgelig for alt i verden helst gerne blive hængende som noget man har brug for, men det kan godt være, at man skal overveje det en ekstra gang, hvis man sådan går og tænker på ham som et materiel 😉

Nuvel, jeg blev mega smigret over på dén måde at være blevet anerkendt af én af landets største babybutikker, som sådan én der faktisk ved noget om babyer og barsel og jeg har derfor selvfølgelig forsøgt at gå ganske seriøst til værks med denne opgave, omend jeg synes den er svær. For fem ting er altså ikke mange! Til gengæld vil jeg lade det stå jer fuldkommen frit for, at komme med jeres bud og erfaringer på andre ting, som I mener måske er endnu mere essentielle at have med på sin liste – hvem ved, det kan være vi ender med at kunne lave sådan en gylden “det her skal du købe til din baby”-liste sammen en dag!

5 essentielle ting til din baby (og til dig)

Det første jeg vil opfordre alle gravide til, hvis ikke allerede de har været der er, at bestille babyboxen, som er en gratis pakke med prøver på forskellige produkter, som man bestiller online og som man efterfølgende kan hente i sin lokale BabySam, hvor man oveni hatten får en gratis blespand med. Hallelujah, hvor har jeg været glad for vores blespand, altså! Den er så vigtig i den første tid, hvor baby i perioder snildt kan levere adskillige portioner grynet yoghurt hver evig eneste dag, som det altså er dejligt at kunne komme af med i en fart, uden at skulle udenfor en dør. Og hey, den er fuldstændigt gratis (!) og så har jeg faktisk lige hørt, at nogle af de produkter, som jeg har skrevet om (og anbefalet) HER, er med som en prøve, så man kan teste dem, inden man investerer alle sparepengene. I kan bestille babyboxen HER.

Den næste – og mindst lige så essentielle for mig – er en hængevugge. I ved, sådan én med en fjeder i toppen, så baby kan bounce op og ned imens vuggen omfavner baby blidt og godt. Vi fik én da Jens var nogle uger gammel og allerede efter en enkelt dag døbte vi den for “narkovuggen” fordi den simpelthen virkede så godt som vi forestillede os en omgang sovedrugs ville have gjort det. Jens blev musestille og sov så snart han blev lagt i hængevuggen. Vi har i alle tilfælde været sindssygt glade for at have sådan en vugge til begge børn og jeg kan kun give den mine varmeste anbefalinger.

Hvis – eller rettere, når – man på et tidspunkt bliver træt af at tulle rundt derhjemme i sin mere eller mindre fedtede barselsboble, er det selvfølgelig fedt at kunne komme lidt ud med sin baby og til dét er vi jo her i landet helt tossede med barnevogne. Man kan nærmest ikke få en baby uden at anskaffe sig en barnevogn. Vi har haft et par forskellige modeller, som vi har været glade for. En fræk lille Bugaboo til Jens, som jo blev født som Københavnerbarn og en kæmpestor lækker Odder til Peter, som blev født som provinsbarn. Vi har været glade for begge vogne, men hvis nu jeg skulle ud og købe en ny barnevogn (det skal jeg ikke!), så ville jeg nok gå efter en Odder igen – især nu hvor man selv kan designe den. Dét synes jeg er megasejt. Hvis man ønsker det, kan jeg klart anbefale at man booker en gratis rådgiver i sin lokale BabySam (som er eneforhandlere af Odder her i landet) som kan vejlede i hvad der passer til éns behov, så man ikke bare får den flotteste, men også den bedste barnevogn til lige præcis dét den skal bruges til.

Sammen med barnevognen, kan man næsten heller ikke undvære en pusletaske. Eller altså, det kan man selvfølgelig sagtens, men jeg tænker bare, at enhver oplagt mulighed for at erhverve sig en ny lækker taske selvfølgelig bør gribes og når pusletasker ligefrem kan se ud som denne, så synes jeg næsten det må være på sin plads, at skifte sin gamle shopper ud med en ny, ik’? Med masser af rum til vådservietter, bleer, sutter, skiftetøj, frugtstænger, babyalarmer og des lige.

… Og når man så sidder der på caféen, med babykareten vel parkeret udenfor, så ér det altså snedigt at være iført noget tøj, som nogen rent faktisk har designet med det formål at det skal være ammevenligt. Hvis man ammer, altså. jeg kan ikke beskrive hvor rart det var for mig dengang jeg opdagede, at jeg kunne iføre mig en bluse, som gjorde at jeg kunne amme mit barn, uden at vise så meget som en eneste lille kødflig hverken over eller under brystvorten, som mit barn selvklart havde i munden. Arghmen altså, pludselig blev den diskrete offentlige amning hundrede procent lettere at udføre og jeg kan altså kun anbefale ammende mødre, at investere i et par rigtige ammebluser. Det er guld værd, når de lige kan skilles på midten!


Konkurrence


Som I nok allerede har gættet, nu hvor det er BabySam, der har bedt mig om at liste nogle af de mest essentielle babyting op til jer, så kan hele moletjavsen selvfølgelig købes både online og i deres mange fysiske butikker rundt om i landet og for at det ikke skal være løgn, så har de simpelthen tilbudt mig, at svinge et gavekort på hele 1000 kroner ud til én af jer. Alt I skal gøre for at deltage i konkurrencen om det er, at skrive hvad I synes (eller tror, hvis I ikke har børn) er noget af det vigtigste at have til sin baby (eller sig selv) i den første tid. I må hjertens gerne lade jer inspirere ud fra mine idéer ovenfor, men I må også meget gerne komme med egne bud 🙂

Gavekortet kan af tekniske årsager udelukkende bruges i BabySams fysiske butikker, men der er heldigvis nok at tage af, så jeg håber selvfølgelig at I vil være med i konkurrencen alligevel.

Pøj pøj!

Skriv din kommentar

Kommentarer (376)

 1. Helt enig i slyngevuggen! I samme boldgade er en strækvikle guld værd de første par måneder – min søn sov let fire timer i den imens jeg så fjernsyn, fik frokost, ordnede opvask eller havde gæster. Mega praktisk og SÅ hyggeligt!

 2. En bæresele var det bedste køb her, men næste gang skal vi klart finde penge til en slyngevugge også ♡

 3. Helt klar en vikle og bæresele, det gør det virkelig nemt at komme ud, især hvis man er i besiddelse af et barn med barnevogns fobi 😉

 4. Et af de bedste køb (udover dem du nævner) til baby, må være vores babyalarmer fra Neonate. Når man bor i provinsen og baby sover i barnevognen i haven, så bruger man dem ca. 3000 gange dagligt. Og for mig skaber de stor tryghed, fordi jeg hele tiden har et usynligt øre på min datter 🙂

 5. En strækvikle! Det var så vidunderlig en ting at have. Eller vores barnevogn, den er også knuselsket 🙂

 6. Min kære svigerinde skal føde min nevø om en lille måned, og søvnen er allerede en mangelvare – for dem ville en slyngevugge til den første tid være fuldstændig uundværlig!

 7. AMMETILBEHØR; Salve, skaller, indlæg, you name it! Amning bliver simpelthen ikke talt nok om, og derfor ender man (jeg) med:
  1. blødende brystvorter og tårer der triller ned af kinderne af smerte.
  2. at stå midt i Herningcentret med drivvådt tøj pga. manglende viden om, at man lækker!
  3. at vise sin smukke tigerstribede og bløde mave, fordi man (igen jeg) ikke har forstået vigtigheden i amme-venligt tøj!

  Nu hvor nr. 2 kommer til efteråret, ville 1000 kr. i hvertfald sikre, at ovenstående ikke vil ske igen 😉

 8. Jeg bliver mor for første gang inden for en måned, og hvor jeg dog glæder mig.
  Jeg har af gode venner og veninder fået anbefalet at anskaffe mig en vikle. Om det skulle være en stræk- eller fastvikle var lidt op til mit temperament, så jeg har naturligvis anskaffet mig en af hver.

 9. Som 2.gangs med en amning der virker denne gang, vil jeg ikke undvære min gode ammepude BbHugMe ❤️ Og så vil jeg ikke undvære min gode og efterhånden gamle oddervogn med langt liggemål 😊

 10. Jeg ville ikke kunne have levet uden små lækre uld/silkedragter de første mange måneder – ligesom vores Kombivogn til bilen var guld værd

 11. Uhh det er svært, men en rigtig dejlig barnevogn er sørme svær at undvære. Vores Odder med voksien er noget af det mest uundværlige. 😊🍀🍀🍀🍀

 12. Der er mange ting, men babyalarmer fra neonate har vi virkelig været glad for til alle vores tre børn. Og en babyjogger City elite, super vogn.

 13. Åh man, jeg er førstegangsfødende og både min kæreste og jeg er på SU, så hvor gad jeg godt vinde 1000 kr til babysam!!! 🙈🙈 til gengæld er jeg liiiiidt blank på, hvad helt essentielle babyting er endnu. Jeg mener, jeg ved, hvad man skal have, men uden nogen erfaring ved jeg ikke hvad der bliver fuldkommen uundværligt endnu! Så skud i tågen: vikle/bæresele? Eller voksi-posen? 😬🙈

 14. Jeg har fem børn og ville sådan ønske jeg havde kendt til brystvortecreme og uld ammeindlæg første gang jeg blev mor, da det ville have gjort ammestarten meget lettere. De to ting er bare SÅ rare at have:)

 15. Jeg har ladet mig fortælle at det er super vigtigt at have ca. En million stofbleer til baby, selvfølgelig gerne de af slagsen med fine motiver og farver på 🙂

 16. Et babysvøb gjorde en kæmpe forskel for os når baby var urolig om eftermiddagen og aftenen! Så har de det som da de lå inde i mavsen ❤

  Og så en rigtig god ammebh der holder babserne varme 😃

 17. Her hjemme elsker vi både vores vikle, kombivogn, babynest og hvad der ikke findes af luksus redskaber til vores lille trold. Men det mest essentielle til baby må næsten være noget så usexet som stofbleer. De bruges jo i hobetal!
  Og til mor – uld-ammeindlæg <3 De har reddet mine babser.

 18. Helt sikkert en barnevogn. Vi har allerede besluttet os for en Odder barnevogn. Vi fik super god service i Babysam, og glæder os allerede til vi skal hente den.

 19. Vores bæresele var helt klart uundværlig – har overvejet at investere i en mere ergonomisk til når jeg skal have næste barn! (De er jo mega tunge at slæbe rundt på!)

 20. Hmm mine essentielle ting må være: barnevogn, bæresele, stofbleer i massevis, en bedside crib og heldragter med fødder 🙂

 21. Stofbleer. Man kan aldrig aldrig få for mange – og de bliver brugt til alt. Pusleunderlag, mælkeskægsklud, hov-jeg-lækker-mælk klud og jeg kunne blive ved 🙂

 22. Stofbleer……… I massevis…….. Især når man har et gylpebarn (+massere af ammevenligt skiftetøj til moderen)

 23. Jeg venter mig for første gang, men jeg kan se på mine (efterhånden mange) mødreveninder, at ammepuden, vådservietter og en god barnevogn er uundværlig!

  1. (nu med rigtig emailadresse)

   Jeg venter mig for første gang, men jeg kan se på mine (efterhånden mange) mødreveninder, at ammepuden, vådservietter og en god barnevogn er uundværlig!

 24. Jeg ville ikke ha undværet min strækvikle. Den var guld værd når vi var ude til konfirmation M.m. Så var der heller ingen forstyrrelser og pilfingre, eller folk der ville holde baby. Det kunne jo alligevel ikke lade sig gøre! Så skønt ikke at skulle bede om fred til baby, pg baby kunne være med på egne præmisser og putte sig trygt ved mor (eller far for den sags skyld).

 25. Lige for tiden, i min gravide tilstand, synes jeg næsten det vigtigste at få anskaffet er en lift, så vi stadigvæk kan bibeholde vores sociale liv, og tage vores lille baby med rundt 😉 Men Gud hvor bliver man samtidig belært om, at det vigtigste er stofbleer, stofbleer og flere stofbleer.

  1. Så vil jeg i den grad anbefale en vikle! Det har jeg brugt meget mere end en lift! Og så er baby også mere tryg.

 26. Jeg er bedstemor, så jeg syntes en super autostol til bilen. Så jeg kan hjælpe med afhentning en ekstra barnevogn kunne også gøre livet lidt nemmere, når børnebørn kommer på besøg.

 27. En god, stor stak stofbleer, en god drikkedunk til mor når hun sidder og ammer, og ammeindlæg af uld/silke…

 28. Helt klart vores bed-side babyseng! Det var så dejligt at min lille baby kunne sove tæt ved mig, men uden at han behøvede at ligge i dobbeltsengen. 🙂

 29. Udover de ting du nævner Cana, så må det klart være stofbleer(det er jo helt absurd så mange man kan få brugt i løbet af en dag;)), uld indlæg til babedutterne og brystvortecreme! Nårh ja, og sådan en bamsekanin man kan hive i halen, så den spiller en melodi- Kan godt være man selv er ved at blive skør af at høre på den efter et par måneder, men den er stadig et hit hos min datter her snart 3 år efter!

 30. Venter første barn og kan slet ikke vente med at komme ud og trille med barnevognen. Frisk luft til både baby og mor 😉

 31. Jeg ville ikke have undværet ammeindlæg for holy moly man hvor havde jeg da ondt i starten.. og så uanede mængder af stofbleer

 32. Fra en ikke-ammende mor: FLASKESTERILISATOR! Mit liv havde været så op ad bakke uden den. Og et babytermometer til måsen – praktisk, men vigtigt.

 33. Ville absolut ikke undvære min vikle 🙏🏻
  Er lige nu indlagt med min søn på 5 uger som i dag er blevet opereret for pylorusstenose og kan pludselig godt mærke i mind arme hvor tungt det er hele tiden at have ham i armene frem for viklen.

 34. Stofbleer en masse, 2 babydyner, barnevogn og ikke mindst kopholder til barnevogn var helt klart nogle af de vigtigste ting med den første. Nu melder nr 2 snart sin ankomst så jeg vil elske at shoppe lidt luksus til ham 🙂

 35. Jeg tror en vugge ville være rigtig dejlig til mine tvillinger der kommer til sommer🍀☀️👶👶

 36. Det vi har været allermest glade for er nok vores slyngevugge (måske det er den hængevugge du også nævner) og så bedsidecrip crip. Det er guld værd at ens baby kan lille tæt op ad en og få en god og rolig søvn ❤ ellers kan nævnes flere ting som babynest, ammepude, uld ammeindlæg, uldtøj til baby og en fryser, der er fyldt op med dejlig mad, der er nemt at varme op i den første tid med sin lille nyfødte 😍

 37. Min top 5 liste er helt sikkert:
  1. Barnevogn (vi har været så glade for vores Emmaljunga)
  2. Autostol
  3. Voksipose (vores lillemand faldt nærmest altid i søvn når man begyndte at pakke ham ind i den)
  4. Ammetøj (det er klart investeringen værd at købe noget tøj som er nemt at amme i men som man også føler sig både pæn og godt tilpas i)
  5. Bed-side crib (den var virkelig fantastisk for både vores og lillemandens nattesøvn – og tror også den var med til at gøre overgangen til egen seng nemmere)

 38. Bæresele og rygsæk. Når man lige hurtigt skal et smut ud, så er det ikke altid praktisk med barnevogn. Det er så rart at have armene fri.

 39. En vikle! Den er guld værd når min lille Viggo bliver utryg og ked af det. Det er sol at komme ind i maven igen. Den giver også mig mere frihed, så er det tid til de to “store”.

 40. Jeg er højgravid med mit første barn, så jeg ved selvfølgelig ikke, hvad der virker bedst i praksis (endnu). Men jeg er blevet anbefalet en god ammepude, en vikle/slynge og voksiposen 🙂

  /Anne

 41. Jeg vil for alt i verden ikke undvære min vikle! Lillebror på nu 5 mdr har nærmest boet i den siden han var et par uger. Han lignede en kolikbaby, der skreg og skreg – indtil han blev pakket i viklen hos sin mor. Samtidig frigjorde det mine hænder til storebror på halvandet år. Win, win!

 42. Med en lille blob på vej, vil det være fantastisk at vinde. Og jeg er sikker på, at en god bæresele vil være et hit.
  Tak for en god blog.

 43. Jeg venter mit første barn til oktober – og spekulerer allerede over hvad vi skal ha’ købt! Og der er jo mange ting – så jeg var glad for at læse dit blogindlæg 😊 Jeg vil så gerne have en kravlegård – hvor bunden kan hæves, så man roligt at ligge sit barn der, uden at der kan ske noget 👍🏼 Så det vil jeg bruge gavekortet til hvis jeg vinder

 44. Den mest vigtige anskaffelse har for mig været en brystpumpe! Alle burde have en brystpumpe stukket i hånden når de forlader fødegangen. Vi kom hjem lørdag eftermiddag med vores datter og om aftenen løb mælken til. Det gjorde så djævelsk ondt at mine ynkelige forsøg på “hånds-udmalkning” bare blev til tudeture siddende med blottet bryster og en baby der ikke kunne få rigtig fat. Heldigvis havde min veninde en brystpumpe – som hun desværre havde lånt ud til en anden! Men tidligt søndag morgen havde hun sørget for at kunne hente den, og jeg græd af glæde da jeg kunne få “taget trykket” 🙂 Jeg fik hurtigt overskuddet igen til min dejlige datter og vi genetablerede amningen og fortsatte til hun var 14 måneder.
  Mange ting har vi fået hen af vejen, ønsket os i dåbsgave og ventet på børnepenge for at kunne købe. Ting som har været lækre at have og endda også luksus at kunne forkæle sig selv og baby med. Men behovet for en brystpumpe venter altså ikke til næste dag hvor BabySam åbner, men er uforudsigelig så derfor vil jeg anbefale at man køber en brystpumpe inden fødslen. Man behøver ikke at investere i en elektronisk, dobbeltsidet pumpe, men kan sagtens nøjes med en “taskemodel” hvis mælken ikke skal gemmes. Og får man så aldrig brug for den – heldige dig!!!

 45. Sådan en vugge der kunne jeg godt forestille mig kunne være et hit!

  Jeg har ikke selv børn endnu men ville forære sådan en til min svigerinde der er gravid. En lille finurlige anekdote er at de til deres første kønsscanning fik at vide de skulle have en pige, men til næste scanning viste det sig altså at være en dreng 😉 det bliver en sjov historie i fremtiden er jeg sikker på 🙂

 46. Tak for anbefalingerne. ☺
  Jeg er lige nu 5 dage over termin med vores første barn, og jeg synes det har været en jungle at navigere rundt i hvad der er need to have og hvad der er Nice to have når man skal have barn.
  Vi har valgt at prioritere en slyngevugge, som jeg kun har hørt fantastiske historier om, samt en vikle til at kunne have baby tæt på sig og med overalt. Håber vi bliver rigtig glade for begge dele (og alle de andre ting vi selvfølgelig også har investeret i). 😉

 47. 1) Ammebh fra Cariwell
  2) Ammeindlæg i silke fra Cariwell
  3) Dyne fra Temprakon
  4) Stofbleer i massevis
  5) Nussebamse med lyd fra Teddykompagniet

  Disse ting har for mig været uundværlige i min første graviditet og her nu hvor vi skal have nr.2 tænker jeg at de er lige så aktuelle : )

 48. 1. Babylift. Den sov vores søn i nærmest døgnet rundt de første fire måneder og den var så praktisk når han faldt i søvn i den i barnevognen og kunne slæbes sovende med på 2.
  2. Brystvorte creme. Uundværligt især de første par uger.
  3. Stofbleer! Hold op hvor bruger man mange stofbleer. De er heldigvis billige mange steder men man kan aldrig have for mange.
  4. Hårelastik rundt om håndleddet. Jeg har langt hår og har konstant haft en hårelastik om håndleddet for at fange de løse lokker hurtigt når baby græder om natten.
  5. Brystpumpe. Gerne elektronisk. Hvis folk havde fortalt mig hvor vigtigt sådan en kan være for at hjælpe amningen igang så havde jeg haft købt sådan en.

 49. Tak for tips. Venter den første til juli og jeg tænker at en puslepude /dertil indrettet pusleplads, bliver rigtig rart at have. Jeg er i hvert fald i gang med at samle ting til en 😉

 50. Til mine nevøer har min søster haft en skyngevugge, som virkelig har været god. Også når jeg har ageret barnepige 🙂 så sådan en må være et must, når jeg skal have børn!

 51. Er ret ny læser på din blog men ELSKER den allerede..
  Det er bare god læsning! Og man kan mærke det er skrevet af en intelligent humoristisk kvinde og det er skønt😊
  Jeg er mor til en dreng på 5 og en pige på 1, så har selvfølgelig også mine ideer til hvad man ikke kan undvære i den første tid😊

  Bedside crib!! Fantastisk opfindelse
  Stor Odder barnevogn m. Lift ( vi elsker vores)og den holdet snildt til flere børn uden som mange andre mærker, at blive skæv osv .
  Ammepude-vi er meget glade for dem med fossflakes.
  Stofbleer i blød kvalitet, uundværlige når de små skal op og bøvse
  Babyalarmer. Vi er vildt glade for vores neonate hvor der følger 2 baby units med😊
  Så er der både til vuggen og barnevognen👍

 52. Tænker også at barnevogn må være noget af det vigtigste og så har jeg netop købt en slyngevugge efter mange anbefalinger 🙂

 53. 1. Svøb! Vi har en forårsbaby og hele sommeren sov og puttede hun i et svøb. Vi er så glade for dem fra Cam Cam, så bløde og lækre efter vask og så fine farver.
  2. Nusseklud! Vores datter ville ikke bruge sut, men knuselsker sin nusseklud og forbinder den nu med søvn.
  3. Barnets bog! Jeg synes det har været så hyggeligt at skrive minder ned; både fra graviditeten og nu hendes første år.
  4. Voksi pose! Super nem og praktisk.
  5. Uld/silke bodyer fra Joha – skønne hele året rundt og så lækre bløde.

 54. Jeg venter en pige om ca 14 dage og forestiller mig at vores odder barnevogn bliver helt uundværlig. Derudover brystvortecreme og ammeindlæg samt kaffe, chokolade og stofbleer 😉😊

 55. Åhh dejligt med anbefalinger, når man har en lille bebs i maven for første gang.. 🙂 Derfor er det også svært at tale af erfaring man ikke har..
  Men hvis jeg skulle lytte til de mange råd man får som kommende førstegangsfødende, så vil jeg heller ikke undvære brystvorte salve – av av av… Og ja så står der også barnevogn på vores liste og nok også en slyngevugge efter de mange gode anbefalinger..
  Det er en dyr fornøjelse at forberede sig til, så fingers crossed! 🙂

 56. Barnevognen med en voksi pose
  Bed side sengen
  Hænge vuggen
  En Stor rummelig pusletaske
  Det har været de bedste investeringer for mig.

 57. Stofble, amme-bh, ammeindlæg i uld, ammepude og Olivy er nogle af de ting, jeg nødigt ville være foruden i hverdagen med min lille fire uger gamle pige.

 58. De 5. ting vi var mest glade for var;
  – Barnevognen (Emmaljunga, nøj den har kørt mange turer)
  – Voksiposen, hvor vores døtre altid har sovet lunt og godt
  – Et hav af uld (under-) tøj.
  – Leandervuggen, hun sov med det samme hun blev gynget
  – Baby alarmen, så man ikke konstant skulle tjekke om hun var vågen og derfor trygt kunne fortage sig andet

 59. Vi kunne ikke have undværet vores babynest, de første 3 måneder. Den var god til at have hende liggende i, i både sengen og sofaen.

 60. En af de ting jeg har været gladest for til mine drenge er helt klart savlesmække fra Pippi og det skal være fra Pippi, de er nemlig de bedste! Begge mine drenge er flaske børn og de gylper altså en del, og så er savlesmække praktik, så skal man nemlig ikke skifte body efter hvert måltid 🙂

 61. En af de ting jeg har været gladest for til mine drenge er helt klart savlesmække fra Pippi og det skal være fra Pippi, de er nemlig de bedste! Begge mine drenge er flaske børn og de gylper altså en del, og så er savlesmække praktisk, så skal man nemlig ikke skifte body efter hvert måltid 🙂

 62. Jeg venter en dreng til juli, så jeg har ikke så mange erfaringer endnu. Men jeg har hørt, at man ikke kan leve uden stofbleer, salve til brystvorterne og en god babyalarm! 🙂 Håber jeg vinder, da vi stadig mangler at købe babydyner, kombivogn og div. andre (dyre!) småting inden baby melder sin ankomst 🙂

 63. Jeg venter nr 4 og nogle af de ting jeg bestemt ikke vil undvære er: amme indlæg, stofbleer, baby alarm og for guds skyld sørg for at have ekstra store bind til dig selv på lager efter fødslen 😉

 64. Salve til de stakkels brydtvorter, og ikke mindst masser af bodyer og stofbleer. De små banditter har en imponerende evne til at skide og tisse gennem og på alt de kommer i nærheden af 🙈 Men jeg tæller minutter, til jeg snart skal igennem hele møllen igen, men endnu en lækker lille basse 💙

 65. Jeg giver dig ret i at en Oddervogn er uundværlig! Jeg elsker min, som snart er et år gammel! Nu venter vi nummer to, jeg har termin den 16/4. Så 1000,- ville blive lagt i puljen til en Bugaboo søskende vogn, da der vil være omkring 14,5 måneder mellem ungerne 😍

 66. Min kæreste og jeg venter os vores første barn til september og har hørt SÅ meget godt om slyngevuggen – nu også fra dig:-) Så den står højt på listen:-)

 67. Jeg venter mit fjerde barn til september og har netop investeret i en strækvikle, som jeg vil glæde mig til at tage i brug. Jeg har haft en bæresele til de andre tre som jeg har været glad for, men synes denne vikle er helt genial, da jeg kan amme mens barnet ligger i den og dermed have begge arme frie, så der kan røres i havregrød, børstes tænder og andet på de tre store på 2, 4 og 6 👌🏼😀

 68. Jeg delte lige dit opslag med min kæreste og den kommende far. Jeg nævnte bl.a., at der var bred enighed om den uundværlige slyngevugge i kommentarfeltet, hvilket bestemt måtte bekræfte os (læs: mig) i, at sådan én skal vi selvfølgelig anskaffe os. Men da jeg spørger ham om, hvad han mon synes er det vigtigste, vi skal sørge for at have til vores kommende baby, svarer han helt roligt: “tid”. Jeg synes, jeg har valgt den helt rigtige far til mit barn – så skal alt andet nok løse sig – slyngevugge eller ej 🙂

 69. Noget jeg ikke kunne få for meget af, var stofbleer, de blev (og bliver stadig her 3,5 år efter) brugt dagligt.

  af økonomiske årsager havde jeg den ikke selv, men Ammestolen har jeg mange gange siddet i når jeg har været i babysam, og drømt om at eje, den er så lækker.

  En god ammepude er også en af de ting jeg var glad for, ikke når jeg ammede, men til at afskærme når min søn lå i sofaen, og til at støtte når jeg sad med ham da han ikke var helt nyfødt.

 70. Vi venter barn nr.2 og noget af det der er helt uundværligt for mig er ammevenligt tøj og en stor og rummelig pusletaske!

 71. KLART en slyngevugge. Jeg siger det til alle og hvis jeg kun skulle købe een ting så ville det være sådan en 😉
  Venter nr. 3 baby om 17 dage og den har været uundværlig til de to første.
  Derudover stofbleer kan man heller ikke få for mange af… især hvis man får en gylpebaby som mine har været. 🙂

 72. Jeg venter mit 3. barn til juli og glæder mig til atter at opleve tiden med en baby. Jeg erfarede glæden ved en vikle med mit andet barn. Det er skønt at kunne have nærvær med sin baby samtidig med at have arme og hænder fri til at hjælpe og hygge med de store børn 🙂 Hvis det er første barn man venter vil jeg stadig anbefale en god vikle, så man kan have hænderne fri, så man kan få noget mad selvom man skulle få en “hænge-baby” 😉

 73. Nu er det meget forskelligt hvad jeg lige vil skrive på listen, men det klareste er nok SAMVITTIGHED. Hav samvittighed over at sige fra, selvom moster Anna og hendes 4 højt råbende og larmende børn samt ens forældre og deres pjaskede firbenede kræ af en hund, sidder i sofaen og vil alle have en runde med baby’en, alt imens indkørslen fyldes med flere biler (for baby skal da opleve ALLE på én gang). Lige der, på storesøsters trip trap stol, brød jeg sammen. Jeg kunne ikke mere og jeg kunne ikke sige fra pga. Jeg ville få dårlig samvittighed.

  – nej. SIG FRA. Vær jer og ingen andre.

 74. Mad i fryseren som er lige til at ta op – der er mange dage hvor man ikke lige tænker på madlavning før det er op over 😅

 75. en autostol når man bor i provinsen, så man kan kører rundt med baby og komme lidt væk hjemmefra 🙂

 76. Hos os var ammepuden helt uundværlig, selvfølgelig fordi jeg ammede, men i tiden efter har den været brugt til at lulle lillemanden i søvn. Den virkede helt frem til han var omkring 1 1/2 år gammel. Lagde vi ham på den faldt han i søvn også kunne vi let bære ham i seng.

 77. Jeg skal have min første baby til oktober. Så jeg ved selvsagt ikke hvad der er et must have, men jeg har en idé om det. Jeg er ret sikker på at en god ammepude og ammevenligt tøj er en god idé for mig som drømmer om at amme. Også en god vikle så baby kan komme med rundt og mor stadig har armene lidt fri 😊

 78. Jeg har termin med vores første barn 28. Maj, og indtil videre tror jeg noget af det vigtigste bliver en masse færdiglavet mad i fryseren, så vi kan få noget at spise det første stykke tid uden at skulle lave mad 🙂

 79. Jeg var VIRKELIG glad for min voksipose som fungerede som lege underlag i mødregruppen og sovepose i barnevognen. Det var min MUST-HAVE til det første år.

 80. Helt sikkert heldragter. Dem har mine levet i til de kom i str. 80, de skiller ikke og bliver ikke kolde. En god ammepude og ammeindlæg, masser af stofbleer og savlesmække 🙂

 81. Et godt puslebord – med god plads til skiftetøj, bleer, vådservietter og alt det andet så man har det lige ved hånden. Og en babynest er også super!!

 82. Jwg går i øjeblikket og arbejder på vores, til dato, sejeste DIY-projekt; en lille pige, som bliver verdensborger til august. Hold kææææft der er mange meninger og holdninger fra alle – om alting.
  Personligt har jeg været rigtig glad for den tjek-liste Babysam har i deres katalog. En god gammeldaws afkrydsningsliste med alle tænkelige og utænkelige materielle ting, man skal have købt – eller, taget stilling til, inden den lille ny vælter ind i livet. Den kan anbefales!
  Hvad jeg mere kan anbefale er, at gøre hvad man FØLER er rigtigt. Du ved bedst, og alt med baby tror jeg, langt hen ad vejen, kommer helt instinktivt.

  NÅ! Tilbage til den materielle lykke 😀
  -En god madras til whereever; seng, barnevogn, hængevugge osv.
  -En god barnevogn, med god bounce og terrænvenlige hjul, så hunden ikke skal undvære lange ture i skoven, bare fordi han er blevet storebror.
  – en god puslekommode i rigtig højde. Forudser jeg kommer til at bruge MEGET tid, netop dér, hele tiden – og jeg gider simpelthen ikke krydre avs i brystvorterne og mangel på brusebad, op med ondt i ryggen pga for lav/høj/dårlig skiftelorteble-stilling.

  Tak for en fantastisk blog, Cana.. og rigtig god påske!

 83. Jeg står og skal være mor for første gang til vinter, så 1000kr gavekort kunne helt sikkert gøre stor nytte, jeg ville nok tænke, at en ammepude ville være etentiel at have i den første tid 😊

 84. Til baby var det vigtigste for os en barnevogn, bleer, stofbleer og noget tøj. Derudover blev sutteflasker også nødvendige.

  Til mor var det lanolin creme og ammebrikker. Charmerende nej, men nødvendigt 🙂

 85. Viklen til min søn var fantastisk. Kunne ikke undvære den.
  Og skal have investeret i en ny når jeg til august bliver mor til tvillinger.

 86. Vi venter en lille dreng til juni. Vil meget gerne have et gavekort, som skal supplere til barnevognen, som vi tænker er ret essentiel 🙂

 87. Viklen er helt sikkert min favorit. Det er vidunderligt at have sin baby helt tæt på sig og samtidig have begge arme fri😀

 88. En barnevogn 😊 Vi venter en dreng til september (første barn) og et gavekort til BabySam kunne være så lækkert 👏

 89. En god portion humor og overbærenhed har været det vigtigste hjemme hos os efter at være blevet første-gangsforældre. (Særligt ud på de tunge nattetimer!)
  Og så hjælper det også at huske sig selv på, hvor røv-heldig man er at kunne have fået det her livsændrende lille krøllede, pruttende og søvnstjælende væsen <3

 90. Jeg tror, at det allervigtigste er en helt igennem sund fornuft og sans for at sortere i alle de (sikkert velmenende) råd, der følger med ved at blive (“ung”) mor. Og så har jeg hørt, at en Voksipose også skulle være helt uundværlig :o)

 91. Jeg har termin med vires 3. barn i starten af maj. Jeg har købt en vikle. Jeg har ikke brugt det til de to andre – den yngste er 8 og dengang var bæreseler mere fremme. Håber det bliver godt 😊

 92. Faktisk har den bedste og mest uundværlige ting med begge unger vist sig ikke som sådan at være til dem, men til mig! Jeg kunne IKKE have undværet min elevationsseng, så jeg har kunne amme midt om natten med rygstøtte og har siddet op og sovet nogenlunde behageligt adskillige nætter med syge unger 😬
  Jeg takker den for at jeg trods alt har fået lidt søvn 😜

 93. Ergobaby bæresele! Den ville jeg meget nødigt have undværet til min søn… Det er fantastisk at få hænderne fri, og uundværligt ved tigerspring.. Min søn har sovet hans bedste lure her👍

 94. Vi venter lillebror om 4 uger og ønsker os en babynest. Den farmor syede til storesøster er nemlig blever for slidt efter også at være blevet lånt ud til et par veninder og deres små søde babyer 😊

 95. Puhh, vi står snart som 1. gangs forældrer, og det er godt nok lidt angstprovokerende, både ift det der nye væsen OG så aaaalt det udstyr der åbenbart skal til. Jeg tænker at det mest umiddelbart vigtigste må være udstyret til at transportere baby hjem fra sygehuset (så fremt man vælger det). Derefter virker det nærmest som om at alt er (mest) vigtigt, barnevogn, seng, tøj, de rigtige produkter, osv osv. Hvad har vi dog rodet os ud i…

 96. Herhjemme er vi lige nu 40+4, og ret utålmodige! 😅 Jeg tror vi bliver meget glade for vores Najell sleepcarrier, som både bruges som lift og babynest.. selvfølgelig er en barnevogn heller ikke at undvære! 😄

 97. For min kæreste og jeg er barnevognen super vigtig, da vores kommende søn skal tilbringe meget tid deri på lange hyggelige gåture. Derudover er den også vigtig, når man bor i København og vil hurtigt rundt omkring 🙂

 98. Barnevogn vil jeg ikke kunne undvære. Til min søn havde jeg en stor Odder, men til den næste vil jeg vælge en lille og fiks en der er nem at komme rundt i byen med. Det bedste køb jeg har gjort har været en Ergobaby bæresele, den vil jeg ikke have kunne leve uden. En god ammepude var for mig også virkelig vigtig.

 99. Skal føde til oktober, som er vores første gang. Tænker en skyngevugge og en vikle! Og resten må vi tage hen af vejen siger min bedre halvdel 🙂

 100. Det vigtigste for mig her knap 11 uger inde i tvillinggamet har klart været en god ammepude! Jeg har købt en kæmpe vanilla Copenhagen ammepude – kan virkelig anbefale en god ammepude for uanset om man ammer eller give flaske er det vigtigt at sidde godt, man tilbringer trods alt mange timer der.

  Det jeg mangler, som jeg ved, man kan få i babysam er en storksak bailey pusletaske – for en pusletaske skal kunne indeholde mange ting når man nu skal have dobbelt op af det meste med 😂☺️

 101. Barnevogn er et sikkert hit.
  Ellers har jeg været rigtig glad for min vikle og en god fyldig ammepude.
  Jeg venter en efternøler til vinter, så et gavekort ville bestemt gøre nytte 🙂

 102. Jeg skal føde til september. Min kæreste og jeg glæder os sådan til at få en vikle – for mig er den uundværlig, da jeg elsker tanken om at være helt tæt på sin baby. Derudover så glæder jeg mig til, at få fingrene i en lækker kombivogn, som kan købes i Baby Sam. En barnets bog må være nødvendig, tænk hvor skønt det er at forevige alle de fine øjeblikke. En god stak tøj og ekstra-tøj!! må også være essentielt i den første tid. Til sidst vil jeg nævne en babynest, sådan skaber tryghed for den lille!
  Tak for en dejlig blog 😊

 103. Jeg har en datter fra maj 2015 og endnu én på 11 dage. Udover alle de åbenlyse og gode bud, så vil jeg komme med et (for os) virkelig overraskende vigtigt virkemiddel; en emhætte! De gange hvor intet andet har hjulpet (især for far, som jo ikke har mulighed for at lægge bryst til), så har han tændt for emhætten og lyden af den ‘hvide støj’ har virket helt mirakuløst! Sådan én kan man vist ikke få i babysam, men heldigvis kan man få stort set alt andet, så vi skulle nok få brug for gavekortet til enten storesøster eller lillesøster 🙂

 104. Altså ud over Canas ganske glimrende bud, som jeg er helt enig i, vil jeg anbefale en (stræk)vikle og en babyalarm. Viklen giver baby essentiel tryghed i starten og baby giver mor lidt mental frihed, mens baby sover.

 105. Uden tvivl har vores bedste investeringer til baby været følgende: slyngevugge (mirakel redskab), barnevogn, som om ikke så længe skal bruges til nr. 3 og en Erhobabybæresele, så mor/far har frie hænder eller til når baby er sløj og gerne vil hænge på en.

 106. Jeg har ikke kunnet undvære en god stol og ammepude under mine første måneder med babyer 👍👌

 107. Har været ret glad for en babynest de første måneder. Rart at baby kunne ligge trygt der og at man også kunne have den liggende på bordet mens forældrene får spist 😊👍🏻

 108. Jeg tror at en bedside-vugge er et must! Vi venter vores første barn og han kan komme når som helst. Desuden tror jeg at en slyngevugge er helt fantastisk, og hvis jeg vinder ønsker vi os sådan en 😄

 109. Jeg venter en lille pige til juli, som bliver mit første barn! Super spændende altså!
  Jeg har ladet mig fortælle, at en strækvikle, babyalarm og lanolin salve også er virkeligt gode bud på essentielle ting til baby! ❤ Krydser alle fingre for at vinde denne skønne konkurrence! 🙏🏻☺

 110. De to mest brugbare ting hos os har klart været en sansegyngen og min ez2 nurse ammepude. Begge dele har utallige gange reddet situationer med to ulykkelige babyer(tvillinger).

 111. Ååååårrrhhh der er mange helt uundværlige ting, stofbleer i hundredevis, den lækre Odder vogn, en stavblender og minihakker – men i en helt anden boldgade har jeg været vildt glad for Babykalenderen, hvor det er super nemt at få babys udvikling skrevet ned og den er så fin til dem efterfølgende. En altid sikker barselsgave fra mig 😊😊😊

 112. Jeg skal være mor for første gang til august, og vi har som det første anskaffet os en barnevogn. Dog kan det da lyde som om, at jeg uden tvivl skal have fat i en slyngevugge – det kunne da være lækkert med et gavekort til det formål 🙂

 113. Vi prøvede en hængevugge udenfjeder til første barn – ingen succes, så måske det er fjederen, der gør tricket.
  5 ting for os: barnevogn, puslebord med hynde til nærvær og samvær, bedside crib (havde jeg heller ikke første gang, men det skal prøves denne gang), lækkert og praktisk tøj (Babysam har virkelig et kanon udvalg), uld-ammeindlæg (er netop erhvervet i Babysams flotte, nye butik i Vejle).
  Håber jeg vinder🍀🍀

 114. En bæresele. Det er skønt at kunne have baby helt tæt på. Også kan man også få lavet noget, hvis man som os, havde en meget tryghedssøgende baby. Også er det smart på farten. Uundværligt hos os❤

 115. En brystpumpe er ikke absolut nødvendig, men den er dælme rar hvis man på sigt gerne vil kunne efterlade baby hos far, mormor eller moster og bruge nogle timer for sig selv. For så kan man jo malke ud, så avlet ikke skal sulte imens man får ordnet negle eller sidder på cafe, og samtidig er den altså også god at have hvis man er så uheldig at få (optakt til) brystbetændelse, hvor det er godt at få ammet eller malket rigtig godt ud, så betændelsen forsvinder. Jeg har været rigtig glad for min fra Philips Avent!

 116. Jeg er gravid med mit første barn, så erfaringer har jeg ingen af! Dog tænker jeg, at du har fuldstændig ret når du taler om barnevognen! Jeg drømmer selv om en Odder fra Baby Sam og et tilskud på 1000kr ville være fantastisk i mit SU budget!

 117. Min strækvikle! Den har været uundværlig! Og er set stadig her 5 mdr efter, både inde og ude og på alle tider af døgnet. Bedste køb overhovedet. (Det er bleerne nok, men altså du ved hvad jeg mener 🙂)

 118. Det er forskelligt fra forældre til forældre hvad der har mest betydning. Men med tiden har jeg lært at disse 5 ting har haft stor betydning for mig.
  1. Stof bleer. Jeg har altid haft en hulens masse, da de kan bruges i flere sammenhænge med baby ✌🏻2. Heldragter. Jeg har altid haft stor glæde af at have heldragter, da de er nemme at få på små babyer og desuden er det også nemt at komme til bleen når den skal skiftes 😜 3. Ammesjal. Jeg har 3 ammebørn og var det noget jeg manglede ved den første, så var det sådan en. Da jeg fik fat i en til nr 2 – så skal jeg da love for at jeg kom ud af huset. 4. Pusletaske. For mig er det enormt vigtigt at have en pusletaske med MASSER af plads. Det er egentlig ufattelig hvor meget man kan have med 🙈 5. Drikkedunk, ammeindlæg og lanisoh. Hvor underligt det end lyder, så er disse tre ting noget som hænger sammen hvis man ammer. En stor drikkedunk som man kan have med rundt, men også stående på bordet. Et par gode amme indlæg – gerne af uld – har været essentielt for mig of sidst men ikke mindst vidundermidlet lanisoh. Kan også bruges til røde numser, tørre fingre og hvis ens læber bliver for tørre. Den er desuden også ammevenlig 😉

 119. Vi har haft vores lille dreng i 8 dage og er indtil videre pjattede med slyngevugge og strækvikler. Og mad i fryseren, hold nu op, hvor betyder det meget at få god, hjemmelavet mad. 😊 Et gavekort til BabySam ville være det fedeste! ☺️

 120. Åh, den er svær altså! Jeg må nok sige at min datters babynest har været uundværlig! Guuud – hvor har den bare skabt ro i morens hoved på forunderlig vis. Og nu hvor lillebror eller lillesøster melder sin ankomst til efteråret, vil et gavekort på 1000,- da være sendt fra himlen til et forældrepar på SU 😝😅❤

 121. Ååhh jeg investerede i alt for meget unødvendigt til det første barn. Havde fundet en liste i et magasin og gik slavisk igennem den, og stod med masser af ubrugt udstyr, da ungen fyldte 1 år 😕
  Meeeen man lærer jo hele livet 😄
  Skulle jeg komme med fem bud på det mest nødvendige, ville det være :
  -barnevognen
  -rå mængder af stofbleer
  -en rigtig god autostol
  -baby alarm
  -voksiposen (jeg ELSKER den!)

 122. Vi venter vores to små kærligheds-overraskelser her til maj. I forvejen har vi to børn, så der bliver nok at se til. Jeg tænker derfor at en tvillinge-hængevugge må være vejen frem… sammen med kaffe og rødvin. Måske kan Babysam overveje at udvide sortimentet med disse to varer. Jeg tror det ville blive en kæmpe succes.

 123. Årh sidste gang var Pengene for små til at købe en voksi pose. Det vil jeg bare så gerne have næste gang.
  Og ellers ville jeg ønske at jeg havde haft en vikle. Det må virkelig være det øverste på min to do når den lille nye kommer.
  Mit bedste køb til min dreng var hans babynest. Ih den har han følt sig tryg i.

 124. Stofbleer i massevis! Ellers er barnevognen nok mest uundværlig for os. Vi har en Emmaljunga kombivogn og den har været alle pengene værd 🙂

 125. Hej. Jeg er gravid med min første og ved derfor ikke hvad jeg kommer til at mene er det mest uundværlige, men én ting som jeg egentlig helst ikke ville have var en barnevogn.
  Min mening er dog vendt 100 %, da jeg kom i tanke om hvor smart det er at vores 2 mellemstore (og ekstremt dovne) hunde kan hoppe ind under vognen og turerne derved ikke blot skal være på 500 m…….
  Skal det ikke have noget med baby at gøre, skal det helt sikkert være en vikle. En god måde at give baby tryghed på samtidig med at man har armene fri og kan lave noget 🙂

 126. Min datters sleepbag i fedt denim look som er blevet brugt som lift fra nyfødt og stadig bliver brugt som sovepose til middagslur som knap tre årig, super nem at vaske da den kan komme i vaskemaskinen og i tørretumbleren, så smart!

 127. Efter tre styks arvinger, så er det det helt basale, der står tilbage, som uundværligt. Der er mange skønne og rare sager, men uundværligt for os har været:
  – Voksiposen – med en sommer og en vinterdyne. Den kan være kørepose, legeunderlag, dyne, når man har glemt den rigtige og hovedpude, når MSN selv skal ha en lur.
  – uldne ammeindlæg. Og mange af dem. Brysterne må aldrig fryse.
  – stofbleer. Man kan aldrig få for mange. Aldrig blev der sagt.
  – strækvikle. Fordi det er hyggeligt at ku bære mindesten uden at være bekymret for ryg og den slags.
  – lift. Fordi baby jo er for lille til barnevognen og sengen de første mange måneder. Hos os har baby sovet alle lure og om natten i liften. Dem er nem at vugge, hvis det blir nødvendigt, den er nem at stille ud i barnevognen, når baby sover, og man gerne vil afsted, og den er nem at ha med som seng, hvis man er på rejse.

 128. For mig har det vigtigste været at have min lille pige tæt på især når hun sov.. Så det bedste vi havde var en vugge som vi havde arvet/lånt, som passede i højde med vores seng 💜 💜

 129. Jeg er gravid for første gang og venter mig en lille dreng til sommer. Jeg har følt mig SÅ meget på bar bund ift, hvad man lige skal gå ud og investere sine penge i – særligt fordi der er holdninger til det hele ;). Men én ting jeg hele tiden falder tilbage på, og som jeg sådan håber jeg kommer til at eje, er faktisk en voksipose. Den ville passe perfekt i den barnevogn vi lige har købt på dba. Så det håber jeg på at jeg kan få anskaffet mig 🙂

 130. Med min datter var bære-selen fra Ergo-baby med babyindsats uundværlig. Min datter havde ekstremt meget brug for tryghed og der var bære-selen en kæmpe hjælp både for at aflaste armene og for at man kan få lavet andet end at sidde i sofaen.

 131. Jeg stemmer helt sikkert for, at man på ingen måder kan undvære stofbleer! Jeg er gravid med nr. 2 og denne gang bliver en vikle med garanti også uundværlig. Så det kunne være lækkert at vinde så fint et gavekort! 🙂

 132. En bedside-crib! Det har helt klart været uundværligt herhjemme, samt newborn-indsatsen til tripp trapp stolen 😊

 133. En virkelig god ammepude, så man er sikker på at sidde behageligt og med god støtte, når man den første tid kan bruge TIMER på at amme:)

 134. Stofbleer! Når man tror man har nok – så køb lige 15 mere … En god numsecreme til baby og denne gang hvor vi venter nummer 3 – de to store er 6 og 4 – så bliver en vikle også et must.

 135. Da jeg for snart fire år siden blev mor første gang fandt jeg hurtigt ud af, at stofbleer og vådservietter kan redde stort set ALLE situationer med et spædbarn 😊 Jeg gik ingen steder uden nogle af delene! Om fire måneder bliver jeg mor for anden gang og her satser jeg på, at en strækvikle og en praktisk lækker pusletaske bliver guld værd! Det var to ting jeg ikke havde første gang, men som jeg i den grad glæder mig til at skulle bruge her anden gang ❤

 136. Stofbleer, stofbleer og atter stofbleer, OMG hvor bruger man mange!
  Gode ammeindlæg
  Brystvortecreme
  God ammebh (den fra babysam er rigtig god)
  Slyngevugge
  Vikle/anden ergonomisk bæredims
  🙂 🙂 🙂 🙂

 137. jamen jeg venter min nummer to og jeg har erfaret en del fra første gang hvor man anskaffede sig en hel masse man aldrig fik brug for ;). men jeg synes at det der var bedst var amning, man er jo total nybegynder med første barn og derfor så skal man lære hvad der er nødvendigt og noget som bare er unødvendigt jeg var rigtig glad for mit ammetøj og brystpumpe 😉 jeg arvede en barnevogn men da vi boede i malmø blev jeg set skævt til da det på ingen måde er tradition for store barnevogne. men den skal jeg bruge igen denne gang dog som sove i haven vogn og så har vi købt en babyjogger city premier vogn som bare er fantastisk fordi den er så robust og samtidig nem at komme ind i busser og kan klappes sammen på meget kort tid. da vi ikke har bil så synes jeg det er godt at have købt en vogn der er god kvalitet da vi kommer til at bruge den hele tiden. også min bæresele fra det svenske mærke pognae var fantastisk. men den er desværre blevet væk så vi har fået en ergobaby 360 som minder om den vi havde tidligere.
  så to sum up:
  1. ammeudstyr
  2. barnevogn/kombivogn
  3. bæresele/vikle
  4. kørepose
  5. slyngevugge ( har hørt godt om dem )

  de bedste hilsner en vordene mor som har termin i juli.

  jeg har en datter på 6 snart 7 år så det bliver dejligt med en medhjælper 😉

  Anne Sofie

 138. Det bedste i hele verden er overskud og kærlighed – det lyder SÅ latterligt banalt – men uden det kan det være lige meget. Til hest med baby nests og hudfarvede bodyér der har det helt rigtige navn i nakken….det er SÅ uendelig lige meget hvis overskudet og kræligheden ikke er der.
  Alt det bedste. 🙂

 139. Når man har to børn er en bæresele eller slynge fuldstændig uundværlig, hvis man også vil nå at vaske tøj, rydde op, vaske tøj igen osv osv. Derudover er der 100 andre ting, som kan fåes til babyer (og forældre), som gør voksenlivet en del sjovere…

 140. Min kæreste og jeg venter vores første barn (en lille pige) til august, og jeg hængevuggen – aka narkovuggen – er noget af det, vi slet ikke tør at lade være med at købe.

 141. Hos os har det været uundværligt med en strækvikle. Vores søn er øjeblikkeligt faldet i søvn hver gang han er kommet i den. Den har skabt tryghed og det er hyggeligt for både forælder og barn. Derudover gjorde det, at det var mere overskueligt for os at komme ud af huset de første gange, hvor det med kæmpe barnevogn i bus virkede uoverskueligt. Det kan virkelig varmt anbefales!

 142. Jeg var evigt taknemmelig for min lænestol og min gode ammepude – der blev brugt rigtig mange timer i den i den første tid. Og ja, lanolin salve 🙏 Og ellers en bæresele og en god barnevogn 😊

 143. Ud over det du har nævnt vil jeg anbefale en kravlegård. Til st starte med kan de ligge i en højde hvor man kan snakke med dem imens man eks spiser, og når de bliver større kan man sænke gulvet og så ved man hvor den lille er imens man er på toilettet eller skal lave mad osv, jeg var i tvivl om man havde behov for en, men har ved begge mine været så glad for den:)

 144. De ting du nævner er helt korrekt uundværlige! Jeg vil dog tilføje (til den der ammer især) Lanolin og ammeindlæg. Lanolinen er perfekt til bryster på overarbejde og de kan også bruges til rødenumser. Til sidst vil jeg sige en babynest, da vores datter lynhurtigt faldt i søvn i sikkerhed i den.

 145. Jeg har 2 børn, hvoraf den yngste er 8 uger. For mig har det “vigtigste” for mig været masser af skin og chokolade til amningerne om natten. Derudover kan jeg heller ikke leve uden min fastvikle. For mig er det vigtigt af den nyfødte får så meget hud mod hud kontakt som muligt, og her er viklen fantastisk..

 146. Som mor til tre små under 2,5 år må jeg sige at der er rigtigt mange uundværlige babysager -foruden tøjet og bleerne selvfølgelig 😉 af legetøj har mine elsket deres Sophie la Giraffe pivedyr, nusseklud til sutter og suttesnore til … Lækker babydyne og dertilhørende sengetøj og så selvfølgelig en slynge eller bæresele! Jep! Jeg har købt mig fattig i babyting 😉
  Smider derfor et lod i puljen, da jeg helt sikkert kan bruge en tusse basse på mere udstyr :-p

 147. En af de fedeste ting vi fik da vores første kom til verden var en enkelt karton modermælkserstatning. Vi fik aldrig brugt den, men det var en kæmpe tryghed at have hvis nu ens egen mælk ikke slog til.

 148. Noget af det Aller vigtigste for mig var en vikle.. så kan man have hænderne fri samtidig med at opfylde babys store behov om nærkontakt 🖒 noget andet der for mig var uundværligt var min ammekurv hvor der var min mobil, fjernbetjeningen, nogle gode snacks til amningen, drikkevarer og en stofble 😁

 149. Jeg vil være SÅ ked af at undvære sutten, da den bestemt kan give ro herhjemme. Ser man bort fra den, så vil jeg nødig undvære mit puslebord, hvor min lulle datter og jeg bruger rigtig meget tid om dagen. Ideelt til pusling, øjenkontakt og nakketræning 👌🏻

 150. En strækvikle ville jeg for alt i verden ikke have undværet 🙂 en dejlig, rolig baby helt tæt på mor eller far

 151. Amme tilbehør, har købt SÅ mange forskellige ting i babysam til amme starten og bruger stadig: BHerne og brystpumben – så gode 🙂

 152. Vi kunne ikke undvære;
  -Mikroovnen (til at varme flasker)
  -Sterilisator
  -Babynest (det eneste vores datter pludselig tog en ordentlig lur i. Før det foregik det på armen/maven af mor)
  -Barnevogn
  -Heldragter

 153. Et halvt ton stofbleer! Man bruger dem alle vegne og man bruger mange hver dag 🙂 Jeg har købt 50 nye og jeg ved fra sidst at jeg får brug for den. De er i barnevognen i stedet for et lagen, under hovedet i babynest, lift og sengen. Man (jeg) bruge mindst to i forbindelse med amning da ammeindlæg simpelthen ikke kan suge alt den mælk mine bryster ikke kan holde på når jeg ammer, jeg bruger en som underlag på puslepuden og en til at lægge over babys “private parts” så hun ikke tisser ud over det hele fordi hun bliver kold (been there, done that!) og så har jeg altid en i tasken, en i bilen, en ved autostolen og en i sofaen. Så det er for mig en lifesaver!

 154. Åhh, der er så mange ting, som er rare at have.
  Til vores yngste investerede vi i en bedside crib, og jeg ville ønske at vi havde haft til vores ældste.

 155. Åh der er mange gode ting som jeg ville have svært ved at undvære, men vil nok sige Barnevognen! Klarer søvnen om dagen, gør at man kan komme rundt på gåben og at baby kan sove trygt i liften når man er på besøg 🙂

 156. Der er vidst mange “life savers” som kommende tvillingeforældre. Men Jeg tror min bedste ven bliver min dobbelt ammepude, da vi får tvillingedrenge til sommer.

  Der er SÅ mange ting som jeg tror jeg ikke kan leve uden, så vil også tilføje min Emmaljunga Viking Duo, som selvfølgelig først kommer når drengene kommer – så vi kan komme rundt i den danske sommer. Og så noget lækkert blødt barselstøj, har jeg fået fortalt er guld værd!

  Så ja 1000 kr kan hvert fald falde på et ekstremt tørt sted, når man står og skal købe dobbelt af alt! 😉

 157. 2. Og 3. Gang har jeg fået nogle dejlige hyggefiser, som KUN vil sove på mig. Som i, vågner 2 min efter de er lagt, uanset om de har sovet 5 min eller 2 timer. Og IKKE vil sove i den skide barnevogn, i hvert fald ikke de første måneder. Så her kunne jeg ikke leve uden mine vikler, en strækvikle og efterhånden er par fastvikler er der i samlingen. Bruger dem mange timer hver eneste dag, og det gør jeg kan være noget for de store, samtidigt med at den lilles behov for nærhed opfyldes: glad mor 😊 Og så en røvfuld stofbleer, det er altid godt 😄

 158. Vores allervigtigste og mest uundværlige køb til begge vores drenge er Diinglisar nusseklude. Købt i Babysam i odense. De har tryllet vores drenge i søvn blot ved ligge den bløde klud ved deres kind eller øjne. Vores drenge har knyttet et særligt bånd til deres nusseklud- Tiger og Abe- som har kunne trøste dem Altid.

 159. det jeg virkelig prisede mig lykkelig for under min barsel med store bror var babyindsatasten til tripp trapp stolen fra stokke! Det der med at have armene fri så man kunne foretage sig noget med en lettere sur baby som ikke ville sove, var altså guld værd! Så havde man barnet med oppe i højden og gjorde det lidt mere overskueligt at klarer opvasken mens men stod og pludrede lidt.
  Til lillesøster som melder sin ankomst til juli, vil jeg har anskaffet mig en vikle/slynge halløj, så jeg kan have mine arme fri endnu mere, men samtidig bærer rundt på min lille nus. Også alle andre steder end kun i hjemmet! 😊

 160. På min liste over de vigtigste ting til baby er en babynest på første pladsen!
  Derudover kan stofbleer, sut, barnevogn og mikroovn nærmest ikke undværes – og sutteflaske, når nu amningen ikke gik 100%

 161. Masser af stofbleer – dem kan man på ingen måde få for mange af 🙂 En vaskemaskine 😀 En god, sikker og godkendt autostol.

 162. Som førstegangsgravid føles mit bud måske lidt som et skud i tågen, men hvor ville jeg og min kæreste bare blive glade for et gavekort til BabySam af en sådan værdi. Jesus, der er jo meget man skal erhverve sig sådan som førstegangsforældre. Så mit bud bliver noget af det allerførste vi har købt – nemlig en barnevogn. Udover at jeg forestiller mig, at baby vil synes det er guld værd at smutte en tur til drømmeland i netop sådan en karet og så endda med frisk luft og vuggende bevægelser, så tænker jeg, at både min kæreste og jeg vil nyde de mange gåture, der også følger med. Vi glæder os i hvert fald helt vildt til netop det 🙂

 163. Vaskemaskine og tørretumbler 💙 Sådan en baby kan i sandhed lave et bjerg af vasketøj på ingen tid! En anden uundværlig ting – som man dog ikke kan købe – er ro til at fordybe sig i sit nye vidunder.

 164. Nu har jeg hverken barn eller er gravid – men det er min søster derimod som er førstegangs gravid…
  Og det kan virkelig være en jungle med hvilken barnevogn man skal vælge, hvilket udstyr der er need-to-have og hvad der er nice-to-have!
  Derfor har hun haft glæde af babysams dygtige personale…
  blespand er helt sikkert på listen over need-to-have så det vil hun skulle bruge gavekortet på – og derudover som et tilskud til en fin barnevogn!

  Krydser fingre – hun har haft en hård start på graviditeten og hun fortjener helt sikkert sådan en lyspunkt midt i det hele!

 165. Jeg var også virkelig glad for strækviklen den første tid – især når storesøster skulle hentes/afleveres i børnehaven og lillesøster ikke lige var klar på 30 unger, der gerne ville nusse og kysse 🙂

 166. Super fin liste du har lavet, med baby must haves. Man kan jo købe sig fattig i udstyr, men der er nogle ting man bare ikke kan undvære. Vil tilføje lidt til din liste:
  Udover bleer og tøj til den lille ny (jeg er på -body med sideluk – holdet), så er et funktionelt puslebord altså sagen. Det er naturligvis en smagssag hvordan det skal se ud med skuffer, hylder etc. og hvor det skal placeres, men et hyggeligt og komfortabelt sted skal der være, for man bruger meget tid der!
  Stofbleer kan man ikke få nok af. Nogle til førnævnte pusleplads, til lige at tørre rumpen, og andre til gylp.
  En ammepude. Både hvis man ammer eller giver flaske. En god støtte for de trætte arme,men også en udmærket hovedpude, når man får tillusket sig en morfar på legetæppet.
  En babyalarm. Kan ikke undværes.
  Og med på listen, skal der lige, lidt praktisk tøj til moren. For det er de færreste af os (!), der hopper i vores gamle skinny jeans, 5 dage efter fødslen, men vores mama leggins er liiiidt for store og temmelig slidte, så et par efterfødselsbukser kan anbefales. Godt højtaljede så de dækker den der bløde dejmave, om med masser af elastik så de er behagelige at sidde i og være i.

 167. Jeg vil hoppe på barnevognen – vi har en stor god én fra Odder som vores datter elsker at sove i. Så kan man få baby til at sove, motionere (har løbet mange ture med den da prinsessen var helt lille), handlet mm. Uundværlig:)

 168. Det er gode bud, du er kommet med 🙂 Jeg vil tilføje en solid drikkedunk. Det er simpelthen så rart altid at have ved hånden og let at drikke af, når tærsten melder sig, hvilket den jo gerne gør, når man ammer den lille 🙂

 169. Jeg tror noget af det jeg synes var ret dejligt og som jeg brugte uendelig antal timer i – en god ammestol med en lækker Ammepude. Det er virkelig mange timer, så at man sidder godt og ikke belastes er virkelig vigtigt.

 170. En vikle / slynge / bæresele, alt efter hvad man er til, er altså også guld værd. Især i den første tid hvor baby har brug for masser af kropskontakt. Især hvis man gerne vil sørge for selv også at få lidt mad og den der før omtalte kæreste ikke lige er i nærheden. 🙂

 171. Jeg deler fuldstændig følelsen af lykke omkring ammevenligt tøj!! Vi var indlagte en måned på børneafdelingen (vores søn er for tidlig født (35+5) og erhvervet sig herefter en rs-virus) og her havde jeg kun mit normale tøj, og ikke tiden/muligheden for at shoppe. Så da vi først var løsladt fra hospitalet var det afsted. Og hold nu kaje hvor er det nemt at amme i offentligheden uden at vise noget som helst!! Da jeg var gravid kunne jeg ikke se fidusen i at købe dyrt graviditetstøj, men ammevenligt tøj vil jeg til hver en tid sætte højt på en liste!! 😃😍

 172. Jeg har en dreng på 2,5 år og lige om små 5 uger har jeg termin med endnu en lille dreng, så det bliver meget spændende. Jeg oplevede at noget at det mest vigtige det første stykke tid med den lille var at jeg havde det bedst muligt. Og det inkluderede en god ammebh, ammeindlæg, lanolin creme til brysterne samt en ammepude. På den måde var alt omkring mad situationen i orden og det gjorde at min puls faldt og gjorde mig mindre urolig over alt det andet nye man også skal vænne sig til i denne omvendte verden med en nyfødt…

 173. En Voksipose – vores har været helt uundværlig til vores døtre, da den omslutter dem og har en helt speciel duft! Den har været alle pengene værd med både vinter og sommerdyne – selvom det var en pebret dag! Glædelig påske!

 174. Ærlig talt, ikke – så kan jeg godt føle mig helt på bar bund, når det kommer til essentielt babyudstyr. Jeg er dog begyndt at føle mig en smule presset, da baby kommer til august og jeg indtil videre “kun” har fået købt er pragteksemplar af en Oddervogn! Mit næste skridt bliver en slyngevugge (begge dele i overensstemmelse med din liste – så lidt må jeg da have fanget ang. Babyer 😁). Derudover forestiller jeg mig, at jeg hellere må skaffet noget tøj på forhånd, det synes jeg dog kan virke en smule kedeligt (og svært), da vi ikke kender kønnet før til fødslen 😍

 175. Ved nr. 2 lærte jeg at bruge min FASTVIKLE som jeg fik i gave da nr. 1 blev født. Dengang lærte jeg dog aldrig at bruge den. STRÆKVIKLEN gjord den første tid, at jeg kunne have nr. 2 tæt på mens jeg havde hænderne frie til nr. 1. Da baby så blev for tung til strækviklen blev fastviklen uundværligt.

 176. En babynest! Så kan vi have baby liggende de fleste steder uden at være bange for at hun ruller ud – i sengen ved siden af os, i sofaen hjemme hos vores venner eller i vuggen for at give noget ekstra tryghed. 😊

 177. Jeg tænker en slynge/vikle vil være ret praktisk, baby tæt på kroppen, begge hænder fri, win-win 😍

 178. Helt klart en god babyalarm, så man trygt kan bevæge sig ind i et andet rum mens baby tager en lur i soveværelset. 😊👍🏻Især vigtig hvis man har to store børn der larmer en del, så man ikke kan høre lillesøster når hun vågner…

 179. Min bedside crib har været fantastisk til de 2 store, tror jeg denne gang får behov for en tvillingenest og helt sikkert en tvillinge ammepude!

 180. God og støttende ammepude, en strækvikle, babynest, voksipose og behageligt og ammevenligt tøj 🙏🏼💞😘

 181. En bedside crib (babybay), den giver både mig og baby mest mulig søvn – guld værd! Og tak for en god blog, dine indlæg var med til at ruste mig til min fødsel!
  Knus Marie Louise

 182. For mig har vikle og voksiposen været uundværlige, og to ting jeg så absolut anbefalet alle kommende forældre❤️

 183. Udover de ting du har nævnt, så er stofbleer i massevis helt uundværlig herhjemme. Med et barn der gylper en hel del, bliver de flittigt brugt!

 184. For mig har en ergobaby (som i øvrigt også kan købes i babysam) været uundværlig til vores to lækre børn 😊

 185. En vikle, uld ammeindlæg som holder brysterne varme, løse bukser som man kan gå i alt for lang tid efter fødslen 😃 Saftevand, babynest som kan flyttes med rundt, og de ovennævnte ting selvfølgelig 🙂

 186. Som førstegangsmor kan jeg kun gætte hvad jeg ikke kan leve uden….men jeg har en ide om at stofbleer kommer ret højt på listen 😂

 187. Jeg vil aldrig bruge en hængevugge, med mindre jeg havde et barn der slet ikke vil sove.. Er bange for det lidt for hurtigt bliver en dårlig vane der holder ved 🙂
  Jeg synes helt sikkert en god, behagelig og pæn ammebh var guld værd!
  En masse klassiske råd. Og de lidt skæve. Gode hagesmækker, der passer til alderen. Altid dem der kan bindes og uden for stor hals i starten. Og en pæn højstol, da den skal bruges i mange mange år!

 188. 1.sutter!!
  2.stofbleer (gylp😱)
  3. Sutteflasker og modermælkserstatning (hvis man ikke ammer!)
  4. Masser af bodystocks
  5. Babytæppe
  6. Creme til ømme brystvorter
  7. Behagelige amme bh-er
  8. Lækkert uldtøj til de små
  9. Søvn 😴😁
  10. Stokke new born Trip Trapp stol 0-6 mdr. Fantastisk opfindelse!

 189. Jeg synes helt klart at babyalarmerne har være uundværlige med stort hus og stor have hvor man ikke har muligheden for at høre børnene når de vågner fra lur 👍😊

 190. Vi venter vores første til september og har lige købt barnevogn i babysam😍 Tænker at den er pænt uundværlig! Ellers forestiller jeg mig at den vikle vi har tænkt os at købe også bliver uundværlig når baby kommer❤

 191. Jeg er helt enig i dine uundværligheder! Derudover fik jeg en Babynest til barn nr 2. Den var jeg sindssygt glad for, både til at han kunne ligge i den på sofaen, bordet, kravlegården og i barnevognen (som virker kæmpestor til sådan en lille baby i starten – især med en kæmpe slæde af en Odder-vogn). Derudover brugte jeg den i sengen hos mig, så var han tæt på, men stadig i sin egen seng og uden liftens høje kanter 😊👍🏼

 192. Helt sikkert en hulens masse stofbleer! Og en babynest står også på listen, når vi venter barn til september. En odder-slæde står også på ønskelisten.

 193. Barnevogn – helt klart 😊 ville ikke kunne forestille mig hvordan vores hverdag skulle ha’ fungeret uden barnevogn 😊😊

 194. En god natlampe. Da jeg ventende vores første barn købte jeg alt (troede jeg). Jeg opdagede efter fødslen at en god natlampe er SUPER vigtig. Vi har nu sådan en cloud b bamse som lyser. Jeg kan se nok til at jeg kan skifte en ble og så slukker den sørme af sig selv hvis jeg skulle falde i søvn under amning. Smart!

 195. Vi venter vores første barn til sommer, og jeg håber på, at jeg/vi bliver rigtig glad for at bruge vikle! 🙂

 196. Vi venter vores første barn til sommer, og jeg håber på, at jeg/vi bliver rigtig glad for at bruge vikle! 🙂

 197. Vi venter vores første barn til sommer, og jeg håber på, at vi blive rigtig glade for at bruge vikle! 🙂

 198. En vippe/babystol på badeværelset. Så kan man gå i bad i fred og ro uden at løbe nøgen gennem lejligheden, når baby skriger.
  Flere amme bher og trøjer end man troede, da de tit bliver våde undervejs.
  En god vaskemaskine (og tørretumbler)
  Huer i forskellige størrelser og materialer alt efter vejret. Ikke for mange i str 50, de passer muligvis slet ikke, eller i hvert fald ikke ret længe 🙂

 199. Babyer er forskellige og forældre s behov.
  Jeg har været meget glad for min gode bæresele, perfekt til et barn som heletiden vil være nær en.
  En autolift er guld værd, da jeg slipper for at flytte baby når hun sover.
  Masser af god kaffe 🌞

 200. Vores barnevogn, babynest, voksipose, pusletaske og vores hund (sjovt nok, men vores skønne datter finder ro ved, at de ligger sammen) har været uundværlige for os. Selvfølgelig også bleer og skumklude 😉 men de ting har været gils for os 🙂

 201. Du har jo ramt nogle af de ting som man jo selvfølgelig absolut ikke kan undvære.😊 Jeg vil tilføje en strikvikle, som jeg denne gang tror jeg vil få rigtig meget brug for når man skal have hænderne fri til den store.😊

 202. Min datter havde ikke læst det der med at baby jo tager laaaaange lure i barnevognen, imens mor og far triller tur i solen, med cafe latte i kopholderen 😉Faktisk var hun fra start en af de babyer som kun sov 2 x 15 min i dagtimerne 😱Så for os har slyngevuggen virkelig været uvurderlig. Da først den flyttede ind på matriklen, flyttede søvnen med, halleluja lord 😀

 203. Det vigtigste jeg havde til min datter var strækviklen! Nøj den var Guds gave til os! Vi har lillebror på vej her til juni og håber han bliver lige så glad for viklen.. det er bare så nemt 🙂

 204. Strækvinkle er også mit bud, selvom puslebord og autostol også er ting, som jeg ikke vil være foruden.

 205. Mine nætter er reddet af babysengen der kan hæftes på dobbeltsengen, så når baby søger tryghed om natten flytter jeg mit hoved tæt på hende, men bliver liggende under den varme dyne. Og dynen forbliver også på under amningen – uundværlig når man har sin nattesøvn kær 😴😊

 206. Åh, det er et svært og faktisk temmelig individuelt spørgsmål. Hvordan hjemmet er indrettet og hvor i landet man bor har jo en enorm indflydelse på indkøb af udstyr. For mit vedkommende er det jeg mindst vil undvære en god ammepude, et øretermometer og en bæresele.

 207. Jeg ville ikke have undværet min babynest, min søn fandt hurtigt tryghed der og den var genial at kunne tage med ud til andre, så hvis han var utryg, og ville skærmes, så kunne han ligge der i noget velkendt der duftede af ham 🙂

 208. Hos os var både barnevogn og bæresele noget vi ikke kunne undvære. Når jeg tænker tilbage ville en babynest have været lækker da hun sov hos mig de første 8,5 mdr 🙂

 209. Jeg er sikker på at en barnevogn er et musthave, og vi har investeret i en Odder til vores juli baby

 210. Venter barn til sensommeren og jeg har købt mig en “trille-pose” som jeg slet ikke kan vente med at få i brug. Jeg har en helt klar ide om at den bliver uundværlig, særligt fordi vi bor på 4. Sal og en almindelig lift virker lidt uoverskuelig at slæbe op og ned hele tiden👏

 211. Med to børn som ikke har taget nok på med min egen mælk tænker jeg sutteflaske og modermælkserstatning som noget der har været vigtig for os

 212. Mit er ikke så originalt, for jeg tyvstjæler fra din liste og melder mig i korret omkring en hænge vugge. Vi købte en Nature Sway da vores lille Rumpepump var 2 måneder – Og det var en gamechanger!!! Bedste råd til alle – Køb den!!!!

 213. Lanolin creme! Det er uundværligt til ømme, ømme brystvorter og godt til røde sarte baby numser. Det reddede min amning og er det eneste jeg anbefaler til folk der skal ha børn 😄

 214. En (ergonomisk) vikle/slynge/sele af en art så man kan bære baby og stadig have hænderne fri.
  Gode ammebh’er og ammeindlæg der kan suge så man ikke skal skifte hver halve time hvis man er en fontæne.
  Stofbind så man ik

  1. Fik trykket forkert så her er fortsættelsen
   Så man ikke skal gå med plastik mellem benene i den tid man bløder efter fødslen.

 215. Vi købte en høj-stol med baby-indsats, det har været genialt, at baby kunne sidde med ved bordet, i køkkenet osv.

 216. Det mest essentielle udstyr må være en vogn som passer til ens behov og så nogle gode ammeindlæg !!! Og en god vikle / bæresele 🙂
  Har også hørt rigtig godt om babynests. Så sådan en skal vi også have til lillesøster 👍

 217. Vi har anskaffet os den fineste Odder vogn til vores lille kommende bebs, den er jeg sikker på bliver guld værd!

 218. Hej Cana, tak!
  Jeg suger viden til fra, fra lister som denne! Jeg er (næsten) 25 og har valgt at få mit første barn tidligt, i nogles øjne 😉 Da jeg er den første i min omgangskreds til at få et barn nyder jeg at læse med og få gode råd! Særligt de her brugbare lister over? Hvad der er uunværeligt inspirerer mig 🙂 Så tak for råd! Personligt er jeg enig med din liste! Dog har jeg selv tænkt mig at anskaffe mig en vikle til når lille pigen er helt nyfødt! Både for min egen skyld men mest for min kærestes skyld. Så kan han opleve at have hende helt tæt på og bliver knyttet! ❤ Derudover vil jeg gerne købe ammepude, en babynest eller god barnevogn hvis jeg vandt gavekortet!
  Mvh Anna

 219. Det som har været guld værd og uundværligt hjemme hos os, hvor jeg er studerende på SU, er appen Reshopper! Jeg vil faktisk vove at påstå at den er essentiel hvis man vil spare penge og passe på jorden, samtidig med at man køber mange af de nødvendige ting til ens skønne unge 😉 Det giver også råd til at bruge lidt flere penge på de ting man så ønsker at købe fra ny! Det er satme smart! 😁👌🏼👏🏼

 220. En ammepude må også være blandt de ting som virkelig kan være en stor hjælp. Den er behagelig at sidde med både for både mor og far og kan også i graviditeten hjælpe til at støtte maven når man ligger på siden 👌🏻😊

 221. Jeg går desperat og venter på at vores første kommer, men har hørt så meget godt om vikler! Har selv været ude og investere i en, meeen der er godt nok en mere på ønskelisten 👏🏻

 222. Odder-vogn, uden tvivl, har termin 11.juni og har nu købt 2 stk! Haha, Aj begge er fund fra den blå avis og den ene skal stå på altanen. 🙂 Har hele tiden tænkt at jeg ville ha’ en Odder, trods mange veninders råd om at købe en lille fix city-vogn, der ikke fylder på fortovet og er nem at ha’ med i 5A. Synes egentlig de små ser fjollede ud, som om man leger barsel. Hehe, og jeg gider ikke ud og købe en større når baby er vokset ud af den lift på hjul. Ellers tror jeg vi bliver glade for Leander-vuggen, babynest og den kæmpe bunke stofbleer min søster har ladet mig arve. Nu er vi oppe på 4 ting – så smider jeg lige vaskemaskinen ind som den 5 uundværlige ting. 😉

 223. Her hjemme må det uden tvivl være viklen! Med hund og baby på anden sal, så er den guld værd, når hunden skal ud!! 😍

 224. Først og fremmest, 1000 tak for dit oplæg!
  Det er super fedt som førstegangsfødende at læse om vigtige og gode produkter 😀
  Jeg har gjort mig maaaange tanker om det (og de) vigtigste indkøb til vores kommende prinsesse, og er derudover også blevet bombarderet med forældre, mostre, tanter og bekendtes meninger herom. MEN jeg må sige at én af de materielle ting som jeg mener (og håber på) bliver uundværlige er en babynest. Sådan en lille hyggelige, vamsende, omsvøbene hule, som kan bruges faktisk næsten hvorsomhelst 🙂

 225. Jeg venter mit første barn og har efterhånden set effekten af en hængevugge hos flere veninder og tænker at vi ikke kommer til at kunne leve uden.. 😉 derudover tænker jeg at en bæresele ville kunne gøre livet en del lettere når man gerne vil have lavet noget og stadig have baby med.. 😉

 226. Rigtig god påske ønskes du og dine:-)
  BabySam har så meget godt og vi er for en måneds tid siden blevet beriget med en lille smuk babyboy i familien:-)
  Jeg synes følgende er vigtigt:
  En god seng med en kvalitets madras, en slynge eller “bæretaske” til at have barnet tæt på kroppen så meget som muligt, lidt med godt tøj som er åndbart og i god kvalitet, gode bleer og pudder så den lille ikke bliver rød og får av, en god barnevogn som kan være i bilen og med forskellige steder, så nem at klappe sammen og slå op og ikke for stor.
  Gode uroer og andet for at stimulere guldklumpen.
  Børn er vores guld og vi skal passe godt på dem:-)

 227. Min datter er lige startet på job igen efter endt barsel. Og deres uundværlige ting var slyngvuggen, som kunne flyttes fra stue til 1 sal. Eller tages med i byen og hænges op i dørkarmen..

 228. Jeg var vildt glad for vores SleepCarrier fra Najell (også købt i Babysam), som jeg brugte da han var helt lille til at tage ham med rundt i huset når der skulle hænges vasketøj op, jeg skulle i bad osv. Drønsmart!

 229. Man bruger meget mindre end man tror. Vi købte ikke stort ind inden baby, men arvede en hel del. En barnevogn der er fantastisk at gå med, en slynge eller bæresele og en babynest er de baby accessories​ vi ikke kunne undvære.

 230. Uld/silke amme indlæg er helt sikkert uundværlige i den første tid. Det er altså forkælelse til brystvorterne som ellers er sat på hård prøve 😉

 231. Jeg syntes at en voksipose er “guld” den kan bruges sommer og vinter ( afhængig af ulddyne ell bommuld) jeg har kun en uldtrøje og hue og vanter og INGEN besværlige flyverdragter om vinteren. Den kan bruges i byen og på landet. Den vokser MED barnet. Det er altid de samme ” omgivelser der putter barnet, trygt og godt. Jeg bruger den også når vi er nogen steder som legetæppe. Jeg har brugt den til 3 af mine 4 børn ( det første barn kendte jeg den ikke) og ville IKKE undvære den gode uldpose 😆 Derudover er der stofbleer, amme tøj, Blespand!! 😉Og et stort grin på Canada blog!! Den har reddet mit til tider trætte baby liv. 😎. God babylyst til alle

 232. Jeg vil ikke undvære Voksiposen. Fik den først til vores store pige da hun var fem måneder, men den ændrede hendes søvn i barnevognen med det samme!
  Til mig selv ville jeg ikke kunne undvære ammeindlæg, da jeg ellers konstant ville gå rundt med våde pletter lige på babsenutterne.

 233. Jeg kunne ikke undvære min vikle. Så skønt at kunne have sin baby helt tæt på sig og have begge arme fri samtidigt <3

 234. Bedside crip (eller en anden ting der gør det nemt at amme baby i søvne) var det vigtigste for mig, skarp forfulgt af en strækvikle (bæresele når baby er vokset lidt).

 235. Hos os har det helt klart været barnevognen og slyngevuggen der har været det uundværlige! Sutter og stofbleer kommer lige efter!

 236. Vores babynest herværende uundværlig i vores første uge som forældre. Og ja, så kan man simpelthen ikke have for mange stofbleer.

 237. Vores babynest har været uundværlig i vores første uge som forældre. Og ja, så kan man ikke have for mange stofbleer..

 238. Her kunne vi ikke undvære voksi-posen, den blev brugt i de tre år vores datter sov middagslur. Til min pige i maven vil vi helt klart også bruge sådan en igen.

 239. Første barn elskede sin barnevogn – de to næste elskede den ikke. Til dem har en strækvikle og senere (fra 5-månedersalderen) en Ergobaby bæresele været uundværlig. Og så kan jeg på det varmeste anbefale et væghængt puslebord,som kan klappes op,når det ikke er i brug. Hvis man som os bor mange mennesker på lidt plads er det i hvert fald genialt.

 240. Jeg kunne forestille mig at en babynest er en rigtig god ting at have. Sådan en har jeg også foræret min svigerinde der leverer mig min første nevø indenfor en måneds tid 🙂

 241. En ammepude af god kvalitet. Gerne stor og fleksibel fx med bittesmå skumkugler i, og endelig med vaskbart betræk, selvom man kan ligge en stofble over. Hvis ammepuden ikke fungerer, når baby er ankommet, så skift, det kan være svært at bedømme, hvad man sidder bedst med med stor mave og inden baby i armene endnu. Jeg kunne i øvrigt også godt forestille mig, at en god ammepude også er god at have, hvis man giver flaske 😉

 242. Som førstegangsfødende er min viden meget begrænset. Men jeg forestiller mig, at man vil blive glad for at have erhvervet sig en puslepude med vaskbart betræk på forhånd, så man nemt kan få skiftet bebs og samtidig kan vaske betrækket, hvis der skulle ske et lille uheld 😉

 243. For mig er babys dyne vildt vigtigt – den skal være lækker lækker – og så er den bare i brug fra første sekund næsten 😊

 244. En ammepude var virkelig vigtig for mig, da man i den første lange periode ikke laver andet end at amme/give sutteflaske og det betyder derfor meget at man sidder godt og at barnet ligger godt. Det kan gøre amningen meget lettere og man kan have armene fri imens. Den kan også bruges som nakkestøtte eller som støtte under maven mens man er gravid. 😊

 245. ville ikke kunnet ha undværet vores dejlige oddervogn. og vores dejlige børn er så glade for deres nulleklud !

 246. Bleer og virkelig mange af dem 😉 For os har en voksipose og en god barnevogn været et must 🙂

 247. En god ammepude var guld værd for mig. Både til de laaaange amninger, hovedpude på sofaen til mors middagslur(e) og støtte i ryggen når baby begynder at sidde.

 248. Det bedste efter babys ankomst var for mig følgende: Ammeindlæg. Jeg er dælme glad for at en veninde havde tippet mig om at de var gode at have, da mælken løb til og jeg vågnede i en sø af mælk. Dernæst vil jeg også sige ammepude, en varmepumpe til de ømme skuldre og bryster, gode bleer (libero) og en god babydyne samt betræk så baby ikke bliver fugtig eller for varm/kold.

 249. Vi venter meget utålmodigt på at vores dreng kommer til verden til sommer. Jeg tror en babynest eller en højstol med baby indsats er mega rart at have så baby kan føle sig tryg samtidig med mor og far laver noget andet 🙂

 250. Jeg har ikke børn endnu, men er lige uddannet som pædagog, med en del praktiker i vuggestuen, så her har jeg fået et lille indblik i hvad jeg mener er vigtigt.

  – Tøj til sit barn der let kan komme af og på, også i tilfælde af remolade op til nakken, også gerne noget der selvfølgelig er sødt/ pænt samtidig.
  – En højstol som kan bruges mange år frem, fra når barnet kan sidde selv i stolen og til når det snart til bruge en voksen stol. Her gerne en hvor barnet selv skal kunne kravle op og ned af den.
  – En pulsetaske som du selv nævner, da jeg kun kan forstille mig, at det er fedest med én taske med plads til alt til baby og til pung, nøgler osv til mor, så man slipper for flere tasker + barnevogn.
  – En seng der kan bruges til nyfødt og mange år frem, som fx. Stokke.
  – En god dyne til barnet, og en til mor, da det vigtigt med søvnen det første lange stykke tid, og så er det fedt med en dyne der er lækker og ikke for varm eller kold, samt lækkert betræk.

 251. Vi ser frem til at få vores eget lille pus til verden til september. Jeg tror at en barnevogn og behageligt tøj til både mor og baby er super vigtigt 🙂

 252. Jeg var meget glad for at have købt en masse ammeindlæg og for den lanolin creme min veninde havde købt mig. Nu hvor nummer 2 snart melder sin ankomst tror jeg, at en vikle og en bæresele bliver det vigtigste. Så er hænderne mest mulig fri til støresøster på 3, som endnu ikke går i institution.

 253. Jeg ville ikke have undværet Carriwell amme bh’er, ammepude, uro med musik, en putte/sove bamse – som Babysam har mange varianter af – og sidst men ikke mindst et pulsebord. Alt sammen købte vi i Babysam!

 254. Der er et par ting (udover hvad du har skrevet) 🙂
  seng, dyne, sengetøj (incl vådliggerlagen så man ikke behøver skifte madras, når der tisses/skides ud af bleen og ud over det hele)
  puslebord
  højstol (de fleste fås med en baby indsats)
  Og selvfølgelig masser af tøj, bleer og stofbleer og et eller flere sovedyr 🙂

 255. Jeg sidder her, kæmpestor, med en uge til termin og er allerede nu, næsten sikker på at min ammepude er min bedste ven de næste mange måneder! Allerede nu har jeg den med mig overalt og sidder med den, sover med de, krammer den. Den er megastor og lugter virkelig helseagtigt, da den er fyldt med speltskaller, men den støtter mit gigantiske babyhylster helt fantatisk og jeg fortryder egentlig bare at jeg ikke købte den for flere måneder siden! Min kæreste har ligeledes forelsket sig i den og kan han se sit snit til det, så låner han den gerne! Derfor overvejer vi også stærkt, om vi skal anskaffe os én mere… eller ti! Jeg er ihvertfald overbevist om, at den er fuldstændig uundværlig!

 256. Vi får vores første barn om ca. 3 måneder. Vi har netop åbnet for barnevognsjunglen, som helt klart er det store vigtige køb for os. Men jeg kan mærke, at det er babydynen, som betyder noget særligt for mig, fordi jeg forventer, at det er under den – og hud mod hud – at vi skal lære vores datter at kende

 257. Helt enig med de nævnte ting i indlægget:) Jeg er dog også sindsygt glad for vores ammepude, som jeg finder essentiel at have når man dagligt bruger så mange timer i døgnet på at give baby mad.

  Gavekortet ville falde på et dejligt tørt sted 🙂

 258. Årh <3 Slå-om-bodyer så man ikke skal ha det lille nye hoved igennem en lille halsåbning. Barnevogn (og lift). Hue til lille baby. Ammeindlæg. Vandflasker i køleskabet til ammende mor i sofaen. Babyalarm. Vikle. Stofklude. Kage. Rugbrødsmadder og ordentlige måltider til forældrene. Lige min huskeliste til vores round two om et par måneder 🙂

 259. En ammepude, så spændinger i nakke og skulder-området mindskes hos moderen (hilsen fysioterapeuten) 🙂

 260. En autostol – og en rigtig god en af slagsen! Den kan man ikke undvære når man har bil; )

 261. Uldne ammeindlæg og uldne ammeundertrøjer. Fik mit første barn i december og venter nu et maj-barn, men regner med at bruge udstyret igen, da jeg er meget opmærksom på (læs: rædselsslagen for) brystbestændelse

 262. Det vigtigste for baby, er næring, sin mor og far og masser af hud-til-hud kontakt. Vi glæder os sådan til vores maj-baby-dreng kommer til verden, det vigtigste vi har investeret i er helt sikkert en god ammepude og carriwell amme bh, begge fra babysam, til en god start på amningen.

 263. En god ammebh i den rigtige størrelse, især hvis man har en vis fylde, således at man både kan støtte sin skuldre, nakke og øvre ryg, samt at man ikke behøver kaste hele brystet ud for at amme.

 264. En god ammepude da man virkelig bruger mange timer i sofaen på at amme! Og en god autostol som opfylder sikkerhedskravene

 265. Det vigtigste at have til sin baby er i mine øjne: kærlighed, omsorg, tålmodighed, hengivenhed, tid og en stor kærlighed forældrene imellem. Mere materielt kan jeg som nybagt mor komme med følgende: et velforberedt pusleområde, Sengerand til baby (til når han eller hun er gammel nok), autostol, barnevogn,babyalarm, og næsten vigtigst af alt, forsikre dit barn hos et forsikringsselskab som du har tillid til.

 266. En vikle/bæresele 🙂 Det er både praktisk og hyggeligt ind i mellem at have baby helt tæt på og armene fri. Og så synes jeg også, at det var dejligt at se min kæreste have et tryghedsmiddel, som lidt kunne ‘modsvare’ min amning. Apropos amning, så er lanolin virkelig en fantastisk ting til de stakkels brystvorter. Og hvis ikke du havde skrevet hængevugge havde jeg gjort det! 😉

 267. En amme-bh er et must, når man ammer. Jeg var løbet tør, (læs: havde ikke fået vasket) og det er jo nærmest umuligt med en almindelig.
  Til baby ville vi nødigt undvære et godt og ikke mindst praktisk puslebord, man bruger så meget tid der.

 268. En god/praktisk pusletaske, et godt kamera og en bog så man kan skrive alle de vigtige ting ned – ellers glemmer man det.

 269. Nu har jeg ikke selv et barn, men jeg tænker at noget af det vigtigste må være bleer og vådservietter 😉 Derudover ser det ud som om alle mødre ejer en vikle, så det er også mit bud 😊

 270. Liften til barnevognen gjorde vi til en tryg base. Så vil jeg heller ikke have undværet stofklude i massevis når man har en glypebaby.

 271. En slynge! Strækvikle, ringsslynge, fastvikle… Noget hvor du kan bære baby tæt og stadig lave en kop kaffe /tage en mad.
  Nå ja og klude! Man ar altid bug for stofklude

 272. Weekendseng! Vi har altid sovet meget ude – hos bedsteforældre og i diverse sommerhuse – og ville aldrig have kunnet undvære en weekendseng 🙂

 273. En babynest er helt klart et must til lillebror der kommer til juli. Så ligger han beskyttet i sin lille rede, hvor han kan føle sig tryg.

 274. En god ammepude som giver optimal støtte, og er med til at det bliver en god amning for både mor og barn.

 275. Vil ikke undvære min vikel. Nøj den har hjulpen meget i den første tid til at skabe tryghed og give frie hænder

 276. Stofbleer – og massere af dem!!! Fuldstændigt uundværlige og brugbare til SÅ mange forskellige formål – afdækning på pusleplads, gylp, diskret amning, kogt til røde numser – for bare lige at nævne nogle enkelte ting de kan bruges til.

 277. En ErgoBaby bæresele. Det er simpelthen den bedste måde at komme rundt med barn i både by og skov. Og så er det vældig hyggeligt at være så tæt 🙂

 278. Savlesmækker!!! Så behøver man ikke skifte babys tøj konstant, når det er gennemblødt af savl.

 279. Noget jeg for alt i verden ikke vil undværer må være vores bedside crip. Det er helt vidunderligt at have udsyn til baby hele tiden om natten. Det gør det ufatteligt nemt at komme til baby og amme om natten. Også elsker jeg at jeg bare kan ligge armen over og lige mærke baby.

 280. Uendeligt mange stofbleer til alt!! Til at tøre op med, lægge under baby, lægge under ting på gulvet, tørre snotnæse, tørre mælk, tørre øjne når hormonerne fylder dem med vand. Simpelthen til alt!

 281. Jeg er gravid, så jeg kan endnu kun forestille mig, hvad der bliver vigtigst os. Jeg forestiller mig helt sikkert, at stofbleer, amme-bh, babynest og lignende ting er uundværlige! Samtidig bliver barnevogn og autostol også vigtige for os for at besøge familie og venner 🙂

 282. Jeg tænker, at en form for bedside-seng bliver uundværlig! Ligeså vil jeg nødigt undvære en god autostol, da begge svigerfamilier bor et godt stykke væk. 🙂

 283. Med vores første barn erfarede jeg at der findes mange ting som er vigtige, men barnevognen er bare den største musthave! Ellers føler man sig hurtigt fanget i en 100 meter radius af sit hjem. Og nu vi har bil og barn nr 2 er autostolen pludselig også helt uundværlig 🙂

 284. Jeg synes faktisk en strækvikle er er godt bud. Jeg faldt lidt tilfældigt over det tilsyneladende hippielignende fænomen, jeg tog for tilløb (alt for længe skulle det vise sig), og købte en brugt i nabolaget. Og det er da en fantastisk opfindelse, hvorfor var der ingen der havde fortalt mig det tidligere?? Baby får nærhed, tryghed, bliver afskærmet , bliver vugget, mor har hænderne fri , det kan både være en fordel ude og hjemme. – og så er det ergonomisk korrekt for begge to. Jamen Jeg kan kun anbefale det, og det er jo nemt at binde sådan en iøvrigt!

 285. Jeg venter mig til oktober, og har allede været i Babysam og kigge på barnevogn flere gange, så siden det har været første tanke at kigge på det, så må det være mig bud(sammen med masser af cute lillebitte babytøj selvfølgelig;-))

 286. For mig har det været helt essentielt at kunne skifte bleer i en højde der ikke ødelægger min ryg! Så en velindrettet pusleplads, hvor barnet selv kan kravle op når han bliver stor nok, må være mit bud på det vigtigste at anskaffe sig. Vi kunne have undværet det meste vi havde til den første, men pusleplads og vogn kunne jeg ikke have undværet 🙂

 287. En god og let barnevogn er helt klart vigtig for mig, da mit barn også kommer til at være bybarn 🙂

 288. Jeg venter mit første barn til september og har hørt at man kan bruge rigtig mange timer bænket til en sofa eller stol, når man skal amme. Så den essentielle ting jeg vil sørge for at have rigeligt af rundt omkring i hjemmet (godt nok ikke direkte til baby) er vandflasker og madkasser uden BPA og andre grumme ting.

 289. Jeg venter en lille dreng til september og han er vores første. Men det jeg vil mene at vi ville få brugt flittigt og som vi klart vil investerer i ville selfølgelig være en lækker barnevogn, en god babynest , en bæresele og så skal han have en dejlig jellycat til at nusse og skabe tryghed..

 290. Jeg venter også en lille til september og noget af det jeg især går op i er en god og funktionel barnevogn og pudseplads. Det er nogle af de ting man kommer til at bruge rigtig meget, så derfor skal de også være i orden.

 291. Har nærmest lige opdaget at jeg er gravid og de ting jeg først googlede priser på, for at danne mig et overblik over baby på SU.
  Var væghængt vandtæt puslebord til københavner badeværelset.
  Vikle, til når jeg skal gå i kælderen fra 4 sal med vasketøjet.
  Slyngevugge så jeg forhåbentlig kan få lov at gå i bad og tage opvasken.
  Babybay for at gøre nætterne mere smooth.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven