mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

TV2 News med to børn under armen

skaermbillede-2017-03-21-kl-20-09-55

Det var med en halv kanelsnurre i munden og et kærligt blik til Sneglcilles lille nyfødte Loulou, jeg tog telefonen i eftermiddags, hvor jeg blev mødt af en sød kvindestemme, som spurgte om ikke jeg havde mulighed for at komme et smut ud forbi TV2 News, for at blande mig lidt i debatten om unge versus ældre mødre. Lynhurtigt fik jeg vist sagt noget om, at jeg hverken synes det ene eller det andet er at foretrække og at mit eneste velovervejede argument for at få børn (hvis man vil have dem, selvfølgelig) relativt tidligt i livet er, at fertiliteten så absolut er for nedadgående, når man kommer op i årene – især, hvis man runder de 40 år, hvor chancen for at opnå en graviditet i en cyklus er helt nede omkring 7 % mod 25% når man er 25 år.

Udover den biologiske faktor, vil jeg på ingen måder gøre mig til dommer over, hvornår det er bedst at få børn og jeg skal ikke afvise, som jeg også skrev i indlægget (HER) der i første omgang fik TV2 til at ringe til mig, at jeg havde været en bedre førstegangsmor, hvis jeg havde været ældre da jeg blev det, men jeg er eddermamer træt af, at vi hele tiden skal gå og måle hinanden – eller i hvert fald føle at vi bliver målt – ud fra hvem der er bedre eller dårligere end andre. For halli-hallo! Vi gør alle det bedste vi kan og vi er gode mødre for vores børn – uanset vores alder.

Med dét sagt, så synes jeg faktisk det er vældigt interessant hvad man vil komme til at bruge resultaterne af denne undersøgelse til, for udover at den måske – i hvert fald med de overskrifter der har været lagt for dagen, både på DR og TV2 – lægger et yderligt lag på stigmatiseringen af unge mødre, så kan den måske også være et redskab til hvor og hvordan vi i samfundet mest hensigtsmæssigt kan sætte ind overfor gruppen af førstegangsmødre. Det kunne det måske komme noget godt ud af.

Nuvel, egentlig ville jeg slet ikke gå ind i debatten så meget igen, men det er virkelig svært for mig, ikke at komme med en hel masse holdninger, lige så snart jeg får muligheden, når det er et emne der ligger mig så meget på sinde.

Well, pointen er, at jeg endte med at sige ja, på betingelse af, at jeg ikke skulle være fortaler for unge mødre og naturligvis at jeg kunne få fat i en babysitter til drengene, fordi Thomas tilbragte sin eftermiddag i Sverige. Hertil opfordrede den søde kvinde i telefonen mig bare til at tage børnene med, med et “ork, dem kan jeg sagtens passe imens du lige er i studiet” og så var jeg solgt!

Således indfandt jeg mig – i ledtog med mine præ-ulvetime-gearede drenge – i studiet på Teglholmen klokken lidt over fem, hvor kvinden med den søde stemme tog imod os og spurgte hvordan jeg ville have det, hvis drengene faktisk kom med mig i studiet. Ikke fordi hun ikke ville passe dem, men fordi hun og producerne af programmet syntes det ville være cuteness-overload.

Gosh, man! Klokken lige-før-spisetid på live-tv med to børn? Tjo, hvorfor ikke?

Ha ha, som sagt så gjort og jeg havde dermed fornøjelse af at have begge mine børn med mig. Med varierende succes vil jeg sige. Om ikke andet så er især Jens stolt over at have været i fjernsynet på dén måde og dét tæller selvfølgelig også for noget, selvom jeg ikke er sikker på at hans kommende teenage-jeg kommer til at synes om, at han pustede sin mor i håret på direkte tv, men sådan er der selvfølgelig så meget.

skaermbillede-2017-03-21-kl-20-08-09 skaermbillede-2017-03-21-kl-20-10-22 skaermbillede-2017-03-21-kl-20-09-55 skaermbillede-2017-03-21-kl-20-11-06

Hvis I har lyst (og hvis I har TV2-play, vistnok) kan I se de 10 minutters udsendelse HER.

Det var knaldhyggeligt og jeg tager gerne drengene med en anden gang igen – og nu vi alligevel var i området, var det jo oplagt, til alles store fornøjelse, at svinge forbi McDonalds i Valby på vejen hjem.

Jeg er trods alt ung mor, ik’? ;-P

Skriv din kommentar

Kommentarer (15)

  1. Ha ha – tak! Og ja, det havde været megasejt hvis han havde taget børnene op, for bare at fortsætte sit interview 🙂

 1. Dejligt skrevet – og sagt.
  Jeg er selv ung mor, og har netop startet en blog med et budskab. Jeg vil rigtig gerne skabe et mere attraktivt billede af at få børn i 20’erne – og tage kampen op mod “de unge mødre” stereotypen. For selvfølgelig er der fordele og ulemper ved at få børn tidligt og sent – men bare fordi børn af ældre mødre trives bedre, så er det jo ikke fordi børn af unge mødre ikke trives! ✌🏻

  Kig gerne forbi her
  http://Www.livetsomungmor.dk

  1. Du har så ret. Jeg tror i virkeligheden også stigmatiseringen i høj grad ligger hos os selv – og det er dér jo heldigvis råd for 🙂

 2. Jeg sad og så det med min kæreste, og jeg tror næsten han blev mere skruk en mig! Hold op hvor var i bare søde 😊

   1. Ai altså, jeg havde skrevet en lang tekst om hvordan jeg har oplevet mit moderskab både som ung mor og som mor igen påny som 36-årig. Det er så ikke lagt op. Øv øv

 3. Så et hurtigt klip fra udsendelsen – det jeg så var et fornuftigt og godt svar 🙂
  Udover det så er jeg pludselig har jeg nu set dig flere gange – vi bor åbenbart i samme hood .. Jeg vil blot sige at du er meget smukkere i virkeligheden end på billeder og tv 🙂

 4. Jeg kan ikke se det via linket, selvom jeg har tv2play. Jeg kommer bare ind på tv2plays forside. Ved du hvad jeg skal søge på, for at finde udsendelsen? Kan ikke umiddelbart finde den, når jeg søger. Og vil rigtig gerne se jer 😊

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven