mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Telefonen fra fortorvet – var det overhovedet god stil?

Da jeg i morges steg ud af bussen fik jeg straks øje på en kvinde, som kom løbende hen ad cykelstien med en tvillingeklapvogn foran sig og et lidt større barn løbende ved siden af. Kvinden lavede fagter til chaufføren, som venligt blev holdende og lod dem komme med bussen. Nysgerrig som jeg er, tror jeg at jeg kom til at kigge lidt vel rigeligt; måske for at sikre mig, at de kom vel ind i bussen, alt imens jeg gik mod fortovet.

Jeg kunne genkende lyden af bussens hydraulik, der indikerede at de snart var klar til at køre og jeg kunne med ro i maven gå videre, da jeg pludselig fik jeg øje på en iphone, der lå på fortorvet lige for fødderne af mig. Jeg kiggede op mod bussen, som nu havde lukket dørene helt i og var på vej ud fra kantstenen. Hurtigt samlede jeg telefonen op og forsøgte at løbe efter bussen og vinke med telefonen, men uden held. Ingen så mig.

Derfor besluttede jeg lynhurtigt at bede facebook om hjælp; for hvis der er noget facebook kan, så er det at sprede ordet! Som sagt så gjort og halvandet minut senere havde jeg uploadet en film, i hvilken jeg viste telefonen frem og beskrev hvor jeg havde fundet den og altså bad om hjælp til at finde den retmæssige ejer af den. For det ér da for irriterende, at miste sin telefon!

I løbet af ganske kort tid, var opslaget blevet delt et utal af gange og kommentarerne var begyndt at rulle ind, da jeg hæftede mig ved en genganger.

“Det er virkelig god stil” var der flere som skrev og selvom jeg da blev glad, fordi nogen er så søde at give mig den slags skulderklap, så blev jeg på én eller anden måde også lidt ærgelig, for selvfølgelig vil jeg gerne finde ejeren af den telefon og der er i min verden overhovedet ikke andet at gøre, end at være ærlig og gøre sit bedste for at hjælpe dén, som har mistet sine ting, ligesom jeg da virkelig håber, at andre ville gøre det samme for mig.

Jeg er selvfølgelig klar over, at der findes skruppelløse tyveknægte, men min umiddelbare tese er dog, at det alligevel er de færreste af os, som med vilje ville frarøve andre deres ejendele med fuldt overlæg. Og altså, hvis man ikke ville gå hen og stjæle en telefon ud af baglommen på en anden, så vil man vel heller ikke stjæle den, bare fordi den ligger på fortorvet, tænker jeg.

Jeg vil i hvert fald ikke og jeg håber virkelig ikke at jeg er mere end bare almindeligt “god stil” for jeg synes ærligt talt bare at jeg har gjort det eneste rigtige 🙂

Især nu, hvor ejeren faktisk allerede er blevet fundet! Det viste sig, fuldstændigt som jeg havde forventet, at det var kvinden der havde løbet efter bussen, som havde tabt telefonen. Hun havde vist endda haft lidt en lortemorgen med et tandlægebesøg, en nyfødt og en fire-årig og fand’me som om hun ikke tabte sin telefon også.

Hendes telefon, som jeg altså netop har afleveret til hendes ven Peter, der lige har været her hos mig i Andedammen for at hente den. For selvfølgelig skulle hun have den tilbage, på den ene eller den anden måde.

img_5299

… Og til alle jer, der foreslog at jeg skulle indlevere telefonen til politiet, så var det naturligvis min plan, hvis ikke jeg selv kunne finde ejeren i et snuptag. Jeg havde slet og ret bare ikke tid til at smutte forbi stationen, lige da jeg havde fundet telefonen, fordi det skete bedst som min arbejdsdag var gået igang. Derfor besluttede jeg altså lynhurtigt at lave videoen til facebook i stedet og heldigvis for dét, for nu viste det sig jo, at politiet slet ikke behøvede at bruge ressourcer på dét.


Som noget helt andet, vil jeg slutte af med – som en service, hvis det skulle være relevant for nogen – at gøre opmærksom på, at der KUN i dag og i morgen, 2.-3.marts, er 15% rabat på alle nyheder fra Angulus og Mini A Ture, med rabatkoden cana15 lige HER, hvis man shopper for mindst 599.- (reklamelink) Det er trods alt værd at tage med, hvis man alligevel skal ud og købe sandaler og sommertøj til børnene, ik’?

Skriv din kommentar

Kommentarer (9)

 1. Selvfølgelig skal man forsøge at sørge for en tabt telefon finder hjem til ejeren igen – om ikke på anden måde så ved indlevering på hittegodskontoret hos politiet. Det er da en borgerpligt. Ikke at gøre det ville være virkelig dårlig stil.

 2. Jeg var en af de mange, der skrev “go stil”. Slet og ret fordi jeg mener, at det er go stil. Ment som et skulderklap til dig, fordi du gør noget for at finde ejeren.. Naturligvis er det, det helt rigtige at gøre – forsøge at finde ejeren, men blot fordi det er det rigtige at gøre, kan man jo godt lige få et skulderklap med på vejen alligevel 😉
  Fedt ejeren er fundet – hurra for Facebook 🙂

  1. Og hvor er du dog sød for at give mig dét skulderklap. Tak <3 Jeg er selvfølgelig glad for at du og andre på den måde er så søde overfor mig, jeg ønsker bare at pointere, at jeg vitterligt håber og tror at de fleste andre ville have gjort det samme – eller noget i den stil, i alle tilfælde 🙂

 3. Når du spørg på den måde virker det som du “bare” fisker efter ros !
  tror at 99% ville forsøge at finde ejeren

  1. Hvor er det sjovt du har det sådan, for jeg synes faktisk nærmest at jeg gør det modsatte. Jeg siger jo netop at min indsats ikke var andet end hvad jeg håber og forventer at alle andre også ville have gjort.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven