mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Skal vi lige snakke lidt om hvad pokker der sker i Odder?

Hvis nogen havde spurgt mig for ti år siden hvad pokker der foregik i Odder, havde jeg formentlig hårdnakket påstået at der ikke skete noget i Odder, da det eneste Odder jeg kendte til, var et dyr, som jeg konsekvent forvekslede med en bæver. Sidenhen er jeg dog blevet klogere, for jeg skal lige love for, at det tyder på at der er en helt særlig form for stjernedrys i den lille jyske by, Odder.

Jeg er selv født og opvokset i Sønderborgområdet og jeg skal gerne være den første til at indrømme at jeg selv – især i mine teenageår – ind i mellem forbandede mine forældres valg om geografisk placering et langt stykke, fordi jeg var overbevist om at det selvfølgelig ville være meget bedre for mine stjernedrømme – som jeg i øvrigt tror jeg havde til fælles med de fleste andre teenagere både dengang og nu – at bo i København. Men men men, der begynder altså at tegne sig et mønster for mig og når nu vi alligevel er ved det der med at snakke om ophav og jyske byer, som jeg skrev lidt om forleden, skal vi så ikke også snakke lidt om, hvad pokker det egentlig er der sker i Odder?! Jeg mener, de må jo komme ét eller andet helt magisk i deres drikkevand eller noget i dén dur, når de sådan med ét, kan spytte nogle umådeligt store og spritnye talenter ud af det pure ingenting.

Den første jeg vil fremhæve er selvfølgelig Esben Smed, som jeg for nyligt nævnte i forbindelse med min anmeldelse af Aminas Breve, som jeg havde været en tur i biffen og se. Kæææft, hvor er han god, altså! Egentlig synes jeg faktisk, at vi, den beskedne størrelse på populationen i vores lille land taget i betragtning, har nogle virkeligt gode skuespillere her i Danmark, men jeg må sige, at Esben Smed, giver samtlige af dem vi ellers plejer at hylde, kamp til stregen. Jeg har sjældent set nogen præstere som ham – og så er han altså “bare” en Odder-dreng. Okay, måske er han ikke sådan helt ny på det store lærred, men hvis man nu, som jeg, ikke har set Bedrag, så er han altså ny!

En anden, der til gengæld nærmest er så ny som de overhovedet findes, er Morten fra x-faktor. Han er formentlig den, i hvert fald når det kommer til den tekniske kunnen, absolut dårligste sanger i programmet, men til gengæld nok dén med den vildeste stemme og den sødeste fremtoning på skærmen. Fra Odder. I ved, han minder mig nærmest sådan en lille smule om Danmarks svar på Paul Potts, bare i en lidt pænere udgave; og så er han altså – også – fra Odder.

Byen over stjernetalenterne, tilsyneladende.

Byen med stjernerne, hvor det netop i dag også er gået op for mig, at min all-time-favorit-jeg-er-klog-på-familier-og-børn-person, Jesper Juul også er fra. Jesper Juul, som i min optik er ét af de klogeste mennesker her i landet. Fra Odder!

Dér hvor jeg dog for alvor blev overbevist om Odders stjernepotentiale var, da jeg forleden ivrigt fortalte Thomas om, hvor imponeret jeg havde været over Esben Smeds skuespilpræstation, og hans første bemærkning var: “Nåmen, det er jo bare Esben. Ham har jeg da spillet i band med!

I Odder, selvfølgelig. For ja, min mand er faktisk også fra Odder.

Ergo må man vel nærmest med rimelighed kunne konstatere, at der simpelthen foregår ét eller andet helt særligt i Odder og om det er én af de lokale børnehavepædagoger, stemningen i gågaden, drikkevandet eller noget helt andet, der gør den lille forskel, aner jeg ikke, men noget må det være! Måske er det også derfor Julie Berthelsen flyttede dertil sidste år? Well, man kan selvfølgelig heller ikke fortænke hende i det.

Så nu siger jeg det bare lige, ik’? Hvis I gerne vil være noget indenfor musikken (som man siger), så kunne det være at I skulle overveje Odder. Jeg mener, Esben, Morten, Jesper, Thomas og på sin vis også Julie – det kan skis’me da noget for sådan en relativt lille by, tænker jeg.

… Så svinger jeg også gerne ind forbi til kanelsnegle – eller macarons, hvis nogen føler for at begive sig ud i den slags – og kaffe, næste gang vi besøger svigermekanikken derovre 😀

img_5428

Skriv din kommentar

Kommentarer (32)

 1. Hvor er det her indlæg sjovt at læse. Min mand og jeg kigger netop på hus i Odder, og det helt uden at kende til al stjernedrysset, men bare fordi den ligger så tilpas tæt på Århus til at man kan arbejde der, men langt nok væk til at man kan betale for huse, selvom man er nyuddannet 😀 det er sådan en fin by!

 2. Hm. Hvem er det der siger at man ikke kan blive til noget hvis ikke man er født i en storby? Det er vist en fordom om danskerne.

 3. Ja Sofie Linde er også fra Odder. Ikke at forglemme håndboldstjernerne, dem har vi produceret mange af: Thomas Mogensen, Louise Pedersen, Kristoffer Laursen, Nikolai Pedersen osv.

 4. Du siger bare til.. Der er altid kaffe på kanden og en trøffel fra fryseren næste gang du er i Gylling. Om ikke andet en stor indbydende have med leg til drengene.. Skriv endelig!!!

 5. Hey, dejligt indlæg 🙂
  Sofie Linde
  Jens Jørgen Spottag
  Begge fra Odder
  Thera Hoeymans bor også i Odder.
  Og Odder Barnevognen er fra – Odder 😉
  Yeah. Her er bare mega fantastisk.

 6. Jens Jørgen Spottag kommer også fra Odder. Tidligere fodbold Palle Sørensen spillede i AGF og Viborg er også fra Odder. Roer Juliane Elander Rasmussen er også fra Odder 🙂

 7. Jamen – Vi kan skam noget her i Odder. Vi er lidt ud over det sædvanlige – faktisk #RetOK når det kommer til stykket.

  Nu handler din blog om kendisser indenfor skuespil- og sangkulturen, og det er rigtig fint. I den forbindelse skal vi huske Madam Bach, som er verdenskendt med sit børneteater. Derudover vil jeg da lige fremhæve et par forfattere også.

  Vi kan starte helt tilbage til før århundredeskiftet, hvor St St. Blicher havde sin gang i Over Randlev og Norsminde, og så skynde os at springe frem til nogle af nutidens forfattere som i min optik er værd at fremhæve. Det kunne være tvillingerne Morten og Søren Ellemose og ikke at forglemme Lone Vitus.

  Indenfor kunsthåndværk er der et utal af fantastisk dygtige kunstnere og håndværkere, så listen kan meget hurtigt blive meget lang. Meeen… Det kunne faktisk være sjovt at lave den…

 8. Og vi kan da også lige nævne skuspiller Jens Jørgen Spottag også født og opvokset i Odder. Og journalisten Pedro = Odder dreng. Cykelrytter Niels Fredborg kommer også herfra. Så jo der er nok noget godt i vandet eller i luften over Odder.

 9. Michael Mildahl, (alias Bond), der røg i x-factor 5 chair, er pedellen fra Skovbakkeskolen s søn. Naturligvis fra Odder 🙂

 10. Vi skal da også nævne Juliane elander. Alletiders bedste kvindelige danske roer. Ja fra Odder. Samt vores alle sammens nye folkelige DR studievært. Sofie kunde Lauridsen. Odder.
  OFF topic. Vi har Danmarks bedste, og næststørste Kvickly. Jov Jov der sker skam noget her i Odder. Det er da ret ok😊

 11. Tror sq jeg har drukket fra den forkerte hane i de 29 år jeg boede der 😂😂😂. Til gengæld var jeg så priviligeret at have nogle gode snakke med din kære mand dengang.

 12. For en del år siden havde vi også racerkører Preben Kristoffersen.
  De to unge mænd der kørte til Paris på løbehjul og samlede penge ind til ” kræftens bekæmpelse” kommer også fra Odder.

 13. FYI, Rene Mammen, som er ejer af restaurant Substans i Aarhus (1 michelin stjerne) er også fra Odder 🙂

  Os fra Odder kan lidt af hvert!

 14. Julie Berthelsen, X-Factor og Thomas Buttenschøn……
  Stjernedrys over Odder.

  Det er store tider vi lever i ?

  Respekt for alle de som gør noget ved det og skabe sig et navn – uanset hvad de brænder for…
  Jeg har måske et lidt andet fokus og finder at Karen Jeppesen (godt nok Gylling) burde være den absolut første man tænkte på, når man mentalt bevægede sig ind i Odder Kommune…. Hvis I ikke har hørt om Karen Jeppe, prøv Google. No offense, men det er sgu’ noget lidt andet end X-Faktor ? Og så er jeg også mere imponeret over Kvickly Odder (er nævnt allerede, I know..) og det som Jens Skovhus startede og som Arne Sørensen så flot har videreført. Megavin, som er en Kvickly Odder opfindelse – og sælger 250.000 flasker vin om året – en MEGA-Succes….
  Og Odder Golfklub, som er en af de mest veldrevne og attraktive klubber i landet, et hjertebarn af Jens Skovhus.
  Jeg arbejder ikke i Kvickly Odder og har ikke nogen speciel relation til denne. Jeg bliver nok bare mere inspireret af af det, som ildsjæle – i både ledelse og “på gulvet” skaber sammen, end det faktum at en TV-vært er opvokset indenfor kommunegrænsen….

  God mandag !

 15. Odder rocks – og oplandet rocker med! Der er en spirende Cold Hawaii-Feel over oplandsbyerne i disse tider. De vil frem, der er handle- og drivkraft og det er sørensuseme inspirerende at være en del af! ❤

  1. Spændende Ulla Maria 🙂
   Jeg kan også mærke fornemmelserne af, at vi i oplandet er begyndt at røre på os. Jeg tænker jo, OPLANDET og ODDER BY – Vi er HINANDENS FORUDSÆTNINGER… 🙂

 16. Odder er helt sikkert en dejlig by – og jeg kan godt se at der har været en del stjernestøv, men… ligeså vel som man kan snakke om hvad det er der sker i Odder – så kan man også snakke om mange ting der IKKE sker i Odder 😉

  1. Hmmm Camilla…
   Dit opslag inviterer til en kommentar. HVAD er det, DU synes, der skal ske i Odder? Du kan jo selv have stor indflydelse på det, ved at deltage aktivt og komme med forslag…

 17. Ja det er lidt sindssygt som der sker ting og sager med folk fra Odder Ciry. Gik også i samme skole som Esben og Thomas, og var en del af The gang som Thomas begik sig med. Vi snakkedecalle altid om at Thomas sku nok blive til noget stort. Da jeg så, efter en længere periode i Spanien på ca. 4 år, flyttede til Dk igen så fandt jeg ud af at der sku blev noget om snakken. Ja og så er Gylling jo hans hjemstavn, og nu er jeg sku endt med at bo her;-) ku jo være der er noget stjernestøv i vandet herude tilbage til mine døtre;-)….. Ha ha…. Ej det er sku en hyggelig by herude. Godt fundament til børn der vokser op, så der må sørme også være noget om at Gylling City rocks.

 18. Odder musikskole har måske en finger med i spillet? Der går i hvert fald nogle knaldgode elever 😊 Og så synes jeg, at I skal svinge ind forbi Hundslund næste gang og hilse på i min lille butik med musikinstrumenter til børn ☺ Det er helt sikkert kaffe på kanden, og man må gerne tage en solo på næsefløjte, hvis man har lyst!

 19. YAY Odder..Det er nu en dejlig by. Selvom jeg ikke kunne komme hurtigt nok væk, da jeg blev 18.
  Nu kan jeg lege gammelmor og se tilbage på min tid i Gylling fritter, hvor vi spillede en masse musik.På Odder gym hvor vi spillede en masse musik.
  Odder og opland, kunne bare noget, hvilket den helt sikkert stadig kan.

  Ha en god solskinsdag

 20. Dejligt med den positive omtale. Og ja der sker meget. Flere musikskoler med talentfulde børn og unge, flere friskoler med energiske og ansvarlige voksne, flere kunstnere … energien, talentet og ideerne er der … og det på trods af at kommunen er den kommune i DK der bruger næstmindst på kulturen

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven