mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Hvem er den populære pige i klassen egentlig?

pc064843

Jeg har aldrig været den populære pige i klassen og jeg har ofte igennem mit liv følt mig alene og ikke-god-nok til de andre og i årevis anede jeg – som jeg skrev lidt om HER – ikke hvordan pokker jeg skulle tage mennesker ind i mit liv. Til gengæld kendte jeg hende godt, hende den populære. Både i folkeskolen og i gymnasiet var hun den søde, dygtige og smilende pige, som kom fra “det gode hjem” med imødekommende familier og styr på lektierne. Hun var hende alle kunne lide og som kunne lide alle – og så var hun hende som jeg i smug af og til ønskede mig at være. I hvert fald at være som.

Hun var den ordentlige pige.

… Men det er selvfølgelig også snart 25 år siden jeg startede i skole og der er øjensynligt sket virkelig meget siden. I hvert fald når det kommer til, hvem den populære pige i klassen er.

Som én af mine guilty pleasures, følger jeg af og til med i Paradise Hotel – som er lige dele fantastiske produktioner og tåkrummende scener med unge mennesker, som knalder på tværs, stikker hinanden i ryggen og giver en stor fed fuckfinger til moral, til fordel for det tilsyneladende altopslugende spil – hvor jeg for et par dage siden blev totalt paf over, hvem der, af de andre deltagere, blev valgt som hotellets mest populære pige.

Hun var nemlig alt andet end den ordentlige pige, som jeg kendte fra min skoletid.

Sjov, måske. Sød, garanteret. Men også i dén grad bagtalende, led og langt, langt over det rimelige når det kommer til sin “seksuelle frigjorthed”, som hun pakker det ind i, når hun gentagne gange onanerer for åben skærm og til frit skue for de andre deltagere.

Jeg synes det er helt okay at kvinder onanerer og det vil jeg gerne være med til at vise” siger hun med et seriøst smil til kameraet og jeg kaster en lille smule op i munden over det.

For selvfølgelig er det okay for kvinder at onanere, men det er fand’me da ikke okay at skulle delagtig gøre alle mulige andre i det, medmindre de har lyst til at være med. Der var for eksempel en scene med hende engang, hvor hun og en række andre deltagere var lænket sammen med håndjern og hun simpelthen var nødt til at onanere så meget, at hun altså – imens hendes hånd var lænket til en andens – lige scorede sig en orgasme under et lagen. I rum med jeg-husker-ikke-hvor-mange-andre. På TV.

Hvordan fanden er vi kommet dertil? Hvordan kan det være populært at være så grænsesøgende, dramatisk, bagtalerisk og selvfed, når det jeg husker fra de populære piger i min skoletid, var det komplet modsatte?

Jeg bliver simpelthen så ked af det på den unge generations – og på vores børns – vegne, hvis det er dén virkelighed de skal vokse op i. Hvis pigerne tror, at de skal udbasunere deres seksualitet for at være frigjorte og populære, som de ser det på tv. Hvis de tror, at de skaber gode relationer ved at have sex ved førstgivne lejlighed og hvis de tror, at de skal skide hul i andres følelser til fordel for hvad der lige nu føles bedst for dem.

Generation Paradise Hotel? Nej tak. 

Det er selvfølgelig dejligt at vi i højere grad i dag end for 50 år siden er blevet mere seksuelt frigjorte og jeg kan kun give min applaus til, at det efterhånden er helt gængs viden, at kvinder naturligvis også har en seksualitet, ligesom mændende; at vi kvinder har retten til vores egen krop og vores egen seksualitet. Selvfølgelig. Men ligeså vel som at jeg forsøger at lære mine børn, at de ikke må smide bukserne hverken ved middagsbordet eller i køen i Netto, så forventer jeg faktisk også lidt det samme af voksne mennesker. At de holder deres seksualitet indenfor det rimeligt private rum. For det er faktisk dér jeg synes det hører hjemme. Det er for mig noget intimt og privat og det kan jeg ærligt talt ikke se, at der er noget i vejen med.

Og netop derfor bliver jeg så mega forarget, når den evigt grænsesøgende og seksuelt udbasunerende pige i Paradise Hotel, bliver kåret som den mest populære, for så må det jo for pokker betyde, at hun er dén de andre ser op til og den de – i momenter i hvert fald – gerne vil være lidt mere som. Hun er den, alle de unge piger, som sidder klistret til skærmen hver eneste aften, gerne vil være og den der er med til at sætte standarden for, hvordan unge piger skal begå sig. Både personligt og seksuelt.

Og hvis der er noget jeg synes dét er, så er det et kæmpe skridt tilbage for den kvindekamp, som vi netop i dag hylder verden over.

For helvede piger, I er meget mere værd og hvis det er dét der skal til for at være den populære pige i klassen, så kan jeg ikke andet end at opfordre til at springe over og sige “ellers tak“. Det er fair nok, at der findes nogle forskruede unge mennesker, som dem vi ser i Paradise Hotel, men det må aldrig blive standarden. Det handler ikke om, hvem der tør være vildest, selvom jeg selvfølgelig godt forstår fristelsen. Vi er nødt til at respektere os selv først og jeg lover jer, at den sande frigjorthed ligger i vores integritet; når vi ved – og tør stå ved – hvem vi er, uden at lade det gå ud over andre og deres følelser og personlige grænser. Vi skal være ordentlige og vi skal kræve vores ret både til at være frigjorte og til at være private.

… Og selvfølgelig er man hverken et bedre eller et dårligere menneske, fordi man knalder på første date.

Skriv din kommentar

Kommentarer (24)

 1. Ja! For helvede, ja! Jeg havde det på samme måde omkring menstruation=kvindeligheds-debatten der på et tidspunkt var i medierne. Det synes jeg også er privat. Og ja, jeg bliver lidt selvbevidst når jeg skal købe bind og kondomer i netto eller p-piller på apoteket. Og det synes jeg egentlig er okay. På samme måde lærer daginstitutionerne vores børn, at man gerne må pille sig “dernede”, men man skal lige vente til man er færdige med at spise sin rugbrødsmad og kan gå et sted hen og være alene. Ligesom man lige vasker hænderne hvis man har pudset næse, og skal give hånd til nogen. Almindelig høflighed. Det der eksempel du kommer med, har intet med kvindelighed at gøre. Det ville sgu være lige så klamt hvis en fyr onanerede for åben skærm. Ja undskyld mig. Det er bare grænsesøgende.

 2. Super indlæg 🙌 Det er så godt skrevet Cana, du skriver det som os andre eller i hvertfald jeg tænker 🙏

 3. Amen – Jeg føker mig ligefrem religiøs og tæt På jomfruelig, når man har set et enkelt afsnit. Hvor I alverden er hendes forældre henne? Og hvordan er det kommet så langt ud?

 4. Du spørger hvordan det er blevet populært at være sådan?? Fordi folk gider at se på det lort. Blev der nu ikke tændt for sådanne lorte programmer så blev de heller ikke sendt, og så var man heller ikke nød til at spille så dum som de gør på tv! Lad vær at se noget du ikke støtter, og undgå tillige et forhøjet blodtryk. Folk som dem i paradise eksistere så længe andre tænder for tv’et!

  1. Jeg forstår godt hvor du vil hen med din kommentar, men som jeg også skriver, så synes jeg faktisk at det er ret godt tv! Jeg kan bare være bekymret for, om de unge mennesker der er derinde, ender med at blive rollemodeller for alle vores unge mennesker – for SÅ er det sgu noget forbistrende lort, for at sige det rent ud.

 5. Jeg forstår virkelig godt din bekymring og frustration over den unge generations idealer – eller i hvert fald dem, der bliver rullet ud for næsen af dem i et populært realityshow som Paradise Hotel. Men jeg nærer simpelthen sådan et håb til, at den unge genereation sagtens kan sortere i mediernes fremstillende forskruede værdier. Jeg tror og håber, det er de færreste, der synes, at hun er “sej”. Tak for dit indlæg, Cana. Det fik i hvert fald mig til at reflektere og komme til tasterne.

 6. Kære Cana. Det er simpelthen så godt brølt og jeg er fuldstændig enig med dig. Den Paradis generation er simpelthen hovedrystende og dybt skræmmende idet der er så mange ” børn” der ser op til det univers.

  1. Præcis! Det kræver i hvert fald at vi som forældre virkelig kommer på banen og får snakket med vores børn (altså, de børn der er så store at de ser Paradise Hotel) om, at deres adfærd derinde, ikke er acceptabel ude i virkleigheden!

 7. 40 år og trofast PH seere – ja det er mig 🙂 Jeg er helt enig i dine betragtninger om båd pigen og generationens udfordringer. Men lige netop den titel, som hun fik vil jeg ikke ligge søvnløs over. Deltagerne er taktiske og et valg af én person kan lige så godt være pga et fravalg af en anden!

  1. Det er jeg selvfølgelig helt med på – men jeg er ikke sikker på, om de helt unge der ser programmet er med på det :-/

 8. Jeg kunne ikke være mere enig med dig, i det du skriver!
  Den “populære” pige i paradise hotel er ihvertfald heller ikke samme type som det var i min folkeskole. 🙂

 9. Enig. Jeg ser ikke PH som de forkorter det!
  Da for mig er det ikke underholdning. Min datter på 12 år må ikke se det, da jeg mener det er tv der gør en dum. Håber de unger som ser PH tænker selv for det gør de bestemt ikke på hotellet 😱
  Jeg får det fysisk dårligt når de viser klip af udsendelserne på tv. Få jer et normalt liv….
  I dagens Danmark skal man helst være ung mor og udstilles som dårlig mor på tv eller knalde alle i huset/hotellet for at blive kendt.
  Håber vi snart får et pogram der hedder “De seje studerende” eller ligende. For det ville være fedt at de 10-16 årige på gangene i div. skolerne talte om fremtidige uddannelse og ikke store patter og orgasmer for åben tv 😡

 10. Hej Cana 🙂
  Jeg har nu fuldt din blog i godt et år, og er helt vild med den og dig!
  Som en pige på 17 år som lever i generationen vil jeg gerne skrive tak! Tak fordi at der er nogle som ser dette og anerkender at det er okay at der er unge som mig selv, der ikke bare giver sig selv til den første og den bedste, men venter til det føles rigtigt og man selv er helt med. Jeg ser selv Paradise Hotel, dels fordi det er underholdende og dels fordi at alle andre ser det, men jeg synes også det er en helt vildt ærgerlig udvikling og jeg krummer tæer hver eneste gang hun onanere for åbent kamera, jeg forstår simpelthen ikke at man kan få sig selv til det. Der er desværre rigtig mange af mine veninder/unge medmennesker som synes hun er ret sej og derfor bliver alt for lette at få fat i når de er til fester, de laver så meget lort de fortryder igen og det er bare så skide ærgerligt for os andre unge piger som har nok respekt for os selv til at sige fra men det er bare super ærgerligt. Ikke for at gøre mig selv hellig men jeg tror bare det jeg prøver at sige er at jeg er helt enig og at det er super trist.
  Knus og hils dine skønne lækre drenge! Xxx

  1. Hvor er du sød og klog, Freja! Tak for en virkeligt dejlig kommentar! Heldigvis, for en pige som dig, synes jeg slet ikke det er ærgeligt at andre stikker helt af og overskrider både egne og andres grænser. Hvis du bare gør, som du føler for, så skal det hele nok gå alligevel 😀 Kram!

 11. Jeg er i bund og grund enig med dig. Men jeg tror bestemt ikke, hun blev kåret som den mest populære, fordi hun er det. Det var ren taktik. I virkeligheden, ville de sgu ikke gide hende og hendes ekstreme selvpromovering:
  Og nu vi er ved det. Så er jeg så fuldstændig enig med dig i, at det på ingen måde er en acceptabel opførsel. I ligestillingens navn kunne man jo passende spørge: Hvordan havde vi reageret, hvis det havde været en af de mandlige deltagere, der absolut måtte onanere, mens han lå lænket til de andre -og i det hele taget bare måtte gøre det hele tiden og tale om det hele tiden…
  NEJ tak siger jeg bare. Både til piger og drenge, der har så stort et behov for at vise sig selv frem…(bogstavelig og billedligt talt…)

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven