mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Fra deleværelse til hver sit?

img_5396 annonce

Allerede da jeg var gravid med Peter, proklamerede Jens, at de altså skulle dele værelse de to og selvom vi dengang rent faktisk boede i et hus på 250+ kvadratmeter, så blev det altså sådan fra start. Okay, i begyndelsen sov Peter selvfølgelig i sengen hos mig, men det hed sig, at det nu var børnenes værelse og jeg glemmer aldrig hvor stolt Jens var, første gang han og Peter skulle sove derinde sammen.

Det har virkelig været fedt med deleværelse og især, da vi flyttede tilbage til København i en lille lejlighed, var det selvfølgelig dejligt, at drengene altid har været vant til at dele værelse, da jeg ellers mistænker, at det kunne have afstedkommet nogle sure miner at skulle bo på samme værelse i den nye lejlighed. Drengene har været glade for at dele og vi har kun sjældent oplevet problemer med at de har vækket hinanden om natten og den slags, men til gengæld begynder vi nu at mærke, at især Jens, gerne vil have lidt mere privatliv.

Han fylder seks år til sommer, hvor han også starter i skole og helt ærligt, så synes jeg sgu det er fair nok, hvis han gerne vil have sit eget værelse. Ikke at det er et must, men nu hvor vi faktisk havde muligheden for at etablere et lillebitte værelse mere i lejligheden, så har vi altså gjort det. Eller rettere, vi er igang, for der mangler altså stadig en lille smule spartel- og malerarbejde, inden det sjove for alvor kan gå igang.

Det er selvfølgelig ingen hemmelighed, at jeg synes det er skønt, når der sker ombygninger i lejligheden, fordi det betyder, at jeg kan få lov til at bruge en masse tid og energi på, at få indrettet noget nyt og lækkert – og det elsker jeg!

Indtil videre har drengene en køjeseng magen til denne, som vi købte på udsalg hos IDEmøbler sidste år, og som vi har været rigtigt glade for, men som vi naturligvis kommer til at skille os af med, når de skal have hver deres værelse. Sådan en krabat fylder trods alt lidt mere end en enkeltseng – og altså så meget, så det ingenlunde er lykkedes mig at tage et bare nogenlunde anstændigt billede af den, fordi jeg simpelthen ikke kan komme langt nok væk med kameraet, så I bliver nødt til at tage mig på mit ord 🙂

I det nye værelse – som er endnu mindre – overvejer vi enten en hel- eller halvhøj seng. En helt høj seng, som denne, giver lidt mere gulvplads og mulighed for måske at sætte et skrivebord ind under, men til gengæld er det kun Jens der kan bruge sådan én og så er han “tvunget” ind i det lille værelse, selvom det nok primært er ham, der kommer til at bruge sit eget værelse de næste par år, og derfor tænker jeg at det måske er bedre med den halvhøje, som denne, til Peter, som formentlig alligevel leger mest i stuen i en hel del år endnu. Så er der godt nok ikke plads til skrivebord under, men til gengæld masser af opbevaring.

idemoebler

Hvad gør I, der også har små værelser? Alle løsningsforslag modtages med kyshånd!

Uanset hvad vi ender med, tror jeg at det bliver pissegodt, når drengene får hver deres værelse og jeg tænker, om ikke andet, at en inspirationstur i én af IDEmøblers 36 butikker, måske kan give os lidt bedre indtryk af, hvor lidt eller hvor meget de enkelte senge fylder. Så bliver kunsten bare at overbevise drengene om, at det ikke er en god idé med en rutschebaneseng, som de var helt oppe at køre over, sidst vi var derude. Men dét er der altså ikke plads til.

What to do?

Hvis I har lyst, kan I tilmelde jer IDEmøblers nyhedsbrev HER (hvor jeg i sin tid blev tippet om køjesengen på tilbud) og se hele deres udvalg af møbler og boligtilbehør HER

Skriv din kommentar

Kommentarer (18)

 1. Nu har vi ikke problemet med de små værelser, selvom vores drenge dog deler værelse, men jeg vil klart gå efter en helhøj seng, som vil skabe gulvplads på værelset. Vi har en fra ethjem.dk, som vi kan lave om til køjeseng når lillebror skal ud af tremmesengen og tilbage om til enkelt-senge når de engang skal have hver deres værelse 🙂

 2. Ikea har 3/4 helhøje senge – ret fede hvis du spørger mig 😊 Byg selv evt ovenpå kommoder. Også en rigtig fin løsning. Eller en stor spånplade under loftet til dobbeltseng. Byg trappe af kommoder……

 3. Vi har en flexa, som lige nu er halvhøj. Den kan senere laves hel-høj med skrivebord under, eller den kan laves til en køjeseng hvis drengene skal sove sammen på et tidspunkt. Den fylder egentlig det meste af værelset, men alt legetøjet kan være nedenunder så der er ok.

 4. Mine drenge har begge små væresler, og den yngste har halvhøj seng (fra Ikea mener jeg) med plads til opbevaring indenunder og den ældste (6 år) har en boksmadras med ben, som kun lige kan stå på tværs for enden af værelset. Det optimale havde nok været en helhøj seng, men fordi værelset kun er 2,07 bredt og vinduet er sidder for meegt i midten af rummet var det simpelthen ikke muligt uden den kom til at dække for vinduet. Pt fungerer det super godt.

 5. Min datter på snart seks har en halvhøj seng. Hun elsker at kravle op og ned, men pladsen under sengen bliver aldrig brugt.
  Vi har desuden lige givet hende et skrivebord – og det er et hit!

 6. MIne drenge delte også værelse de første tre år. Da de fik hver deres værelse synes de helt sikkert at det var fedt, men de sover helst stadig sammen og der er satme ikke meget der får mit moderhjerte fyldt op med brusende kærlighed som at finde dem arm i arm om morgenen <3

 7. Vi har tidligere haft en halvhøj seng, men pladen under blev aldrig brugt. Nu har vi (min mand) selv bygget et høj seng, med et selvbygget skrivebord under. Til skrivebordet har vi brugt kasser fra Trævarernes Udsalgsfabrik i hver side og så en plade over, så der er plads til benene i midten. Det har været en genial udnyttelse af plads, da der er plads til opbevaring under bordet, og et bord som er hele sengens længde med masser af plads til LEGO opstillinger, malerbøger, tegneredskaber osv.

 8. var selv vild med min høje seng da jeg gik i de små klasser, jag havde så hule under.
  selv tænker jeg derfor hel høj er bedst.
  Du kan evt købe en lav seng som kan laves til højseng med tilbygning hvis en af dem ikke er klar, men tænker som 6 årig er de fleste klar til den høje seng.

 9. IKEA har en seng med et skrivebord indbygget nedenunder. Det er ret smart og min søn er super glad for den

 10. Min datter fik en højseng, for at kunne udnytte pladsen bedst muligt. Den brugte vi ikke længe, for hun er en meget varm pige, og kogte om natten. Vi købte i stedet en seng der kun var 80 cm bred fra ikea, med 2 store skuffer under, og som kan blive til udtræksseng – når der er overnattende gæster.

 11. De halvhøje senge fungerer bare super godt. Under har vi delt op, sådan at der både er opbevaringsplads og også et hyggehjørne med madras og happylights. Børnene elsker den lille hule under sengen. Vi har et lille forhæng, de kan hive for, når de vil lege med hulen.

 12. Vi har en halvhøj seng. Begge unger har brugt den, og det har ALDRIG fungeret. eller jo de elsker at sove deroppe, men rummet under kan hverken de eller jeg/vi finde ud af at udnytte. Det bliver (trods gode intentioner) bare fyldt med rod og nullermænd.Og det er en torn i øjet på mig fordi det ser virkelig sjusket ud…

 13. den yngste hos os har en halvhøj seng. Hun elsker hulen. Vi har sat en lyskæde på “loftet” og en lille hylde op der inde så der er bøger mm. Nogle gange trækker hun selv en folkemadres der ind og sover det. Men hun elsker det for det giver rum og hygge i et lille værelse. Vi har desværre ikke højde nok til en helhøj seng

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven