mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Det er din egen skyld

Han slutter med at råbe, det er fordi!

Hun starter med at brøle, det er forbi!

Verden går itu; det troede jeg ikke den kunne

Og jeg kan ikke mærke mere nu. 

Hvis det ikke er hans skyld

Og det ikke er hendes skyld

Så må det være min skyld at jeg har det, som en bamse uden fyld.

Indlandsisen smelter

vores iglo den slår revner

Det er som om min verden vælter

Og kærligheden kæntrer

Ja, når kærligheden kæntrer, er der intet jeg kan ændre

Jeg ville ønske det var vinter. 

Nu. 

Så jeg kunne krybe i hi

Indtil det hele er forbi. 

img_5620

Jeg har været til mange koncerter i mit liv og siden jeg mødte Thomas, har jeg også været til mange af de “samme” koncerter, når jeg har været med ham rundt på tour. Senest har jeg været med en del gange, når han og Carl Quist-Møller har spillet koncerter og fortalt historien om den lille brune bjørn Tofte, som vokser op i en isbjørnelandsby, sammen med sine forældre, som er skilt. Og hver eneste gang er det sket det, under den sang der hedder Min Skyld, som jeg har citeret fra ovenfor, at publikum – i stort set samlet flok – får tårer i øjnene. Nogle græder; både børn og voksne og jeg vil tro, at det er dem, som har skilsmissen helt tæt inde på livet. Den er så god!

Det er i det hele taget en virkelig fin historie, med nogle endnu finere sange og hvis I ikke allerede kender dem, så kan jeg kun anbefale jer at købe bogen HER (hvor sangene følger med på en CD) eller alternativt at lytte til albummet, som faktisk også fungerer fremragende uden bogen, på spotify HER.

Jovist, selvfølgelig giver det er langt bedre forståelse af sangene på albummet, hvis man kender historien bag – og især for børnene, hvis de kender bjørnene og har set de mange flotte illustrationer, som giver sangene ekstra liv – men det kan altså også noget alene, dét album og jeg har bevis for det, sgu!

Thomas er nemlig netop blevet nomineret til én af de mest anerkendte komponistpriser, Carl Prisen, hvor han med albummet Bare Kald Mig Tofte altså er nomineret til prisen “Årets komponist indenfor børnemusik”. Kææææft, det er sejt man!

Især fordi beskeden kommer i dag, dagen før Thomas’ fødselsdag, som hjemme hos os altid bliver fejret med sang, fordi der på selvsamme album er en fantastisk sang, som hedder “Imorgen er det din fødselsdag” som selvklart handler om den forventningens glæde man (især som barn) kan have dagen før sin fødselsdag.

I morgen er det din fødselsdag, Thomas og jeg er eddermamer stolt af dig! Og det er helt din egen skyld, at du er nomineret til en pris – fordi du er så mega sej. 

img_4437

Skriv din kommentar

Kommentarer (16)

 1. Helt enig! Så gode sange og så godt beskrevet fra et barns synspunkt. Den historie er så vigtig og god. Hvor er han sej – stort tillykke!

 2. Vi har så mega stor glæde at bogen og albummet herhjemme. Både mor og datter er vilde med det. 😊 Jeg har altid været kæmpe fan at Quist-Møller, og kombinationen af ham og Thomas er altså a match made in heaven, hvis du spørger mig. 😊
  Stort tillykke til din dygtige mand, både med fødselsdagen og nomineringen.. og så håber jeg, at jeg får mulighed for at opleve ham og Carl live igen engang. 😁

 3. Wouv, der fil jeg lige tårer i øjenene! Tillykke med din seje mand- og med verdens bedste og dejligste børnealbum! En super flot og så fortjent nominering!
  Vi eeeelsker Tofte hjemme hos os! Hører den på repeat i bilen, danser til sangene derhjemme- og taler om de dybere tekster, især ovenstående! Ikke fordi, vi har skilsmisse inde på livet, men min 5-årige har behov for forklaring og uddybning af ‘det dér med skyld’. Og så er vi i øvrigt også begyndt at høre fødselsdagssangen dagen før vores alles fødselsdage.
  Vi håber, der kommer flere koncerter, så vi også kan opleve det live!
  Tillykke igen 🙂

 4. Tillykke med ham og nomineringen! “Bare kald mig Tofte” er både dejlig musik og en fin historie. Vi er rigtig glade for begge dele❤

 5. Til alle der ikke kender til “Tofte” – skynd jer at købe bogen hvor cd’en er med. Vi kendte ikke til historien da vi var til deres koncert i Hjørring men vi blev grebet og vores piger på 7 og 4 elsker både historierne og sangene. Der er så mange gode og relevante emner i historien…Da mindste pigen blev 4 blev der også sunget Toftes fødselsdagssang efter hendes ønske.
  De er bare så fangende de sange. Vi er Tofte-fan 😀
  PS faktisk var det “Toftes skyld” at jeg stødte på din blog. Win-win
  Tak for en super blog.

 6. Herre Jemini (eller hvad man nu siger); Jeg var lige ved at tro, I var gået fra hinanden! 😳 Mine sarte nerver kan ikke tåle den slags! 😄
  Men tillykke til Thomas – med både det ene og det andet (og med, at I ikke er gået fra hinanden..) 😊

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven