mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Skal vi lige snakke lidt om… Toniah?

FOTO:  X-faktor, dr.dk

Sammen med hvad der synes som i hvert fald halvdelen af dem jeg er venner med på facebook, havde jeg i aftes plantet mig solidt i sofaen, midt imellem mine drenge, for at se X-faktor, som vi for en gangs skyld er begyndt at følge med i.

Det er jo med x-faktor som med alle mulige andre konkurrencebetonede underholdningsprogrammer at de er lette at hade, når man ikke ser dem og ufatteligt vanedannende når først man går i gang. Og jeg er altså addicted! Jeg er nødt til at se hvordan det går med Morten, Chili og Vkation, som efter i aftes er mine nye favoritter. Okay, Morten synger måske ikke i nærheden af ligeså godt som mange af de andre deltagere, men hold kæft hvor er jeg vild med at en fyr der er så ydmyg kan få lov til at få den oplevelse med.

Efter programmet faldt jeg, traditionen tro, i søvn sammen med drengene, for selvfølgelig at vågne op, megatidligt i morges, med god tid til at scrolle diverse sociale medier, hvor føromtalte venner på facebook tilsyneladende allesammen havde samme budskab: Ud med Toniah!

Ouch!

Til de af jer der ikke så programmet kan jeg lynhurtigt ridse op, at Toniah fungerede som en form for “hepper” backstage, hvor hun gav deltagerne en sidste peptalk lige inden de gik på scenen; noget der så vidt jeg ved, er et helt nyt tiltag i det ellers temmeligt traditionsbundne program.

Og ja, hun gav den gas og måske var det også lige i overkanten for os hjemme i stuerne at forstå, da hun greb én af Vkationdrengene om overarmene imens hun kiggede ham intenst i øjnene og spurgte “Er du der?“, men derfra og så til at voksne mennesker kommenterer med gloser som at Toniah var “kvalmende, træls, akavet, for meget, unødvendig og opstillet” er der i mine øjne temmeligt langt.

Faktisk så synes jeg at det var helt forfriskende at man som seer blev trukket en lille smule med ud bagved, for at få et indblik i deltagernes nervøsitet inden de skal ind på scenen, for det må alt andet lige, være skidehamrende angstprovokerende at skulle indtage dén scene, som ganske utrænet sanger foran et millionpublikum og dommere der potentielt siger at man var for dårlig til at fortsætte.

Jeg ved af gode grunde ikke hvordan Toniahs rolle overfor deltagerne i øvrigt er, men jeg mistænker, at hun – som hun så ofte gør – står for al koreografien og at hun er dén der hjælper deltagerne til at føle sig så godt tilpas som muligt på scenen og at hun derfor, selvfølgelig, også er dén der er allerbedst til at sige “Go get’em, Tiger!” inden de skal på scenen og jeg synes ærligt talt, at vi – familien Danmark, der ser x-faktor – skal tage os sammen og klappe hesten og være glade for, at vi faktisk får lov til at få den indsigt i hvad der sker bag de store scenetæpper, inden deltagerne går ind. Jeg synes i hvert fald det var stærkt og så håber jeg vitterligt, at vi i løbet af de kommende par programmer, når sceneprogrammet ikke længere er så stramt, får mulighed for at se hvordan Toniahs samarbejde med deltagerne rent faktisk er, udover lige i de afgørende fem sekunder inden optræden.

… Og tænk så lige hvis vi alle kunne have en Toniah der kunne gribe os om kæberne og fortælle os, at vi var super gode, lige inden vi skulle præstere ét eller andet stort? Ja, jeg ved selvfølgelig ikke med jer, men jeg ville elske det!

Skriv din kommentar

Kommentarer (13)

 1. Word!!!!! Det er så let at kritisere. Mon nogen har spurgt deltagerne om hvad de synes? Jeg tror faktisk hun hjælper dem i en mega nervøs situation!

 2. Word!!!!! Det er så let at kritisere. Mon nogen har spurgt deltagerne om hvad de synes? Jeg tror faktisk hun hjælper dem i en mega nervøs situation!

 3. Hej:)
  Jeg er helt med på Toniahs opgave og synes det er super godt de gør det… MEN det er helt vildt underligt, at vi er med under den øvelse/peptalk – det må også være svært at stå og holde fokus med et kamera lige op i hovedet – hvad er pointen så!? Vi var enige om herhjemme, at det er godt for deltagerne, men vi synes det var akavet vi var med til noget ret privat – derudover at dommerne får at vide de ikke har mere tid for derefter at vi skal se på Peptalken. Dog vil jeg sige, at min kritik intet har med Toniah at gøre, men måden man fra X-faktors side udstiller deltagerne.
  God weekend
  🙂 Cille

  1. Jeg er helt enig – disse peptalks var ikke for os at se, de var private. Måske gør produktionen på X-factor det bedre til næste fredag.

 4. HØRT!!! Og jeg hørte hende sige mange gange “husk at trække vejret helt ned i maven” Blev helt overrasket over dit indlæg faktisk. Jeg synes det var dejligt at se.
  Go’ weekend

 5. Forstår slet ikke, at man kritiserer Toniah, hun er da sej og er ret sikker på, at hun er vildt dygtig! Til gengæld synes jeg dog, at det var så akavet og nærmest ubehageligt at se den lille peptalk, og det var ikke pga. Toniah eller endda , at det virkede en smule kunstigt. Jeg synes simpelthen, at det er en meget personlig ting at vise, og jeg føler, at det udstiller deltagerne. Håber virkelig, at de dropper de klip. Og hvis man gerne vil vise Toniah lidt mere, da lad os da se, at de øver koreografien 🙂

 6. Jeg synes også at det er så fint at de lige får et boost og noget støtte lige inden de går på svenne, men jeg tror mange synes det er plat at vi som seere skal se det fordi det overhovedet ikke fungerer tv-mæssigt.

 7. Haha, ja nu skrev vi jo også om det på Facebook. Jeg kan godt se din pointe. Men jeg synes bare, at det så så opstillet og akavet ud. Jeg synes virkelig ikke det lignede, at deltagerne synes det var en rar peptalk. Jeg synes det så opstillet og unødvendigt ud.

 8. da jeg så det første gang tænkte jeg: EJ de har lavet en fejl med hvilket kamara der er på lige nu.. og jeg følte faktisk jeg overskred en privat samtale.. for selvfølgelig står der Nogen og støtter deltagerne 110% men fordi man ikke har set det før og hun for mig var ukendt følte jeg virkelig at det var akavet… men endnu mere ærligt så er jeg vild med det.. jeg vil hellere se det end at høre dommerne snakke eller for indspillede klip af deltagende😊

 9. Jeg synes, at det var fedt at komme med bag ved scenen – og var således glad for at slippe for de til tider ret så kvalmende forproducerede indslag om f.eks. deltagernes barndomshjem eller skole. Lad endelig fokus være på live-optræden og hvad dertil hører – også peptalk! Hep herfra! 🙂

 10. Det var P I N L I G T at se på😂😂Jeg krummede tæer!!!! Som om det var Lady Gaga hun skulle sende ind på scenen til Super Bowl?!?! Men det var i et snoldet lille studie med et lille bitte publikum😂😂😂Og så sagde hun vist bare noget….- for at sige noget!!!!
  Lad det aldrig ske igen😂😂😂😂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven