mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Min udanske familie og mig

img_4316

Jeg har været vant til det altid; at blive spurgt hvor jeg er fra. Altså, fra hvilket land jeg eller i hvert fald mine forældre oprinder og det ender stort set altid ud i en lang forklaring om mit særegne navn og mine tyske aner langt ude, som altid sluttes af med et grin, når jeg fortæller, at min storebror hedder Lars.


Læs historien om mit navn HER


Jeg er nemlig pæredansk. Eller altså, 1/8 tysk og 7/8 dansk, som så vidt jeg har forstået fra seneste udmelding fra folketinget er godt nok, hvis jeg gerne vil kalde mig dansker.

Jeg har altid følt mig dansk og jeg har altid syntes det var skægt og eksotisk, når nogen betvivlede det på grund af mit navn, fordi jeg jo ikke var i tvivl om min danskhed.

Jeg er født her i Danmark, i et hjem hvor vi altid udelukkende har talt dansk (okay, sønderjysk, men for mig er det, det samme), mine øjne er blå, jeg har indgået i vaccinationsprogrammet, har spist masser af pølser, taget en uddannelse, arbejdet, giftet mig og fået 2 børn. 0,2 flere end landsgennemsnittet. 2 børn, som jeg indtil for få dage siden aldrig har betvivlet var danske, ligesom jeg i øvrigt heller ikke har betvivlet det med min mand, selvom jeg da godt kan se, at han er mørkere i huden end de fleste af os her i landet. Men han er jo vokset op her, hos sin danske far Jens og sin zambianske mor Sara, hvor han har spist frikadeller, gået i børnehave, spillet musik og i øvrigt været ligeså dansk som mig.

Nu viser det sig imidlertid bare, at folketinget er uenige med mig.

55 mod 54 stemmer derinde mener, at, ikke bare min mand, men også mine børn, ikke er at betragte som danske, fordi deres farmor er fra et ikke-vestligt land. Min Jens og min Peter, med henholdsvist brune og blå øjne, lys hud og de lækreste krøller, som begge to taler dansk og i øvrigt er præcis som alle andre børn på deres alder; født her i vores lille land, kan nu ikke længere betragtes som danske.


Læs indlægget: vi bliver nødt til at trække en grænse HER


Jeg, deres stadig pæredanske mor, bliver fandeme ked af at jeg pludselig ikke længere har en dansk familie. At mine børn, dem der betyder allermest i hele min verden, af vores folkevalgte politikere, bliver sat i den bås der hedder “ikke-én-af-os”. Den slags, der ikke må bo for mange af på ét sted. Dem som vi åbenbart er en lillesmule bange for. Mine børn!

… Så gider jeg fand’me heller ikke være en del af det “os”, der pludselig ikke længere vidner om næstekærlighed, fællesskab og solidaritet, som jeg gik her og troede var blandt vores dyder.

Nej tak, Danmark.

Skriv din kommentar

Kommentarer (31)

 1. Jeg kender følelsen. Jeg er pæredansk men bor i england, gift med en englænder og har 2 børn.
  Nu pga brexit ved jeg ikke om jeg kan få lov at blive i landet. Mine børn er ikke danske og min mand ikke velkommen i danmark.
  Jeg har ikke lyst tiæ at bo i et land hvor jeg ikke er ønsket eller komme “hjem” til et land hvor min mand ikke er ønsket eller mine børn ikke anset for danske.. Mærkelig og trist verden vi er i. Jeg håber og beder dog bare ril en løsning så vi kan holde vores familie samlet og ikk må bo i hvert vores land om 2 år!! X

 2. Jeg fatter slet ikke hvordan det er kommet så vidt. Som pæredansker med pæredanske børn føler jeg mig ikke særlig stolt i øjeblikket.

 3. Hmmm, så er mine 2 drenge heller ikke danske?! Min mor var fra Ungarn, hun kom hertil som 2 årig!! Det er så langt ude, at andre skal vudere hvem der er dansker…. Min kollega er mørk i huden, går med tærklæde og spiser ikke svinekød, men hun taler flydende dansk, er født i Danmark, og lever og arbejder i Danmark, i mine øjne er hun lige så dansk som mig (hvilket jeg jo så åbenbart ikke er alligevel?!)

 4. Den ramte også mig lige hjertet💔Min datter er adopteret fra Sydafrika, og stammer derfor fra ikke-vestligt land og kan dermed betegnes som ikke-dansk😟 Altså hun er dansk statsborger, men hun er ikke dansk – ifølge folketinget!! Jeg er rasende over det😡😡😡

 5. Det er den hidtil uhyggeligste og meget skræmmende udvikling i Danmark. Jeg tror ikke at det er mange det egentlig ved hvor alvorligt det er. Har selv et barnebarn mef bedsteforældre der er af ikke vestlig herkomst. Det var jo lige præcis sådan det hele startede i Tyskland i 30 erne. Dem der var svage eller ikke kunne bevise deres ariske arv generationer bagud blev enten dræbt eller interneret. Det er så uhyggeligt og det skal i den grad bekæmpes. Hvad kan vi gøre????????

 6. Jeg hørte først til det i dag af min søster, som fortalte at min vidunderlig skønne niece, hvis far er fra Tanzania, nu ikke er “dansk” længere! Først grinte jeg, for kunne simpelthen ikke tro det! 😤😠 Hvis det er det “os” er, så vil jeg sgu heller ikke være en del af det!

 7. Det mest skræmmende er at det er de “folkevalgte” der synes at det er sådan vores land skal fungere.
  I er danskere!
  Vi bor i Danmark – vi er danskere lige meget hvor vores aner går tilbage til.

 8. STOP!!!!
  Vi må ikke lade de få (mindrebemidlede?) skræmme os ned i skyttegrave og lave en dem og os verden… så vil jeg sku heller ikke være dansk… sikker på jeg kan grave noget udenlandske frem… Kom nu og slå istedet på tromme for at danskhed er noget vi deler sammen – ikke noget der deler os!!!!
  Jeg elsker mit land; Alle farverne, kønnene, dialekterne og respekterer alles religion. Alle der gør det samme, har lige så meget ret til denne jord som jeg!!!

 9. Ved du hvad, sådan har jeg det sgu også; dét gider jeg ikke være med til eller en del af. Undskyld sproget, men hold kæft en flok klaphatte der har stemt for det.

 10. Det er præcis den udvikling der gjorde at min amerikansk/danske mand, vores lille søn og højgravide jeg flyttede fra Danmark for snart 8 år siden. Kunne ikke have forestillet mig at det ville blive så galt, men det overrasker mig absolut ikke. Det er fuldstændigt grotesk, men desværre også tendensen over hele verden lige nu 😥

 11. Det er simpelthen så langt ude det der!!! Kan faktisk overhoved ikke tage det seriøst, eller jeg vil IKKE tage det seriøst!!!

 12. Mine 2 søde drenge er pludseligt heller ikke danske mere. Heldigvis ved de det ikke endnu, for de ville blive så ulykkelige og er for små til rigtigt at kunne forstå en indviklet forklaring omkring det. Det er en skræmmende udvikling som drager mange paralleller til 1930’ernes Tyskland. Det må vi ikke acceptere!

 13. Det er ikke de folkevalgte der kan eller skal bestemme, hvem der er dansker. Det er os, det er flertallet udenfor de mure, det er Danmark og det er kærlighed, der skal bestemme det.

 14. Selvfølgelig er din lille familie danske ❤dine børn er født her og danske statsborgere ergo er fr danske og Thomas er opvokset her ❤

 15. Kære Cana,
  Jeg kan så godt følge dig. Jeg bliver flov og ked af det over vores folkevalgte politikere, over mine medmennesker. Det værste er jo, at det gør det legitimt for alle racisterne at råbe op.
  Mine to niecer er kvart nordmænd. Deres far er født og opvokset i Norge, i øvrigt som Jehovas Vidne, og så har han giftet sig med en nordmand, så mine niecer holder kun jul hvert andet år. Mine nevøer er halvt burundianere. Deres far flygtede til Danmark for 20 år siden og har i alle disse år lavet og uddannet sig som en dansker. Han er kristen og fejrer de danske højtider. Deres mødre, min søster og min svigerinde er i øvrigt pæredanske.
  Mine niecer er blonde og blege. Mine nevøer er chokoladebrune og har afrokrøller. Deres navne er heller ikke danskklingende. Der vil aldrig være nogen, der stiller spørgsmålstegn ved mine niecers baggrund. Men jeg frygter for mine nevøers fremtid. De er alle fire lige danske, men de vil sandsynligvis ikke blive behandlet lige i livet. Og det gør mig sgu ked af det. Jeg forstår ikke hvor denne urimelighed kommer fra. Jeg er vokset op i et rummeligt land, men denne rummelighed oplever jeg ikke længere.

  Jeg håber virkelig, at denne tendens stopper. Vi burde være kommet meget længere i debatten. Vi burde være blevet mere rummelige. I øvrigt giver det ikke mening at blive ved med at tale om dem og os. Det hjælper jo ikke en milimeter på integrationen. Tværtimod fremmedgører det.

 16. Jeg er selv gift med en mand fra Ghana og det er jo selvf helt givet, at han ikke er dansker. Tror faktisk ikke han ønsker at være, han mener jo alligevel ikke Danmark vil have ham. Men altså det vil jeg jo. Vi har en søn, som ja, nu ikke er rigtig dansker?! Altså hvad fanden.. jeg er så såret på mine egne og min søns vegne. Tænk hvis folk skal stille spørgsmål ved om han er dansker?! Jeg siger også nej tak, men der er jo bare ikke rigtig et valg når det er her vi bor. :/

 17. UF! Jeg er skuffet over DK. Jeg selv er såkaldt “udlandsdansker”. Jeg har været gift med en pakistaner i 7 år og blev indirekte smidt ud af DK, da vi blev gift, fordi han ikke var velkommen til at bosætte sig i DK, fordi han var født det forkerte sted. Han er et godt menneske, arbejder hårdt, er ganske dygtig til dansk og føler også at Danmark er en del af ham pga sin danske svigerfamilie. At DK udelukker mennesker som ham, har altid været mig en gåde. Og det gør mig voldsomt skuffet at høre at fremmedhadet og frygten for det anderledes stadig vokser sig større. Dronning Margrethe var også inde på det i sin nytårstale: “Hvad er det at være dansk? Har vi overhovedet behov for at være danske?”. Jeg tænker, at man er dansk, hvis man føler, at Danmark og det danske sprog er en del af ens identitet. Så kan det være fuldstændig ligegyldigt, hvor man er født, hvad man spiser, hvad man tror på osv. Det er da sørgeligt, hvis DK ikke engang kan se, at ikke to danskere er ens, ligegyldigt hvor fantastisk de så passer ind i deres uintelligente kassetænkning.

 18. Bum…der røg mine børn og mand så også i svinget….nu mangler vi så bare brexit svinger hammeren over vores familie…fuck man

 19. Fint skrevet!
  Det er lige til at få ondt i maven af, hvad der sker! Jeg selv er pæredansk og gift med en mand fra Zanzibar. Vi har en søn sammen, som er født her i DK og jeg går ofte rundt med en knude i maven på hans vegne og tænker, jeg da må gøre noget, så han ikke skal føle sig fremmed i sit eget land, når han vokser sig lidt større.
  Jeg håber, at “de” bliver klogere og “vi” kan vise, at de her fantastiske både små og store mennesker, der enten ser eller lyder lidt anderledes end os såkaldte danskere, bidrager med mindst ligeså meget til det her lille land, som jeg engang syntes var ret rummeligt og som jeg ærligt talt er en smule flov over på flere punkter efterhånden….! Hold nu kæft hvor ville det være kedeligt, hvis vi alle sammen var lyserøde, hed det samme, talte ens og spiste den samme mad… Nå, blot et hjertesuk!

 20. Åh vi sidder i samme problem herhjemme 😔 Min mand der er adopteret og kom hertil da han var to måneder må heller ikke længere være dansker. Og når vi får børn er de heller ikke danskere.. jeg selv er født og opvokset her og har boet her hele livet. Jo jo jeg har da franske aner langt ude. Men i vores lille famile herhjemme er vi stadig danskere og ser os selv som sådan. Ligeså vel som i er danskere hos jer. Politikerne på borgen burde få hovedet ud af røven! Syns sku helt ærligt ikke den kan være det bekendt!

 21. Jeg begriber simpelthen ikke, hvordan vores (danske!) folkevalgte har formået at få skriblet den udtalelse sammen. Og jeg begriber slet ikke, hvordan det tilsyneladende kan komme som en overraskelse for nogle af dem, at nogle faktisk er blevet både stødte, forargede og kede af det.
  Nationalitet er ikke simpelt, og det kan efter min mening ikke hverken koges ned til ‘stamtavle’ eller gradbøjes!
  http://psykobloggen.dk/naar-nationalitet-gradboejes/

 22. Jeg er også gået i tænkeboks… jeg er selv adopteret. Mine biologiske forældre er begge fra Finland. Jeg er født i Danmark og har levet her altid. Så har jeg giftet mig med en dejlig mand, som er kvart svensk… vi har sammen fået 2 skønne drenge. Hvad bliver de så…? Ja, jeg er forvirret!!! Men det kan være at det ikke gælder, når man er “nordisk”…. eller hvordan…??!!!! 😉

 23. Jeg er fuldstændig enig i jer alle sammen. Desværre må man bare konstatere at danmark er et racistisk land med nogle racistiske danskere. Størstedelen af danmarks befolkning er inkanerede racister og direkte fremmedfjendske, desværre også mange unge danskere. Danskerne stemt ved folketings valget og de stemte for en stram udlænding politik, det var derfor at danskerne stemte fpå dansk folke parti og venstre. Danmark er et demokrati og danskerne vælger selv deres politikkere, danskeren har fået det som de selv har redt det. De danske politikker er smarte og formår gang på gang at hjerne vaske danskerne til at tro at alle udlændinge som gerne vil bidrage til det danske samfund får lov til at blive, og dem som ikke vil arbejde og begår kriminalitet skal ud af danmark. Men virkeligheden er en anden, den som begår kriminalitet får lov til at blive og dem som vil bidrage til det danske samfund ryger ud. Det er pga EU og konventioner, og på den måde narre de danske politikkere de uvidne danskere som ikke gider sætte sig ind i regler og konventioner med deres løgne.

  Hvis du ikke r skandinavisk blond med blå øjne er du ikke dansk, og det er ligemeget om du er født og opvokset i danmark og har et mørkt udseende, danskerne vil altid opfatte dig som ikke dansker, danskerne siger det ikke direkte, heller ikke at de har stemt på dansk folke parti.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven