mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Indretningsideer til den lille stue

lille stue annonce

Det kunne næsten ikke være mere belejligt end lige nu, at jeg har indgået et samarbejde med vores allesammens IdeMøbler, for det er nemlig ikke kun i køkkenet vores lejlighed lige nu undergår forandringer. Bevares, køkkendelen er den absolut mest omfattende, men den slags er, i hvert fald for mig, oftest som en lavine af gode idéer og vi er således også igang med at give stuen en make-over, som lige så stille begynder at tage form – og det heldigvis faktisk med ret få midler.

Vores lille stue er ikke mere end 15-16 m2 og den skal altså både fungere som daglig- og spisestue. Stuen indeholder samtidig tre døre og den er derfor også lejlighedens gennemgangsrum, som naturligvis giver den udfordring at der, udover sofa- og spisegruppe, også gerne skal være plads til at komme ubesværet rundt. Derfor har vi med største selvfølgelighed forsøgt at skabe løsninger som bedst imødekommer vores ønske om både hygge og god plads, selvom kvadratmeterne uden tvivl er begrænsede.

Vi startede ud, da vi flyttede ind for halvandet år siden, med en lille bitte sofa, som vi dog hurtigt fandt ud af at vi slet ikke kunne forlige os med, fordi den på ingen måder kunne rumme både børn og voksne på en god måde og vi har derfor for nyligt byttet den ud med chaiselongmodellen, som i virkeligheden rammer rummet rigtigt godt ind. Sofaen er med vilje ret anonym i sit udtryk, fordi den rent fysisk fylder virkelig meget i det lille rum. Egentlig kan jeg godt lide statementmøbler, men i så lille en stue er jeg bange for at det vil “fylde” for meget. For at give sofaen lidt personlighed, er vi igang med at fylde den op med nøje udvalgte puder og tæpper, hvor jeg særligt er begejstret for vores lille pelspude, som udover at være herre sej også er virkelig god at putte med, når man flader ud.

Fordi opbevaringsplads er én af vores kæpheste i vores lille lejlighed, har vi som sofabord en gammel kiste, som rummer alt fra sengetøj til håndklæder. Den er en lille smule tung i udtrykket og hvis jeg skulle bytte den ud, ville det nok blive med en lysere model.

Spisebordet vi har stående foran sofaarrangementet er rundt, fordi man på den måde lettere kan komme omkring i rummet. Det var altafgørende for mig, at bordet i sig selv ikke skulle fylde for meget; hverken i størrelse eller udtryk og jeg synes faktisk at bordet vi har stående, gør det ret godt. Vi kan fint sidde alle fire om bordet og jeg synes faktisk det er ret lækkert i størrelsen, hvorimod et firkantet bord i samme størrelse formentlig ville føles temmeligt småt.

Hvis nogen af jer skulle være blevet inspirerede, har jeg fundet et lækkert udvalg af møbler og boligtilbehør hos IdeMøbler, som matcher dem vi har stående i vores lille hjem 🙂

lille-stue-idemoebler

//1 lampe, 999.- HER //2 sofa, 4999.- HER  //3 tæppe, 599.- HER //4 pude, 99.- HER //5 pelspude, 599.- HER //6 skænk (sofabord), 6299.- HER //7 spisebordstol, 699.- HER //8 spisebord, 2799.- HER //

De ovenstående møbler afspejler ikke hundrede procent dem vi har derhjemme, men stilmæssigt kunne de, om ikke andet, i hvert fald sagtens være søskende.

De fleste af tingene i vores stue har vi købt i fysiske butikker, fordi jeg synes det er enormt rart lige at have møblerne mellem hænderne (eller under balderne, når det er dem man skal sidde på) og jeg synes det er noget af det hyggeligste at shoppe møbler. Alle de af IdéMøblers butikker – et gæt må være omkring en håndfuld ud af de i alt 36 eksisterende – jeg har besøgt, er kæmpestore, imødekommende og fulde af inspiration. Jeg får altid lyst til at lave en hel masse ting om derhjemme og jeg får gode idéer til smarte løsninger, som i hvert fald når man bor småt som os, er noget af dét der er allermest i højsædet.

…Også selvom mit seneste køb altså var den dér pelspude, som måske ikke ligefrem er hverken særligt praktisk eller løsningsorienteret, men til gengæld er den pisse pæn og mine børn knuselsker den.

img_4949

Hvis I har lyst, kan I modtage IdéMøblers nyhedsbrev hvis I klikker HER og I kan selvfølgelig også se hele deres udvalg af møbler og boligtilbehør HER.

Skriv din kommentar

Kommentarer (4)

  1. Det ser rigtigt hyggeligt og lyst ud. Fornuftigt med sofaen, at den har en anonym farve og jeg kan godt forstå I har skiftet den ud. Sofaen er lig med putte, hygge og familietid og skal den være rigelig stor 😄
    Det blir fedt når I er færdige. Jeg skal selv i gang om lidt. Vi skal bytte værelse med den yngste og jeg glæder mig sindssygt. Så får jeg nemlig plads til et arbejdsbord og jeg kan ikke vente med at indrette det hele. Det er vildt fedt og jeg elsker det.
    Hilsen Stella

  2. Lækker sofa. Har du selv lavet træbunden til sofaen?

    For har lige været i kontakt med Ilva, og de har ikke den sofa med træbund og ben… Og det er præcis det, der gør den fed, synes jeg 🙂

  3. Må vi evt. se billede af stuen fra andre vinkler? 🙂 Jeg er selv på vej til at skulle indrette en lille stue med tre døre, og lige nu virker det som et ærgerligt projekt!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven