mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Dubai med børn – en miniguide til hvad man kan lave

img_4453 reklamelinks

Vinterferien står for døren og jeg fornemmer både i min indbakke og blandt familierne i min perifære omgangskreds, at der rent faktisk er en hel del, som overvejer at afholde den under varmere himmelstrøg. Herunder i Dubai hvor min familie og jeg for nyligt ferierede den og jeg er i den forbindelse efterhånden blevet spurgt temmeligt meget ind til hvordan dét rent faktisk var og ikke mindst, hvad man overhovedet kan lave, når man ikke bare daser ved swimmingpoolen.

Der findes masser af muligheder for gode oplevelser, når man rejser til Dubai med børn og jeg er ganske overbevist om at min lille liste på ingen måder er udtømmende. Til gengæld tør jeg næsten med hånden på hjertet love, at samtlige oplevelser jeg anbefaler er hyggelige. Formentlig også hvis man rejser uden børn.

Dubai Mall

Helt oplagt og lige efter turistbogen, tog vi naturligvis et smut ind forbi Dubai Mall, verdens største indkøbscenter. Det var et fuldstændigt vanvittigt sted og der er altså ingen fare for at man kommer til at kede sig; hverken som barn eller som voksen. Der er nemlig både en forlystelsespark, et kæmpestort akvarie, en skøjtebane, en hulens masse butikker og en masse andet lir, som gør stedet spektakulært og enormt let at bruge masser af timer på. Til gengæld er det altså også lidt hvad det er. Et indkøbscenter. Det kan i virkeligheden ikke få mit hjerte til at slå særligt meget hurtigere end det gør i forvejen og selvom deres high-end-afdeling naturligvis nærmest er til at dø over, så er priserne altså derefter. I hvert fald i de butikker hvor jeg kiggede lidt ekstra grundigt efter. Hos Gucci for eksempel, har jeg forelsket mig i en taske, som koster mere end 2000 ekstra i Dubai i forhold til i København, så hold øjnene godt åbne!

Lige udenfor centret, ligger tre andre store turistattraktioner;

Dubai Mall Souk, som i mine øjne er temmeligt kedelig og altså intet i forhold til hvad man for eksempel finder i Marrokko, men til gengæld har jeg ladet mig fortælle at der i souk’en i den gamle bydel skulle være lidt hyggeligere – og billigere, vistnok.

Burj Khalifa verdens højeste bygning, som altså er vanvittigt imponerende. Man køber en billet til en tur derop enten online eller inde i Dubai Mall, hvorefter man kan komme op og efter sigende komme op og se ud over hele byen.

The Dubai Fountain verdens efter sigende dansende springvand, som vi altså prioriterede over turen op i Burj Khalifa og hvilken skuffelse. Eller altså, det var fint, men trust me – det er ikke noget der gør jeres liv bedre at have set, så medmindre I alligevel tilfældigt er der når det går i gang, så lad springvand være springvand og tag i stedet turen op i tårnet. Det ville jeg i alle tilfælde ønske at vi havde gjort, men så meget desto mere grund til at komme tilbage en anden gang, ik’?


Vi ville uden tvivl tage tilbage til det perfekte familie-luksus-hotel, som jeg skrev om HER.  


Dubai Marina

Det sted der faktisk overraskede mig mest ved alle de steder vi så i Dubai, var marinaen, som jeg syntes var smadderhyggelig! Vi lejede en family-size moon-bike; i ved, dem børnene kører rundt på, på legepladserne i diverse daginstitutioner, som vi kørte en tur rundt i havnen i. Børnene havde en fest og det var en virkelig god oplevelse. Der ligger et utal fa restauranter hen langs havnefronten og der er en masse at kigge på; både når man går og når man cykler.

dubai med børn

Hvis man har lyst, kan man også komme på forskellige bådture. Turene er en lille smule pricey, men hvis man sammenligner med hvad man får for en kanalrundfart i København (som jeg elsker), så tror jeg alligevel at pengene i Dubai er godt givet ud.

Marina Mall

Hvis man nu overhovedet ikke kan dy sig for at shoppe, men ikke har lyst til at bruge en hel dag i et indkøbscenter, er Marina Mall er smaddergodt sted at starte. De har ikke i nærheden af ligeså mange butikker eller attraktioner som de større indkøbscentre, men til gengæld ligger der både en New Look og en Mango, som begge er blandt mine absolut yndlings high-street brands, hvor man kan få rigtigt meget lækkert, til næsten ingen penge. I weekenderne er der ofte underholdning for børnene både indenfor og udenfor centret, så man med god samvittighed sagtens kan brænde et par timer af derinde, selvom børnene er med.


Find de billigste flybilletter HER


img_4549

Maden

Der er en million-millard restauranter ved Marinaen og der skulle være noget for alle – med mindre man er til dansk gris, selvfølgelig. Der er dog to steder, som jeg særligt gerne vil fremhæve.

Lige udenfor Marina Mall ligger der en fantastisk lille street-food burgerjoint, som jeg altså kun kan give min varmeste anbefalinger, hvis man kommer der om aftenen og ikke er til det helt store traktement. Stedet er indrettet som en lille, hyggelig have og burgerne er fuldstændigt fantastiske; næsten ligeså gode som deres dip til de fuldstændigt vanvittige parmesanfritter. Selvom jeg normalt ikke spiser kød, så kunne jeg ikke lade være med at bestille en slider til mig selv og jeg fortrød ikke så meget som en bid.

Ganske få meter fra den lille hyggelige burgerjoint ligger den store bygning Pier 7, i hvilken man finder hvad jeg mistænker må være Dubais absolut vildeste milkshakes. Og en masse andet lækker mad, forøvrigt. Restauranten, eller caféen måske nærmere, ligger på 1.sal i Pier 7 og hedder Fumé. Det er hundrede procent et besøg værd og jeg lover, at hvis I har børn med, så flipper de helt ud over synet af de enorme milkshakes.

duabi med børn

Stranden

Selvom vi var afsted i én af årets koldeste måneder, så var vandtemperaturen i havet faktisk alligevel udmærket til at bade i og for mig at se, findes der næsten ikke noget sted i verden der er hyggeligere at være sammen med sine børn, end på en badestrand, hvor man både kan lege i sandet, i vandet og sidde under en parasol og bygge sandtårne. Vandet var lige omkring 21 grader da vi var der og selvom det da var lidt koldt første gang man stak tæerne i vandet, så føltes det hurtigt dejligt.

dubai med børn

Ørkentur

Udover turen op i Burj Khalifa, så er der én anden ting jeg er ked af, at vi ikke nåede imens vi var afsted. Vi var af flere blevet anbefalet en tur på Ørkensafari, men fordi jeg blev syg den dag vi havde planlagt at tage afsted, blev det desværre aflyst. Alligevel vil jeg gerne – på baggrund af de anbefalinger jeg selv har fået fra andre – gerne give den anbefaling videre. Det skulle være møgfedt.

Samlet set synes jeg at Dubai med børn, er et hit! GO!

Skriv din kommentar

Kommentarer (7)

 1. Hej Cana.
  Først og fremmest tak for en god blog. Jeg nyder at læse med.

  Jeg vil først og fremmest sige, at min kommentar ikke skal ses som en rettede pegefinger, men snare som en oprigtig interesse jeg har i emnet og derfor godt kunne tænke mig at høre andres synspunkt.

  Som forbrugere bliver vi mere og mere opmærksomme på, hvorfra vores produkter kommer og under hvilke forhold de er produceret. Uden at kende dig, har jeg stadig en formodning om, at du er en ansvarlig forbruger i dagligdagen og som så mange andre tager afstand fra børnearbejde, miljøsvineri og adskillige andre problemstillinger som gør sig gældende for mange virksomheder verden over.

  Jeg kan derfor ikke lade vær med at undres over, at det lader til at flere og flere anser Dubai som værende et tillokkende rejsemål? Det er trods alt velkendt, at mange at de bygninger og store dele af byen generelt er bygget/opført under slavelignende forhold. Er det ikke en form for stilletiende accept af den praksis ved at rejse dertil og gøre brug af alle de faciliteter? Man må jo trods alt forvente at udviklingen vil fortsætte i samme dur da turisterne jo anvender/efterspørger de produkter/muligheder som Dubai tilbyder?

  Håber du/andre vil dele deres syn på sagen 🙂

  1. Jeg er så enig. Personligt kan jeg ikke forsvare at tage dertil – hvor tiltrukket jeg så end er af kort rejsetid, varme og luksus. For det sér lækkert ud og lyder til at I har haft en fantastisk ferie.

 2. Jeg er vild med dine billeder! Virkelig fin artikel, som jeg tror at jeg kan bruge noget fra, når turen går til Dubai i nærmeste fremtid! 🙂

 3. Jeg bliver bare lige nødt til at sige: Hvis du var vild med de der shakes og ikke allerede kender til det, så stik forbi Desserthuset på Vesterbro! Der har de ‘freakshakes’ (tjek dem på instagram eller facebook) der ligner dem der til forveksling!!!
  Og tak for gode rejseråd 🙂

 4. For en hyppig Dubai-besøgende varmer det mit hjerte, at I havde så god en tur dernede! Og jeg kan kun nikke genkendende til alle dine råd og fif 🙂 Besøgte I marinaen om aftenen? Den er altså bare noget helt særligt, Dubai generelt, når man kan gå og kigge på de mange flotte og oplyste bygninger!

 5. Kære Cana

  Havde I nogle moralske og etiske overvejelser, inden I bookede en tur til Dubai?

  I slår mig som et par, der har et stærk samfundssind. Og gerne bidrager til diverse sager.

  Derfor kunne det være interessant, om I har skænket det en tanke, inden I tog afsted til et land, der helt systematisk benytter sig af slavearbejde på de mest horrible måder. Altsammen med henblik på at skabe et attraktivt rejsemål for europæere og rige asiater

 6. Tak for super opslag:)
  Vi overvejer at rejse med vores dreng på 3 år. Ligger hotellet centralt i forhold til alle de store ting man skal se i Dubai?:-)

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven