mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Briller eller blind?

Brilleabe

Jeg havde det godt på fornemmelsen, men af én eller anden årsag blev jeg alligevel lidt ramt, da optikeren i dag kiggede venligt på mig og sagde, at det nok var smartest hvis jeg, sammen med en ny type kontaktlinser, begyndte at bruge mine briller end del mere end hvad tilfældet er det i dag.

Årsagen: mine øjne er igennem årevis blevet iltet for dårligt igennem mine kontaktlinser og udover at jeg ofte, for ikke at sige hver dag, oplever at have tørre øjne efter aftensmadstid, så er mine blodårer i øjnene trukket længere og længere frem i øjnene, for at være så tæt på ilten i luften som muligt.

Det er selvfølgelig ikke smart hvis blodårerne gror ind over synsfeltet” sagde hun med alvorlig mine og jeg kunne pludselig se for mig, hvordan jeg om 10-15 år ville have alvorligt nedsat syn, for ikke at sige blind, bare fordi jeg har haft mere lyst til at gå med linser end med briller igennem de seneste 12 år.

For ikke så længe siden spurgte Jens mig om jeg helst ville være blind eller døv hvortil jeg printe svarede, at hvis jeg skulle vælge imellem de to, så ville jeg helst være døv. Faktisk så tror jeg at synssansen er den sans af alle jeg helst vil beholde og passe på og med eftermiddagens melding, har jeg pludselig fået øjnene op for, at jeg faktisk selv skal gøre en indsats for ikke at miste synet.

En gudskelov lille indsats, med en ny slags kontaktlinser og en lovning på at gå med briller væsentligt oftere end jeg gør i dag, til en start og så må vi se om nogle måneder om det giver mine øjne ro og ilt nok til at bremse den kedelige udvikling.

Shit mand, jeg er (for mig, kun) 30 år gammel og pludselig blevet bange for at miste synet.

Av, mand!

Derfor bestilte jeg i en ruf to par briller, begge sorte og helt, helt forskellige, som altså gerne skulle ligge klar til mig om en god uges tid og så er der ingen dårlige undskyldninger længere, tænker jeg.

Det skal jeg bare lige vænne mig til. At blive sådan én der går med briller. Sådan rigtigt.

Skriv din kommentar

Kommentarer (32)

 1. Du ser mindst lige så skøn ud med briller som uden! Og tro mig det er kun et spørgsmål om tid før de briller bare er en naturlig del af dig…

  1. Ejjjj hvor er du sød! Jeg håber at du har ret – og så håber jeg at jeg stadig kan gå med linser ind i mellem også 🙂

  1. Dem på billedet er så vidt jeg husker fra Synoptiks eget mærke, men de er 2,5 år gamle, så jeg aner ikke om de eksisterer mere 🙂 Til gengæld glæææææder jeg mig til de to par jeg bestilte hos Louis Nielsen i dag kommer hjem; både så jeg kan bruge dem og så jeg kan vise dem frem 🙂

 2. Du er også smuk med briller 🙂 Jeg har også haft kontakt linser indtil nu, men da min mand skal til og på SU opsagde jeg abbonentet og købte – ligesom dig – 2 par briller. Så har jeg lidt at vælge imellem 😉

  1. Præcis! Jeg tænker også at et par valgmuligheder må være vejen frem 🙂 Her tænker jeg deltidsabonnement på linserne og så brillerne på skift de resterende dage 🙂

 3. Kan kun sige Cana : How are you doiiing 😉 (Ser venner mens jeg skriver her)
  Ej Cana de er utrolig smukke til dig og de klæder din ansigts form og dit hår rigtig godt <3 Briller er vejen frem … Hilsen en "brilleabe" der også burde bruge sine noget mere <3

  1. Årh du er da søøøøød! Jeg har også været virkelig glad for de her briller, men desværre er de efterhånden så ridsede og slidt, at de ikke tjener det store formål mere. Til gengæld glæder jeg mig til næste uge, hvor jeg får de to nye par – som er endnu sejere. Og noget vildere 🙂

 4. Du er pæn både med og uden briller 😄 Og velkommen i brilleklubben.. vi er lidt sejere end de andre 😉 Jeg har haft brug for briller de sidste 15 år.. og er kun 29 🙈 Har dog aldrig været heldig at finde nogen linser der passer mine øjne.. så jeg er på brillen hver dag 😄

 5. Det lyder godt nok spændende, det din optiker digter. 😂 blodkar vokser ikke sådan lige henover synsfeltet. Og så sker iltforsyningen godt nok indefra blodkarret. Med mindre vi selvfølgelig får øjengæller – måske optikeren ved noget vi andre ikke ved. 😂

  1. Ha ha, I don’t know – det kan selvfølgelig også være mig der har misforstået noget. Om ikke andet, så er mine blodkar i øjnene altså trukket væsentligt længere frem i øjnene i løbet af de seneste år – formentlig på grund af mine linser 🙂

  2. Det er skam ikke opdigtet!! Prøv at Google neovascularization of the cornea – så skal du bare se løjer! Og det er desværre mere almindeligt end man tror.
   Kh Majken – optiker 🙂

 6. Hvis nu du (ligesom mig) ikke kan vænne dig til at gå med briller, kan jeg meget kraftigt anbefale natlinser!! Jeg stod for et par år siden i samme situation som dig – efter mange års linsebrug var jeg begyndt at udvikle tydelig irritation på bagsiden af øjenlåget og jeg skulle bruge briller mindst halvdelen af tiden. Det prøvede jeg i et års tid, men kunne bare slet ikke finde mig til rette med de briller. Så nævnte min optiker natlinser, som er en behandlingslinse, man sover med om natten og når man så tager den ud om morgenen, ser man perfekt. Jeg ELSKER dem! Har brugt dem i næsten 2 år nu og kan nøjes med at sove med dem hver anden nat. De kan dog kun bruges til nærsynede under 4.

  1. Ej det lyder herresmart! Og jeg er faktisk nærsynet, så hvis ikke det hjælper med de nye linser (og briller) så vil jeg klart undersøge det nærmere. TAK!

 7. Velkommen i brilleklubben! Jeg går selv og bokser med mit syn. Jeg har haft briller siden jeg var 10 år og havde i mine teenageår kontaktlinser men efter gymnasiet duede de ikke længere. Nu går jeg med briller hver dag og har på den ene side accepteret det og på den anden side føler jeg mig ikke altid godt tilpas med briller. Måske skulle jeg hoppe på vognen og købe nogle flere briller, så jeg kan skifte mellem dem 🙂
  I alle tilfælde synes jeg, at briller klæder dig ualmindeligt godt! 🙂

  1. Hvor er du sød. Og ja for pokker – flere briller, så de kan fungere lidt som smykker, man kan veksle lidt imellem. Det er i hvert fald min tanke.

 8. Så er det da heldigt, at du ser så godt ud med briller! 😊
  Kh. En der er virkelig dårlig til at bruge sine briller OG sine kontaktlinser 🙄

  1. Hvor er du sød! TAK. Og altså, hvis du er dårlig til at rbuge begge dele, så formoder jeg at du ser sådan nogenlunde uden? Så er det vel fint nok, eller hvad? 😀

 9. Når nu du bor på Østerbro bliver jeg simpelthen nødt til at anbefale koldby optik på Østerbrogade. Den flinkeste, dygtigste (synes jeg) og mest kundevenlige optiker, jeg nogensinde har været hos! Og jeg har været hos en del. Total go’ service og fine, fine briller

  1. Tak for tippet – jeg var hos Louis Nielsen, hvor jeg har haft linser altid og altså, de er sgu også søde og så fik jeg to par briller med tyndslebne glas og refleksbehandling for under 2.000.- Og dét tæller altså også i min bog 🙂

 10. Cana, skægt nok, så har jeg længe tænkt, at du ser smukkest ud, mest smart og mest speciel, når du bruger briller.
  Skal du bruge både briller og kontaktlinser?
  Hvorfor pokker går du ikke bare med briller hele tiden, når de nu er så flotte til dig.

  1. Ejjjjj hvor er du sød! Jeg elsker diversiteten og jeg kan godt lide at kunne lidt af det hele – og så ELSKER jeg solbriller, som selvklart bliver lidt mere besværligt når man bruger briller frem for linser 🙂

 11. Efter den udmelding fra optikeren, ville jeg nok lige bestille en tid ved øjenlægen, før jeg bestilte nye briller og kontaktlinser. Og du ser fantastisk ud med briller – de fremhæver dine smukke øjne!

 12. Forestil dig at du slet ikke kan bruge linser. Jeg har været igennem jeg ved ikke hvor mange optikere og nu øjenlæge og har måtte erkende at jeg aldrig får linser. Så det er på med briller til både hverdag og fest – så må man jo bare ha’ flere par.

 13. Laseroperation 😉
  Havde nøjagtig samme problem efter næsten 20 års daglig brug af kontaktlinser. Jeg er opereret fra -6 til et rent nul på begge øjne….

 14. Prøv at forhøre dig om dag-linser? Der er iltgennemstrømningen langt bedre, så det ikke påvirker din karindvækst (har selv brugt linser i 25 år). Jeg fik mine nye daglinser sidste år, for de højere styrker (2,25-3,75) og bygningsfejl har ikke været til at få før. Det er fantastisk.
  Når det er sagt, gik jeg også engang til en billig optiker og fik at vide at blodkarrene var farlige, så jeg fløj fluks til øjenlæge der afkræftede dette. Og derpå tilbage til min EGEN optiker…
  Hvilke linser brugte du? Jeg har haft 12mdrs, 10 mdrs, 6 mdrs og måneds-linser, før de dejlige dag-linser kom sidste år!
  Der er en klar forbedring, især friheden til at vælge fra dag til dag…
  Ups, og den med solbriller med styrke i supermarkedet kender jeg FOR godt. Desværre har jeg valgt mine med kulsorte glas (til poolen), så jeg ligner en italiensk Donna i Rema! Og når man skal nærstudere en indholdsfortegnelse og pr refleks skubber solbrillerne op, med sløret resultat!!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven