mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Børnefilmskolen – et virkelig godt samtaleredskab

Børnefilmskolen annonce

I kender det garanteret allesammen – eller i hvert fald alle jer, som har børn; den nedslående følelse man får, når man (igen og igen) mislykkedes med at få sit barn til at fortælle om sin dag. Eller værre, om de situationer, som i løbet af dagen ikke har været rare. Konflikten i garderoben, på legepladsen, i klasseværelset, til spejder eller henover aftensmaden.

Der er ingen tvivl om at det – i hvert fald hjemme hos os – kan være noget af en udfordring at få børnene til at snakke om hvordan de egentlig går og har det. Derfor synes jeg simpelthen at det nye tiltag fra psykiatrifonden, Børnefilmskolen, som danner baggrund for nærværende indlæg, er fuldstændigt genialt. Især når jeg tænker tilbage på den formiddag i sidste uge hvor jeg var i radiostudiet på P1 for at snakke om ensomhed, sammen med blandt andre korshærspræsten Morten Aagaard, som fortalte, at dét børn og unge i højeste grad efterspurgte når han snakkede med dem, var en voksen de kunne stole på og tale med.

Av, mand.

Vores børn vil bare gerne have nogle voksne at snakke med og vi vil bare så gerne snakke med vores børn, så der må jo ligge masser af muligheder og lige præcis dér kommer Børnefilmskolen ind, som et smaddergodt og let håndgribeligt værktøj, hvor børn og voksne sammen kan lære at lave små film om små oplevelser i hverdagen (eller hvad man nu har lyst til), som både giver hyggelige aktiviteter børn og voksne imellem, imens det samtidig giver anledning til nogle gode og relevante snakke om noget af dét, der ind i mellem kan være svært.

… Men det lyder jo mega indviklet og uoverskueligt, tænker du måske?

Det er det heldigvis ikke. Et godt sted at starte er ved at se introfilmen HER og så ellers bare at samle familien – eller dem der har lyst til at være med – til nogle hyggelige timer, hvor man sammen kan lære at spille skuespil, skabe historier, klippe film og til sidst sætte det hele sammen til en film, som man kan uploade til siden. Afhængigt af hvor store eller små børn man har, tænker jeg at det kan være smart hvis man som forælder laver lidt research på forhånd og sætter sig lidt i nogle af tingene inden tiden, da jeg forestiller mig at det i hvert fald for børn på alder med mine på to og fem år, kan være svært at holde fuldt fokus i de 2-3 timer, som børnefilmskolen anbefaler at man sætter af til projektet.

Som en lille bonus er siden og alle dens mange fede funktioner fuldstændigt gratis og jeg kan altså kun anbefale alle med børn at tjekke den ud – eller alle som ikke har børn, men som gerne vil blive bedre til at lave film, selvfølgelig. Der er nemlig masser af lækre tips og tricks at hente.

Fordi det ikke er mere end en måned siden Børnefilmskolen blev lanceret og jeg i øvrigt nærmest har været ude at rejse hele tiden siden, har jeg desværre endnu ikke haft tid eller mulighed for at lave en film sammen med mine børn, men til gengæld har en kollega og veninde lavet en film som hun både viser frem og har skrevet lidt om HER, hvis I gerne vil have lidt insiderviden fra én som rent faktisk har prøvet konceptet af. Jeg glæder mig i alle tilfælde til at prøve det af en dag hvor vi har lidt tid til overs til nærvær, samtale og selvfølgelig til filmprojekt, som jeg tror vi kan få rigtigt meget både sjovt og godt ud af. Og hvem ved, måske kan vi endda blive bedre til at tale sammen.

Hvis I har lyst, kan I tjekke Børnefilmskolen direkte ud HER

Skriv din kommentar

Kommentarer (2)

  1. Tak!!! for at ‘annoncere’ for Børnefilmskolen!
    Jeg gik ind for at tage et lille kig på siden, sådan lidt af nysgerrighed.
    Det lille kig blev til to timers ‘dissekering’ og en oprettelse af en profil. Nu skal familien skisme i gang med at lave film.👏🏼😬

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven