mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Sunde müslibarer der smager lækkert!

img_3794

Heldigvis forduftede den ligeså hurtigt som den var kommet, gårsdagens irritation, som altså ikke krævede andet end tanken om en slikbuffet, lidt verbal udtømning her på domænet og den halve drink jeg nåede at drikke imens Thomas drak en hel og for nu skal det derfor handle om noget helt ganske andet.

For et par dage siden, bedst som vi var kommet op på hotelværelset efter en lang dag ved strand og pool og jeg stadig var iført min badedragt, kiggede Jens på mig og spurgte “mor, hvorfor er dine kinder egentlig blevet så tykke? De er meget mere tykke end de plejer“. Av! Men han har ret; jeg har lagt mig godt ud i løbet af en sukkerholdig december og en januar uden intentioner om at tabe mig, meeen nu overvejer jeg alligevel om ikke jeg skulle tage at gøre kål på de 4-5-6 ekstra kilo, som desværre ikke klæder mig lige så godt , som af. Derfor har jeg forsøgt at gøre januar fra nu, hvor vi er hjemme fra ferie, en kende sundere, end den hidtil har været, for selvom jeg har elsket at tage hvert eneste kilo på, fordi de alle er kommet af lækker mad og i godt selskab, så vil jeg nu alligevel helst fortsætte resten af mit liv, uden den ekstra flomme jeg har spist mig til omkring både mave, overarme og kinder, hvor det hos mig, altid sætter sig først.

Når alt kommer til alt, er jeg dog et værre slikøre og jeg kan – eller rettere vil – simpelthen ikke leve et liv, uden søde, lækre snacks som jeg allerhelst kan spise hver eneste dag. Derfor har jeg været igang i køkkenet, hvor jeg har lavet nogle særdeles lækre og sunde müslibarer, som tilnærmelsesvist godt kan udgøre det for chokoladebarer – bare i en lidt sundere udgave.

Müslibarerne indeholder formentlig ligeså mange kalorier som enhver anden chokoladebar, men til gengæld holder de mig altså mere mæt og mit blodsukker mere stabilt, så jeg ikke en time senere igen hænger i slikskabet, for at finde noget der kan give mig endnu en sukkerrus.

Sunde müslibarer

4 personer
30

Ingredienser

Det skal du bruge

 • 1,5 dl honning
 • 3 dl havregryn
 • 1 dl mandler
 • 1 dl hasselnødder
 • 1 dl cashewnødder
 • 1 dl kokosmel
 • 1 dl tørrede tranebær

Sådan gør du

Sådan gør du

 1. Honningen smeltes på en pande, havregrynene tilsættes og omrøres. Nødderne hakkes let og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser. Massen røres godt sammen og steger videre ved middel varme i 5 minutter under regelmæssig omrøring.
 2. Massen hældes ud på et stykke bagepapir og trykkes hårdt sammen, inden den stilles i køleskabet.
 3. Når müslimassen er helt afkølet, tages den ud af køleskabet og skæres i passende stykker – jeg plejer at gå efter at ramme en størrelse, der svarer til en chokoladebar, men det er naturligvis en smagssag. De er sunde, lækre og hurtige at lave.
 4. Hvis man synes at massen er for purøs eller svær at samle, kan man med fordel hakke nødderne lidt ekstra, eller alternativt, skifte 1 dl nødder ud med 1 dl havregryn.
img_3791 img_3792

 

img_3800

 

Skriv din kommentar

Kommentarer (4)

 1. Jeg har prøvet at regne lidt på det. Jeg har brugt en tabel der siger at en dl nødder i snit vejer 60 g. Det er ca. tal men jeg har prøvet at være så nøjagtig som muligt og hvis den kalorie tabel jeg brugte er rigtig så er der i den portion 2384 kcal. Og så er det jo bare at dividerer med det antal man har lavet.

  1. Smaaaaart! Jeg laver cirka 12 ud af en portion som denne, så de må ligge lige omkring 200 kcal pr stk – men altså, det er selvfølgelig kun vigtigt hvis man tæller den slags. Det er jeg trods alt slet ikke “nok på kur” til at orke 😀 Jeg tænker bare at skære lidt ned på slik og kage – og voldsomme portioner pasta og hvidt brød og så ellers fylde på med sunde, gode ting som mætter – så plejer den at være nogenlunde træfsikker hos mig. Især, hvis jeg samtidig kan svinge mig igang med noget motion, men den slags plejer oftest først at glide nogenlunde når solen kigger lidt hyppigere frem, end hvad tilfældet er lige nu 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven