mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Skal håret af igen?

img_9075

For præcis to år siden tog jeg ovenstående billede af mit ganske nyklippede – og helt, helt korte – hår. Nårh ja, billedet var selvfølgelig også af Peter, som dengang var en lille nuttet basse på syv måneder og megamange kilo, men for i dag, er det altså håret der skal i fokus.

Hele mit liv har jeg været langhåret. Altså, indtil for to år og fire dage siden, hvor jeg klippede det hele af.

Et par gange i min barndom tiggede jeg min mor om lov til at klippe mine lange sjaskede lokker af, men hun afslog hver eneste gang og når jeg forsøgte at løfte mit hår op til en page kunne jeg godt selv se, at det måske ikke lige var mig, med sådan noget kort hår. I skolen gik der lynhurtigt sport i den for mig. Jeg var nemlig – som oftest – pigen med det længste hår; kun overgået af Laura, som havde en hårpragt uden lige, som hun dog med jævne mellemrum fik studset godt ned, så jeg i perioder altså besad titlen som hende med det længste hår, ligesom jeg i årevis også var hende den højeste.

Nuvel, jeg har altså altid troet, at kort hår var noget for alle mulige andre og så var det altså først da jeg, for to år siden efterhånden var overrumplende træt af at blive trukket i nakkehårene af Peter, der ellers var så sød, når hans fedtede små babyfingre ikke snoede sig ind og rev til i de der bittesmå og megaømme nakkefnullerhår jeg åbenbart havde millioner af, at jeg besluttede mig for alligevel at prøve det af. Eller altså, det vil sige at jeg i første omgang faktisk bare besluttede mig for at få en page, men da min frisør mente at det var alt for meget arbejde for mig midt i min barsel sådan at skulle føntørre hår hver dag, så endte jeg med at gå derfra med mellemlangt hår og en følelse af at være mere kedelig end en omgang Stryhn’s der har stået fremme på bordet i fire stive døgn. Og SÅ besluttede jeg mig for at få det hele klippet af, som jeg altså fik gjort dagen efter.

Bum.

Kort hår.

Det skabte en del overvejelser efterfølgende og blandt andet det her med at jeg følte mig mindre lækker med kort hår, fyldte en del. Alligevel fik det korte hår lov til at stå henover et par klipninger de følgende måneder, hvor jeg nåede at se ud som herunder:

img_9075 img_9861 img_0670 img_0834

… Og pludselig fandt jeg ud af, at jeg med en lille smule snilde, faktisk godt kunne “sætte mit hår” lidt op, således jeg igen fik mit feminine udtryk tilbage, som jeg i de forgangne måneder sådan havde savnet.

img_1525

Kort derefter – imens vi tilbragte sommeren i Los Angeles – blev håret på toppen langt nok til at det rent faktisk kunne bære en helt almindelig sideskilning, uden jeg lignede en langpattet gymnasiedreng. Til gengæld lignede jeg af og til en reinkarnation af hausfrau Cindy Walsh i hendes fierce glathårsperioder.

img_2859

… Og så skal jeg love for at jeg fik morgenhår. Hold kæft, hvor kan man have meget morgenhår, når man er korthåret. Eller mellemkorthåret.

img_3485 img_3969

Ovenpå min hausfraperiode i Los Angeles besluttede jeg at gro mit hår langt igen. Egentlig havde jeg besluttet det fra start, at de lange lokker skulle tilbage engang, men jeg havde måske alligevel regnet lidt med, at jeg ville have eksperimenteret lidt mere med det korte, inden jeg igen drog på den langsommelige vokserejse. Det gav i en periode anledning til at jeg mest af alt lignede en korthåret udgave af playmobil. Et look der i øvrigt ikke er særligt klædeligt, når man er sådan én som har naturligt fald i håret.

img_7405

… Og så lige pludselig, lidt over et år efter det hele var blevet klippet af, stod jeg med en kort page og smilede til kameraet – og til mit spejlbillede, for at det ikke skal være løgn. Okay, der var vist nok med at jeg havde lidt anderøv i nakken og lidt underligt kort henover ørerne, men alt taget i betragtning, så var jeg virkelig glad for mit hår i denne periode.

img_0784

Især da det gik op for mig, at jeg faktisk kunne begynde at style det med lidt krøller og den slags.

p8234986

Find nederdelen i sort HER (reklamelink)

img_4443-1

Og så, for et par dage siden, da vi stadig var i Dubai, tog Thomas disse billeder af mig, hvor jeg faktisk ikke længere ser korthåret ud. I hvert fald ikke hvis man spørger andre korthårede.

img_4444

Nu skal jeg bare lige gøre op med mig selv, om jeg synes det skal fortsætte med at gro lidt endnu, eller om jeg skal hakke et par centimeter af igen og rocke den lidt kortere page.

Skriv din kommentar

Kommentarer (27)

 1. Page! Det klæder din ansigtsform og ser SÅ friskt ud til dig. Og beslutter du bagefter, at du gerne vil lade det gro, så starter du ikke fra scratch af igen!

 2. Du er lækker med kort hår! Jeg er ikke så vild med mohawken, men kort hår er super til dig. Men det hvor du er allerlækrest og bare ser knaldhamrende godt ud, er billedet med den hvide “skulderfri” bluse. Det er SÅ pænt!

 3. Du er hammer smuk lige meget hvad. Det korte fra LA er flot!! Men det er pagen du har nu også!!

 4. Den kortere page klæder dig vildt godt!! Den skal du rocke lidt endnu. Du har masser af tid til at have langt, pænt, glat storbypige hår fremover. Desuden er der noget skønt i at have lidt levende hår nu hvor foråret snart begynder sit indtog

 5. Den korte page er helt klart min favorit – den klæder dig og der er mange stylings muligheder 🙂
  Men når det er sagt, bærer du jo det hele med stil – også morgenfritzen 🙂

 6. Helt klart page eller længere, synes ikke det helt korte får det feminine frem i dig, og du ser en smule maskulin ud med det. Ikke særlig klædeligt

 7. Jeg stemmer også for pagen. Den er virkelig virkelig god til dig. Har faktisk et screenshot af dig som jeg har med og viser min frisør næste gang jeg skal have page 💇🏽😍✌🏼

 8. Cana, du ser jo altid smuk ud! MEN når det er sagt, så synes jeg klart du ser pænest ud når dit hår har lidt længde, også selvom det er den korte page 🙂 Det helt korte hår synes jeg ser lidt drenge-agtigt ud (selvom du rocker det bedre end de fleste!)

 9. Jeg tænker du kan bære alle typer af de frisurer du har haft.. Men det helt lange synes jeg giver dig et yngre look og mere naturlig udstråling … Det helt korte lader ikke din skønhed komme helt til rette udtryk ( synes jeg ) .. 😊 Så hvis jeg var dig, ville jeg lade det gro langt igen og ikke klippe det helt kort igen …. 👍

 10. Jeg elsker virkelig den længde, som dit hår har nu. Så jeg vil enten sige, at du skal lade det blive i denne længde, eller klippe det en anelse korter (dog ikke meget). Jeg synes nemlig, det umiddelbart er det, der klæder dig bedst. Selvom du nu også rocker både helt kort og langt hår virkelig godt 🙂

 11. Du må ikke klippe det!!!!😱Det bliver meget hurtigt lidt “konet” med kort hår – a la mrs. Walsh :0 Nej, nej, nej – enten som du har det nu, eller længere (y)

 12. Jeg må stemme i og sige at pagen klder dig for sindsygt. Som de andre også skriver er du jo en smuk pig, men synes virkelig det er så godt til dig med page og den længde det har nu, sådan off – the shoulder- agtigt 🙂

 13. Jeg syntes du ser hammer lækker ud, også med helt kort hår. Frækt og friskt. Og din smukke ansigt træder smukt og tydeligt frem. Og tja det vokser jo ud igen😘❤️

 14. Helt klart den korte page som på billedet med den hvide bluse med bare skuldre! Wauw det klæder dig at håret rammer ansigtet ind.

 15. Den korte page er helt vildt pæn til dig! Synes også altid, man lige skal lade håret vokse til, før man føler sig helt tilpas i det. Jeg klippede også mit ret kort mellem jul og nytår – og skulle virkelig vænne mig til det. Men nu er jeg gladere end nogensinde for det. 🙂

 16. Helt klart den korte page, hvor du har den hvide bluse på, eller lidt kortere end du har nu..
  .syntes du ser yngre ud med lidt længde, med det helt korte, ser du ældre ud! 😉..

 17. Helt sikkert den lidt kortere udgave. 🙂 Det ser super frisk ud til dig og det klær dig bare rigtig godt. 😉
  Jeg er selv gået fra kort til skulder langt hår og jeg savner min korte hår såå meget! Kort hår er bare lækkert og nemt. 😃

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven