mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Et hus – og en kvinde – som fortjener lidt respekt

img_3050

Imens han gik og satte gipsvæggen, som skal transformere vores lille lejlighed fra at være en 3-værelses til en 4-værelses, bad min far mig om lige at tage et kig på salgsannoncen for hans mors hus, som netop er sat til salg. Min farmors hus. Dét hus, som må være det sted hvor jeg har attenderet absolut flest julefrokoster i mit liv. Hun var nemlig familiens samlingspunkt, min farmor, inden hun gik bort for nogle måneder siden. Hende, hvis dør altid stod åben for hele familien på én gang. Den dør, som nu er sat til salg og dét endda, hvis jeg må være så fri, uden at have – eller være interesseret i at få – et personligt udestående med nogen, med en temmeligt vattet salgstekst tilknyttet.

Fuck, man. Er huset ikke andet end dét, tænkte jeg da jeg læste det, imens jeg forsøgte at gøre op med mig selv, hvordan dét hus egentlig er. Sådan, feelings aside og alt det der.

Det har jeg nu brugt køreturen (hvor Thomas sidder bag rattet) fra København til et godt stykke henover Fyn til at tænke over og det er altså et pissesejt hus. Lidt gammelt og måske heller ikke så prangende, bevares, men velholdt, med en fantastisk have og en planløsning der sparker røv!

Selvom jeg på ingen måder er ejendomsmægler, så vil jeg alligevel mene at huset fortjener sig en lidt anden tekst og lidt mere kærlighed med på vejen – og for fanden, det er min farmors hus; den mest ordentlige og pertentlige kvinde jeg nogensinde har mødt, som aldrig nogensinde bare har ladet stå til og som altid har haft styr på alting. Jeg har – til trods for mine manglende evner som ejendomsmægler – noget der minder om 30 forskellige adresser bag mig; jeg har både købt og solgt – flere gange – og så har jeg kværnet boligannoncer som var de popcorn i biografen og jeg vil altså derfor vove at påstå, at dén som har skrevet den nuværende annonce har sovet lidt i timen og slet og ret udeladt – eller i hvert fald undervurderet – en hel masse relevante informationer.

For eksempel står der efter min uforbeholdne mening ikke nok om hverken badekarret, pejsestuen med udgang til den solrige gårdhave, som fører én direkte op i den komplet ugenerte og frodige have, hvor børnene kan lege frit, jordbærrene bliver røde og hønsene hakker i den hyggelige hønsegård, imens man selv kan få sig en kold øl i solen eller dét faktum at huset faktisk indeholder en afdeling med mulighed for liberalt erhverv, i hvilken der er egen indgang, værelse, badeværelse og the-køkken. En seperat afdeling hvor man for eksempel kunne lave lyd-eller fotostudie, systue, revisionskontor, bed&breakfast eller noget andet man synes er sjovt. Eller hvor man, hvis man ikke er erhvervsdrivende eller hobbyentusiat, også kunne lave teenage-afdeling, hvor familiens større børn kunne flytte ud, inden de flyver fra reden. Der er så skide mange seje muligheder i dét hus og hvis ikke det havde været fordi jeg ikke lige kan se mig selv bosiddende i Gråsten, hvor huset ligger, og hvis ikke Thomas og jeg allerede var indehavere af én sønderjysk villa, som i øvrigt er i overskud, så havde jeg ikke været i tvivl om, at min farmors hus, med en klat maling og en tur til køkkenmanden (eller autolakereren), ville være et hus lige for sådan én som mig.

Og dét – eller altså, noget der minder om – synes jeg mangler i den nuværende salgsannonce, som I kan se HER.

Om ikke andet, så af respekt for min farmor.

Skriv din kommentar

Kommentarer (2)

  1. Ja en smule kedelig beskrivelse men flot hus! 🙂 håber det blir solgt til den rigtige familie. Din farmor lyder til at have været helt fantastisk! 😊

  2. Det er et rigtig fint hus med en god indretning og masser af muligheder – og mange gode minder. De færreste ville nok vælge orange gulvtæppe i entréen, men det kan man selv lave om på – størrelsen er i hvert tilfælde rigtig god. Badeværelserne er ikke rigtig i tidens trend, men det kan man jo vælge at synes og indrette dem derefter med nips og dims. De er med rustikke fliser.
    Eneste ulempe er det lange, lange fortov, der skal ryddes sne på; men det kan man måske sætte sin teenager til mod betaling. SÅ meget sne har vi jo heller ikke.
    Jeg kunne sagtens se mig selv i det hus, hvis jeg lige stod og skulle flytte til Gråsten.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven