mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

De bedste julepandekager – pandekager med flødeskum og jordbær

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da jeg forleden fik en ubændig trang til pandekager, besluttede jeg mig for at gå lidt anderledes til opgaven end jeg sædvanligvis gør, i anledning af at det jo for pokker er jul liiiige om lidt. Det blev til pandekagejulemænd, som godt nok “bare” er pandekager med bær og flødeskum, men som ikke desto mindre, skabte stor begejstring hos mine børn!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pandekagerne lavede jeg ud fra min grundopskrift:

3 æg

1/2 liter mælk

3 dl mel

2 spsk sukker

2 spsk olie

… Og en knivspids kardemomme, som gør dem lidt ekstra juleagtige, synes jeg. 

Melet piskes ud i halvdelen af mælken, hvorefter sukker, æg, kardemomme og det resterende mælk røres godt ind i dejen. Til sidst tilsættes olien og pandekagedejen er nu klar til stegning – allerhelst i smør!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De færdige pandekager pyntes med skiveskårne jordbær og flødeskum – og et blåbær, en chokoladeknap eller en lille pebernød til øjnene 🙂 Et voila! Faktisk hittede de så stort, at jeg overvejer om ikke jeg skal servere dem om eftermiddagen d.24.december i stedet for æbleskiver og slik, som jeg ellers havde haft i tankerne. Hvis bare der serveres med ekstra jordbær on the side, er det jo lige før man kan slippe afsted med at kalde dem sunde. Og hvis man kunne tænke sig den helt sunde variant – som om nogen vil dét til jul, men så måske på andre dage – så kan man naturligvis også lave dem i bananpandekage-variationen, som i virkeligheden nok smager mindst ligeså lækkert!

Så kan julen skis’me da bare komme an, kan den. Ho ho ho, fra Buttenkøkkenet.

Skriv din kommentar

Kommentarer (2)

  1. Du snakkede i din insta om manglende idéer til pakkespilspakker (tror jeg nok det var 😄) – må jeg foreslå noget nytårs-gejl? Stjernekastere, knallerter, ‘rør’ med konfetti i (dem der bare skal drejes og Wupti – så er der konfetti über alles! 🎉) og noget i den stil 😉 Mange er jo allerede ved at tænke på nytår..! 😱😆😄
    God jul og godt nytår! 🎉💫🍾👍🏻

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven