mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

De bedste brændte mandler på kun fem minutter!

brændte mandler

Deeeet sør’me det sandt, decembeeeer! Og derfor skal I selvfølgelig have min absolut foretrukne opskrift når det kommer til det søde, som man kan spise og servere med nogenlunde god samvittighed og som er vanvittigt let at lave. Lynhurtigt og idiotsikkert, så at sige. Det er selvfølgelig brændte mandler som jeg også tidligere har delt et par opskrifter på.

Denne opskrift på brændte mandler, som altså vitterligt kun tager fem minutter at lave, kræver at man har en micro-ovn; hvis ikke, så må man enten låne én hos naboen eller ty til den “gammeldags” facon med en tykbundet gryde og masser af tålmodighed.

Fordi jeg både har det svært med at følge en opskrift og fordi jeg elsker variation, har jeg for nyligt lavet to forskellige varianter og jeg må sige, at jeg er blevet særligt vild med de lidt specielle slags med ingefær og appelsin, som sparker totalt julerøv, synes jeg.

brændte mandler

Brændte mandler (almindelige)


200 gram mandler

4 spsk sukker

1,5 spsk vand

1/2 tsk kanel

1 tsk kakaopulver

En knivspids vanille

En knivspids salt

Alle ingredienserne blandes sammen i en porcelænsskål og kommes i microovnen (på højeste effekt) i 2 minutter, hvorefter skålen tages ud og massen omrøres, inden den igen sættes i microovnen i yderligere to minutter. Herefter tages skålen (som er varm, så pas på fingrene!) ud, massen omrøres og bredes ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Og så kommer det absolut sværeste: De brændte mandler skal afkøle før de serveres (eller spises) – indtil de er kølet helt af, er de temmeligt bløde og det kan altså på det varmeste anbefales at være lidt tålmodig med at spise dem 🙂


Brændte mandler med ingefær og appelsin


200 gram mandler

4 spsk sukker

1.5 spsk vand

1/2 tsk kanel

1/2 tsk kakaopulver

1/2 tsk stødt ingefær

revet skal af 1/2 økologisk appelsin

Fremgangsmåde præcis som ovenfor 🙂 


De brændte mandler er velegnede til både børn og voksne og jeg serverer dem ofte for gæster her i december, ligesom jeg bruger dem som en sød, billig og personlig værtindegave.

brændte mandler

Velbekomme!

Skriv din kommentar

Kommentarer (5)

  1. Æh… det lyder som verdens letteste opsprift, og alligevel har jeg et spørgsmål til den – det siger nok mere om mig end om opskriften… ☺
    Skal mandlerne smuttes først?

  2. Kan ens mikrobølgeovn være for kraftig? Mine mandler blev alt for brændte efter kun 3 min (i alt). De smager af sorte popcorn og nu stinker lejligheden derudaf..

    1. Nej, det er min skyld!! Jeg havde simpelthen glemt at skrive vand ind i opskriften! UNDSKYLD :-/ Det er rettet nu og nu skulle de blive perfekte 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven