mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

JordemoderOnsdag – Navnesnak

navne

Jeg har mega svært ved at finde min professionelle kasket i dag og des mere alvorligt noget bliver, des mere føler jeg mig tynget og jeg har derfor besluttet, at denne JordemoderOnsdag bliver min hidtil mindst faglige, hvor vi i stedet for at snakke om alle mulige fakta forbundet med graviditet, fødsel og familiedannelse, skal snakke lidt om navne, som selvfølgelig også en en kæmpe del af graviditeten, omend den ikke har spor med jordemoderen at gøre.

Mit eget navn er i den mere “særlige” ende af skalaen – og jeg har skrevet historien om dét HER, hvis I er interesserede – hvorimod mine børn jo har meget traditionelle navne.

Men faktisk er jeg lidt til det hele.

Med Jens var vi aldrig i tvivl. Han skulle enten være en Jens eller en Sarah, opkaldt efter Thomas’ afdøde forældre. Peter derimod, var lidt mere tricky for os. Egentlig har jeg altid gerne villet have en dreng, der hed Peter, da det er et familienavn i min familie, men fordi Thomas’ “nye” far hedder Peter og lever i bedste velgående, syntes jeg faktisk det var lidt mærkeligt. Og nårh ja, så vidste vi ikke om han var dreng eller pige, inden han blev født, så der var rigtigt mange bud på banen. For eksempel var vi vilde med både Pippi og Kirsten, hvis han havde været en pige. Eller Bobby, som vi kraftigt overvejede at kalde ham i stedet for Peter.

Bobby Buttenschøn, det kunne da også have være sødt, ik’?

Der er selvfølgelig ligeså mange holdninger til navne, som der er forskellige mennesker, men jeg synes alligevel altid at det er så spændende, at høre hvad andre synes er fine navne. Derfor, for at inspirere hinanden,  gravide som ikke-gravide, vil jeg hermed opfordre jer til at skrive hvilke navne I er særligt vilde med – og ja, det er selvfølgelig helt ok, hvis I allerede har brugt navnene 😀

Hvilke navne har I haft på bedding, hvilke er I endt med (hvis I har børn) og hvilke kan I bare smaddergodt li’?

Skriv din kommentar

Kommentarer (82)

 1. Vores datter hedder Emma Margrethe 🙂 vi talte meget om, det skulle kunne siges på mange sprog, og det skulle være nemt at råbe 😉 🙂

 2. Allerede inden vi skulle være forældre havde vi navnet Cornelius på plads. Alt skal forhandles med min kæreste så det er meget at starte i god tid. 🙈 Men da vi så stod der med to streger og fik at vide at det var en lille dreng der var på vej var det pludselig ikke længere end mulighed med det der Cornelius – Hubert havde længe rumsteret i mit hoved og der herskede bare ingen tvivl om at det var det min søn skulle hedde. Michael var heldigvis med på den (resten af familien – not so much). Så det var ligesom det, lige indtil i midten af graviditeten dukkede Ludvig pludselig op og var faktisk ved at skubbe Hubert af pinden. Det endte dog med Hubert og intet passer bedre til min dreng end det. Så kan lillebror nappe Ludvig, hvis det skulle blive aktuelt. Og skulle der en dag dukke en søster op er Esther eller Elvira højt på listen. 😊

 3. Jeg er gravid med en pige, og vi ved ikke hvad hun skal hedde endnu. Vi har en søn, der heddder Gustav, og indtil videre er Elin favoritten til hendes navn. Vi er dog langt fra sikre.

 4. Jeg var i mange år vild med navnet Johannes som også er min fars mellemnavn og faktisk var det også det min mand skulle have heddet. Men da jeg så blev gravid føltes det slet ikke rigtigt. Vi havde en lang liste med over 50 navne. De fleste mest for sjov. Jeg syntes det var meget sværere end jeg havde troet. Der er så mange smukke navne og så er det bare så svært at finde det helt rigtige. En af de sidste navne der kom på listen var Otto. Det stod længe imellem det og Eskild men Otto var det der føltes rigtigt. Generelt er jeg mest til de klassiske, gamle navne. Hvis jeg ikke skulle have haft min mand med på ideen, var min søn nok kommet til at hedde Ebbe. Det synes jeg er så sødt og det minder mig om de gamle danske film og har for mig noget romantisk over sig.
  Til piger snakkede vi om Gry og Liv.

 5. Begge mine børn har gode gamle danske navne, nemlig Mette og Peter. Da jeg ventede Mette snakkede vi, Mette, Anne og AnneMette og med det samme hun kom ud var vi klar over hun var en Mette. Værre var det med lillebror 3 år senere, vi havde ingen navne klar (Mette mente det skulle være Laura inden fødslen) vi prøvede Mads, Morten, Thomas inden vi langt om længe fik bestemt os for Peter efter en måned. Mine børn er nu 19 og 22 – og grunden til det ikke blev Mads, var at Føtex’ børnetøj dengang hed Mads og Mette, den var vi ikke helt klar til at ligge os op af

 6. Arne. Jeg ville gerne kalde vores næste barn det, hvis det er en dreng der sparker i maven, men min mand har veto’et det.

 7. Vi hoppede i den helt anden lejer. Længe før vi rent faktisk blev gravide havde vi snakket om at vores barn skulle hedde James, hvis det blev en dreng. Det glemte vi imidlertid alt om da først vi stod med de to streger. Først mange mange navne senere kom jeg i tanke om vores snak om navnet James – og da vidste vi begge at det var navnet. Vi meldte det ud så snart vi havde besluttet os for bedsteforældrene skulle lige have tid til at vænne sig til navnet.
  Med lillebror var det noget sværere… det bedste navn var ligesom taget 🙂 men her faldt navnet på Lloyd – og selvom meget få udtaler det korrekt (beklager lillebror) så holder jeg selv så meget af navnet og syne determination smukt sammen med James.
  Var lillebror blevet en pige skulle hun havde heddet Lily.

 8. Da vi ventede vores søn, var vi begge vilde med Johan, indtil vi opdagede at det altså ikke klinger med vores efternavn. Så vores dreng kom i stedet til at hedde Albert. Som nu selvfølgelig er verdens sødeste navn. Gry var også på listen, hvis han havde været en pige. Hvis det nogensinde lykkes for os at få flere børn, så er Vigga højt på listen. Men det er min mand så ikke helt med på 😉

 9. Hjemme hos os har vi en Agnes 😊 Jeg kan også godt lide navnet Elvira, det er min kæreste dog ikke så vild med, desværre. Har dog forsøgt at overtale ham til, at hvis den næste bliver en pige så skal hun hedde Elvira og så må han bestemme hvad nr. 3 skal hedde 🙈😊 men der skal vist lidt mere overtalelse til 😊

 10. Jeg er vild med gamle navne. Mine børn hedder Valdemar Elliot) (Valdemar er opkaldt efter min morfar) og Conrad Nohr. Jeg er vild Johannes, Harald og Villum. Og af pigenavne er jeg dybt forelsket i Ella, Vera og Vigga 🙂

 11. Jeg var overbevist om at vi skulle have en dreng helt frem til kønsscanningen. Inden da havde jeg nærstuderet nærmest alle islandske navnelister, da min svigerfar er islænding syntes vi det kunne være lidt skægt. Det var dog nærmest umuligt at finde et der var pænt (og kunne udtales), men i min søgen fandt jeg navnet Atlas, hvilket vores familier synes er helt hen i skoven.
  Det blev dog en pige, der hr fået navnet Saga Noelle. Jeg ville gerne have haft Noelle til fornavn, men det syntes min mand var lige utrært nok.
  Til den næste har jeg faktisk Karna på listen, dog stavet anderledes end dig. 😊

 12. Vi venter på at baby melder sin ankomst til december, og har længe snakket navne – ja faktisk allerede inden jeg blev gravid.
  Hvis det bliver en dreng er vi enige om at han skal hedde Louie. Jeg vil gerne have Holger som mellemnavn, men det er min kæreste ikke helt med på.
  Hvis det bliver en pige, er vi blevet enige om at hun skal hedde Aya. Jeg er dog helt vild med Elva, men det tror jeg desværre ikke jeg kan få min kæreste overtalt til. 🙂

 13. Vi havde før graviditet snakket om at blev det en dreng skulle han hedde Luis blev det en pige skulle hun hedde Luise. Da pigen så kom ud, så var det bare slet ikke en Luise der kom ud… Jeg græd da hun kom ud og sagde at det altså ikke var en Luise men en Emma, hvorefter min mand så sagde, jamen så er det jo Emma Luise, så det blev det, og det passer perfekt til hende 😀

 14. Det med navne er super svært, synes jeg. Min mand oh jeg havde meget forskellige forestillinger om hvad de skulle hedde. Det endte så med Silje, Theis og Hjalte.

 15. I den første graviditet var det første (og eneste) navn vi snakkede om Cirkeline – heldigvis blev det en pige 🙂 anden gang snakkede vi mest drengenavne og favoritterne var Hugo, Holger og Valiant, men det blev også en pige. Min mand synes hun var en Karla, men jeg fik lov at bestemme og det endte med Wilma. Elsker mine pigers navne. De er hver især også opkaldt efter en af deres oldemødre Gerda og Lilly.
  Er nok mest til lidt specielle eller gamle navne.

 16. Jeg har en lille Sigrid i maven og jeg glæder mig helt vildt meget til at møde hende til december.
  For os har det været nemt at finde navnet ❤

 17. Vores søn hedder Aksel. Vi var MEGET uenige helt op til 14 dage før fødslen, hvor min far ringede og foreslog Aksel, det havde vi slet ikke haft på banen og for første gang var vi enige. Min mand syntes han skulle hedde Preben 😳 og jeg holdt på Vitus. Havde vi fået en pige skulle hun hedde Nanna.

 18. Vi venter en lille dreng til januar, som enten skal hedde Alfred eller Jeppe. Jeg har egentlig tænkt, at han skal hedde Alfrd, men er blevet meget i tvivl 😊

 19. Mine drenge på 29 og 27 år hedder Rune og Peter.
  Rune fordi jeg syntes det var et fint Nordisk navn, Peter fordi han blev opkaldt efter min Farfar. havde Rune været en pige havde han heddet Mira og hvis Peter havde været en pige havde han heddet Kathrine.
  Jeg har 3 Børnebørn med de dejligste navne men som jeg dog lige skulle vende mig til, idag kan de ikke hedde andet, nemlig: Luna, Vitus oh Magne 😍

 20. Min ældste hedder Sebastian, opkaldt efter en efterskole dreng. Min mellemste Michala og det lød bare godt 😊
  Min yngste er opkaldt efter min mormor og min mands farmor, Maja Cecilie 😍

 21. Vi har Harry (udtalt på dansk, ikke engelsk som mange tror), og lillebror Henry kommer til januar. Opkaldt efter henholdsvis fars farfar og morfar.
  Får vi på et tidspunkt piger skal de hedde, Agnes eller Ester

 22. Vi venter vores første barn til April!😍 Vi fandt i mandags ud af at det er en lille pige – så det skar lige 50% af mulighederne væk. Alle pigerne; min oldemor, mormor, mor og jeg selv hedder Irene til mellemnavn så det skal vores prinsesse også hedde. Fornavnet tror jeg bliver Silje! Hvis det havde været en dreng var vi enige om Villum👶🏼

 23. Har ikke børn, men som pædagogstuderend støder man på en del navne, som mine kommende børnnavne måske kan være inspireret af:
  Piger: Metha, Aviaja(Aviaia), Aura 🙂 (min kæreste er vild med navnet Vera)
  Drenge: Tristan, Valdemar.

 24. Vi gjorde noget så uromantisk som at lave ennliste med 5 navne og så prioritere hver især og det der blev højst på listen valgte vi. Det blev så heldigvis min nr 1 begge gange, som hører til de ældre danske navne, nemlig Emilie og Marius. Af andre højt på listen var Viktoria, Fiona, Elias og Villads.

 25. Jeg havde bestemt ikke svært ved at finde drengenavne jeg kunne lide. På listen var bl.a. August, Arthur, Johannes, Elliot, William og Hugo. Min kæreste var fast besluttet på Hugo, og heldigvis lignede vores søde dreng også en Hugo da han kom ud.

 26. Vi vaklede lææææænge mellem Maggie og Rosa. Det tog faktisk 10 uger efter hun var kommet før vi landede på Maggie😊. Til drenge var jeg vild med Oswald og Wilfred😊.

 27. Jeg elsker helt almindelige danske navne, som Marie, Anders, Peter, Anne osv. Navne som ikke skal staves hver gang man snakker med folk man ikke kender. Selvom mit eget navn er pæredansk skal jeg altid huske at sige ; Kathrine, med th. Det skal mine børn ikke belemres med hvis det kan undgåes 🙂
  Vi har derfor en Cecilie og en Sebastian.
  Cecilie har vi været enige om flere år før vi egentlig tænkte i at forsøge os. Dengang var også Aksel på listen. Vi fik vores Cecilie først, men desværre blev Aksel snuppet til en fætter 4 mdr før vores dreng blev født, og så var gode råd jo dyre. Da han så kom til verden var det faktisk meget godt, for han lignede slet ikke en Aksel, og Sebastian passede meget bedre. Både til ham, men også til Cecilie <3
  Får vi flere børn bliver det det nok også S/C navne, men de er altså hemmelige indtil dåben <3 🙂

 28. Jeg har siden jeg var lille elsket navnet Christian og tænkt at min fremtidige søn skulle have det navn.. Men nu skal jeg i stedet giftes med min kæreste Kristian så vi må nok finde et andet navn når det bliver aktuelt.. mit nye yndlingsnavn er Valdemar men nu må vi se hvad vi kan blive enige om ☺

 29. Mine børn hedder Elise og Alfred. Elise hed min farmor, og hun levede dengang da vi fik vores datter, og var meget beæret over vi havde valgt at kalde hende det.
  Hun fik mellemnavnet Elvira, da det var Lars’ afdøde oldemor og et kriterie fra hans side for at jeg kunne få lov at få en Elise.

  Vores søn hedder Alfred, og han er opkaldet efter karlen på Katholt, Emil fra Lønnebergs bedste ven- og så fordi vi synes det er et godt gammelt navn.

  Får vi et barn mere bliver det nok en Oda eller Inga. Eller en lille Otto.

 30. Tja med den første forelskede jeg mig i navnet Halfdan – hvad jeg ikke vidste var at min mand arbejde på en borerig af samme navn 🙈 Drengen hedder dog Halfdan i dag 👍🏻 barn nummer to skal opkaldes efter verdens sejeste olde (motorOlde), hun skal hedde Ebba. MotorOlde er stadig i live og glæder sig 😊 Indtil Ebba kommer ud hedder hun dog spidermanbaby, det har Halfdan nemlig bestemt 😂

 31. Så hyggelig en tråd det her, så vil da tilføje vores historie.. Vores søn hedder Villas. Vi valgte den lidt anderledes stavemåde fordi hans far og hans 3 brødre alle har navne der slutter på “as” – så nu må vi måske fortsætte den hvis vi får flere drenge?? Vi havde også Elias på listen, men Villas var altid favoritten.. var der kommet en pige ud, skulle det have været en Lærke (efter Kun Larsens “lille Lærke” som min nu afdøde sang da jeg var barn)

 32. vi venter vores første barn til marts❤️ Og vi har lige fundet ud af at vi skal have en lille dreng. Vi er faktisk begge to vilde med William. Men jeg er personligt ret glad for Karl, Liam og Emil. Men min kæreste er ikke helt fan 😃 Jeg selv har et navn som altid er blevet udtalt forkert. Jeg er egentlig opkaldt efter Nena (99 luftballons), men min mor nægtede at det skulle være mit navn, derfor blev det til Nina – et n, som åbenbart er meget mærkeligt 😂😃

 33. Vi har to guldklumper, som hedder Eskil og Iris. Da min mand er svensk, har det været vigtigt for os, at navnene udtales næsten ens på dansk og svensk. Jeg kan også godt lide, at det er navne, som ikke er alt for specielle, men som alle ikke hedder…

 34. Jeg er den stolte mor til en Lukas og en Noah.
  Lukas er lige blevet 18 og i dag er der rigtig mange Lukas’er, men den gang for 18 år siden, var han en ener – og så skrevet med k 😊
  Noah er 14, så det var også nyt, sær, mærkelig og ‘ej, det kan man da ikke’ dengang..
  Men jeg synes bare at det er sejt, at han så blev den første Noah på vores skole – i hele dens 130 års eksistens… ❤

 35. Vi har 2 drenge og en pige. De hedder Luca, Matti og Nova.
  Vi venter nu nr. 4, vi ved endnu ikke hvad det er, men min fornemmelse siger en dreng og vi er fuldkommen blanke på navne… hjæææælp

 36. Jeg har en Agnes og en lillesøster i maven. Vi snakker om Edith og Ingrid. Jeg kan også godt lide Vera, Elin og Ellen. Havde det været en dreng var Aksel helt sikkert.

 37. Jeg er helt vild med navnet Johanne, synes det er så flot.
  Vi har to piger, den største hedder Matilde og yngste-musen på 5 mdr kom til at hedde Liva Johanne, vi kalder hende bare Liva. Selvom hun næsten er 5 mdr er jeg stadig igang med af vænne mig til Liva, da jeg (stadig) ikke er overdrevet vild med det 🙈 men er vild med barnet.
  Hvis vi havde fået en dreng ville jeg genre have haft en Sebastian eller en Emil. Jeg er vist mest til de klassiske navne 🙂

 38. Vores datter hedder Natasha Anna. Natasha fordi min mand synes det er et flot navn, og Anna efter sin farmor.
  Vores søn hedder Jonatan. Det fandt Natasha på, efter at jeg læste brødrene Løvehjerte for hende, mens jeg var gravid med ham 😉
  Havde jeg fået lov at bestemme helt selv, var de nok kommet til at hedde Katinka og Valdemar 😉

 39. Vores børn hedder Sophus, Marius og Anemone. Jeg er til de lidt mere specielle navne. Havde vi fået en dreng 3. gang, var det blevet til en Julius. Derudover er jeg vild med Rose, Silke, Juliane, Nynne, Mille til piger og Carl, Theodor, Julius, Aksel, Elliot til drenge. For os var det vigtigt, at navnene passede sammen.

 40. Vores søn hedder Asger. Jeg synes, det er et stærkt navn. Og det passer så fint til ham. Da jeg ventede vores datter snakkede vi mange forskellige navne; Ingeborg, Viola, Sigrid. Og endte med at kalde hende Rigmor. Hun er så smuk og helt sin egen. Og hun kunne ikke have heddet andet.

 41. Da vi ventede vores første barn og vi fik at vide at det var en pige, var jeg sikker på hun skulle hedde Lilli, da hendes far altid fløjter og synger Lili Marleen. Men da hun kom til verden efter en hård fødsel, hvor hun sad fast med sine små brede skuldre, var hun slet ikke en Lili. Efter en lille uge hvor vi havde skiftevis kaldt hende Agnes efter hende den stærke karakter fra matador og så Andrea, faldt valget på Andrea. Hendes navn, som min søde svigermor havde undersøgt, betyder nemlig modig og stærk og derfor var det det helt rigtige navn til vores skønne stærke og seje pige.

 42. Vi har en lille Ida. Vi kunne ikke blive enige om navnet og der gik et par uger efter fødslen før vi besluttede os. Jeg ønskede, at kalde hende Dagmar og min kæreste syntes hun skulle hedde Astrid. Ida kunne vi dog blive enige om men der gik faktisk lang tid før jeg vænnede mig til navnet og dagen før hendes dåb var jeg stadig ikke overbevist. Måske fordi det ikke var dét navn jeg allerhelst ville have hun skulle hedde og jeg syntes et eller andet sted, at det var for almindeligt. Idag er hun 9 måneder og Ida er SÅ fint og passer så godt til hende. Jeg har fået et helt unikt barn med et helt almindeligt navn og det kunne ikke være anerledes. Hvis vi får en dreng næste gang skal han hedde Otto, som vi heldigvis er meget enige om. Hvis vi får en pige bliver det en Dagmar 😉

 43. Min navneliste er virkelig lang (og jeg er iøvrigt single). Men hvis jeg fik børn i dag, skulle mine piger hedde Carmen og Viola. Maise og Merle er også virkelig fine navne.
  Mine drenge skulle hedde Carl, Elliot, Walther eller Hector. Jeg får virkelig svært ved at vælge!

 44. Jeg har en Ellen, en Astrid, en Erik og venter mig en lille Niels. Hvis den lille gut i maven havde været en pige skulle hun hedde Kirsten, det navn har jeg været vild med siden jeg læste Alle vi børn i bullerby, desværre tog det 4 børn før jeg fik min mand overtalt og så blev det altså en Niels i stedet ☺️

 45. Jeg har en Clara og en Frode ❤️ særligt de ældre i familien var skeptiske ved navnet Frode i starten men jeg elsker det! Det var hans storesøster Clara der valgte navnet fordi hun ønskede sig en lillebror det skulle hedde “Frode og alle de andre rødder” som vi havde læst ❤️

 46. Jeg er 22 år og langt fra det sted i mit liv hvor jeg skal sætte børn i verden. På trods af det har jrg en lille note på min telefon hvor jrg skriver smukke, fine, specielle og potentielt brugbare navne til mit kommende afkom. Det på trods af at jeg faktisk allerede har bestemt mig.. Hvis jeg får en pige skal hun hedde Agnes Elisabeth efter min mormor og farmor. Og hvis jeg får en dreng skal han hedde Sylvester eller Mads. Sylvester fordi det skulle jeg have heddet hvis jeg var blevet en dreng og Mads fordi det hed min afdøde bror.
  Jeg synes at navne med betydning, ligesom dine børns Cana, giver en sjæl og en ekstra form for liv og kærlighed til barnet. Så min liste er vel egentlig i tilfælde af, Gud forbyde det, uventede tvillinger eller anden form for uventede velsignelser 🙂

 47. Med min datter på 5 mdr var vi ret længe om at finde navnet. Vi havde faktisk slet ikke snakken før vi kendte kønnet – jeg tror, vi begge syntes det var lidt uvirkeligt, og svært at forholde sig til. Vi endte med at finde to navne vi rigtig godt kunne lide: Sommer (fordi det er herre-sødt!) og Olivia (efter min oldemor). Vi endte på sidstnævnte fordi vores forældre egentlig syntes det der Sommer var et mærkeligt navn – “kan man hedde det?!”. Så der kom en lidt negativ association med det syntes jeg, selvom jeg godt ved, vi burde have været ligeglade. Men jeg er også enormt glad for Olivia, som jeg “piftede op” med mellemnavnet Maj. Og det kunne ikke have været anderledes nu 🙂

 48. Vi havde rigtig svært ved drenge navne og da vi jo fik en søn måtte vi jo finde på noget. Vi var længe næsten enige om han skulle hedde Samuel, men manden var meget I tvivl. Da vores skønne dreng så kom til Verden var det først kl 5 om morgen efter en laaang nat med en meget sulten baby vi besluttede os for at han skulle hedde Lucas. Vi har været ligeglade med om det var specielt, populært eller noget helt andet. Vi ville gerne have noget der både kunne udtales på dansk og engelsk og så synes vi bare det var et sødt navn. Vi er nok ikke så meget til de meget specielle navne. Min mor har et ret specielt navn og har altid hadet det. Og er nok lidt træt af at høre “mit barn er unikt derfor skal han/hun have et unikt navn” det synes jeg er helt forkert for alle børn er unikke. Hvis vi skulle være så heldige at få et barn mere. Må vi igen på jagt efter drenge navne 😁 men bliver det en pige har vi nogle stykker i spil. Hollie, Emily eller Nanna 😊 men lad os nu se……det kan være det bliver noget helt andet. Jeg ser dog stadig en tendens at vi vælger navne der fungerer godt på flere sprog 😊

 49. Jeg er helt forelsket i Solvej til en pige, og Bille og Anker til drenge!!! Håber min husbond-to-be engang ude i fremtiden er enig med mig, haha…

 50. Har aldrig været sådan én, der havde en lang ønskeliste af navne. Så da vi for snart 4 år siden fik en søn endte vi på Sylvester. Var han blevet en pige skulle det være Nanna. Nu venter jeg mig igen – og eftersom det er endnu en søn måtte vi på den igen. Min mand ville gerne have en Bob – som jeg så gjorde til en Bobby. Nu er vi endt på Buster❤️

 51. Vores ældste hedder Silje, da jeg er halvt norsk. For os var det vigtigt med et navn der udtales ens på begge sprog og så skulle det ikke være for langt og ikke noget hun skulle stave sig igennem.
  Lillesøster hedder Sonja (med inspiration fra den norske dronning) og elsker virkelig det navn, det er enkelt og let at sige på mange sprog mm.
  Det er ikke med vilje de begge starter på S, men efterfølgende ret praktisk i tøjstempler mm.

 52. Jeg har altid vist, hvad min datter skulle hedde, Emma. Nu er det så sådan, at jeg har to dejlige børn, to drenge, og ingen datter. Så da jeg og min mand ventede vores første inden vi vidste. hvad det blev og han spurgte, hvad vores barn skulle hede, hvis blev en dreng, var jeg blank. Han blev til en Charlie, da vi havde en snak om tiden før i mødte hinanden. Viggo vores yngste: Jeg hørte en kalde på sin søn Viggo 4 uger før je fik Charlie og siger til min veninde, at hvis jeg fik en dreng mere (har altid vidst jeg ville have to børn), så skulle han hedde Viggo. Jeg er helt vild med navne fra mine bedsteforældres tid/Matadortiden. Jeg er helt vild med Emma, Laura og Ella som pigenavne

 53. Kaya, Ally og Aksel – og så er jeg blevet ret lun på Viktor 🙂 jeg kan godt lide symmetrien i at alle navne har to lyd-stavelser!

 54. Vores datter hedder Wilma. Jeg kan godt lide de specielle navne og min mand er historikker og kan godt lidt de gamle navne 🙈 Vi vidste ikke hvad hun var for en i maven. Så hvis det var en dreng, ville min mand gerne det blev en Andreas efter hans farfar. Hvis en pige, var jeg helt vild efter Thit eller Castanje. Hun var ikke nogen af dem og pludselig kom Wilma til os. Så de 3 navne er bestemt også i spil til det næste barn.
  Jeg har lige fået en niece, som hedder Thelma – jeg elsker det!

 55. Vores drenge hedder Milo og Theo. Det var super svært at finde drengenavne, synes vi! Pigenavne var ingen sag. Milo skulle have heddet Freya og Theo skulle have heddet Penny . Men drenge blev de og enige blev vi da, men det var svært, for min mand ville have Liam (begge gange,og jeg tænkte bare: En skotsk/irsk alkoholiker, hver gang jeg sagde det) og jeg ville have Elias første gang og anden gang Elliot, men vi søgte iblandt vores oldeforældre og blev begge begejstrede for Theo. Med Milo foreslog jeg Milan, hvilket min Thomas afviste pga. fodboldforhold og han kom så med Milo, hvilket jeg synes om, men havde et forhold til, da jeg har været ung i huset ved en familien Milo. Som jeg for øvrigt er helt vildt med – altså familien. Så vi endte der, da det sgu da også er ret hyggeligt, at Milo hedder Milo, da den familie stadig er en vigtig del af mit liv.

 56. Nu har jeg stadig til gode at få børn.. Jeg har de sidste par år drømt om at få en pige, der skal opkaldes efter min afdøde bedstemor Veda. Hun var den smukkeste kvinde af sind, og jeg synes, at navnet er så fint. Min kommende mand er iraner, og vi talte om navne, hvor jeg fortalte om min drøm. Det viser sig, at det også er et iransk navn! Så nu venter vi på den dag vi når dertil.. ❤
  Vi har også et par andre navne i spil både danske, engelske og iranske. 😊

 57. Jeg er på ret bar bund mht. drengenavne. Men hvis jeg en dag får en pige, har jeg Goya, Alyssia (Alice?) og Otillia i tankerne.

 58. Min søn på 2år hedder Magne.
  Til den næste har vi følgende navne i spil: Birk, Lauge, Falke, Edith, Ella, Gaia.

 59. Her venter vi en pige til januar. Mit favoritnavn har hele tiden været Anna, og er det nok stadig.
  Vi har været nogle hårde år igennem med to tidlige aborter før denne graviditet, der heldigvis ser ud til at lykkes. Navnet Anna har været “med” på hele dén rejse, og har på en måde også tilhørt dem, der ikke blev til.
  På vej hjem fra 20 ugers scanningen, hvor vi fandt ud af kønnet, dukkede ideen til Laura op i mit hovede – og min mand er helt solgt til dét. Så selvom vi ikke officielt har besluttet om det bliver Anna eller Laura, så peger pilen mest på Laura. Det er hende i mavens EGET navn! Går og kalder hende det lidt i smug for at vende mig til det :-).

  Af drengenavne var vi på Holger eller Erik. Pigenavne, der var med i opløbet var Karen, Iben eller Magda.

 60. Jeg er i virkeligheden RET vild med den mangfoldighed vi har med navne i denne tid. Jeg elsker at forældre tør!!! 💪💪
  Vi har Silas på 5 og Viola på 3,5.
  Ved Silas ønskede jeg mig brændende en en Karlo eller Adrian (Vi kendte kønnet) Min mand kom så hjem med det her navn … Silas … Det smagte bare helt forkert. Men ikke desto mindre overgav jeg mig – og ja han er jo bare en Silas! Jeg overgav mig med kravet om, at jeg nærmest suverænt måtte vælge navn til den næste. Ved Anden graviditet følte vi os om, at det var en dreng igen, og jeg gned mig i mine små hænder – endelig kunne jeg få min lille Karlo.
  MS viste dog en lille pige. Overraskede men lige lykkelige blev vi på hjemvejen i bilen enige om, at vores pige skulle hedde enten Viola, Vera eller Rosa.

 61. Herhjemme har vi en Olivia på 8 år og en Viggo på 4 år. Synes det er skønne navne og min mand og jeg var heldigvis enige 😊

 62. Mine 3 børn på henholdsvis 14, 11 og 8 hedder August, Alma og Andrea. Alle 3 navne er valgt fordi vi synes de er utrolig smukke, men også fordi ingen af den var på top 50 – det er de så desværre alle nu 😏

 63. Måske har du skrevet om det før, men jeg er ret ny følger her på bloggen (som jeg i øvrigt er VILD med) når du skriver I ikke kendte kønnet, betyder det så at I ikke fik MD-scanning? Altså fordi jeg tænker at du som jordemoder kan tyde selv kan tyde de billeder og ikke undgå at se kønnet. Jeg spørger, fordi jeg selv har været i tvivl mht at vælge scanninger, da jeg også synes de har ført mange unødvendige bekymringer med sig. Er det noget du har en holdning til?

 64. Vi har en Peter, og jeg synes, det er det bedste navn overhovedet. Oprindeligt ville jeg gerne have haft et andet navn, men så blev jeg gift med en mand, der hed det, og så blev det Peter, da vi langt om længe fik barn. Tilfældet ville at det samtidig var samme navn som et meget kært og desværre afdødt familiemedlem på min mands side.

  Skulle vi få en datter, skal hun hedde Eva.

  Jeg går ret højt op i, at navnene skal kunne siges og staves af alle. Jeg har selv et navn, der ofte bliver misforstået, og jeg synes ikke, mine børn evindeligt skal stå og sige “ja, det er så Silaz med z” eller lignende.

  Og så at det skal være et navn, der fungerer hele livet. Der er mange søde børnenavne, som i min optik klart mest er børnenavne og ikke egnede til voksne mennesker.

  Og sidst er der hensynet til kælenavne. Jeg synes egentlig, Josefine, Charlotte og Caroline er pæne navne, men jeg gider ikke have en Josse, Lotte eller Caro, og sådan ender det jo nok blandt kammerater o.l.

  godt, man har en lang graviditet til overvejelser 🙂

 65. Hvis jeg får en dreng skal han hedde hubert, eller sigfred. Det er min nu afdøde fars ønsker. Og jeg bliver kun mere og mere vild med dem. Af pigenavne elsker jeg mange f. Eks Sigrid, Mynthe, Silje og Olivia. 🙂

 66. Hvis jeg får en dreng skal han enten hedder Theodor eller Elliot – elsker simpelthen de navne. Hvis derimod får en pige skal hun hedder Eleanor eller Leonora 🙂

 67. Jeg er meget forelsket i navnene Lucas og Luna. Jeg synes simpelthen de er så søde. Jeg er også meget glad for Mathias, som min lille dreng i himlen hedder.

 68. Så hyggelig et indlæg og ligeså hyggeligt kommentarfelt 👍🏼
  Jeg er også typen som har haft navneliste i maaaange år til mine kommende børn.
  Af drenge er favoritter: Birk, Tobber, Falke og Aksel.
  Af piger er det: Sigga, Mynthe, My, Gry, Mejse, Noora, Elva, Bjørg, Bjørka, Sia, Ene og Vilde (okay stopper nu, listen er for lang 😆)

 69. Hos os har ungerne selv valgt. Vi har sagt navne vi har overvejet, og så har de løftet hovedet gentagne gange på samme navn, og så var den i vinkel. Dog havde vi ikke troet det ville ske med den mindste, da hun kom 7 uger før tid, men hun ville selv vælge og forbløffede personalet på neonatal i stedet.

 70. Vores 3 krudtugler hedder Hans, Rosa og Alfred.
  Hans er opkaldt efter en højtelsket oldefar og Rosa en skøn oldemor.
  Alfred er ikke en familie navn, men en skønt friskt navn der passer perfekt til banditten.
  Vi havde også navne som Ebbe, Marie og Jens oppe af vende. Men bedstefar hedder Jens så det blev Hans istedet 😉

 71. Vi har Agnes og Georg💜💙 Hvis der skulle komme en mere til flokken. NOT… skal hun/han hedde Marta, Roberta eller Karlson, Herman, Bror

 72. Herhjemme havde vi en laaang liste med pigenavne og ikke ét eneste drengenavn. Og gæt, hvad vi venter os? Jeps, en dreng. Godt, der er nogle måneder til endnu! 😀

 73. Uuh ja, vi var stensikre på at hvis det blev en dreng skulle han hedde Thore, ja med e i enden 😊
  Efter en meget lang diskution og en kønsscanning skulle vi have en lille Elvira. Da jeg havde født kiggede vi på hinanden og sagde på samme tid “hun hedder Sigrid”
  Så det gør hun og det passer perfekt til hende 😍

 74. Drenge:
  Anker – Atlas – Theodor
  Milan – Egon – Sylvester
  Valter – Storm – Viggo
  Sander – Holger – Ludvig
  Charlie – Hugo – Louie

  Piger:
  Noelle – Astrid – Vega
  Berta – Nova – Havana
  Alba – Sommer – Naomi
  Elva – Mynte – Viola
  Nola – Fernanda – Leona

  Mine yndlings må nok være: Anker, Theodor, Noelle og Vega <3

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven