mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Canas hverdagsretter: Vegansk karrygryde

pa036399

Det er ikke alene lækkert, men også enormt sundt at spise denne krydrede asiatisk inspirerede karrygryde, som passer perfekt til årstiden, hvor jeg i hvert fald ofte craver mad, som giver mig et ekstra skud varme i kroppen. Tilberedningstiden er nogenlunde svarende til den tid det tager at koge en portion ris, som er fin at servere til.

Afhængigt af hvor stærk jeg laver retten, enten elsker eller hader mine børn den, men de gange den er blevet for stærk og de ikke spiser så meget af den, fungerer det altså super, at spæde resterne op med et par dåser hakket tomat dagen efter og bruge det som “kødsauce” i en – godtnok lidt særpræget, men lækker – lasagne, som selvfølgelig skal toppes med masser af bechamelsauce.

pa036396

Vegansk karrygryde (til 4-6 personer)

4 skalotteløg

2 fed hvidløg

Olie (gerne kokos) til stegning

1 groftskåret peberfrugt

1 groftskåret courgette

2 finthakkede tomater

1/2 – 1 finthakket frisk chili (afhængigt af hvor stærk man kan lide den. Til mine børns smagsløg skal der max 1/2 chili i – til mine helst lidt mere)

2 dåser grønne linser

1 ds kølig kokosmælk

1 spsk tomatpure

1 tsk rød karrypasta

1 lime

Salt

Løg og hvidløg hakkes fint og steges gyldne i rigeligt olie. Peberfrugt og courgette tilsættes og steger under omrøring i et par minutter, inden tomater, chili, linser, saften fra lime og karrypasta tilsættes. Den stivnede kokosmælk kommes ved, imens væsken enten kasseres eller gemmes til et andet formål – den fungerer blandt andet super i kaffe, hvis man skummer den lidt 🙂 Retten simrer lidt og jævnes med tomatpure, inden den smages til med lidt salt.

Karrygryden serveres med ris – og soya, til dem som (ligesom jeg) godt kan lide det lidt ekstra salt 🙂

pa036393

Velbekomme!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven