mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Den perfekte efterårssuppe med rugbrødsknas

Efterårssuppe er noget af det bedste at varme sig på, når vinden rusker og kulden banker på

efterårssuppe

Når vinden rusker i træerne og bladene hvirvler rundt i luften er noget af det bedste jeg ved, at spise suppe. Varm, fyldig og lækker suppe. Det er som om det giver kroppen en helt særlig varme, som ingen anden mad kan hamle op imod.

Èn af de supper jeg altid tyer til er min efterårssuppe. Den er både lækker, mættende og let at lave – og så kan den faktisk serveres for hele familien. Selv de helt små i grød- og mos-alderen, som man ellers ofte ender med at lave separate måltider til, kan sagtens spise suppen her; måske bare uden rugbrødsknas, som til de små eventuelt i stedet kan laves som stænger, de kan sidde og gumle i 🙂

Efterårssuppe med rugbrødsknas

4 personer
30

Ingredienser

Efterårssuppe - det skal du bruge

  • 750 gram kartofler
  • 2 porrer
  • 500 gram gulerødder
  • 500 gram pastinak
  • 2 tsk (eller én terning) grøntsagsboullion
  • 200 gram hytteost

Rugbrødsknas - det skal du bruge

  • 4 skiver rugbrød
  • 2 spsk olie
  • 1 fed hvidløg
  • salt (gerne røget)

Sådan gør du

Sådan laver du din efterårssuppe

Kartofler, porrer, gulerødder og pastinak skæres i passende stykker og koges med en god liter vand og boullion i 20-25 minutter, indtil alle grøntsager er godt møre. Omtrent halvdelen af kogevandet hældes fra og gemmes. Grøntsager og det resterende kogevand blendes med en stavblender, imens man efterhånden kan tilsætte lidt af det gemte kogevand, indtil suppen har en blød og glat konsistens. Afhængigt af hvor præcis jeg har været med mine grøntsager, har jeg typisk omtrent 1 dl kogevand tilbage, som jeg kasserer. Herefter blendes hyttesosten i suppen, som nu bliver cremet og lækker.

Sådan laver du rugbrødsknas

Rugbrødet skæres i små tern og kommes i en pose sammen med olie salt og fintpresset hvidløg. Det hele blandes godt sammen og bredes ud på en bageplade og bages i ovnen ved 180 grader i cirka 15 minutter.

Mine rugbrødsknas her fik lige et par minutter for meget i ovnen og blev altså liiiige sprøde nok, så jeg vil klart anbefale at man holder øje med dem og tager dem ud, inden de bliver så mørke som mine.

efterårssuppe

 

Jeg gør altid mit bedste for at sørge for at alle ingredienserne til denne suppe er økologiske, fordi jeg på den måde sparer en masse tid. Det gør jeg fordi jeg ikke behøver at skrælle, men bare kan vaske alle grøntsagerne, men det er selvfølgelig en smagssag og jeg synes kun at du er sej, hvis du gider at stå og skrælle hele moletjavsen 🙂

Hjemme hos os serveres min efterårssuppe typisk med en klat hytteost og rugbrødsknas på toppen, men den går altså også fint an med creme fraiche i stedet for osten, hvis du er mere til dét.

Suppen smager naturligvis også fortrinligt med bacon, hvis man er til den slags, men for mig at se, er de her rugbrødsknas et udmærket alternativ.

Faktisk bruger jeg ganske hyppigt rugbrød som en slags erstatning for bacon og hvis du synes dét lyder interessant, kunne du overveje at tjekke mine frokostanretninger med kartoffel, svampe, rødbedehummus og rugbrødsbacon ud HER. 

Så kan efteråret bare komme an 😀

Velbekomme!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven