mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

En virkelig god vegetarlasagne med bechamelsauce

En vegetarlasagne der smager af kødlasagne? Ja tak!

Som jeg lovede jer, da jeg delte ugens madplan i mandags, kommer her opskriften på mit bud på en virkeligt god vegetarlasagne. Både mine veninder, min kæreste og børnene (og jeg!) elsker den og der er altså ingen der savner kød, når den bliver serveret. Faktisk tror jeg nærmest ikke at man opdager at der ikke er kød i, hvis man ikke ved det.

Vegetarlasagne med bechamelsauce

6 personer
45

Ingredienser

Vegetarlasagne - det skal du bruge

 • Lasagneplader
 • “Kød”sauce
 • Bechamelsauce
 • Evt. revet ost, gerne parmesan

"Kødsauce" - det skal du bruge

 • 1 løg
 • 400 gram finthakkede grøntsager (jeg plejer bare at “tømme køleskabet”. I denne har jeg brugt gulerødder, peberfrugt og spidskål, men man kan også bruge andre rodfrugter, hvidkål, squash, spinat, svampe osv)
 • 1 dåse grønne linser (man kan også koge dem selv, det tager bare lidt længere tid)
 • 1 ds hakket tomat
 • 2 dl mælk
 • 1 fed hvidløg
 • 1/2 tsk paprika
 • 1/2 tsk spidskommen
 • 1/2 tsk chiliflager
 • 1/2 terning grøntsagsbouillon
 • Salt og peber

Bechamelsauce - det skal du bruge

 • 25 gram smør
 • 3 spsk hvedemel
 • ca 4 dl mælk
 • stødt muskat
 • salt og peber

Sådan gør du

Sådan laver du din "kødsauce"

Løg og hvidløg hakkes fint og steges i rigeligt olie i en mellemstor gryde. Grøntsagerne tilsættes og steger med et par minutter. De øvrige ingredienser tilsættes, grøntsagsbouillonen opløses grundigt  og der smages til med salt og peber.

 

Sådan laver du din bechamelsauce

I en anden gryde smeltes smørret og hvedemelet piskes grundigt i. Mælken tilsættes lidt efter lidt under omrøring, indtil man har en cremet og blød sauce, som smages til med muskat, salt og peber.

 

Sådan laver du din vegetarlasagne

Lasagnen bygges med først et tyndt lag “kød”sauce, så lasagneplader, så “kød”sauce osv. Sluttes af med et tyndt lag “kød”sauce, hvorefter bechamelsauce fordeles på toppen og lasagnes drysses med friskrevet ost.

Lasagnen bages i ovnen i cirka 30 minutter på 190 grader almindelig ovn.

vegetarlasagne image

 

bechamelsauce

Mange (mænd især, er det min fornemmelse) er bange for om de ka få proteiner nok, uden at spise kød, men til dét kan jeg altså lynhurtigt fortælle, at der faktisk er mere protein i linserne i lasagnen her, end der er i oksekød. Der er derfor ikke noget der står i vejen for at skifte den traditionelle lasagne ud med denne her vegetarlasagne – om ikke andet, så i hvert fald som et eksperiment i første omgang, indtil I forhåbentlig vil opdage, at den smager hamrende godt!

Vi har ofte nogle af drengenes venner på besøg og uden at hænge nogen ud, kan jeg godt afsløre, at nogle af de her unger, er liiiidt kræsne. Nogen påstår sågar at de ikke kan lide grøntsager. Alligevel – og selvom den er smækfuld af grøntsager – spiser de allesammen min lasagne med største velbehag, så den kan altså noget!

… Og hvis så ikke du er helt overbevist, så lad mig bare lige komme med endnu et godt argument: ingredienserne til den kødfri sauce til lasagnen er væsentligt billigere end de ville være til en kødholdig lasagne – især selvfølgelig, hvis du ligesom mig foretrækker at spise økologisk 🙂

Vegetarlasagne, velbekomme!

Skriv din kommentar

Kommentarer (12)

  1. Jeg laver tit vegansk bechamelsauce med plantebaseret margarine og havre-/sojamælk. Det bliver virkelig super godt 🙂
   Og det virker. Man skal bare være opmærksom på at den let bliver meget tyk fordi det meget vandholdige “mælk” fordamper meget hurtigere end alm. mælk ❤️

 1. For dælen Cana! Har lavet denne til aftensmad i dag, i anledningen af meat free monday, og min kæreste sagde at den smagte rigtig godt! Selv efter flere måneder med MFM rynker han stadig på næsen over konceptet, men fra nu af er der endnu en ret i kataloget 😉
  Kæmpe klapsalve til dig og din opskrift <3
  Knus

 2. Lavede den til aftensmad i dag, og nuij den er god! Min kødelskende kæreste var enig og sagde, den faktisk ikke manglede kødsmag. Og så er der endda rester til i morgen 🙂

 3. Hej Cana
  Det lyder som en super lækker opskrift, tænker det bliver aftensmaden.
  Jeg tænkte dog på om man kan bruge røde linser i stedet for grønne? 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven