mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Noget af det bedste legetøj…

image Annonce

Noget af det bedste legetøj, er legetøj der holder evigt!

Der findes så meget crappy legetøj derude, at det er lige til at få lange løg af, men heldigvis findes der også virkelig meget legetøj i rigtigt god kvalitet. Noget af det første der popper op hos mig, når jeg tænker på kvalitetslegetøj, er PlayMobil. Da jeg for nogle måneder siden bad om jeres tanker når I hørte ordet “playmobil” var det også gennemgående, at I tænkte på godt legetøj, ligesom rigtigt mange beskrev, hvordan playmobil var gået i arv igennem generationer, fordi det bare holder.

image

Det holder fordi det er god kvalitet og fordi rollelege aldrig nogensinde kommer til at gå af mode for vores børn (og børnebørn og…). Det kan noget helt særligt det der med at lege, at man er en anden og jeg kan blive dybt fascineret når jeg ser især Jens sidde og agere flere forskellige personer på samme tid, når han sidder og leger. Han laver vilde lydeffekter og ændrer sit ordbrug og sit stemmeleje alt efter hvilken figur han er, og han kan sagtens, i den samme leg, både være piraten og prinsessen. Hans kognitive evner styrkes tydeligvis igennem legen og jeg er simpelthen på røven over hvor sejt det er.

image

Figurerne kommer for manges vedkommende nærmest med små personligheder, fordi de er så gennemførte og det gør det enormt let at lege med dem, synes jeg.

image

Noget af det jeg især synes er sejt, som jeg også har været inde på i forbindelse med min anmeldelse af Politiserien HER er, at kvinderne er med i alle serier og at de er nogle rigtige “power-kvinder”. Siden 1976 har de 7,5 cm høje kvinder erobret børneværelser over hele verden, hvor de er blevet heltinder i utallige fortællinger og eventyr. Det hele startede med en PlayMobil-ridder, en indianer og en bygningsarbejder i 1974. Men der skulle gå yderligere to år førend PlayMobil-mændene fik selskab. I dag er de populære figurer og deres fantasifulde legeverden blevet en ægte legetøjsklassiker. Der findes både kvindelige politibetjente, prinsesser, fodboldspillere, pirater, brandmænd, stewardesser og en hel masse andre og jeg er vild med det! Der bliver ikke gjort så stor kønslig forskel hos PlayMobil og jeg synes det er eddersejt og jeg synes i dén grad at PlayMobil-kvinden fortjener en applaus i forbindelse med sit 40-års jubilæum. I hvert fald findes der ikke meget andet legetøj med piger, som kan fange min Jens på samme måde som playmobilkvinden, der har ham i sin hule hånd.

Og helt ærligt, er hun ikke skøn?

Collage Women

Playmobilkvinde eller ej, så elsker både mine drenge og jeg at lege med PlayMobil og de dage, hvor vi (altså, jeg) har tid til at fordybe os i legen, kan vi få virkeligt mange gode timer ud af de mange fine figurer, borge, skibe og biler.

image image image image image image

Jeg er ret meget fan. Af rollelege og af PlayMobil.

Skriv din kommentar

Kommentarer (2)

  1. Her hos os er playmobil også et hit, både min datter, min søn og min mand 😉er vilde med det.
    Vi har både skole, borg og diverse politistationer, noget er nyt og noget er fra min mands barndom, det er nærmest umuligt at ødelægge. ..Skønt kvalitets legetøj med mange timers leg og fordybelse 👍

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven