mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Når hårbørstningen ikke længere trækker tårer

INDEHOLDER AFFILIATELINKS

image

Jeg ved det, det er måske en lidt corny overskrift jeg har gang i, i nærværende indlæg, men ikke desto mindre, er det altså lige præcis hvad nærværende blogindlæg handler om.

Som I ved, er jeg jo den heldige varetager af to drenge med overordentligt mange krøller. Som jeg elsker. Både drengene og krøllerne. Bortset fra når krøllerne skal redes ud.

Der er ofte kvinder som skriver til mig, for at spørge mig til råds i forhold til krøllet børnehår og jeg har indtil nu simpelthen ikke anet, hvad jeg skulle svare, da vores taktik altid “bare” har været at vaske håret cirka én gang om ugen, hvor det, når der er balsam i, redes. Intet andet.

Indtil i går, har hårbørstningen altid været en noget drøj affære, fordi det altså på ingen måder er let, at rede filtrede 30 centimeter lange proptrækkerkrøller og vi har igennem de seneste mange år, været igennem et utal af hårbørster for at finde lige netop dén der bedst passede til Jens især, som endnu er den med absolut mest og længst hår. (Okay, jeg har endnu aldrig investeret i en mason pearson, slet og ret fordi jeg simpelthen nægter at give op mod tusinde kroner for en hårbørste, men udover dén, har vi virkelig prøvet mange). Vi var efter lang tids ligegyldig søgen endt på én eller anden random børste, som fungerede sådan nogenlunde, når bare jeg redte mikroskopiske totter ud ad gangen – til gengæld tog hårbørstningen minimum en halv time.

En hårbørste som jeg i skrivende stund har smidt i skraldespanden af bare begejstring over min nyopdagelse!

I sidste uge var jeg inviteret til et event hos HH Simonsen, som gerne ville promovere deres nye krøllejern, som jeg efter et hæderligt forsøg konstaterede at jeg havde for kort hår til at få nogen særligt god gavn af. På vejen hjem fik jeg derfor stukket et glattejern og – som en lille bonus – en wetbrush med under armen. Glattejernet fungerer smadderfint, men det skelsættende ved hele denne affære, var for mig hårbørsten, som jeg i aftes afprøvede for første gang med kæmpemæssig succes!

Den ligner vitterligt bare en børste henne fra Brugsen, men den kan altså ét eller andet heeeelt vildt godt, for i løbet af et kvarter havde jeg redt hele Jens’ kæmpe manke igennem, fra top til tå, imens han sad i sit badekar og legede med Peter, der sad i et tilsvarende badekar ved siden af. Seriøst! Det var så vildt at opleve. Ingen tårer, ingen “stop, mor!“, ingenting! Kvinden, der til eventet fortalte os om børsten, sagde at det primært handlede om at børstens “pigge” er så eftergivelige, at de aldrig kommer til at trække hårdt i håret, men at de i stedet, stille og roligt filtrer det ud, når man reder det igennem et par gange.

Derfor, hvis nogen af jer (også) har børn, som synes det gør ondt at rede håret, så gør jer selv den tjeneste at købe en wet brush! Virkelig. 

Vi har den “almindelige” som koster 119 kroner HER, men jeg overvejer faktisk – selvom den vi allerede har, er fantastisk – at købe den der hedder “detangler”, som skulle være særligt god til kruset og filtret hår. Den koster 149 kroner HER.

BØRSTER

For en god ordens skyld vil jeg gerne gøre særligt opmærksom på, at jeg altså har modtaget hårbørsten som en gave – gaske uden forpligtelser, hvorfor nærværende blogindlæg altså ikke er sponsoreret, men udelukkende affødt af min komplette begejstring, som jeg selvfølgelig gerne vil dele med dem der (også har børn der) ikke bryder sig om at få redt hår 🙂

Skriv din kommentar

Kommentarer (17)

 1. Sådan noget uregerligt og uredeligt (;-)) hår har vi også her. Og jeg er nu mere end begejstret for vores (to) Mason pearson. De reder igennem uden ramasjang samtidig med at jeg tydeligt kam se forskel på hvor stor slitage jeg får på håret.

 2. Med taljelangt hår der har tendens til at blive til dreadlocks på ingen tid blev den børste også min redning. Jeg elsker min børste og forstår din begejstring – også til voksenhår 🙂

 3. Jeg deler min begejstring med dig, til mit tykke lange hår! Jeg fik wet brush i en goodiebox og mine andre børster blev øjeblikkeligt skiftet ud! Nu har jeg så lige fået et brush paddle i goodiebox og den er virkelige SÅ meget bedre! Troede nærmest ikke det kunne lade sig gøre, men det kunne det virkelig! Så den vil jeg klart anbefale dig :-)!!

 4. Vi har også opdaget wetbrush herhjemme efter mange tårer i forbindelse med frisering. Min datter har ikke engang krøllet hår, men bare langt og fint, der nemt bliver filtret og kruset. Jeg købte egentlig bare et glattejern hos min frisør, men wet brushen fulgte med og vi blev så glade for den, at jeg købte en til min datter, så hun har sin egen. Frisøren havde nemlig også i rejsestørrelse (dvs. børnestørrelse) til den nette sum af 69 kr. Og den kan fås i både pink og blå og sort. Man skal ikke undervurdere effekten af “det er din helt egen!” så nu går hun gladeligt og reder hår flere gange om dagen…

 5. Vi har også Wet Brush her hos os, da mine to piger har taljelangt hår. Den er genial… men jeg synes, den har svært ved at nå helt ned i hovedbunden, når håret stadig er vådt. Dér må jeg nogle gange efterrede med en anden børste eller en bredtandet kam.
  Hår skal forsigtig redes fra spidserne og op – altså ikke modsat gro-retning – så de filtrede spidser bliver glattet ud først. Jeg får helt krøllede tæer, når jeg ser folk redde deres eget eller deres børns hår ved at hive og flå fra hovedbunden og ned.
  Men med “krøllede børn” kender du nok det fif i forvejen.
  Mit eget hår er bølget med tendens til krus, så mit hår bliver kun børstet, inden jeg vasker det. Ellers bruger jeg bare en bredtandet kam til at tage det værste filter.

 6. Hvor sjovt. I weekenden modtog jeg en Wet Brush Paddle i en Goodiebox, som jeg så afprøvede her til morgen. Istedet for at bruge et kvarter på at redde mit hår ud, tog det kun 5 minutter!! Og jeg har ikke engang krøllet hår! Det er jo fantastisk og jeg forstår fuld ud din begejstring! Min mor som har krøllet hår prøvede den også og blev så begejstret, at hun bad mig om at bestille en Goodiebox til hende også, haha! 😉

 7. Det er bestemt en god børste. Bruger den også til mine piger (Den ene har meget langt og tykt hår, den anden meget(!!!) krøllet afrohår. Som regel, vil de hellere have redt håret med Tangle Teezer. Prøv den, hvis du ikke allerede har den 🙂

 8. Jeg er fan af at give værtindegaver, der er giverens ‘bedste billige beauty favoritter’. Jeg giver gerne en wet brush, en turbie twist (prøv den!!) og en balsamkur fra Dove. 120kr totalt, alt kan fås i Normal.

 9. Herhjemme har vi brugt Wet Brush længe og er kæmpe fans. Har en meget aktiv datter med langt tykt hår, som altid er filtret trods hestehaller også. Og det fine ved børsterne er også at de fåes i forskellige størrelser (de små passer til gymnastiktasken) og de flere flotte farver. Og så er de til at betale. Whats not too love?? 👌❤️😊

 10. Jeg kan varmt anbefale tangle tezzer – det ligner mest en strigle men den virker! Og gør det nemt selv at redde hår! Og så John Masters original detangler! Perfekt til krøllet hår der ellers bliver mega tørt….

 11. Den er intet mindre en fantastisk, jeg kan dog tippe om at den fåes i Normal til 89,- og i en lille børneudgave, som min datter på 1,5 elsker, til 59,- 👌🏼

 12. Den er intet mindre end fantastisk den børste 👌 Både ungerne og jeg bruger dem herhjemme. Den ældste og jeg har glat, virkelig glat, hår som laver de sygeste knuder og totter og dem klarer børsten uden problemer. Alle andre børster herhjemme blev smidt ud med det samme og børster indkøbt så der fast kunne ligge hjemme hos bedsteforældrene også.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven