mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Hit and run – kujoner der skrider fra deres ansvar

Det er ikke nemt, det der med at finde en parkeringsplads inde midt i København. Det er faktisk lige før jeg vil gå så vidt som til at sige, at det nogle dage, kan være rigtigt, rigtigt svært. Noget der ofte går temmeligt skidt i spænd med, at nogle af dem der kører bil, formentlig gør det, fordi de har travlt.

Sådan tror jeg i alle tilfælde det var for den mand jeg så forsøge at parkere, da jeg i morges kom cyklende hen langs kanalen, på vej ind mod kontoret. Han havde en stor, dyr bil, med blå nummerplader på og så havde han, efter alt at dømme, hulens travlt.

Heldigvis var der lige præcis én parkeringsplads, som han drønede ind på, med snuden på bilen først, imens jeg tænkte, at det måske lige var overilet nok. Enhver der er nogenlunde vant til at parallelparkere ved nemlig, at det nærmest er uladesiggøreligt at komme ind på en relativt lille plads, hvis ikke man bakker bilen ind fra start.

Jeg kørte lidt længere hen ad gaden for at parkere min cykel og hørte pludselig et “BANG!” efterfulgt af en masse “FUUUCK!” inden jeg hørte hjulene spinne og bilen køre afsted ned ad den lille bitte gade i mega høj fart, 20 sekunder – højest – efter uheldet var sket.

… Og så hoppede min kæde af. Altså, ikke i bogstaveligste forstand, men jeg blev simpelthen så harm, at jeg i en hurtig vending memorerede nummerpladen på den bortkørende bil og skrev en seddel, som jeg satte i ruden på den bil, som nu holdt med en ordentlig bule foran.

image

Egentlig bryder jeg mig overhovedet ikke om sådan at gå og være “politibetjent” på den måde, for jeg synes klart, at det må være op til den enkelte at tage sit eget ansvar, men nu ved jeg desværre bare, af bitter erfaring, hvor pisseirriterende det er, at komme ud til en ødelagt bil, som én eller anden idiot (ja, undskyld mit franske, men jeg synes simpelthen det er så kujonagtigt) har lavet, uden at tage ansvar, så jeg kunne ikke lade være. Jeg aner ikke om der kommer noget ud af det, om sedlen fløj væk eller om det ville begynde at styrtregne sekundet efter, men jeg ved, at det er megafrustrerende at få buler i sin bil, som man ikke har den fjerneste mulighed for at vide hvor stammer fra.

Selvfølgelig er det ærgerligt, pinligt og for rigtigt mange også dyrt, at lave skader på andres biler, men for fanden, sådan er det jo når man laver noget dumt. Så må man tage ansvar. Og det er endda, så vidt jeg ved, lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på sin bil til netop samme formål, så det drejer sig altså ikke om andet end stolthed og en selvrisiko, så hvad pokker er egentlig problemet.

Det burde selvfølgelig ikke være mig, der havde skrevet den seddel, med vedkommende der havde lavet bulen. Det var sådan set bare lige dét, jeg håbede at vi kunne blive enige om.

Skriv din kommentar

Kommentarer (7)

 1. Da jeg lige havde fået kørekort fik jeg også ramt en bil under parkering. Det var forfærdeligt, og jeg var bund ulykkelig haha.
  Fik dog sat seddel på bilen og taget billeder, men det var SÅ pinligt. Ville bare væk igen

  Det er det mindste man kan gøre, når man får dummet sig

 2. Godt du skrev nummerpladen ned. For et par måneder siden købte mine forældre ny bil, som de parkerede på en parkeringsplads ved en butik. Mens de var inde at handle, blev bilen påkørt på parkeringspladsen, men det skulle se ud som om, at de da gjorde deres pligt. Derfor sad der også en seddel i forruden, da mine forældre kom ud. “Jeg har påkørt din bil…” Efterfulgt af et telefon nummer. Der skete bare ikke noget, når man forsøgte at ringede nummeret op, så jeg bad dem om at få politiet til at tjekke telefonnummeret og ganske rigtigt! De havde skrevet et falsk og endda ikke eksisterende telefonnummer på sedlen. Sedlen havde de skrevet, så vidner til uheldet ikke ville ane uråd og notere sig nummerpladen. Sådan nogle kujoner findes desværre også.

 3. Det bliver ikke mindre pinligt af at blå nummerplader er til diplomater og Royale – folk der ikke burde have problemer med at betale. Det gør det dog nærmest dobbelt så ussels at skride fra skaden uden at lægge en seddel. Øv!!! Sejt af dig, at du lagde sedlen for vedkommende. Tommel op til dig! 👍

 4. Hej Cana.
  Som bilejer og bilist bliver jeg mega glad for din opmærksomhed og vildt gode gerning. Vi har selv prøvet en “hit and run”, hvor vi kom ud til en bulet bil – dog uden seddel i ruden og vi kom derfor selv til at betale for gildet.
  De blå nummerplader tilhører ambassaderne i København, så det burde være forholdsvis “let” at finde frem til vedkommende, når de melder det. Af hvad jeg har hørt, må ambassade bilerne ikke blive standset af politiet, bøder m.m. Måske vedkommende tror det samme gælder buler? 😉

  God aften!

 5. Ihhhhhhh hvor kan sådan noget også bringe mit pis i kog – altså folk der skrider fra deres ansvar. Lige så træls den slags folk er, lige så meget knuselsker jeg folk som dig, der ligger en seddel. Jeg har engang kommet ud til min bil efter en hit ‘n run, hvor en venlig sjæl både havde lagt en seddel OG meldt det til politiet (der var tale om hele den ene side på vores bil – forreste og bageste kofanger, fordør, bagdør, osv.). Det burde være logik, men de færreste lægger en seddel. Så tak 🙂

 6. Du gjorde det helt rigtige efter min mening. Det er simpelthen så lavt at køre fra en skade man har forvoldt. Og hvis man ikke selv kan finde ud af at lægge en seddel, er det helt i orden at andre gør det. Da vi var i Kbh sidst, kom vi en af dagene ud til en stor bule i vores bil og …….ingen seddel😩😡

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven