mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

JordemoderOnsdag – de vigtigste kosttilskud

P7264539
Annonce

Det er selvfølgelig vigtigt når man er gravid, at man sørger for at få de rigtige tilskud, men det er selvfølgelig også vigtigt at man tager dem på den rigtige måde, så man får den bedst mulige effekt og færrest mulige bivirkninger. Det snakker jeg lidt om i dagens jordemodervideo, som I kan se herunder.

[vidcore vid=”SYb1nPMn”]

Resume af videoen

Som gravid anbefaler sundhedsstyrelsen at man tager et dagligt tilskud af folsyre (indtil uge 12), d-vitamin, jern (fra uge 10) og eventuelt kalk, hvis man ikke indtager svarende til 1/2 mælkeprodukter dagligt via sin kost.

D-vitamin og folsyre får man ved at tage en helt almindelig multivitaminpille og man skal derfor “kun” tage tilskud af jern, såfremt man får den anbefalede kalkmængde igennem sin kost.

Mange gravide oplever gener når de tager jern i form af forstoppelse og for bedst muligt at undgå det, kan man med fordel bruge AminoJern, som optages 2-4 gange bedre i kroppen end traditionelle jernpræparater, hvorfor mængden man behøver indtage for at opnå den ønskede effekt, er mindre end ved andre præparater, hvilket naturligvis giver færre gener.

Kalk hæmmer kroppens optagelse af jern og man bør derfor forsøge at tage sit jerntilskud minimum 2 timer før eller efter indtagelse af kalk(holdige fødevarer). Jern optages bedst sammen med c-vitamin og man kan derfor med fordel tage sit jerntilskud sammen med et glas appelsinjuice eller andet c-vitaminholdigt.

På den måde får man mest muligt effekt af jerntilskuddet og færrest mulige bivirkninger.

P7264540

Hvis I har lyst, kan I få en gratis vareprøve på AminoJern HER og jeg har som en lille bonus fået lov til at udlodde et halvt års forbrug af AminoJern til en heldig læser. Alt I skal gøre for at deltage er at skrive en kommentar om hvorfor I gerne vil vinde.

Skriv din kommentar

Kommentarer (23)

 1. Uuh jeg vil gerne vinde fordi jeg netop har testet positivt i lørdags! 😀 Kan stadig ikke helt fatte det!

 2. Vil super gerne vinde, da vi har brugt alt for mange penge på fertilitetsbehandling, så nu er det sparetider, så der også lidt penge til at forkæle bettetrolden, når den melder sin ankomst ved juletid ☺️

 3. Det kunne være så dejligt at vinde da jeg lige har testet positiv og er 4+4 i dag, så vil være perfekt at vinde til min første graviditet . 🙂

 4. Fordi jeg netop efter at have læst dit indlæg forstår hvorfor jeg har haft så hård mave 😉

 5. Jeg vil gerne vinde aminojern til min søster, som er tæt på hele tiden at måtte opgive hendes”job” som bloddonor, fordi hendes jerndepoter er så små. Hun spiser de piller de giver hende på hospitalet, men det er stadig ikke nok. Da hun er mere salat-typen end rød-bøf-typen kunne hun godt bruge lidt ekstra hjælp, så hun kan fortsætte med at donere blod 🙂

 6. Fordi jeg netop er blevet gravid for 2.gang og allerede havde tænkt tanken “det der jern, det dropper jeg denne gang. Det var super træls med hård mave sidst”

 7. Jeg er gravid, og har problemer med jernmangel på trods af at jeg allerede tager mere end den anbefalede dosis, og fordeler mit indtag over flere gange på dagen. Jeg har prøvet en del forskellige produkter, dog uden mærkbar effekt fra det ene til det andet, så vil meget gerne prøve om amino kunne gøre at jeg fik mere energi og overskud til min 2 årlige datter ❤️

 8. Et halvt års forbrug kan dække resten af min graviditet og det vil jeg dælme sætte pris på 🙂
  Har totalt sprunget over jerntilskuddet de sidste graviditeter pga tendes til forstoppele. Kunne være klasse at undgå ondt i maven OG blive fyldt op på energikontoen! 🙂

 9. Passer perfekt til min graviditet (termin 22/12). Jeg har faktisk prøvet en prøve-pakke fra amino jern, da du anbefalede dem. Det har været et succe oplevelse, da jeg jeg med andre jern præparater har oplevet store gener med bl.a. forstoppelse, som så har givet mig kvalme. Den onde cirkel!!
  Jeg har nu 3 stk tilbage af amino jern , så det vil da være awesome, at vinde et halv års forbrug 🎉👍🏼

 10. Jeg er gravid for anden gang og har endnu 3 mdr tilbage af graviditeten. Resten af tabletterne kan gå til min bedste veninde, som har termin 3 mdr efter mig 😀 Jeg var rigtig glad for aminojern i sidste graviditet, men de er en smule dyrere end andre, så jeg har saret lidt i år med forstoppelse til følge. Øv.

 11. Hej Cana 🙂 tusind tak for en skøn blog, jeg elsker at følge dig 🙂 jeg er halvvejs i min første graviditet og jeg venter en lille dreng til december. Jeg er ved at løbe tør for mine jerntabletter og synes da jeg skal vinde et halvt års forbrug, da jeg også er studerende 😉

 12. Jeg er gravid for første gang og skal begynde at tage jern om et par uger, så det ville passe perfekt!

 13. Vi har planlagt at prøve at blive gravid fra næste måned. Jeg har længe døjet med mit jerntal og det bliver helt sikkert værre, hvis jeg er så heldig at blive gravid. Jeg vil helt sikkert få brug for jern vitaminer, og jo færre bivirkninger, jo bedre. Krydser fingre ✌🏻️

 14. Det skal min gravide kæreste da vinde. Hun testede netop positiv i sidste uge og det er vores første barn, og så fortjener hun det bare 🙂

 15. Uuuh det kunne jeg godt bruge! Jeg er gravid i 25. uge og jeg har prøvet flere forskellige jerntilskud, men jeg døjer virkelig med trælse bivirkninger i maven! :/

 16. Min kæreste og jeg planlægger at kaste os ud i “projekt baby” for første gang, så dette informerendeindlæg kommer ret belejligt. Tak for det, Cana 🙂 Men jeg synes også, det er lidt en jungle i forhold til, hvilke vitaminpiller til gravide osv., man skal vælge. Eller om det egentlig bare kommer ud på ét? Vil du også sige, at man skal tage fiskeolie både inden og under graviditeten? Det har jeg også læst mig til, kan anbefales. Jeg tænker også at spørge min læge, men det kunne være fint med en jordemoders råd 🙂

 17. Hehe, man ved man er gravid, når man begynder at deltage i denne slags konkurrencer 😀
  Jeg er faktisk i 10. uge nu, så det ville være helt perfekt at vinde. Samtidig døjer jeg allerede nu med hård mave, så har frygtet også at skulle tage jerntilskud – så uanset hvad, tror jeg, at jeg skal tjekke AminoJern ud 🙂

 18. Jeg vil gerne vinde, fordi vi planlægger at starte på projekt baby lige om snart. Det kunne derfor være fedt at have tilskuddet klar til når det bliver aktuelt.

 19. Jeg er 2. Gangs gravid i 11.uge. Hvorfor vil jeg gerne vinde. Ja. Fordi jeg har brug for lidt opmuntring, og indtil nu ikke har været super heldig med mine graviditeter 🙂
  Havde HELLP i min 1. Graviditet og her i min 2. afventer jeg at få overstået en operation om få uger. Trænger til et godt skud JERN 😉

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven